Keresés

Részletes keresés

larzen Creative Commons License 2001.06.25 0 0 620
Megjöttem Kéktúráról. Címszavakban:
Csak Tapolca-Badacsonytördemic szakaszt tettem meg. 15km, ebből 12 km beton, volt benne a forgalmas 71-es útból is egy szakasz. :-(
A Tanúhegyek viszont így is gyönyörűek, igaz csak a Szent György hegyet másztam meg.
A Balaton környéki emberek koszos bunkók. Egy hete voltam a Zemplénben, most ehhez viszonyítok.
A szigligeti bélyegző most a vár pénztárában van, áprilistól-októberig, 9-18 óráig.
pavarotti Creative Commons License 2001.06.22 0 0 619
A Kéktúra igazolófüzet elején a kéktúra elkezdésének időpontját elvileg az egyesületed vezetője írja alá. Mi történik, ha nem vagy sehol tag?
Radián Creative Commons License 2001.06.22 0 0 618
Köszi!
Közben sikerült telefonon rendelnem Bükk 900-as csúcsai igazolófüzetet, s közben kiderítettem, hogy a teljesítés nem kötődik időhöz.
Közben azt is megmondták, hogy a Jubileumi körtúra a bükki túramozgalom 100 éves évfordulójára lett kialakítva (S jelzésen megy), illetve a Bükki-kékhez (72 km) hasonlóan valóban nem kapcsolódik jelvényszerző mozgalomhoz, de érdemes bejárni, mert igen szép részeit érinti a Bükknek... :)
Előzmény: Vaskalap kartárs (617)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.22 0 0 617
A Bükki-kék és a Jubileumi körtúra nem kapcsolódik semmihez ezek „csak úgy vannak” és ezért nem szerepelnek a Jelvényszerző túramozgalmak között sem. De a Bükk 900-as csúcsai igen.
Előzmény: Radián (616)
Radián Creative Commons License 2001.06.22 0 0 616
Foglalkozok a gondolattal, sőt kedvet is kaptam/unk hozzá. Feleségemmel szeretném elkezdeni. Számunkra (is) - családi kötöttségek, alföldi távolság - ez valóban hosszú ideig (akár évtizedekig) fog eltartani... Az Alföldi Kéktúra viszont már közelebb van... :)
Lenne egy-két kérdésem (ha nagyon off-topic válaszolhattok e-mailben is):
- A Bükki-kék, illetve a (bükki) Jubileumi-körtúra mihez kapcsolódik, vagy mi is egyáltalán?
- A Bükk 900-as csúcsai mozgalomról találtam leírást, de azt nem láttam ott leírva, hogy mennyi idő alatt kell teljesíteni? (Nyílván az igazolófüzet igénylésekor erre rá fogok jönni, de addig is furdal a kiváncsiság...)
Előzmény: Vaskalap kartárs (611)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.22 0 0 615
Azért nem láthattad, mert nincs ott. Térképen megnéztem és a Tar-kő az amire gondoltam.
Előzmény: nd (614)
nd Creative Commons License 2001.06.21 0 0 614
en sajnos nem lattam ilyesmit, de ez ugye nem azt jelenti, hogy nincs. ;)
Előzmény: Vaskalap kartárs (613)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.21 0 0 613
Ugye ez az a hely, ahol a Bükk 900-as bélyegzőoszlopa az elágazás közelében van. (Ezt csak emlékezetből írom.)
Előzmény: nd (612)
nd Creative Commons License 2001.06.21 0 0 612
a Harom-ko nincs az OK utjaban, de kb. 200 meteres kitero egy zold haromszog jelzesen. Mondanom sem kell, mindenkeppen megeri, lenyugozo latvany fogadja az embert... ;)

>>Jól látom, hogy a "köveket" (Három-kő, Tar->>kő, ... Őr-kő ...) nem érinti a bükki kék?

>>Ezeket valóban nem érinti, viszont úgy >>emlékszem az Országos Kék igen (sajnos nincs >>előttem térkép).

