a 8-as villamos volt a legnagyobb királyság, egyszer szinte a házunk elôtt gyulladt ki, tiszuta hab volt az utca, ahogy eloltották, utána nem sokkal szűnt meg, hogy utáltam a 147-s buszt, merhogy teljesen követhetetlen volt, mikor jár. A 8-ast lehetett tudni, mert elment a ház elôtt, s mivel egysínes tuja volt, kb. 5 perc múlva jött a másik.
A legjobb fagyi sztem a Kálmánnál volt, ami az Árpád úton volt, hazafelé suliból mindig ettünk, 1 Ft/gombóc, aztán átköltözött a Templom utcába, apropó, Templom utca, és az ô sárga keramitja, ami télen garantált combnyaktörést okozott pár öregasszonynak.
Az Államival szembeni cukrászdáért nagy kár volt, két sütit soha nem fogok elfelejteni: Kati szelet és Újpest szelet. A Kati csokis volt, habos, tetején csokifröccsel, az Újpest ugyanez puncsos kivitelben.
Alkotmány moziban volt az összes iskolai ünnepség, ahol mindig levetítettek valami szu.filmet, vazze.
Igen, én is megkönnyeztem a filmet. :) Pontosabban a szegény, szomjanhalt kismadarat. Alkotmány, Fény. Nekem azért hiányoznak. Emlékszem a multiplexek előtt mind a 2 mozi teltházak előtt (főleg az Alkotmány) vetített. Aztán jött a DP és Pólus, az emberek meg átszoktak oda. Az ucsó film, amit az Alkotmányban láttam az Ace Ventura 2 volt, úgy kb 4-5 éve.
Dallos Ida. Én nagyon szerettem, bár szüleim gondolom jobban a társaság miatt. Emlékszem egyszer voltam bábműsoron is. Tök jó volt. :)
A Magyar Pamutra emlékszik valaki? Újpest egyik meghatározó gyártelepe volt, még most is az, de már 1000 féle kisvállalat van a helyén. Na, ott aztán volt társasági élet, mentünk is vállalati kirándulásra mindig úgy havonta. Az is jóóó volt. :)
Baktor kedves!
Panelházat nem kedveled? Ezzel nem tudok vitába szállni. Sajnos magam is abban lakom, de elmondhatom nem is annyira maga a panel, hanem a benne élő emberek mentalitása, ami néha nagyon megzavar. Mindannyiszor megrendülök, ha erőszakkal kitört kapuzárat, elégett liftgombokat, leszagatott levelesládákat, stb látok. Nos ez, az ami rajtunk és nem a kerületünkön múlik. Viszont vigasztal a tudat, ha lassan is, de visszaszorulóban van a rongálási tendencia. Mégegyszer köszönöm a jelentkezésed. Gyere máskor is.!
Már annyi??? Én kb. tavaly ilyenkor adtam fel (akkor még Káposzta kettőn laktam), amikor felemelték 550-re, és nem egyszer volt olyan, hogy nem fértem be a medencébe, annyian voltak. Mehettem bármikor - kora hajnalban, vagy zárás előtt, hétközben, vagy hétvégén, sosem tudtam három tempót egymás után leúszni anélkül, hogy bele ne ütköztem volna valakibe. Egyedül nyáron elviselhető az egy m2-re eső látogatószám.
Kedves Klia!
Azt hiszem kis túlzás volt tőlem hogy nem kedvelem Újpestet. Gondolkodtam hogy vajon miért is, mi rossz történt velem. De különösebb nem jutott eszembe. Végülis itt nőttem fel, bár óvodába utáltam járni az iskolákat szerettem. Nameg a legtöbb emlék ideköt. Ha most elköltöznék mondjuk falura biztosan hiányozna Újpest, meg egész Budapest. Amit nem szeretek az a panelház :) Túl zsúfolt szerintem, de ezellen sajna sokmindent nem lehet tenni. Bár a panelház meg nem konkrétan Újpestprobléma szóval ez nem magyarázat. :) Újpest jelenje engem is érdekel, mindig átlapozom az Újpest Újságot, ha már ingyen van ennyit megérdemelnek, nameg azért is hogy mi történik kerületünkben...
Érdekes, én is a Sivatagi Show-t láttam a Fényben, még most is emlékszem ahogy jöttünk ki, és én próbáltam leplezni a könnyeimet, mert szégyelltem, hogy sírtam a filmen :)
A Dallos ida kiesett, viszont Könyvesesként az Alkotmány mozi mint ünneplési helyszín.....
