Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2014.12.07 0 0 93130

Anyám mindig nokedlit tett bele, úgyhogy amikor életemben egyszer csináltam magyar paradicsomlevest, akkor én is. (Annyifajta paradicsomleves-recept van a világon, hogy én inkább mindig újat próbálok.) 

Előzmény: ZsuR (93123)
Nyafkamacska Creative Commons License 2014.12.07 0 0 93129

Levesbetét csakis betűtészta :-)

Vagy tálaláskor reszelt sajt.

Előzmény: ZsuR (93123)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.07 0 0 93128

Gyenge, vajas rántás az alap. Ezt öntjük fel paradicsompürével, vízzel, majd felforraljuk. Megy bele só és bors. Esetleg egy csipet oregano. Egy tojás sárgájával sűrítjük. Betétnek nokedli kerül bele és a végén belenyomunk egy gerezd fokhagymát.
A tányéron parmezánt reszelünk rá. Szeretjük.

Előzmény: ZsuR (93121)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.12.07 0 0 93127

én nem szeretem a babérlevelet bele, de fokhagymát (szárított granulátumot) mindig teszek bele, és mostanában majorannát

 

a hagyma és a zellerlevél mindenképpen kell bele, cukor pedig csak egy kávéskanálnyi, mi savanyúan szeretjük

 

a tésztát külön főzöm

 

ami érdekes még: nem szeretem a házi paradicsomléből, csak a bolti sűrítményből, ezért nem is teszek el paradicsomot

Előzmény: ZsuR (93123)
H_G Creative Commons License 2014.12.07 0 0 93126

Nem, közvetlenül bele. Ja, és szerintem elengedhetetlen a babérlevél.

Előzmény: ZsuR (93125)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.07 0 0 93125

kulon fozve?

Előzmény: H_G (93124)
H_G Creative Commons License 2014.12.07 0 0 93124

Betétje rizs.

 

Előzmény: ZsuR (93123)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.07 0 0 93123

Azt hiszem en is igy szoktam - illetve egy hagymat fozok bele egeszben, fogpiszkaval fogom ossze, aztan ha kesz, kiszedem.

A borsban nem vagyok biztos... de a zellerlevel nagyon finom bele.

 

Levesbetet?

Előzmény: Boszorka (93122)
Boszorka Creative Commons License 2014.12.06 0 0 93122

Kevés világos rántás, hagyma(por) só, bors, cukor, esetleg zeller levél és kész. Részemről nemigen csinálom, mert soha nem eszünk levest, illetve csak olyat szoktam, amiben van valami rendes dolog is, pl. hús.:-)

Előzmény: ZsuR (93121)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.06 0 0 93121

Hogy csinaljatok a paradicsomlevest?  Hagyma, fokhagyma - vagy/es?

ZsuR Creative Commons License 2014.12.06 0 0 93120

Sutottem mezes puszedlit... nem lett olyan mint az Anyue.  Sot... nem is nott meg ugy mint kellett volna - nem rossz, sot, de nem az amit szerettem volna.

 

Van valakinek egy jo receptje?

szálkaaszemben Creative Commons License 2014.12.04 0 0 93119

Abszolút kicsi:

-Anyukám,  bent van?

  - Nincs,,,

- Pedig kint sincs,,,:-(

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (93117)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.04 0 0 93118

...majd bejon...

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (93117)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.12.04 0 0 93117

bent sincs...

Előzmény: nagypapi51 (93116)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.12.04 0 0 93116

Akkor a kuttya vót...:)

Előzmény: joy (93115)
joy Creative Commons License 2014.12.04 0 0 93115

Nem én voltam!

:o)

Előzmény: nagypapi51 (93107)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.03 0 0 93114

...ez egy nagyon jo otlet... 

Előzmény: sickamic (93113)
sickamic Creative Commons License 2014.12.03 0 0 93113

Egyforma műanyag dobozokba adagolva emeletesen tárolom a kocsonyát.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93098)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.01 0 0 93112

:))

Előzmény: nagypapi51 (93111)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 93111

Mert még szopik - (ill. szopott ... :)

(újonc)

Előzmény: ZsuR (93110)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.01 0 0 93110

Egy rem kedves tuuuutuuuu.... miert van babakocsid?