Előzmény: Vaskalap kartárs (611)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.21 0 0 611
Szóval az igazság, hogy soha nem kéktúráztam sem a Bükkben, sem azon kívül

Ez nem baj, még pótolhatod. Nagyszerű dolog végigjárni a Kéket, főként azért mert hosszú és jó sok időbe telik. Ide írnak olyanok, akik már végigjárták, akik most járják, akik tervezik bejárni és olyanok akik még nem foglalkoztak a gondolattal. Azt hiszem az utóbbi kategóriába tartozol, de lehet, hogy egyszer kedvet kapsz hozzá.
Érdemes! Nem a jelvény, hanem az élmények miatt. Ha végigjárod és kezedbe veszed a jelvényt, minden eszedbe fog jutni.

Jól látom, hogy a "köveket" (Három-kő, Tar-kő, ... Őr-kő ...) nem érinti a bükki kék?

Ezeket valóban nem érinti, viszont úgy emlékszem az Országos Kék igen (sajnos nincs előttem térkép).

A Bükkben még megszereztem a Bükk 900-as csúcsai c. mozgalom jelvényét, amihez 20, 900 métert meghaladó csúcsot kell felkeresni. Meglehetősen húzós -legalábbis nekem- de nem lehetetlen feladat. Ezzel is próbálkozhatsz.

Előzmény: Radián (608)
larzen Creative Commons License 2001.06.20 0 0 610
Holnap indulok Keszthelyre, onnan Zirc felé (meglátjuk meddig jutok el a hétvégéig). Majd beszámolok. Viszek sátrat, egyedül megyek, tök jó lesz (remélem).
Ceti Creative Commons License 2001.06.20 0 0 609
RÉgen írtam a topicba mindenféle elfoglaltságok miatt, de azért olykor-olykor bepillantok. Úgy érzem van egy adósságom, ugyanis májusban igen nagy előrehaladást tettünk a teljesítésben. 5 nap alap (ebből egy pihőnőnap) megtettük a Mályinka Felsővadász szakaszt. A bázisos megoldás nem működött, így úgynevezett hátizsákos túra volt, azaz a szálláshelyek folyamatosan változtak. Ezzel nem volt semmi probléma, az ezzel kapcsolatos aggályok nem bizonyultak valósnak, bár a felszerelés minimalizálására vannak még ötleteink... A szakaszt úgy választottuk ki, hogy Aggtelekre essen a pihenőnap. Volt egy csomó gyönyörű szakasz, és elég sok vadat is láttunk, természetesen cseppköveztünk is egy kicsit, ha már ott voltunk. Elő kellene vennem a túrafüzetet, hogy részletesen fel tudjam idézni az útvonallal, illetve a pecsételéssel kapcsolatos érdekességeket, úgy tudnám összefoglalni, hogy ezekkel nem volt komoly probléma. Ami viszont azonnal eszembe jut, hogy Jósfafóről Bódvaszilas felé jól fel kell tankolni folyadékkal, mert útközben nem nagyon van lehetőség pótlásra. Volt nálunk egy Aggtelek és környéke című utikönyv, amely szerint a Derenk után található Lakatos forrás vize iható, ez azonban száraz volt.

Egyenlőre nyárra szüneteltetjük a kék túrát, ősszel viszont a Nógrád-Mályinka szakaszt szeretnénk teljesíteni. Mindenkinek jó túrázást!!!