Elhatároztam, hogy reggelente úszni járok, ha már ott van az uszoda egy ugrásra tölem. A gondolatot tett követte, ma reggel hajnalok hajnalán le is mentem az Újpesti uszodába, aztán gyorsan felébredtem, no nem a hideg víztöl. Lehet, hogy én voltam túl régen uszodában, de egy belépö 700 Ft !!
12 alkalmas bérlet meg 7000. Uhh
Sziasztok! :) Még egy újpesti jelentkezik :) Erre a fórumra Klia hivta fel a figyelmemet, akit nagyon örülök hogy megismerhettem. Magamról röviden annyit hogy 15 éve lakom újpesten, 20 éves vagyok, ide jártam általános iskolába (Tanoda téri ált. iskola régi nevén Április 4-e téri ált. iskola) ami sajnos azóta megszünt, valamit középiskolába is ide jártam a Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskolába. Újpest nem tartozik kedvenc helyeim közé, de már nagyon megszoktam a környéket.
Hát ezekre én már nem emlékszem, a Tűzkerék sem mond semmit. Az viszont még rémlik, amikor a volt iskolánkban (Bajza) a cserépkályhát lecserélték modernebb fűtésre, ez a 80-as évek elején volt.
kdezsoe: A Munkásotthon-infot köszi, erről még sose hallottam...
Hmmmm.. Tűzkerék... Voltam koncertjükön boldogult ifjú koromban, de nem a Dallosban, hanem a ... basszus! nem jut eszembe a neve a művháznak... :( Ez már a koraikusz szenilikusz tipikusz eszete... :(
...szóval ott a Szellemtelepnél lévő remíz mögött volt valamelyik cégnek a művháza...
Mozi: nálunk minden iskolai ünnepség az Alkotmány moziban volt, szóval sokat jártunk oda.
Hanme emlékeztek-e a Tündér mozira? A Váci út és a Baross utca közt volt egy kis utcában (utca nevet elfelejtettem :( ). Na, az volt igazán fapados! Még nyikorogtak a székek. Szörnyű volt! :) Viszont sajátos hangulata volt. :)
Na szoval...
Az Ujpesti Munkasotthon, valamikor az atkosban (a lakotelep megepitese elott) valahol az Erzsebet utca es Munkasotthon utca kornyeken volt talalhato. A Munkasotthon utcaban az Erzsebet utca sarkon volt egy Kozert (rendorsegi Kozertnek hivtak, de hogy miert, az mas tortenet) ott ahol most az ABC van. Az ABC mogott a Virag utca iranyaban (most valami szerviz, meg gyerekkonyvtar vagy mi van ott) helyezkedett el a Munkasotthon. Ujpest egyik kulturalis kozpontja volt. Volt ott minden ami szemszajnak ingere: mozi, szinieloadas, koncertek, unnepsegek, kotelezo iskolai mozieloadasok stb...
Mivel akkor meg a koromnal fogva nehezen ment a belogas, sokszor kivulrol elveztuk a rock koncerteket. Tuzkerek... mond neked valamit?
Dallos Ida...
Ott a teknosbeka, ma megneztem, jo fenyes a pancelja az "eros hasznalat" miatt... :))
A Kolibri viszont gyogyszertarra valtozott ... :(
kdezsoe: Tényleg, a Munkásotthon miért Munkásotthon?
pg_breki: A Dallosba én is sokat jártam, mindenféle április 4-i és nov.7-i iskolai ünnepségekre. Mindig eszembe jut, ha az OBI-ban járok. Bár ezt azért nem nevezném nosztalgiának...
Ja, és nekem is a Sivatagi Show a legrégebbi filmélményem, talán éppen a Fényben, de lehet, hogy a Szabadság nevűben...
A Dallosról jut eszembe, megvan még a teknősbéka szobor a Kolibri előtt? (Bár ezt már biztos nem így hívják...)
A Külvárosi Kávéház helyén egy kis közért volt, én még jártam ott egészen kicsi koromban.
Drága Ani!
Csak áldani tudom az ötletet, és a megvalósítást. Bevallom amióta bejelentkeztél, és felhívtad figyelmünket, linkgyűjteményed napi látogatója lettem. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül.:)) Köszönöm.
egyújpesti!
