Keresés

Részletes keresés

uancsa Creative Commons License 2008.08.08 0 0 33014
Nemrég vettünk egy házat, amit hamarosan le szeretnénk bontatni, és jövő nyáron építkezni. Az Émásznál voltam átiratni a villanyórát, de azt javasolták, hogy ha le akarjuk bontatni, akkor ne irassuk át, hanem köttessük ki, mert a kiköttetés ingyenes, ha viszont megtartjuk, akkor kellene egy állvány, amin az üres telken lesz a villanyóra, ennek a díja 15000ft, plusz a villanyszerelő díja, össz. lehet 80 ezer is.
De kérdeztem, hogy akkor az építkezéshez honnan lesz áramunk? Azt mondta, a szomszédokkal kell megbeszélni, és hogy az építkezéshez nem sok áram kell, kb 10000 "forintnyi". A szomszédokkal jóban vagyunk, lehet, hogy meg is tudnánk így oldani.

Szerintetek hogy legyen? Köttessük ki ??(a visszaköttetés is ingyen lesz!) Vagy legyen ott állványon 1 évig (sok pénzért)?
Nebáncs!virág Creative Commons License 2008.08.07 0 0 33010
Legyélszíves a hozzászólásaidat a normál ( fekete) betűszinnel írni. Az állandó kiemelőszin zavaró, topikrombolásnak minősülhet.

Köszönöm: Moderátor
Előzmény: Törölt nick (33008)
totya4 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 33009
Üdv!

A tető terasz és feljáró feletti részét faoszlopok tartják, ezek cseréjét meg tudják oldani, pl aládúcolással más helyen?
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.07 0 0 33008

Nekem legalább 4-5 olyan munkám van havonta, ahol a genárlcég után javítgatok és órákig hallgatom ahogy a megrendelőm szídja a generálfőnök és az összes felvonultatott alkesz melós felmenőit.

Ezeknél komolyabb gányolást már csak a házmesterek emberei tudnak végezni.

Azokról is lenne néhány storym...

Előzmény: Lacivill (33006)
Lacivill Creative Commons License 2008.08.07 0 0 33006

Én azt mondom, hogy egy 20-30 fős cég nem tud/akar megfizetni minden szakmából legalább egy minőségi szakembert.

Ezért sokkal jobban jár az a személy aki egyenként választja ki a szakikat, vagy olyan generál fogja össze a munkát,  aki szakirányú alvállalkozókkal késziteti el a munkákat!

Előzmény: Törölt nick (33000)
Lacivill Creative Commons License 2008.08.07 0 0 33005

Erre vannak nagyon szép szerződési pontok, a megrendelő érdekében.

Előzmény: Törölt nick (33004)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.07 0 0 33004

Itt nem az volt a kérdés, hogy ki készíti az árajánlatot, hanem, hogy mennyire etikus ingyen ugráltatni a vállalkozókat csak azért, hogy minnél több árajánlatot gyűjtsön be a megrendelő tökfölöslegesen.

Persze sokan vannak akik leszarják a minőséget, és tényleg csak az ár számít...

Egyébként az itt a nagy helyzet, hogy pl egy kőműves vállalkozó ránézésre tudja, hogy mennyiből tudja megcsinálni a házat.

Tehát átnézi a trveket, és úgy dönt, hogy 3millióból tudja kihozni.

Ez után kb 15-20 munkafolyamatot szépen báraz, és látszólag ennyibe fog kerülni a meló.

Ekkor ürül a megrendelő, mert látja levezetve az első ásónyomtól a vakolásig munkafolyamatot és az árat is megfelelőnek tartja.

Csakohogy ez mellé még fel tud sorolni majd a kőműves további 20 munkatételt, ami az előző árajánlatban nem szerepelt, és ha kezd kicsúszni a keretből, akkor menet közben ezeket szépen hozzáadja. 

Na ez itt a nagy buktató. -ha valaki nem figyel rendesen....

Előzmény: Törölt nick (33002)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.07 0 0 33003

Remélem, nem fogod megmagyarázni az ellenkezőjét annak, amit írtam...

:DD

Előzmény: Törölt nick (33000)
b.zsazsa Creative Commons License 2008.08.07 0 0 32999

Köszönöm Porker a válaszod! Majd utána nézek ennek a Milesi központnak, bár még nem hallottam róluk.

Üdv. b.zsazsa

Előzmény: porker (32997)
b.zsazsa Creative Commons License 2008.08.07 0 0 32998

Köszönöm válaszod!