Radián Creative Commons License 2001.06.20 0 0 608
Most jól lebuktattál... A Bálványos kérdésem kissé off-topic volt, s csak nd bánkúti tartózkodása miatt tettem fel itt, mert e-mailjén akkor nem tudtam személyesen elérni.
Szóval az igazság, hogy soha nem kéktúráztam sem a Bükkben, sem azon kívül, így konkrétan ezzel kapcsolatban (igazolófüzet, jelzések milyensége) nem tudok információval szolgálni. A Bükk-mániám úgy értendő, hogy az éves nyaralásunk alkalmával a Bükköt vesszük célba feleségemmel (most megyünk negyedszerre), mert valahogy a szívünkhöz nőtt. Kirándulásaink módja, hogy megszállunk valahol egy hétre, és onnan tervezünk túrákat a szívünk-szottya helyekre...
Ígyhogy, ha érdekel, azokról tudnék írni, ahol eddig túráztunk, vagy mások által ajánlott helyekről. Esetleg, ha sikerül követnem a bükki kék, illetve a jubileumi körtúra útvonalát a térképen, akkor szükíthetem erre a kört. Bár úgy láttam, hogy általában más irányokban túráztunk eddig, noha idénre terveztünk egy-két érintő kirándulást is.
Jól látom, hogy a "köveket" (Három-kő, Tar-kő, ... Őr-kő ...) nem érinti a bükki kék?
Előzmény: Vaskalap kartárs (607)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.19 0 0 607
Ha Bükk-mániás vagy légyszi' írj valamit a Bükki kékről. Nem az Országos Kék vagy a Kohász Kék érdekel (ezek már megvannak), hanem az a pár nap alatt bejárható út.
Szintén érdekel még a Jubileumi körtúra.
Milyenek a jelzések, mit érdemes megnézni, van-e igazolófüzet?
Előzmény: Radián (606)
Radián Creative Commons License 2001.06.19 0 0 606
Sziasztok! Köszi a válaszokat! Már csak olvasni is jó a Bükkről, annyira Bükk-mániás vagyok... :)
A Bálvánnyal kapcsolatban tegnap próbáltam e-mailben is érdeklődni. Megnyugtattak, hogy a kilátó állapota jó, tavaly lett felújítva. Remek!
Jelzéseket majd idén meglátjuk, különösen, hogy sok új túrát is szervezünk magunknak. De úgy gondolom, hogy valóban nem a jelzés a minden, hiszen térképpel a kézben más árulkodó jelek is vannak a tanácstalan pontokon... :)
Előzmény: nd (604)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.18 0 0 605
Én tavaly nyáron Nagyvisnyóról mentem fel a Bálványra a zöld kereszten. Borzasztó rossz a jelzés, csak a szerencsén múlott, hogy a bozótosban megtaláltam. A Bálvány és Bánkút között természetesen már jó, hiszen ide még a félcipős turisták is felmerészkednek.
Előzmény: nd (604)
nd Creative Commons License 2001.06.18 0 0 604
hello Radian,
nos, a Balvanyrol sajnos nem tudok mondani semmit, nem fert bele sajnos az idobe es a lanyok energiajaba, hogy oda is feljussunk. Gyerekkoromban voltam utoljara, sajnos az allapotara nem emlekszem.
A jelzesekrol: ha a terkepet a kezedben tartva mesz, nem lehet gond. En Szentlelek fele haladva a Kek + jelzessel nem voltam kibekulve, ugy tunt, mintha meg akartak volna szuntetni, sok jelezs le volt kaparva. Meg jo, hogy az osveny annyira kijart, hogy nem lehet nagyot tevedni.
Ezen kivul meg egy Sarga + az, amivel volt 1 kis kavarcunk, de terkep nelkul keptelen vagyok megmondani mar, hol is volt pontosan. (ergo nem volt olyan veszes)
e-mail cimem valoban nem OK, a_balogh@freemail.hu viszont mukodik.
Előzmény: Radián (601)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.18 0 0 603
A Bálványon tavaly augusztusban voltam. Nem vettem észre, hogy bármi hibája lett volna. Életveszély tábla sem volt.
Előzmény: Radián (601)
kvte Creative Commons License 2001.06.18 0 0 602
Sziasztok,

Hétvégén bringáztunk egy kicsit az Ecsegi pusztákon, bejártuk az Alföldi Kéktúra Mezőtúr-Ecsegfalva - Túzokrezervátum szakaszát. Túl sok jelzést ugyan nem találtunk, de a táj igen szép volt. Képek itt:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

kvte

Radián Creative Commons License 2001.06.18 0 0 601
nd, jártál idén a Bánkút közeli kilátóhelyen Bálványon (Petőfi kilátó) is? Vagy valaki más esetleg járt ott idén?
A kilátó állapotáról mit tudtok mondani? 1998-ban jártunk ott utoljára, akkor nem volt biztonságos. Ezt a kilátó felénél vettük észre, ahol a járófelületből hiányoztak lécek, illetve lepillantva a feljárat mellett nem mesze hevert egy széttört tiltó tábla is, hogy "ne menj fel, veszélyes", vagy valami ilyesmi. :( Idén ismét a Bükkbe készülünk, és el szeretnénk menni a Bálványra is, és jó lenne tudni, mire számíthatunk, hogy ne érjen minket ismét csalódás... :|
A kilátónak egyébként az a jelentősége túrista szempontból, hogy az irodalom szerint innen és még két másik kék túra útvonalához közelebb eső helyről lehet kilátást élvezni a szoros értelemben vett (tényleges) Bükk-fennsíkra. -"Mintha 950 méter magasan elfürészelték volna a hegyeket."