Amire Te gondolsz, az a "Vajas sütemények boltja" volt. Annak idején nap, mint nap arra felé vitt az utam. Gábor fiúnkkal - valahol lentebb már említettem - afféle törzsvendégei voltunk. Az óvodába jövet, menet kötelező megállóhely.:))))
A Harangvirág cukrászdában minden második pénteken 18:00 órától internettes találkozó keretén belül, baráti tere-ferére jövünk össze. A találkozások házigazdája a "Van itt valaki 1951-ből" topic létrehozója: Zsu. Nos egyenlőre csak - Isten tudja miért nem vállalják fel életkorukat a nettársak - négyen voltunk. Azonban a holnapi találkozónkra a "Magányosok Klubja"-ból is bejelentkeztek. Szeretnénk ha - topicra, életkorra, nemre tekintet nélkül - egyre többen, más topicokból is jönnének. Igen ám, de nem fogunk tudni leülni, hiszen a cukrászdában előzetes asztalfoglalási lehetőség nincs. Ezért érdeklődtem a Külvárosi Kávéház iránt. Sajnálom, de sejtéseim szerint - legalább is leírásod alapján - az árai nem a mi pénztárcánkhoz szabottak. És mégsem ülhetünk csupán csak azért, hogy ki tudjuk fizetni, két-három órát egy-egy kávé mellett?
üdv újpestiek!
Na és a Dallos Ida müv. házra emlékeztek? Az OBI helyén volt. Szüleim állandóan ott gyülekeztek a barátokkal, na meg a Kakukkban. :) A Fény mozit nagyon szerettem, az első mozifilmet is ott láttam Sivatagi Show címmel. :) De rég volt.
Egyébként van valaki aki az Árpád suliba járt általánosba?
Elirtam:
"Szabadsag moziban voltak a koncertek."
Azok az Alkotmany moziban voltak!
bocs...
Na es a Munkasotthon?
Nemregen kerdeztem valakit, aki a Munkasotthon utcanal lakik, hogy miert hivjak igy az utcat?
Csak nezett ram, mint aki nehez tetelt huzott...
:)))
Hat, hogy a fenebe ne emlekeznek a feny mozira!
Volt nekem oda moziberletem is!
:))
A film elott 5-10 perces artistamusor volt, a vaszon elott.
Feny, Alkotmany, Szabadsag mozik, meg a matinek...
Szabadsag moziban voltak a koncertek.
(Omega, Liversing, huuuu... nem jut tobb eszembe, pedig voltak meg...)
A Szabadsag moziba jartam meg a regiben is.
(ugyanis volt uj Szabadsag mozi is, mar az sincs)
Az Ady Muvelodesi Haz van a helyen.
A Fény mozi szerintem fapadosként ment nyugdíjba... úgy értem nem padok voltak, hanem faszékek... Arra kell hogy emlékezz, azért én sem vagyok annyira őskövület :)
Viszont még emlékszem azokra az 55-ös és 10-es villamosokra amiknek olyan lehajtható vasajtajuk volt, zebracsíkos ülőkéje és fapadlója. Zseniális :)
A Recsey cukraszda az Arpad uton, a Kemeny Gusztav utca utan, a Duna fele kb 50 meterre van.
Sajnos ma mar nem ugy funkcional mint regen... :(
Siheder koromban ugy 35 eve [ :( ] Ujpest legjobb cukraszdaja volt. De sokat jartunk oda...
A Récsei cukrászda melyik volt? Ez állt a sarkon, az Államival szemben? Emlékszem a csoki-vanília gépi fagyira, ez hosszú éveken át standard kínálat volt...
Ja, és a másik sarkon volt egy könyvesbolt, egy öreg bácsi volt a tulaj (ha jól emlékszem...)
lakos:
Csülök étterem: Reviczky u. 36 (T:221-4182) - a Megyeri temető hátuljánál, egy gödörben van. Ez nem vicc, lakótelepi házak vannak ott, két ház között van egy mélyedés, és ott van a Csülök, az egyik ház aljában. Azt hiszem a 30-as jár arra, és talán a Fóti úti megállónál kell leszállni, de azért ha komolyan el akarsz menni, akkor inkább még nézz utána egy kicsit...
Én néhány hónapja voltam ott, és akkor még ugyanolyan volt, mint régen. Remélem azóta sem változott.
Vécsey: Vécsey u. 112 - RKata leírása abszolút pontos, tényleg az utca végén (a rákospalotai vasútállomáshoz közel) van.
Rigoletta: A Szabó Ervin megvan, csak elköltözött (nem most, már régebben), a Király u. 5-be. Ez gyakorlatilag a Gyermek és Ifjúsági Ház oldalában van.
A Lux fapados időszakára koromnál fogva nem emlékszem, de még a '90-es évek elején is egy este legalább 2-3 filmszakadás volt...
Könnyen lehet, hogy én is emlékszem Rátok, kutyasétáltatásból kifolyólag rengeteget sétálgattam a Virág u. és a Tél u. környékén.