Keresés

Részletes keresés

szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25884
Állatorvosi egyetemen a szép beszéd??? :D Na ja, nehogy má sércse a fülit a jószágoknak. Mondjuk akadnak ilyen vicces tantárgyak, mint nálunk a pénzügy-számvitel szakon az országvédelem. Bár volt benne logika, mert mégiscsak a nemzetvédelmi egyetemről beszélünk...
Akkor innen a kötődés a kutyákhoz?
Előzmény: stigglinnc (25881)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25883

Mici, nem csinálnál egy kis tutorialt, fotókkal, lépésről lépésre, hogy hogyan fordítod ki az apró, pláne a szőrös-plüssös darabokat?

Előzmény: szarvasmici (25880)
Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25882
Nincs szabásmintám, csak a tűre és a cérnára hagyatkozom. Rajzban is nagyon szeretem a karikatúrákat és a babáknál is ez a cél, mivel kicsit megnevetetti az emereket. A férjem szavával élve: mókás. Ráadásul van még egy előnye, nem lehet tökéletesen ugyanolyat készíteni, mindig valami más karaktert kapok a babafejek elkészítese után. Amúgy a fejek után képzelem el az öltözéket, melyik illene az aktuális archoz. A Tildás babák is rendkívül tetszenek!
Előzmény: 4Hópihe (25878)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25881

:-)

Ja, mert úrinők közé kerültem és próbáltam felnőni a stílushoz:-)))

Hálunk az egyetemen (állatorvosi) külön tantárgy volt "szép" beszéd, gondolhatod:-))), pláne, hogy mind a 120 fiú évfolyamtársam lelkesen gyakorolta és cifrázta:-)

Előzmény: szarvasmici (25877)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25880
Adél! Ez a mackó is nagyon cuki. És ugye hogy nem a géppel varrással van a gond a miniknél? Hát hiszen olyan kicsi, hogy simán befér a gép alá. :) Csak a kifordítás és a tömés bajos. Nekem legalább is. Bár nagyszerű eszközeim vannak, de talán az ujjaim is nagyok az apró termetű izékhez. :)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25879

A belefolyástól ne félj, gyere csak olyan gyakran, ahogy tudsz!

Hhhu... még emlékszem a gyeses időkre... Alighogy kezembe kaptam a diplomát, már otthon is találtam magam 1, majd hamarosan 2 gyerekkel. Nagyon szenvedtem, hiszen épp a világot akartam megváltani, de azt valahogy nem lehetett otthon a 4 fal között:-)

Később, amikor kiderült, hogy a 4 falon kívül se,  ezerszer visszakívánkoztam azokba az időkbe és megfogadtam, hogy a következő életemben főállású anya leszek inkább:-)))

Előzmény: Andrea1972 (25868)
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25878

hát ezzel megsimogattad a májam-alaposan-de a te babaarcaid sokkal inkább életszerübbek nekem baromira bejön...sajnos csak néhány állatra volt ilyen kifejezö burda szabásmintám...-baba fejre nem...

azóta is keresem azt a fejet amit eltudok késziteni és nagyon tetszene...

épp a minap keresgéltem,hogy a dülledt szemübékát kicsiben legyártanám most,hogy számitógéppel lehetne méretezni ha bevinném, és nem lelem sehol sem...

15-20évvel ezelötti és korábbi burdákban még voltak nagy durranások, de banya pl sosem...viszont varrtam akkora dinót ami nagyobb volt,mint a pelenkásom....mikor a harmadik gyerekem megszületett elajándékoztuk,mert nem fértem el a kis lakásban töle...

te wáldorf stilusban formázod a fejét, vagy eleve ilyenre kialakitott szábásmintafejjel dolgozol???

