Keresés

Részletes keresés

Éhesló Creative Commons License 2016.08.17 0 1 119107

Off

Korábban kelni nem bűncselekmény.

A szocik háromszor késtek el.

Kellene nekik egy vekker.

Bár az se segít rajtuk, mert hiába a jóváhagyott kérdés, hitelesített ív, nincs már aláírójuk 170 ezer sem, nem, hogy több.

Lassan savazójuk se lesz annyi.

On

Előzmény: Hiryu-reload (119106)
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119106
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119105

Off Lidl ajtaján hirdetés: 

-6 órás műszakba eladót keresünk

179 ezer+ délutános + hétvégi pótlék. 

Nem sok. de...

Előzmény: trizs77 (119102)
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.08.17 0 1 119104

Hmm.... várom az "Orbán Viktor ellen lázadó tömegbe lövésért" járó szolgálati jelet...

Előzmény: trizs77 (119100)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119103

Számomra azért megtisztelő, hogy a rakéta-tüzér szakma oly gyémántjával, sőt rubinjával kevernek mint amilyen te vagy. Ezt már csak az überelné, ha Sajtos Sanyival tévesztenének össze.

Előzmény: kovacsgyula44 (119098)
trizs77 Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119102

Ha az, hogy ellenőrizhetetlen, személyazonosság nélküli beözönlőket nem akar Európában látni valaki populizmus, akkor írj föl engem is.

Nem is értem, hogy ekkora terrortámadás hullám után, miért kétséges még mindig, hogy a határt le kell zárni az ellenőrizhetetlen migráció előtt.

-------------------

1. / Nem írlak fel.

2./ a hozzászólásomban szó sincs migránsokról. Te beleolvastad ? Honnan ?

3./ A gazdaság munkaerő éhsége, itt, ebben a topikban csak akkor nem OFF topik téma, ha azt vizsgáljuk, a Magyar Honvédség hogyan tudja feltölteni létszámhiányát, ha már gazdaság legkisebb szintjére - betanított munkás - is 200.000-300.000 forintos fizetést kínálnak.

4./ a gazdaság és hadsereg létszámhiányát és a migránsokat megkülönböztetni, fogalmi szinten, nem hadnagyi,  hanem őrmesteri, esetleg jobban képzett tizedesi szint.

Batkaa Creative Commons License 2016.08.17 0 2 119101

Le vannak maradva kissé, mert az első érmeket már átadták...

http://www.honvedelem.hu/cikk/58508_misszioba_indulo_katonakat_bucsuztatott_a_honvedelmi_miniszter_tatan

De itt a lényeg a 26 millió volt, meg egy kis migránsozás ennek kapcsán...

(egyébként darabonként 4300 Ft nem irreális, de a 26 millió sokkal jobban hangzik, ugye)

Ezt a korábbi megjegyzésedet sem akartam szó nélkül hagyni:

"A gazdaság szereplői új munkaerőt kívánnak.

A politika populistái meg egy főt se akarnak."

Ha az, hogy ellenőrizhetetlen, személyazonosság nélküli beözönlőket nem akar Európában látni valaki populizmus, akkor írj föl engem is.

Nem is értem, hogy ekkora terrortámadás hullám után, miért kétséges még mindig, hogy a határt le kell zárni az ellenőrizhetetlen migráció előtt.

Vagy azt hiszed, ezekből lesznek majd új munkavállalók - horribile dictu: honvédtisztek?! (ha már elválasztás nélkül keveredik nálad a két téma)

Vendégmunkások foglalkoztatása egyébként a katasztrofális demográfia miatt elengedhetetlennek tűnik, akkor is, ha végre, elkésve bár, de talán a munkaerőhiány miatt nőhetnek a rendkívül nyomott hazai bérek.

Előzmény: trizs77 (119100)
trizs77 Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119100

Kitüntetéseket osztogat a minisztérium a „migrációs válsághelyzet” kezeléséért

24.hu

2016. 08. 17. 15:31

26 millió forintból készíttetett kitüntetéseket a Honvédelmi Minisztérium, amelyekkel hatezer embert jutalmaznak a „migrációs válsághelyzet” kezeléséért.