Előzmény: tuuuutuuuu (93109)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2014.12.01 0 0 93109

údv!

 

A kocsonya nálunk persze köröm, sok bőrke, fül, farok a csajoknak...:}}

Aztán mikor már a csontokat ki lehet piszkálni ( dupla adagot szoktam gyűjteni, szóval a felét) kiszedem, és kicsontozom.

Ezt aztán összecérnázom, és irány a hűtőbe.

Ez aztán panírozva...

Huhh...

Tényleg, szerdán megyek a piacra...:}}

ZsuR Creative Commons License 2014.11.30 0 0 93108

Ez lehet, hogy el fog terjedni - emlekszem egy idoben volt izzadtsag szagu parfum... nem lett nyero :).

Előzmény: nagypapi51 (93107)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 93107

Kicsit tipródtam (a hasonlattól eltekintek, de kívánságra privátban megírom), hogy hová tegyem, sztem itt jó helyen van.

Joy-tól elnézést, ha bántja, de sztem nincs oka rá.

Cikk

 

ZsuR Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93106

Jo par evvel ezelott vettem - es azota csak igy fozzuk a tojast...

Persze a szokas nagy dolog am!  De en utaltam maskepp tojast fozni - az nalunk nehez ferfimunka volt :))

Előzmény: Törölt nick (93104)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93105

Sertésköröm, csülök, bőr - ez az alap. Feketebors, fokhagyma, só az ízesítés.

 

Sok bőrt és sok fokhagymát főzök bele.

 

Előbbit az állag, utóbbit az íz miatt. Egyébként mostanában a spártai - zöldség és tojásmentes megoldás a menő a családban. Az utóbbi időben a cupákot sem teszem bele - az megy a szomszéd kutyájának, s comb vagy lapocka kerül bele hús gyanánt.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93098)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93104

Hát én nem bírtam megbarátkozni a tojásfőzővel, pedig szinte minden reggeli főtt tojás.

Pedig volt egy, anyukám kapta a Svédországban élő testvérétől, neki se jött be nekem adta, aztán én száműztem a garázsba, végül odaadtam egy nálunk dolgozó mesterembernek. Két év múlva mondta, hogy ők mindennap használják.

Előzmény: ZsuR (93103)
ZsuR Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93103

Nem - gozben fo... egyenletesebben mint vizben.

Erre alapulnak a tojasofozok is...

Kimered azt a minimalis mennyisegu vizet amibol ha goz lesz, eppen megfozi a tojasokat annyira amennyire szertned... 

Előzmény: Niracska78 (92601)
joy Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93102

Én zöldséggel.

1Füle-1farka-2köröm-25-30 dkg bőrke gáz fölött pörkölve, letisztítva, lassan hideg vízben föltéve, bors-korianderrel lassan főzve, időnként lehabozva, félúton bele egy darab_60-75 dkg comb, kis fej vöröshagyma, 2 gerezd foghagyma, vége felé só, némi répa-gyökér, 2-3 szem krumpli felezve.

Nekünk is 1/2-0,7-1 literes dobozaink vannak, azokba szedjük úgy, ahogy van -ha le nem csúszik a csontról a hús, rá szűrőn át a lé, lecsuk és mars a teraszra. Az én adagomba csak combhús és zöldség kerül a lébe. Reggel behozom, akkor szedem le róluk a zsírt, mikor dermedtek, nem kell bűbájoskodni vele, lazán lekaparható kanállal. Ekkor kap még csöppnyi paprika szóratot, tetőt, és irány a hűtő.

 

HM.

Ha összejön Karácsony előtt 1, abba teszek 1 párba 1/2-1/2 én is főtt tojást próbaként.

1* próbáltam fél fejből, de nem fért rendesen a nagy kotlámba, csak kínlódás volt, ráadásul nem tetszett a disznó vigyora.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93098)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93101

vannak literes edények is :-))

Előzmény: Bubo.Bubo. (93100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!