Én a szépséget úgy értem, hogy a fújt felületű ajtóm és ablakom olyan sima és fényes, mintha műanyaggal lenne bevonva. A régi nyílászáróim- igaz még nem voltak ilyen jó minőségű festékek -  pedig fakóak és érdesek, pedig 3 évente újra festettem.

Tudnál jó minőségű festéket, ill. fakonzerválókat is ajánlani?

Üdv. b.zsazsa

Előzmény: Törölt nick (32995)
porker Creative Commons License 2008.08.07 0 0 32997
Igen, visszaolvasva félreérthető voltam.

Nekem az egyik ablaksorozatot egy "menő" asztalos készítette szórt technológiával, a másikat egy nagyobb cég mártásos és szórt technológiával. Ez utóbbival nincs gond, az előzővel viszont már akadnak problémák.

Az ecsetelés úgy jött a képbe, hogy egyesek itt a kezeletlen nyílászárók kezelését "piff-paff lefestjük" módon gondolják. Erre mondtam, hogy azért ez nem ennyire egyszerű, komoly szakértelmet igényel.

Tapasztalatom szerinta kereskedelem (Obi, Bauhaus, Brico) nem favorizálja a lazúrozásos eljárásokat, még festettet is csak elvétve láttam. Nem is csoda, hisz szállításuk sokkal nagyobb gondosságot igényel. ... Bár tegyük hozzá, hogy igazán minőségi nyílászárókat sem kapsz ezeken a helyeken.
Ugyanakkor úgy látom, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és pl. a Milesi központjában/tól megkérdi, hogy kézi ecseteléssel, külső nyílászáróra mit ajánlanak - és ezeket rendeli/veszi meg a legközelebbi festékboltban - akkor igen jó minőségű felületet tud készíteni megfelelő előkészítés - pl. kézel történő átcsiszolás - után.
Előzmény: b.zsazsa (32991)
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 32994
ezzel óvatosan!
Előzmény: Törölt nick (32993)
b.zsazsa Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32991

Meglepett amit írtál, miszerint ilyen nagy különbség van a szórt, ill. az ecsettel való felületkezelés között nyilászáróknál. Az is meglep, hogy az asztalosra mondod, hogy ecsettel dolgozik és a készen vásárolt ablakok a szórt eljárással készülők. Nálunk ez fordítva volt. A tavalyi ajtót és ablakot az asztalos szórt eljárással készítette - gyönyörű, az ára is az volt. Most pedig készen szeretnénk vásárolni, de ezek nem felületkezeltek. Egyébként nem tudod, hogy hol lehet felületkezelt kész nyilászárókat venni, mert úgy hallottam az OBI-ban is felületkezelés nélkül árulják.

A hozzám kapcsolódó válaszokból nagyon elment a kedvem attól, hogy magam végezzem el a festést. Igaz egy valakinek az volt a véleménye, hogy nem nagy dolog csupán egy-két ecset kell hozzá. (és festék) DE MILYEN? MÉGIS LEHETSÉGES LENNE UGYANOLYAN SZÉP FELÜLETET ELÉRNEM, MINT AMIT TAVALY VETTEM?

Előzmény: porker (32973)
Peter atyuska Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32990
+ ha kuldesz privit akkor megkerdezek egy ket ismeros ceget akikben en bizok hogy mit szolnanak hozza.
Előzmény: joesalty (32987)
Peter atyuska Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32989
Lenne szerintem csak nem annyiert amennyiert gondolnatok. Van egy hely ahova felrakhatjatok a kivanalmaitokat es talan lesz ra jelentkezo yabe.hu , salynos tapasztalat (mint villanyreszelo :-) kent) normalis embereket akik tudnak es kepesek jol es utemesen dolgozni nagyon ritkan lehet talalni, persze ha ott vagyunk 24 oraban es van korbacsunk akkor tud mindenki dolgozni :-)
_lala_ Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32988
Kérdésem a következő: nincs olyan kivitelező cég itthon aki kötbér bevállalásával építene?

Biztosan van, de ezt az araiban meg is fogja fizettetni. Merthogy az o emberei is ugyanarrol a munkaeropiacrol szarmaznak, mint a masik vallalkozo dolgozoi, tehat semmivel nem megbizhatobbak.
joesalty Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32987
Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne. Építkezés előtt állunk, és egy kissebb problémába ütköztünk.
Tekintettel arra, hogy banki hitelből lenne az építkezés egy része finanszírozva, és ott elég kötött időhatárok vannak szerettünk volna némi biztosítékot beépíteni a kivitelezővel történt szeződésbe. Konkrétan kötbér. Sajnálatos módon már a 4. kivitelező utasít el minket emiatt. Kérdésem a következő: nincs olyan kivitelező cég itthon aki kötbér bevállalásával építene?

Köszi!

