Keresés

Részletes keresés

Python24 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119169

Elég bedobni az éppen aktuális ellenzék részéről,hogy hány inkubátor,vagy mentőautó jönne ki egy gyalogsági harcjármű árából,és máris elsöpri a népharag a  kezdeményezést.

Már ha lenne ilyen kezdeményezés.

De nincs,és nem is  lesz.

Mást gondolni naivitás.

Előzmény: Batkaa (119168)
Batkaa Creative Commons License 2016.08.21 0 1 119168

Nem lehet így extrapolálni, a GDP növekedés évtizedes távlatban változó lehet, ezért én az újrafegyverzés költségvonzatának becslésénél 30mrd Ft-os növekménnyel számolok a +1% számolásánál. (Ezért van szükség a pénzügyi teljesítés 2030. utánig történő kitolására.)

A duplázódás 2015-öt alapul véve 2022-ben, 2016-ot alapul véve 2025/26-ban esedékes.

Nem értek egyet a hadiiparról szóló véleménnyel.

Ez a beszerzési nagyságrend, amit szeretnénk elérni, lehetőséget biztosít a hadiipar bizonyos mértékű újjászervezésére.

A gépjárműipar alkalmas kerekes gyalogsági harcjármű licencben összeszerelésére, bizonyos részegységek beszállítására. Gyártásszervezés kérdése. Szlovének megoldották.

Nem mindenáron kell mindent idehaza gyártani, csak ami megfelelő hatékonysággal megoldható.

Egyebekben több mindennel nem értek egyet, de arra most nem akarok kitérni.

Előzmény: kovacsgyula44 (119158)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119167

Sehol nem írtam neked holmi "ellenségekről".

Arról ellenben igen, hogy türelem, tornaterem...

Előzmény: Hiryu-reload (119166)
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119166

Off túltolod. 

Többet ellenségképezel, mint a legendás wallenberg nevű kommnetelő a 444-en.

Ő végül már  minden bokorban CIA és Moszad ügynököket látott. 

ON

Előzmény: Éhesló (119164)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119165

Attól, hogy mantrázva ismételgeted a hadiipar általad megállapított kilátástalanságát, még nem válik valóssággá, hanem alapos tévedés:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=138706714&t=9098576

" Ezt a csehek, tótok, horvátok, bolgárok, oláhok, szlovének, osztrákok példája is cáfolja, nem egy haditechnikai és hadseregellátási területen.

A görögökről, olaszokról, spanyolokról, lengyelekről nem is szólva, de ők - más-más okokból - nem a mi kategóriánk.

Ráadásul ezt és az ezeket alátámasztó példákat te is jól tudod, ismered.

Nem értem miért írsz ezek mellett ilyesmiket?

Nem igaz, hogy ne lenne magyar (magyarországi) ipar, mert ez a legdinamikusabban fejlődő nemzetgazdasági ágazat, nem igaz, hogy ennek bármelyik szegmensét ne lehetne fejleszteni átgondolt stratégiával, akár nagyobb, akár kisebb ütemben.

Ez politikai döntés kérdése volt mindig is és ma is az.

Minden országban, nem csak nálunk.

A NATO nem érdekelt a hazai hadiipar és haderő fejlesztésében, nekik a gyarmati, kiszolgáltatott státuszunk és ellátásbeli kiszolgáltatottságunk bőven elég, míg az usa agressziós politikáját feltétel nélkül - fegyveresen is - támogatjuk.

Ezt pedig megtesszük, meg is tettük qrmánytól függetlenül.

A problémáink megoldása a saját kezünkben (fejünkben) van, a kérdés az, igazából meg akarjuk-e oldani, avagy sem.

A megoldások sokfélék lehetnek, csak neki kellene állnunk végre. "

Éhesló Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119164

Ne hasbarázz, felesleges.

A hazád nem Magyarország és vice versa.

A HM és az MH vezetői, a honvédelmi bizottság politikusai pedig nem szorulnak semmiféle védelemre, az enyémre pedig végképp nem, mert szarnak bármire, morálra, szakmai tisztességre, becsületre, honvédelemre, nem tegnap óta, hanem amióta az eszemet tudom.

A hortobágyi ügyben a vizsgálat folyamatban van.

Akár tetszik, akár nem.

Kivárom a végét türelemmel és megnézem majd, mi változott a legutóbbi tűzszerész halála óta.

