A mienkben is volt egy kis víz meg ilyen maradványok, de természetes. Anno még az Energonál le is írták a használatiban, hogy a próba miatt maradhatott benne egy kis víz illetve egy tisztító mosást kell végezni az első mosás előtt.
Elég amatör kérdésem lenne... Ma vettünk új gépet (Indesit w107) és itthon a kicsomagolásnál azt vettük észre, hogy belül tiszta víz a gép. A dob belsejében csúszós anyagnyomok, kb mint az öblitő. Szóval teljesen olyan mintha már mostak volna vele...
Normális ez így?:) Vagy ránk sóztak valami visszavitt vackot, hátha nekünk jó lesz?
Nekem néhány hete van egy ilyenem. Csendes, normál mennyiségű vizet használ, sok és kevesebb ruhával is megtalálja a megfelelő centri fordulatot (bár időnként kísérletezik). És lehet hogy drága a javítása, de ha nem kell javítani, mert jó, akkor ezt a választ nem értem... (csúcskategória), meg nem is a csúcsok csúcsa, de amire vállalkozik, azt jól megcsinálja. Szvsz középkategóriás masina, de azt gondolom annak jó. a nem gyűrődős program az tényleg elég simán hagyja a ruhát, de a 40 fok az tényleg annyi, véletlenül belekerült a gyapjúpulcsim, 46-osból 36-os lett! :) Szóval szerintem vedd meg nyugodtan.
Végigolvastam a topicot, de nem találtam információt az Aristonról. Tegnap kinéztem egy gépet (illetve megmutatták), és igen megtetszett. Ez a AVTF 109-es példány. Az eladó elmodására tudok hagyatkozni, azt mondta, hogy indukciós motor van benne, és így nagyon halk. Ez így eléggé érdekelne, merthogy ha ezt kombinálom azzal, hogy óránként állítva (1-24h) tudom megmondani a gépnek, hogy mikor mosson, akkor kész főnyeremény. Este bepakolok, reggel teregetek. Azt tudom, hogy az Ariston az Indesit cég felső kategóriás gépeit takarja, és hogy ezek a gépek a napfényes Itália ege alatt készülnek. Volt egyszer, hogy anno egy ismerősömet az Ariston márkaboltban beszéltek le gyakorlatilag az Ariston hűtő vásárlásáról. De ahogy hallottam, mosó- és mosogatógépben pöpecek. Holnap bemegyek a márkaboltba, hátha ott kiderül vmi még a cuccról.
Szóval ki mit mondana egyrészt a márkáról, másrészt a gép tudársáról?
Sike
Ja, emellett eddig még az Electrolux EWT1012-es és 1016-os darabokkal szemezek. Eddig ők voltak a befutók.
Alkatrészellátása milyen és mennyire drága hozzá az alkatrész?
Légyszi segítsetek,most szeretnék venni egy gépet de erről a márkáról kevés infót találtam.
Candy CTA 104 AA+ felültöltős
Nekem eddig ez jön be, mert 72 ezerért Fuzzy Logic-os+32 perces gyorsmosás is van rajta illetve egy "szupergyors gomb", ami akár 50 perccel is lerövidíti a 2 órás mosási időt(fontos!).
Mennyit keres egy budapesti belvárosi magánrendelőben egy divatos nőgyógyász ?
Mennyit keres egy erdélyi takarítónő ?
Mennyit kap egy nyugdíjas tanítónő aki 50 évet tanított ?
...........egy egyetemi tanár,egy magát inteligensen menedzselő fölkapott kurtizán ?
...........és mennyit a mosógépszerelő............és mennyit méltányos elkérni egy javításért amely mondjuk másfél óráig tart............
Itt talátuk a választ :Amennyi M É L T Á NY O S
Nos ha valakinek sikerülne pontosan meghatározni ezt a fogalmat megköszönném.......bár én ezekben a kérdésekben cseppet sem érzem magam bizonytalannak.
Ez így van. Bár nálunk szerencsére komolyabb magasugró világrakord nem született az elmúlt évben, és a fürdőszoba is ép. Van itthon is új gép, de miután 3 év elteltével tönkrement a fűtőszál és cseréje 12000Ft-ba került azóta visszatértem az Energomat használatára, a másik meg rohadjon ott a sarokba, másra nem jó, én arra többet egy fillért nem költök.
Már kezdem magam túltenni azon, hogy ma Magyarországon 120 000Ft-ért nem lehet olyan terméket venni, ami legalább 1 évig hibamentesen üzemel, és örömet okoz, nem bosszúságot.
Az, hogy a régi Energomat mosógépem laza 10cm magasan felugrott, aztán utána majd szétverte a radiátor és egyéb termékeket a fürdőben, kismiska ehhez képest, hogy 20évvel később ilyen technikai fejlődé után ezt sikerül piacra dobniuk. Siralmas.
Azt hallottam a szerelőtől, hogy AEG gépet érdemes venni. Most mosogató gépet szeretnék, az biztos, hogy AEG lesz, pedig a Whirlpool kb 50 000ft-tal olcsóbban nyújt ugyanolyan szolgáltatást.