A tendert hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás során nyerte a Vésnök Kft. – bukkant rá az Átlátszó a Közbeszerzési Értesítőben.

A céggel július 22-én meg is kötötték a szerződést a „Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jel” elkészítésére.

Éhesló Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119099

A hozzászólásom sajtóaktivitással kapcsolatos része valótlan a te vonatkozásodban, mint arra a cimborád helyesen rámutatott.

Te nem süllyedtél le a szintjére, csupán csak sértegetsz.

Sajnos bedőltem és ráadásul botor módon összekevertelek a cimboráddal.

Bocsánatot kérek érte, nem volt igaz a vád, amivel illettelek: valójában te nem folytatsz nyílt politikai uszítást a médiában és itt sem, nem pendlizel a népszabadságtól a magyar narancson át simicskáig. Ezt a cimborád teszi.

A többit fenntartom.

Előzmény: tuzer (119089)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119098

Sanyi! Szégyent hozol rám! Te ilyeneket művelsz?

"A lényeg ennek az, hogy az Ei Zrt. érintettéségben nyilvánvalóan hazudtál és a nácizás ezt nem teszi semmissé, még akkor sem,  a komplett fórum ehhez tapsikol, amikor a nol-tól a mahgyar narancson át a simicskalapig pendlizve folytatod a nyílt politikai uszításodat nulla forrással és tényalappal beszélve hülyeségeket a lejárt tárolhatóságú robbanóanyagok feldolgozásáról."

Éhesló Creative Commons License 2016.08.17 0 1 119097

A pufajkások és az ávósok, körömletépők oldaláról mindneki nácinak tűnk, még 71 évvel a legyőzésük után is, ezért a cimkézésed nem különösebben érdekel, azon túl, hogy ismét többet foglalkozol szerény személyemmel, mint azzal, amit szerény személyem írt.

A lényeg ennek az, hogy az Ei Zrt. érintettéségben nyilvánvalóan hazudtál és a nácizás ezt nem teszi semmissé, még akkor sem,  a komplett fórum ehhez tapsikol, amikor a nol-tól a mahgyar narancson át a simicskalapig pendlizve folytatod a nyílt politikai uszításodat nulla forrással és tényalappal beszélve hülyeségeket a lejárt tárolhatóságú robbanóanyagok feldolgozásáról..

Egyébként 2006 óta Magyarország binárissá vált:

kozvelemenykutatok.hu

Sajnálom, ha ez eddig nem lett volna nyilvánvaló, de talán ezért tévedtél el és kötöttél ki a npészabadság után a simicskánál.

Előzmény: tuzer (119094)
trizs77 Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119096

Az Ő felesége, vajon mennyit kap azóta, havonta, a rendőrségtől ?

http://faktor.hu/faktor-halala-utan-szuletett-meg-a-motorosrendor-kisfia-a-ferfira-emlekeztek?source=hirkereso

Hiryu-reload Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119095
tuzer Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119094

Az a te bajod, hogy a gondolkodásod binárissá vált. Ezen túlmenően:

Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa.

Előzmény: Éhesló (119093)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119093

Nincs barna ingem, sem pufajkám, mint a brüsszelben komisszárok által kaserolt részeges karhatalmistának.

Nincs olyan 46-48 évesnél idősebb (1990 elöttől szolgáló) honvéd aki a gengszterváltás kavalkádjában ne a proletárdiktatúra védelmétől pendlizett volna el a nato keretébe, miközben tett pár esküt Magyarország függetlenségét illetően is.

Vannak akik - a letett új eskü ellenére - maradtak ott ahonnan indultak, vannak olyanok akik képesek voltak és akartak is változni a korral. Mindenki szabadon megtalálhatta a helyét - ki a pufajkások, körömletépők, ávósok oldalán, ki meg velük szemben.

Egy szabad országban mindenki azt teheti, amit szabad.