Előzmény: Andrea1972 (25871)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25877
Nos, én nem készítettem ebédet, de enyém az egész nap. Bibiiiii! :)

Andrea! Nagyon átérzem amit írtál, én is hasonlóan be vagyok szűkülve. Én ugyanis itthon ragadtam a gyes után, és így már gyakorlatilag 6 éve nem járok társaságba. Na persze volt egy rövid időszakom, amikor egy kisforgalmú virágboltban tevékenykedtem, de akkor már a figuráim készítése volt a főprofilom. Mostanában kezd zavarni, hogy nem jutnak eszembe egyszerű szavak, és hogy pánikrohamom van az emberek között. És ezért kezdtem el a Kossuth rádiót hallgatni (pedig hogy úúúútáltam régebben) a műhelyemben, mert enélkül emberi szó nem jutna a fülembe egész nap. És gyakran felrohanok a géphez napközben, hogy egy-egy felvetésemre hátha kapok választ is itt a fórumon, így aztán elmondhatom, hogy kommunikálok is.
És én is szívesen nézegetem a munkáidat. Te is azt a karikatúra jellegű figurakészítést választottad, amit én is magaménak érzek.
Az apácádhoz meg azt tudnám javasolni, hogy rugaszkodj el egy kicsit, és próbáld úgy beállítani, hogy pózoljon. Az egyik lába kicsit hátrébb, kicsit lábujjra támasztva, a másik kicsit megrogyasztva, és ezzel egyrészt fokozod a karakter humorát, másrészt meg megleled a súlypontot. Jaj, a pózoltatás az nálam a legizgibb dolog. :)

Lányok! Észrevettétek, hogy Stigi is megnyílt? A tali előtt ő is finomabban fogalmazott! Nem? Camea!
Előzmény: Camea (25875)
Aledi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25876
Jaj, de jó neked, jaj de jó neked ! Nálam csak a takarítás volt meg : ( Mi lenne, ha kihagynánk az ebédet? : )
Előzmény: Camea (25875)
Camea Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25875
vaaaaaaaaarrrrrooook.... babát... bibibi... reggel 8-ra kész volt az ebédünk... és enyém a nap. ... és most kéretik irigyelni ezerrel! :))))))))
Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25874
Köszi Camea!
Előzmény: Camea (25873)
Camea Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25873
Tökéletes! :o)) Nagyon ügyes vagy! :o) Imádom az ilyen babákat... hm... nézegetni, de azt hiszem soha nem tudnék ilyent csinálni... :o)
Előzmény: Andrea1972 (25862)
Aledi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25872
Andrea1972,
A fórum mindenki előtt nyitott, minden új embernek nagyon örülünk, jó látni, hogy nem csak mi vagyunk ilyen megszállottak. A lányok meg élőben is fantasztikusak : ) Tényleg kár, hogy lemaradtál a taliról, de majd legközelebb.
Az apácád hihetetlen! Szuper az arca. Meg az összekulcsolt keze. Ügyes vagy.
Nekem sokszor eszembe jut, milyen kár, hogy nem volt ez a fórum, mikor én voltam otthon a gyerekekkel, 6(!) évig voltam GYES-en, és bizony jólesett volna néha kikapcsolni.
Stigi, Pihe,
Köszönöm. Tulajdonképpen nem több benne a kézi varrás, mint a nagyobban, csak a végtagok rögzítése van kézzel, bár tény, hogy több ideig készült. Nem lesz belőle sorozatgyártás az biztos, de időnként fogok még varrni, talán kisebbet is. Tényleg aranyos, hogy ilyen kicsi. Azért a Mici apró sünijét még nem vállalnám be : )
Előzmény: Andrea1972 (25868)
Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25871
Szióka! Köszi. Pont most nézem vissza a fórumot az elejétől, mert keresem azt a boszit, amit te készítették még régen. Az zseniális!!! Attól a képtől kaptam kedvet a babavarráshoz. Remélem ráakadok.
Előzmény: 4Hópihe (25870)
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25870

szenzációs az apácád))))

----------------------------------

aledi a maci tündéri....hánny % a kézi varrás benne? ami nem fért a gép alá???

4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25869

subázó tünek egy nagyobb horgu- kampóju horgolótüt képzelj el ami van egy kis csapó ajtó ami csak egy irányba nyilik ki..amikor a fonalat beakasztod akkor kinyilik és ahogy huzod be a helyére automatkusan lezárodik a hurkolásig...

subáztam gyerekkoromban voltak subatüim...ez nem az./

Előzmény: PaJulcsi (25859)
Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25868