Gondolom, ezzel nem sokat segítek, de azért leírom, szórakoztató történet. Egy haverom vett egy beépíthető mosógépet, amit az asztalos (? ebben nem vagyok biztos) be is szerelt a konyhaszekrénybe. Első mosásnál centrifugáláskor eszméletlen hang, rázkódás, a mikró le is esett a szekrényről. Kiderült, hogy aki beszerelte, nem szedte ki a dobot rögzítő csavarokat.
Nyilván nálatok nem ez a gond, ha többször is látta szerelő. Amúgy nekünk is Whirpool-unk van, de a Hajdúhoz képest kifejezetten csendes (azért éjjel nem merünk centrizni), és leszámítva a moszószeradagoló elcseszett mivoltát, egész jól működik. (Mondjuk, mint írtam, ezért komolyan büntetni kéne a tervezőt, és a céget is.)
Bár most, hogy írok, eszembe jutott valami, hátha tudtok segíteni: a fürdőszoba felújításakor beköttettem egy lefolyót a mosógépnek: falon belül elvezetett cső, spéci mosógép-csatlakozó csonkkal a csempén. Ki is próbáltam, de szegény gép nem szerette: folyton vizesek maradtak benne a ruhák, volt, hogy a program végén állt a víz a dobban. Beraktam a lefolyócsövet a kádba, most rendesen mos, de így se nem túl elegáns, se nem túl praktikus. A tippem az, hogy kicsi a lefolyó átmérője. (Eldugulva nincs, rákötöttem a csapot, és teljesen kinyitva is lement a víz.) Van ilyenből kisebb-nagyobb? Vagy más lehet a gond? Kábé olyan magasan van, mint a kád széle, szóval ez gondolom oké.
A kicserélt gép is ugyanilyen! A probléma az, hogy javítás után is ugyanaz a helyzet, és ráadásul a cég nem ismerte el, hogy ez egy nem normális jelenség. Hiába hivatkoztam rá, hogy akkor miért tartotta a szerelő indokoltnak a teleszkóp cserét, ha ő ezt a hangot normálisnak tartja. Ráadásul ez is időnként jó nagyot ugrik, olyan érzése van az embernek, mintha a dob füldhöz csapódna. Volt olyan is, hogy nem centrizte ki a ruhát, mert nem akarta, kb harmadszori elinditásra csinálta végig a progit. Azóta minden rendben, kivéve a centrifuga hangját, mert az nagyon gáz. Azt mondták, ezekkel a modern gépekkel már éjjel is lehet mosni, hát én nyolc után nem mernék próbálkozni.
Gondolod, hogy két gép is gyári hibás. A 68 decibel szerinted normális? A férjem szerint épp belefér a gyárilag megadott adatokba, bár szerintem azokat mindig jóval magasabbra írják, mint amit a gép ténylegesen produkálni fog.
Az első mosásnál ért a meglepetés, miután 1200-as fordulaton olyan hangot adott mint egy helikopter.Egyszerűen fület sértő ropogó, levegőt vibráló iszonyat.
Hát gondoltam, a régi Energomat mosógép asszem kb. 400-zal ment, ez biztos normális.
Aztán két hónap múlva elöntötte a fürdőmet a víz. A szerelő közölte, szimeringet kell cserélni, meg hogy a tengely ki volt mozdulva a helyéről. Azt hittük jobb lesz. Sajnos nem lett.
Kihívtam ismét a szerelőt, aki azt mondta teleszkóp csere. Csere megvolt, hiba megmaradt. Nagy veszekedés után a központ valami szakértőfélét kiküldött, aki bemérte a zajszintet 68decibel volt, ami sajnos belefér a keretbe, de ők kicserélik egy minőségi csere keretén belül. Férjem nem tudta ez mit takar és aláírta a papírt.
Kiválasztottuk az új gépet, AWE 8725, bár bűzlött, hogy ez nem lesz ingyen. Telefon jött fizessünk be 38 000Ft-ot és akkor kicserélik a fenti gépre. Ez két hónapja megtörtént, bár az árat 20 000Ft-ra lealkudtam. Ez ugyan olyan szar, mint a másik volt. Soha többet ezt a márkát.
Sajnos van egy csúcskategóriás hűtőm(ARC 4190)is ebből a márkából, 4szer javították, de miután két hete egyszer csak nem indult el a kompresszor, aztán hosszas ki-be kapcsolgatás után végre megindult, de addigra a fagyasztó hőmérséklet -8 fölé ment. Szépen átpakoltam a 15 éves kifogástalanul működő fagyasztómba a cuccokat.Természetesen onnan el kellett távolítanom az olcsóbb fagyasztott holmit. Azóta működik, de itt már folyamatban van az ingyenes csere. Bár már nemigen kell, mert semmi öröm nincs benne csak üröm, nem beszélve a 8nap szabadságról, mert a szerelők csak délelőtt járnak.
Whirlpool,Ignis,Laden,Polar mosógépekkel való kérdésekre szívesen válaszolok.Mosó-mosogatógép,sütő,kerámialap,mikró és esetleg páraelszívó.!Hűtő kivételével.Elsősorban szakmai tanácsokra gondoltam,ha esetleg valaki elakadna szerelésben.Én ezeket javítom mindennap reggeltől-estig.