Előzmény: tuzer (119089)
trizs77 Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119092

Vettünk 2+2új katonai repülőgépet.

http://iho.hu/hir/jakok-utan-zlinek-a-magyar-katonaknak-jonnek-a-guruk-160815#

Az igaz, hogy a katonai jelzőt illik idézőjelbe tenni, mert az igazság szerint nekünk (Mo.-nak) nincs pénze arra, hogy katonai alapkiképző gépeket vegyen, ezért vettünk 2+2 polgári hobbi repülőgépet, melyre majd azt mondjuk katonai.

Talán még katonai színre is festetjük őket, hogy az illúzió nagyobb legyen.

Kettő alap kiképző lesz, a 12 db JAK-52 helyett. A Romániából anno 199x-ben vásárolt 12 db, JAK-52-ből úgy is már csak pár db repült a Honvédségnél, a többit eladták, vagy selejtezték.

Kiképző gépeink száma lecsökkent a valamikori kb. 50-60 db-ról 2 db-ra.

Ami kicsivel nagyobb csökkenési arány,  mint a vadászgépek egykori 181 db-os állományának csökkenése 12 db-ra.

------------------------------

A másik kettő új gép un. "futár"   feladatokat ellátó gép lesz.

Ezek a gépek abba a kategóriába tartoznak ahová egy-egy nemzeti légierő bemutatásakor, a rendszeresített típusok és darabszámok felsorolása után, típus megnevezés nélkül, azt szokták írni :

- egyebek x db.

A reszli.

------------------------------------

De most örüljünk.

Új valami érkezik.

Nem használt, gyári új.

Igaz, hogy a legkevésbé fontos területre, de mégis csak gyári új.

Gyula bátyánk is beírhatja a fejlesztés rovatba, hogy a gatyamadzag csere után, valami új, katonait vettek.

Ugyan se támadni se védekezni nem lehet velük, de ha a kiképzőket megtanítjuk ungarische magyaroschan káromkodni, jól megátkozhatják az ellent.

kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119091
kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.08.17 0 0 119090
tuzer Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119089

Ennél többre tartottalak valaha.

Szóval csak nyugi.

Ezzel én is így vagyok.

konszenzussal bír, monoton pusztuló tendenciával, ezért még azt követően sem lesz semmilyen változás, ha a legszebb reményeitek válnának valóra egy választást követően.

Csak pontosság végett: ÉN egyedül vagyok, a legszebb reményem egy jó nagy lottó ötös, hogy legyen elég pénzem Viagrára.

Szóval felesleges és megalázó is végigpendlizned a néphazugságtól a narancson át simicskáig, majd vissza.

Szép mondat ez a volt Magyar Néphadsereg volt főtisztjétől.... (avagy a keki ingblúztól a barna ingig...)

Anyám szomszédjában van egy unatkozó kutya. Tökmindegy, ki jár arra, mit akar, akar-e valamit. Nekiugrik.

A honvédelem ügye pedig - mint azt nem egy példa, legutóbb a h.b. ülés is mutatta - sokpárti konszenzussal bír, monoton pusztuló tendenciával

Na vazze, hát mégis egyet értünk valamiben?

Előzmény: Éhesló (119088)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119088

Még valami apróság, ha nem tűnt volna fel az elmúlt több mint 20 év során: sem az internettós, sem az itteni fórumot nem tekintettem és ma sem tekintem semmilyen mértékben sem irányadónak a "kötelező haladási irány" szempontjából.

többnyire kellemes és pihentető időtöltés megjeleníteni itt a tietekétől eltérő történelmi, kulturális, szakmai és poltikai állásfoglalásomat, nagynéha - sajnos egyre ritkábban - érdekes szakmai információkat, véleményeket is megismerhetek, köszönhetően a forrásokkal adatolt kommenteknek.

Az, hogy itt jópáran mélységesen egyetéretek egymással, az RL történések szempontjából semmit nem jelent, mert a társadalom továbblépett rajtatok és a nézeteiteken 2006 ősze után.