A jóstehetséged ha nem hagy cserben, akkor nem sok.

Ha meg igen, akkor megbeszéljük, amikor itt lesz az ideje.

Még nincs itt.

A lepényhal megy elől, a reményhal meg utoljára.

Előzmény: Hiryu-reload (119160)
Python24 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119163

2015 évi...

Előzmény: Python24 (119162)
Python24 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119162

"Úgy tudom komoly fej vakarások vannak leszerelés ügyben minden testületnél. "

Úgy hallottam,hogy a 215 évi XLII. törvényt módosítják, a rendőri végrehajtó állományra kedvező módon.(Egyfajta életjáradék kialakítása, a volt eseti pótlékok beépítése az illetménybe,stb)

Előzmény: kószák egyike (119154)
Python24 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119161

A FAB-250 bombának kb 30 verziója van.Ami felrobbant,az nem volt rendszerben nálunk.

Más működés,gyökeresen eltérő gyújtószerkezet,és robbanóanyag töltet.(Nem TNT).

Az,hogy külföldi szakértőket vonnak be,nem gond.Az pedig,hogy olyan szakértőket,akik értenek is hozzá,külön öröm.

"A kérdés kisebbik része az, hogy HOGYAN robbant fel, a nagyobbik az hogy MIÉRT???"

Mindkettőre megvan a válasz.Kíváncsi leszek,mennyire lesz nyilvánosságra hozva.

Előzmény: Hiryu-reload (119146)
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119160

Néhány hete egy aknavetőgránát felrobbant a Golanon az egyik katona kezében gyakorlaton. 

48 órán belül a média címlapon hozta az első vizsgálatok eredményét, a részletest is közzétették kb két héten belül. 

(egy média lehozta ügy  miatt- frászfgránátot dobott a terepjáróból palesztin civilekre, kb 36 órán belül megvolt a hadbírósági ítélet is. A sebesült terroristát fejbelelövő Azaria őrmester ügyében két hónapon belül már folyt a nyilvános hadbírósági tárgyalás.  Hasonlítsd össze a hortobágyi ügy miatti maszatolással és védd az illetékeseket, ha akarod.)

Előzmény: Éhesló (119149)
trizs77 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119159

Gyula, bátyám, Gyula bátyám !...................................:-((

Aki ünnepi beszédet, annak tartalmát számok nyelvére fordítja le, az.............................is képes.

Az ünnepi beszéd (mindenhol a világon) arra való, hogy az oda tévedteket, sajtót, hülyítse, kábítsa.

kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119158

"A honvédelmi miniszter azzal biztatta a tiszteket, hogy a következő években több mint duplájára fog emelkedni a honvédelmi költségvetés, újraélesztik a hadiipart, új alapokra helyezve, a civil társadalom bevonásával fejlesztik az Önkéntes Tartalékos Rendszert, megerősítik a katonai hírszerzést és a katonai rendészetet, és folytatják nemzetközi missziós szerepvállalásaikat is. Mindemellett a katonák megbecsülésének jeleként a megkezdett illetményemelést is folytatni fogják"

Ha extrapoláljuk a 2016-2017-es költségvetést (+48 Md 2016-ban, +53 Md 2017-ben) 2026-ig, akkor 2026-ban 1000 Md lesz a honvédség éves költségvetése, majdnem háromszorosa a mostaninak, valamint 2016 és 2026 között 3000-3500 Md többlet áll majd rendelkezésre. Ebből már lehetne vidám terveket fóralni. A veszély az, hogy ezt a többletet ráköltjük a jelenlegi struktúrára. Ez gyökeres változást hoz, hiszen eddig azt mondtam, száz milliárdok szállnak el a semmibe. Mától büszkén mondhatom, hogy most már ezer milliárdok szállnak el a semmibe.

A magyar hadiipart csak akkor lehetne feléleszteni, ha produkálni tudnánk olyan terméket, amit szövetségeseink és ellenfeleink egyaránt vinnének mint a cukrot, vagyis be lehetne állítani egy optimális gyártási darabszámot. A magyar honvédségre nem lehet optimális gyártási darabszámot alapozni.

Ezerszer leírtam, az aktív komponens rendbetétele nélkül felesleges minden erőlködés arra, hogy az aktív komponenstől független hatékony tartalékos komponenst hozzunk létre. Ismertük az osztrák területvédelmi rendszert, az aktív és a tartalékos komponens szoros együttműködésén alapult.