Nagy Bükkmániások vagyunk feleségemmel, így az őserdő elkerítése csalódás. Szerencsére, már néhányszor jártunk ott ezelőtt, így legalább láthattuk.

Nem tudom, de nekünk a bükki jelzésekkel nem volt bajunk, noha évente látogatjuk a hegységet...

Boccs a kissé off-ért, de nd egy régebbi hozzászolásából azt is kivettem, hogy az utalt e-mail címe nem okés...

Előzmény: nd (590)
pavarotti Creative Commons License 2001.06.15 0 0 600
Sajnos közben úgy alakult, hogy nem. De azért kösz az invitálást.
Előzmény: larzen (597)
Váci Creative Commons License 2001.06.14 0 0 599
Sziasztok!

Igaz, nem kék-túra, de talán tudja valaki. Nagykanizsán, a vasútállomáson ki van téve egy térkép, ami - úgy tűnik - a Cartographia Dél-Zala térképének az őse. Ezen szerepel egy S+ turistaút, ami Zákányra vezet. Ugyanez nem szerepel a Dél-Zala térkép 1999-es kiadásán. Meg tudná mondani valaki, hogy létezik-e ez az út, vagy sem?
Köszönöm! VT

P-ista Creative Commons License 2001.06.14 0 0 598
Talált-sűllyedt! :-)
A szombati Balaton 50 és a vasárnapi Balaton-kör (utolsó résztávja) miatt sajnos csak lélekben (bár majdnem testben is :-D) lehetek veled.
Előzmény: larzen (597)
larzen Creative Commons License 2001.06.14 0 0 597
Jövő hét szombat-vasárnap:
Kéktúra Badacsonytördemic-Nagyvázsony. Érdekel valakit? P-istát gondolom csak az eredmény. :)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.14 0 0 596
Sokan kíváncsiak, hogy milyen buszokkal lehet a túrákra ki- és visszautazni. Most végre elindult a „buszos Elvira”. Sőt nem is egy, hanem kettő. Íme az egyik és a másik.
Sajnos még az adatbázisok nincsenek teljesen feltöltve, de próbálkozni lehet.
P-ista Creative Commons License 2001.06.11 0 0 595
Remek! :-D A Zemplén és a Köszegi-h. is nagyon gyönyörű...
Előzmény: pavarotti (594)
pavarotti Creative Commons License 2001.06.11 0 0 594
Én az abszolút kezdő vagyok ezen a téren. (Még hivatalos füzetem sincs..)
Azt gondolom, h. érdemes minél messzebb menni Pestről (én itt lakom), ha már az ember utazik -> gondoltam a Zemplénre, Bükkre, Kőszeg környékére ilyesmi. Ezeket pont a távolság miatt nem is ismerem annyira, ezért is kezdeném velük szívesen.
Előzmény: P-ista (593)
P-ista Creative Commons License 2001.06.08 0 0 593
Meglátjuk! :-) Hová mennél?
Alig 2 hónapja kezdtem el 2. OKT-met. Az elsőt még le se igazoltam - "adminisztrációs problémák" miatt. (Pedig csak egy-két pecsét és a hozzájuk tartozó dátumok hiányoznak!) :-(
Előzmény: pavarotti (592)
pavarotti Creative Commons License 2001.06.08 0 0 592
Sziasztok! Üdvözlök mindenkit, akivel még nem találkoztam egy másik topikban..

Lenne egy kérdésem - van-e kedve valakinek egy bő hét sátoros kék túrára? Részemről kb. jún.25-júl.10, ill. aug.1-15 között érek rá.

felazso Creative Commons License 2001.06.07 0 0 591
Helló!

Szerintem nyugodtan írj ide mindent, mert sokat csak olvasnak itt és van, aki csak félévente!

FLZs

Előzmény: nd (590)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!