Majd egyszer visszaleng az inga, de ez nem holnap lesz, lehet meg se érjük. :)

A honvédelem ügye pedig - mint azt nem egy példa, legutóbb a h.b. ülés is mutatta - sokpárti konszenzussal bír, monoton pusztuló tendenciával, ezért még azt követően sem lesz semmilyen változás, ha a legszebb reményeitek válnának valóra egy választást követően.

Szóval felesleges és megalázó is végigpendlizned a néphazugságtól a narancson át simicskáig, majd vissza.

Ennél többre tartottalak valaha.

Szóval csak nyugi.

Előzmény: tuzer (119086)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119087

Nem vagyok fáradt,  szimplán visszataszítónak tartom a folyamatos, politikailag elfogult uszításodat, amit itt folytatsz.

Ráadásul eközben nem kellene olyan katonatársaidat rugdosnod, akik nem szolgálnak rá, legyenek bármilyen beosztásban az ezrednél.

Még ironiának álcázva sem.

Mint azt írtam, nem ártana némi visszafogottság és türelem, míg tények alapján folytathatod az egyre szánalmasabb és reménytelenebb szélmalomharcodat.

Lehet még véletlenül tudnál  és megalapozottat is írni.

Előzmény: tuzer (119086)
tuzer Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119086

Kicsit fáradt lehetsz az állandó ugráskészségtől..... Kezdesz erre emlékeztetni:

– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!

Amit írtam, vesd össze:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia

Előzmény: Éhesló (119079)
Platon Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119085

Na most én annak kapcsán hoztam fel a briteket, hogy akkor is jár az ellátás ha gondatlan volt az áldozat, mert gondoskodnak a családról ez esetben is már csak a morál miatt is. 

Az USA-ban véletlenül tudom hogy megy, ott a halálhír közlése után a CAO rögtön tájékoztatja a családot, és segít kitölteni, benyújtani az igénylőlapot. Ez után általában pár napon belül átutalják a $100.000 adómentes un. Death Gratuity-t. Szóval az esetek döntő többségében egy héten belül megkapja a gyorssegélyt a család. A többi juttatás időigényesebb.

A briteknél nem tudom hogy megy.

Előzmény: Éhesló (119063)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119084

Kezeltesd magad, talán még gyógyítható.

Előzmény: sokbaksis (119080)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119083

Nem javasolnám, hogy átkristályosodott robbanóanyaggal ezt eljátssza bárki.

Még neked sem.

Előzmény: kovacsgyula44 (119076)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119082

Az RTL híradóban nyilatkozott ezredes úr: a papírok alapján a katonák pihentek voltak, hiszen a balesetet megelőző héten is pihenőidejüket töltötték az áldozatok. Előző heti pihenés ezek szerint kell adjon annyi tartalékot, hogy a következő hét péntek délutánján végig a tűző napon, napi 12 órával még üde, hamvas legyen a tűzszerész. Nem szégyenli magát ezredes úr?

Hiryu-reload Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119081

(Tényleg off.... de azsongy fújmigránsok fújfújfúk elveszik a magyarok munkáját....

De akkor miért akarnak behozni százezres nagyságban ukrán ill posztorosz és vagy távol-kleti munkavállalót??)

on

sokbaksis Creative Commons License 2016.08.16 0 1 119080

Hitler is így kezdte! Addig szövegelt a zsidók ellen, hogy elveszik a német nemzet lelkét, értékeit, szabadságát, és amikor már kellően megutáltatta a zsidókat a németekkel gyorsan kinyírta a kommunistákat és ha már beindul egy üzlet az SA-t is. Sok hülyét megette és valahogy ez jutott az eszembe a migráns helyzetről és a plakátokról.

Előzmény: Éhesló (119068)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119079

A hajósok között is vannak szolgálatot adó tűzszerészek és a gépkocsivezetők között is.

A hadihajósok  parancsnoka is tűzszerész, nem is akár milyen.

Régen a törzsfőnök és a parancsnok, a helyettese is az volt, hajdú óta sajnos ez nem divat.

Még mielőtt valaki elhinné amit itt - totális tájékozatlanságodról ismét bizonyságot téve - leírtál.

Előzmény: tuzer (119074)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.08.16 0 0 119078

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!