Katonai hírszerzés? Ne röhögtessenek, a TEK létrehozásával kb. nullára redukálták az összes többi titkosszolgálat szerepét.

Azzal hogy a katonai rendészeti központ vezetésével egy vadidegen idegen, hírhedten fideszközeli rendőr tábornokot bíztak meg, nyilvánvaló, hogy a TEK katonai verzióját kívánják megvalósítani a haderőn belül.

Beszélt még Dr. Simicskó István arról is, hogy zászlóalj harccsoportokat hozunk létre. Hallottam ezt már valahol. Juhász Ferenc, Úton a XXI. szd. hadereje felé című pamflettjében szerepelt ez a téma: modul rendszerű zászlóaljaink eredményesen fognak beilleszkedni a multinacionális kötelékek hadrendjébe. Persze Feri! Ha itthon nem dandár-hadosztály kötelékben gyakorolnak, akkor hogy a túróba sajátítanák el a manőver erők-harci kiszolgálók-harci kiszolgáló támogatók közötti együttműködés képességét?

Előzmény: Python24 (119142)
trizs77 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119157
Éhesló Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119156

No persze, ez tuti így volt, neked el is hiszem! :)

Szinte látom megelvenedni a szemem előtt ahogy a csóri sün nem csak ott szédeleghetett étlen, szomjan, elanyátlanodva a magárahagyatottsága közepette, hanem talán a fenekét se tudta kitörölni, de némi baráti segítséggel, közösen, ezt is megoldották így sem nem halt éhen se, sem nem halt szomjan se, no meg a nadrágja sem lett adidascsíkos, azóta is áldja a véletlenül arra járó honvédeket.

Zseniális!

Kész szerencse, hogy nem találkozott illegális bevándorlókkal, mert az milyen ciki lett volna, ha az egytől egyig 1999.01.01-én Aleppóban született fiatalkarú nyaksebész szír csspatnak kellett volna a tettenéréskor gyorssegélyben részesítenie és megszabadítania a szenvedéseitől szegény szédelgő sünt.

Vagy valami ádáz alföldi betyár akadt volna rá íly elgyengülten a szédelgő sünre és tett volna vele oly csúfat, amilyet még maga a híres Rózsa Sándor se tett egy pandúrral se!

Még rá gondolni is katasztrófa!

Ha elvétem, még meg is sajnálom szegény sünt.

Tanulságos volt, köszi!

Előzmény: kószák egyike (119148)
kószák egyike Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119155

A gond az, hogy az is meglehet, hogy a sok szarhoz hasonlóan ami ott van Hortobágyon ez is kísérleti volt nem sorozat gyártott szabvány. De ez csak az én tippem, nem tény. Ha igaz a tippem akkor max Iván és Szergej tudja mi volt benne. Őket meg nehéz lesz megtalálni akárcsak a naplókat jelentéseket mondjuk 1957-ből...

Logikus az oroszok felé menni. 

kószák egyike Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119154

Szerinted mennyi egy tollvonással, a helyzetre való tekintettel, a 4 hónapból 2 hetet csinálni. Majd valamelyik ufók által már elrabolt szakértő kerít köré valami jó szakmai érvet. 

Úgy tudom komoly fej vakarások vannak leszerelés ügyben minden testületnél. 

Előzmény: Python24 (119144)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119153

Ha te ismered az összeget, akkor megoszthatnád mit jelent neked a "nagyobb"?

Minél nagyobb?

Ha meg fogalmad nincs mikor, kitől, miért és mennyit kaptak, miért égeted itt magadat szénné?

Ha vetted vona a fáradtságot és az itt némi vargabetűk árán fellelt törvényt, az e tárgyban (a messze nem baráti média) által is felidézett HM nyilatkozatát elolvastad volna, nem vagdalkoznál ilyen szánalmasan.

Előzmény: kószák egyike (119150)
kószák egyike Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119152

Erről írtam az előbb. Ebben benne volt még a egyéni felszerelés szöveg, ez után kapcsoltam el. Nekem csak annyi kérdésem lenne az elmúlt 25 év, jó legyen csak a NATO csatlakozás óta eltelt 17 év, alatt ezt miért is nem lehetett megcsinálni??? A költői kérdés az összes volt regnáló társaságnak szól oldaltól függetlenül. 

Amúgy a végrehajtásról nekem is vannak kétségeim. 