Szeretnék "visszakapaszkodni a társasági életbe", olyan emberekkel találkozni akikkel közös témánk is van. Két éve vagyok itthon a kislányommal és a közérten kívül sehova sem jártam. A "nagy család" a férjemből a három gyermekemből (17, 16, és kettő évesek) a 36 éves öcsémből és az apukámból áll. Az öcsém és az apukám Pesten laknak és csak néha-néha jönnek, így alig tudok beszélgetni. Mára már teljesen visszafejlődtem egy kétéves gyerek szintjére, akit most kell szoktatni a közösségi élethez. A lányom a bölcsödét szokja, én meg majd a munkahelyem és az embereket, ha a vállalati orvos lesz olyan szíves és enged dolgozni. Kicsit "be felé fordulós lettem", ami nem én vagyok. Szeretnék egy tartalmas életet, amilyen a szülésem előtt volt. Olyan közösségbe vágyom ahol az emberek alkotnak, egyedi dolgokat készítenek,( tömegcikkektől fel áll a szőr a hátamon) vannak megvalósítható ötleteik amiket megosztanak másokkal.  Ez a fórum pont ilyen!!!

Mindig is olvasgattam a fórumot, de belefolyni nem nagyon mertem, mert olyan "bepofátlankodósnak" tartottam magam. Bocsi a sok hülyeségért, de kikivánkozott belőlem.

Előzmény: stigglinnc (25866)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25867

Lányok, elnézést, hogy még visszatérek a topictalálkozóra, de muszáj megmutatnom, mit nyertem IOkaste jóvoltából!

Két nyuszi formájú tojásmelegítőt, amiken kéretik megcsodálni a fantasztikus kötést... 5 VÉKONY! tűvel, csíkosan, mintásan, egyenletesen - én le vagyok nyűgözve tőlük!

Kaptam egy gondosan összeállított készletet is, amiből hamarosan egy tavasztündér születik... A szárnyat készen kaptam, amit külön hálásan köszönök, mert én nem tudtam volna ilyen szépre megcsinálni.

Köszönöm IO!!!:-)

stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25866

Remélem, legközelebb találkozunk! Nagyon szívesen megnézném a babáidat közelről és talán el is mondanád, hogy formázod az arcokat ilyen fantasztikusra.

A mostanin többen jöttek vidékről is, asszem Skippo volt a rekorder: Mátészalkáról.

Pár lappal ezelőtt felmerült egy Margit szigeti piknikes találkozó ötlete késő tavassza-kora nyáron -  benne lennék:-)

Előzmény: Andrea1972 (25865)
Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25865

Igen érthető, megpróbálom ezt a drótos megoldást, mert eléggé kitömtem és a ruhája is nehezebb anyagból lett varrva, így mindig hátradöl, mert a fityula hátra húzza.

Amúgy mindig olvasgatom a fórumot, de csak nagyvonalakban mert, sajna keveset tudok a net előtt tölteni, a kicsi törpillám nem nagyon engedi, illetve a másik ok, hogy a férjem a szabadnapjain (ami minden másnap van, hétvégéje szabad) reggeltől hajnalig a gép előtt ül, úgy kell odakéredzkednem ha valamit meg akarok nézni. (jól írtam?)

Nagyon szeretem ezt a fórumot, mindenki segítőkész, aranyos, még ismeretlenül is.

Keveset tudok varrni, de hihetetlen, hogy mennyire meg tud nyugtatni ez a fajta hobby. Kiváncsi vagyok a Győri Babakiállításra is, remélem egyszer eljutok oda is. Ámulva néztem a kiállításról készült képeket.

Amíg az apácát varrtam, szabtam a kicsi kétéves kislányom is ott sürgött körülöttem és próbálgatta az anyagokat a babára, segített kifordítani a testrészeket, hozta-vitte a félkész meztelen babát. Jó érzés együtt csinálni!! És jó érzés megosztani másokkal az örömünket.

Előzmény: stigglinnc (25863)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25864

Jajjj, de édes!!!

Előzmény: Aledi (25856)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25863

Most jóóól lebuktál!:-) Kiderült ám, hogy hetek óta felénk se néztél, mert ha megtetted volna, láttad volna, mennyiszer kapacitáltak mindenkit a részvételre:-) Engem is befogadtak, méghozzá nagyon-nagyon kedvesen, pedig én is új vagyok itt. Sajnálom, hogy lemaradtál, tényleg szuper volt, de úgy látom a lányok már a következőn agyalnak, majd csak figyelj!

Ez az apáca k....jó, bár a kipontozott szó valószínűleg nem annyira illik az ő hivatásához:-))) Imádom az arcát, hihetetlenül ügyesen megcsináltad... az a tsókos száj...