Joe
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32986
mindenki ezzel a festéssel jön?
láttál már sok éves műa. ablakot?
és nemcsak a színére gondolok....
Előzmény: ncc1701 (32980)
KalásziM Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32985

Minden háztartási üzletben,  festékboltban árulnak un. takaró fóliát.

Nem drága !

KM.

Előzmény: wulfin (32983)
Csokis Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32984
Takaró fóliának hívják, a fellelési helye háztartási bolt, barkácsbolt, vagy barkácsáruház, és szinte filléres tétel. (Párszáz forintért kapsz egy 8-10 m2-es darabot.) Viszont érdemes ragasztószalagot is venni hozzá, különben az első légyfing fellebbenti, olyan vékony.
Előzmény: wulfin (32983)
wulfin Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32983
Sziasztok,

Festeshez kellene, letarkarni a butorokat, ezt mivel szokas csinalni, mennyibe kerul es honnet lehet beszerezni?

Koszi
w.
topikolos Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32982
Ezt a biztonsági dolgot kifejtenéd bővebben? Ha megolvasztják kívülről, akkor hozzáférnek a szerkezethez?
Szerintem aki már eljut odáig, hogy ott áll egy ablak előtt, és be szeretne jutni, annak mindegy, milyen a tok, bemegy. Az ablaküveget meg, hacsak nem biztonsági üveg, betörik és kész.
Előzmény: porker (32971)
ncc1701 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32980
Csakis műanyagot! Marha vacak dolog lesz azt a sok ablakot átfesteni x év után. Egyszer végigcsináltam, azóta csakis műanyag ablakokat használok.
Előzmény: b.zsazsa (32965)
porker Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32979
Na várj: én arról beszélek, amikor a régi tokra ráépítenek/javítanak és az ablakszárnyat cserélik.
Előzmény: Csokis (32978)
Csokis Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32978
Nem hiszem, hogy a vizet bármi "megfogja", ha már egyszer oda tud kerülni. Az alap baj az, hogy a tok régi, csak a szárnyak újak, és a tok kopott.
Előzmény: porker (32977)
porker Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32977
Hm. Nem lehet, hogy belegyalogoltatok egy nem éppen profi csapatba?

Szigetelésre valami jobb, penészgátlós szilo?
Előzmény: Csokis (32975)
Dínó Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32976
Nálam már új korában is látszik a különbség a "gyári", kamrában festett, és az asztalos által készített között. A pinceablakom festése tuti nem fog annyit kibírni, mint a házon levő nyílászáróim, de ne legyen igazam.
Előzmény: porker (32973)
Csokis Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32975
Kérdés: ablak felújításban nem gondolkodtatok? A költségek a csere felét sem érik el és némelyik megoldással alig csökken az üvegfelület mérete.
Nekem a kisebbik szobában ez volt anno. Nem volt radikálisan olcsóbb, mint az új ablak, bár egyrészt kevesebb kosszal jár, másrészt rövidebb ideig voltunk "ablaktalanok". (Kora ősszel csinálták, úgyhogy szempont volt.) Viszont a régi tok falca úgy "elfogyott" már, hogy ha "rossz irányú", erős szél, és eső egyszerre jön, akkor befolyik a két szárny közé a víz. (Kapcsolt gerébrokos, régi ablak.) Nincs is nagyon ötletem, mit tudnék vele csinálni. Abban gondolkodtam, hogy csinálok egy kiegészítő vízvetőt műanyagból, ami hosszabban kinyúlik, és le is van peremezve annyira, hogy nyitáskor épp ne ütközzön bele a tokba. Egyébként remekül zár, kellett is pótlólagos szellőztetés miatta.
Előzmény: porker (32971)
porker Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32974
Ha van olyan minőség amit érdemes nem eltakarni...
Előzmény: Pirimidin76 (32972)
porker Creative Commons License 2008.08.06 0 0 32973
Már két év után látom a különbséget a mártásos/szórt technológia és az asztalos által ecsetelt megoldás között. Pedig ez utóbbi is 3 rétegű lazúrral készült, gyártás közben. Tehát a nútokat is tudták kezelni. ... Mindenesetre ott, ahol süti a nap, éri az eső kb. 2 évet fog még kibírni komolyabb kezelés nélkül. Ezen túl a lazúrokat amúgy évente két alkalommal "ápolni" kell.

Másik: az általam festett Schumacher ablakok 5 év után már totálkárosak voltak. Pedig kaptak annak idején rendesen mindent ami kell. ... Ronda munka egy festett ablakot lecsiszolni és újra festeni. ... Lazúrról meg nem is beszéljünk! :(
Előzmény: Pirimidin76 (32970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!