Előzmény: Python24 (119142)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119151

Látnoki képességeiddel szórakoztasd a haverjaidat, vagy lottózz, tán még valami hasznod is lehet a jóstehetségedből.

Én személy szerint nem hiszek a jóslatokkal fűszerezett hasbarádnak.

kószák egyike Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119150

"Ez igaz.Nem nagyon értem,hogy miért kell azt írni,hogy csupán,hiszen a vizsgálat még folyik,gondolok,ennek lezárása után kerül sor a kártérítés megítélésére." 

Én meg még mindig nem értem, és nagyon sokan velem együtt, hogy miért nem lehetett azonnal megítélni egy nagyobb összeget majd miután lezárult a vizsgálat életjáradékot az özvegyeknek és a gyerekeknek. Hánynom kell amikor olvasom, hallom, hogy a Honvédség gondoskodik a családokról. Ez a gondoskodás? Senki nem magyarázza meg nekem, hogy van ok amiért meg kell várni a vizsgálat végét. Ennek olyan szaga van mintha, ha kihoznák, hogy ők hibáztak akkor nem jár pénz. Mi mással lehet magyarázni a várakozást? 

Előzmény: Python24 (119140)
Éhesló Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119149

Köszönöm a válaszaidat!

A gumicsónakok kapcsán:

Kétségtelenül nem a legmenőbb (legdrágább) gumicsónak típust választották, de szemben a simicskalap sejtetésével a gumicsónakok rendelkeznek a harmonizált szabványoknak és CE megfelelést igazoló tanúsítással, a hollandoknál, németeknél és a lengyeleknél is használják őket, tengeren is.

http://www.kolibriboats.com/english/

Mindarra, amire az MH használja bőven megfelelnek, a hozzá kialakított egységkészletek (tárolókonténerek, motor, üzemanyagtarály, kötelező hajózási felszerelések, karbantartó és javítóanyagok) népszerűek is, nem véletlenül vonta magához a csapatok ezekkel történő ellátásáról való döntést maga a vezérkar magasságos főnöke, hogy ne feledkezzünk meg róla milyen az, amikor egy virtigli parancsnok parancsnoki döntést hoz. 

Talán még a Balaton utcának is jutott egy két készlet.

Előzmény: Python24 (119140)
kószák egyike Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119148

És az mikor a rendőr az éhségtől szomjúságtól szó szerint szédülve ment oda a katonákhoz, hogy srácok szégyen ide vagy oda a lejmolás de kiraktak minket minden nélkül 14 órája nem ettem a vizünk 6 órája fogyott el kértünk nem küldtek, adjatok enni inni mert itt borulunk fel. Kicsit front hangulatos a történet és igaz. 

Előzmény: kovacsgyula44 (119138)
kószák egyike Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119147

Én a miniszter ünnepi beszédétől mentem le hídba. Amikor oda kapcsoltam pont ott tartott, hogy "modernizáljuk az egyéni felszerelést..." kb. 1 perig bírta a gyomrom, tovább mentem olyan csatornát keresve ahol a négy lány sikerét mutatják 500 méteren. 

Előzmény: Hiryu-reload (119133)
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.08.21 0 0 119146

ja... és a mieinl, meg a fél világ még nem látott FAB-250-t.....

A kérdés kisebbik része az, hogy HOGYAN robbant fel, a nagyobbik az hogy MIÉRT???

Gondolom lesz egy harmincoldalas jelentés:

29, 9 oldal: első kérdésre "válaszol"... 

a másodikra: CSAK!

Előzmény: Python24 (119141)
schlumberger Creative Commons License 2016.08.20 0 0 119145

Miért lep meg?

Előzmény: Python24 (119144)
Python24 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 119144

Az a két hét minimum 4 hónap tanfolyam,plusz a felvételi eljárás.

Különben nem lehet rendőri állományba venni a leendő határvadászt.

A leszerelések emelkedéséről én is hallottam.Meglepő módon az önkéntes tartalékosok között is egyre gyakoribb.

Előzmény: kószák egyike (119128)
Python24 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 119143

"A nagy tesó csicskájaként odadobott honvédek közül hősi halált haltak hátramaradottjai mit kaptak/kapnak a HM-től?"

Egyrészt akkor még volt biztosítása a katonáknak,másrészt a Honvédség is igyekezett kerülni a botrányt,szóval fizettek.