Nem tudom mekkora, meg hogy milyen keményre tömted, meg a ruhája alá se látok, ezért nem tudok hozzászólni, milyen cipő tartaná meg.

Én talán úgy oldanám meg, hogy erősebb drótból hajlítanék egy akkora hegyes V alakot (V, csak fejjel lefelé képzeld el), ami a fejéig felér, a két szára végére meg egy-egy talp formát, ezeket derékszögben előre görbíteném. A V tetejét bedugnám a hátá felől a ruhája alá, a "talpakat" meg a cipőkkel hozzáfognám a lábához - nemtom érthető-e, amit gagyogok?

Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25862

Szép jó reggel mindenkinek! Szeretnék kérdezni valamit. Az oldalon láttam, hogy szoktatok találkozókat rendezni, ide újak is mehetnek, vagy inkább ez olyan összeszokott társaságnak való? Néztem a képeket és olyan családias, hangulatos, hogy kedvem lett volna ott lenni.

Szeretnék megmutatni nektek egy babát amin épp dolgozom. Nagyjából kész van, csak a cipőjét nem tudom elkészíteni, hogy meg tudjon állni rajta. Van erre valami ötletetek, hogy miből készítsem?

A fej és a fityula miatt nehezen tartják meg a lábai.

PaJulcsi Creative Commons License 2010.02.26 0 0 25861
Édes:) Egy maci, aki már várja a tavaszt, de még egy kicsit fázik:)
Előzmény: Aledi (25856)
PaJulcsi Creative Commons License 2010.02.26 0 0 25860
Stigi! A férjem megáll felettem és kérdezi: A Stigglinnc egy pasi, hogy tiéd a szíve?!:)))))
A nemeztűről: nekem két napig volt gyulladt a tű helye Felicity után, még mindig látszik két kis pötty:)
Előzmény: stigglinnc (25852)
PaJulcsi Creative Commons License 2010.02.26 0 0 25859
Valamire biztosan használni fogom. Vagy nem:)
Valaki írta a blogon, hogy talán subázó tű.
Előzmény: 4Hópihe (25849)
Skippo Creative Commons License 2010.02.26 0 0 25858
Mindenkinek jó szórakozást a varrós talihoz, aki megy! :)

Őrá gondoltál? Runo nagyon jó tutorialjai vannak, s még szm-eket is megadja. Nagyon korrekt, bár kissé elborult. :D
Előzmény: A maranta (25854)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.26 0 0 25857
Előzmény: ejjkukk (25855)
Aledi Creative Commons License 2010.02.26 0 0 25856
4Hópihe,
Hehehe! Ilyen csinos a 30 cm-s Zsuzska babám lába, neki való a cipellő, nem kell pöttöm babát varrnom : )
De itt egy 12 cm-s macika, kárpótlásul : )

Azért meg tudom érteni a vonzódásod hozzájuk, élőben tényleg aranyosabbak az apró babák.
A gumis futtert Mici ajánlotta W. test anyagnak, ma ki is próbáltam, és jónak tűnik.
Előzmény: 4Hópihe (25850)
ejjkukk Creative Commons License 2010.02.26 0 0 25855

Annyira pörögnek itt a lányok, hogy simán el lehet olvasgatni őket 1-2 órán keresztül, hogyha az ember nem figyel.

MIci: Esküszöm nem találtam meg, pedig már vagy 3x mentem visza 10 oldalt: de gratulálok a sikeredhez.

Julcsi: néztem a blogodon csudi szép dolgokat találtatok. Most nálam is volt nemrég egy-két ilyen kérdés, mert mamám dobozát leszedtük a padlásról, na ott is voltak érdekességek. (.... és nem utolsó sorban kaptam pár olyan könyvet, ami tele van régi hímzés technikákkal, azokhoz lehet a nálatok is talált eszközökből használni....)

Szfehérvár: júj, de jó lenne oda is menni, de sajna nagyon mocsok mostanában velünk a sors, gyakorlatilag mindenki beteg. Pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mik lesznek ott.

Baba: kész és úton van: Camea készülj!

És megint baba: volt Idi blogján ez a Tatzuko akármicsoda, ahol olyan nagyon életszerű babák voltak....... Nem találkozott valaki véletlenül ilyesmivel a képtárak között?

http://idi4.blogspot.com/2009/03/tazuko-hayano.html

Előzmény: A maranta (25854)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!