"Haláluk kapcsán ki, mikor és kiket talált ott felelősnek?"

Senkit.Sőt,az afganisztáni halálos közlekedési baleset esetében nem nagyon fejtették ki az igazság minden részletét,hogy finoman fogalmazzak...

"- Hol, mikor tették közzé a jelentéseket ezekről?"

Tudtommal soha.

Még a Honvédségen belül sem.

Előzmény: Éhesló (119131)
Python24 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 119142

Engem ez sokkolt le:

"A honvédelmi miniszter azzal biztatta a tiszteket, hogy a következő években több mint duplájára fog emelkedni a honvédelmi költségvetés, újraélesztik a hadiipart, új alapokra helyezve, a civil társadalom bevonásával fejlesztik az Önkéntes Tartalékos Rendszert, megerősítik a katonai hírszerzést és a katonai rendészetet, és folytatják nemzetközi missziós szerepvállalásaikat is. Mindemellett a katonák megbecsülésének jeleként a megkezdett illetményemelést is folytatni fogják"

Hihető,ugye??

A katonai rendészet megerősítésével mit akar elérni?Még több rendész legyen,aki cseszegeti a gépjárművezetőket?

Ugyanis a katonai rendész NEM hatóság,még  egy közterület felügyelőnek,vagy egy BKV ellenőrnek is több jogköre van az állampolgárokkal szemben.

Előzmény: Hiryu-reload (119133)
Python24 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 119141

Mi ezzel a baj??Hiszen a felrobbant eszköz szovjet/orosz gyártmány volt.

Nem hiszem,hogy y gyártónál lenne jobb szakértő.

Előzmény: Hiryu-reload (119134)
Python24 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 119140

"Csupán annyi történt, hogy a tárca az elhunytak hozzátartozói részére soron kívül, jelentős összegű kártérítési előleg megállapításáról és kiutalásáról gondoskodott, megtérítette a temetéssel kapcsolatos költségeket és a kegyeleti juttatások részeként úgynevezett temetési segélyt is folyósított – közölte a tárca."

Ez igaz.Nem nagyon értem,hogy miért kell azt írni,hogy csupán,hiszen a vizsgálat még folyik,gondolok,ennek lezárása után kerül sor a kártérítés megítélésére.

"A tűzszerész-hadihajós ezred alighanem a honvédség legmostohábban kezelt egysége."

Ez túlzás.

"Nemrég jelent meg például a sajtóban, hogy meglehetősen silány, ukrán Kolibri felfújható csónakokat szereztek be, amik katonai célra alkalmatlanok. Így az állomány inkább az ősrégi, még a Néphadseregtől örökölt rohamcsónakokat használja. Volt katonák döbbenetese állapotokról számoltak be: alig jut üzemanyag a hajókba, így jobb híján felesleges munkákat végeztetnek velük, de sok munkaóra megy el protokolleseményekre való felkészüléssel is. A honvédség hadihajói ugyanis leginkább a különböző delegációk kiszolgálására kellenek, mivel a jó adottságú újpesti hadikikötő a hivatalos és kevéssé formális katonai rendezvényeknek egyaránt népszerű helyszíne."

Az MNO.hu-ról  másolták át ezt a pár sort.Ennek ellenére igaz.

http://mno.hu/belfold/gumicsonakokkal-fejlesztenek-a-hadihajosok-1344934

"A tűzszerészeknél még ennél is rosszabb a helyzet. A Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél 2012-ben 14 500 órával kellett többet dolgozniuk a katonáknak, 2013-ban ez a szám 34 600-ra, 2014-ben 47 ezerre nőtt, majd 2015-re 45 600-ra mérséklődött. (Egy naptári év 8760 óra, tehát évente akár 5-6 évnyi túlórát is teljesít az állomány.)"

Ennek egy része igaz,egy része csúsztatás,mivel az ezred összes túlóráját számolja,nem csak a tűzszerészekét.

"A tűzszerész-tragédia nyomozása még folyik,"

Ez igaz.

"Mint mondta, csak remélni lehet, hogy az – immár orosz szakértők bevonásával is zajló - eljárás végén nem próbálják „elkenni” a hadvezetés nyilvánvaló anyagi és politikai érdekekből hozott hibás döntéseit, és nem az áldozatokat teszik kizárólagos felelőssé."

Ezt kijelenteni,több,mint merészség.

Előzmény: Éhesló (119132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!