nyilván nem a Te hibád. láthatóan nincs senki, aki tudná a válaszokat...
az évfordulós boxról tudok, az Ultimate Kiadást kizárólag a magyar megjelenésre értettem (sokaknak számít a magyar szinkron vagy felirat megléte), mi ugyanis szinte minden filmnél / sorozatnál kimaradunk a jóból.
és amit kapunk, lecsupaszítva, általában azért is jóval többet fizetünk.
(kezdhetném a Vissza a jövőbe-trilógia fullextrás angol nyelvű Blu ray-kiadásával, ami kevesebbért jelent meg, mint nálunk a sima, egyszerű verzió, és ez kétszer annyiba került, mint az angol sima, egyszerű verzió, és folytathatnám olyan nagy franchise-okkal is, mint a Harry Potterek Ultimate Kiadása, amit asszem hivatalosan is így hívnak, és egy új lemez mellett minden kiadás tartalmaz remek, kézzel fogható extrákat - míg a magyar verzió kizárólag az egy darab extra DVD-t per tanév, vagyis a lényeget ismét nem kapjuk meg - de felesleges is egyesével elemezni a megjelenéseket: míg külföldön szinte mindig van gyűjtői kiadás, nálunk szinte sosincs, viszont legalább a sima kiadásokért is többet fizetünk, mint máshol a gyűjtők a saját extra változatukért...)
amit tudok, hogy ha ez a magyar kiadás bővített, az egy hatalmas lépés a jó irányban.
megvenni nyilván nem fogom, részint amit írtál (a brit változatban ~15.000 Ft-ért minden benne van, ami kellhet egy rajongónak), részint mert már megvettem az összes évadot magyarul, illetve a némileg bővített verziót angolul.
ellenben nagy várakozással tekintek a Blu ray-megjelenés elé, ami, ha megtörténik végre, akkor is kelleni fog, ha 50.000 Ft-ot kell kicsengetnem érte... (magyarul nyilván nem fog BD-n megjelenni, de ez nekem nem gond.)
kivéve persze, ha a Jóbarátok tényleg a sorozatok Star Wars-a lesz, és a Warner először csak a vágott verziót akarja kiadni BD-n (aztán majd csak évekkel később a vágatlant).
ezesetben nem veszek semmit, és elmennek a fenébe. :P
Az "ultimate" kiadás szerintem a 15 éves évforulós box (jelenleg 50 font körül, vagyis minimum féláron a 10x 3990-hez képest). Igaz az eredeti hangon kívűl csak angol és dutch felirat van, de: 16:9 képarány, évadonként 4 DVD, a részek az amerikai bővítettek, minden lemez extrákkal van, néhány: Gag Reels from series 1-4 and 6-10, Interactive Trivia game, An hour long behind the scenes documentary, The Friends stars thoughts as the final series comes to a close + könyv (Episode Guide Book) - utóbbi biztos nem lesz a külön évad dvd-ben.
Ezzel a magyar megjelenéssel bizonytalan lettem. A bővített részekhez felvettek magyar szinkront? A könyvvonalon ezzel az új borítóval hirdetett sorozat (4+1, 8+2 akcióban) leírása szerint 3 DVD, 4:3 képarány magyar, angol.
nem vagyok biztos benne, hogy van még Warner DVD-kiadó Magyarországon.
de ha ők adják ki, ha nem, reklámozni *kell*.
miért?
- ha reklámozzák, hogy ez egy újféle termék, több vásárlót nyerhetnek vele, olyanokat is, akik korábban már megvették a vágott verziót
- ha nem reklámozzák, hogy ez egy újféle termék, ugyanazok fogják keresni, akik a sima Jóbarátok DVD-ket (bár nemtom ki az, aki nem vette meg még eddig, de szeretné..) - azok kedvéért pedig minek kellett beleölni a pluszmunkát egy újabb, extra kiadásba?
a sitcomok kiadásában itthon _nincs_ konkurencia.
a három legjobb közül (elmúlt kb 5-10 évből) kettő meg se jelent (Scrubs, HIMYM), az Agymenőket is abbahagyták 2 évad után.
(egyébként ez nem csoda, mindegyiknek kritikán aluli a szinkronja. itthon ez alapján nem meglepő, hogy kevesen kedvelték meg őket.)
a régebbi klasszikusokat nézve is elszomorító a kínálat: 2 évad MASH (a 11-ből), zéró Cheers, zéró Frasier (10+ évadosak..), egyszóval idehaza nem alakult ki semmilyen kultúrája az amerikai sitcomoknak - így pedig lehetetlen építkezni.
közepes minőségű, ám népszerűnek számító sorozatokkal megpróbálkoznak néha, válatakozó sikerrel (Full House: talán 2-3 évad jelent meg; Férjek gyöngye: több, bár ezt sosem követtem; A rém rendes családot becsülettel kiadták, respect, bár nem tudom, mennyire fogyott dvd-n - szerintem nem tartozik a klasszikusok közé, de tény, hogy sokan szeretik).
az elmúlt 1-2 évben szeretett hazánkban talán csak a Two and a half men jelent meg újdonságként a sitcom-kategóriában (meg a Hannah Montanák, oké, de ott talán nem ugyanaz a célközönség :), vagyis szerintem nemhogy konkurencia nincs jelenleg, de a műfaj DVD-n kifejezetten kihalni látszik.
ehhez képest a bővített Jóbarátok-változat üthetett volna akkorát, mint a bővített Gyűrűk Ura-változatok (a mai viszonyokhoz képest) - HA SZÓLT VOLNA A KIADÓ, HOGY MEGJELENT!!
nevetségesek a magyar viszonyok, újfent nem tudok mást mondani.
és még mindig nem tudjuk biztosan, hogy ha a bővített verzió jött ki, mi történik a magyar hanggal a hosszabb részeknél (leszinkronizálták-e őket, vagy átvált angolra magyar felirattal, vagy mi történik), de azt se, hogy kerültek-e be végre a külföldi kiadásokon mindig is jelen levő extrák.
lehet, hogy végre megkaptuk az Ultimate Jóbarátok Kiadást, csak nem is tudunk róla...
Pedig ahány formában a Star Wars-t kiadták a járulékos kütyükkel (a Jóbarátokat szerintem nevezhetjük a sitcomok Star Wars-ának, nem?) úgy foglalkozhatnának ezzel is jobban. Tudom, az 21st Century, de mégis...
Imádom azt a jelenetet, amikor Joey hazajön a három napos horgászatból és megtudja, mi történt Chandlerrel, majd odamegy hozzá hogy megnyugtassa, mire Chandler, aki addig nem volt hajlandó felállni a fotelből, hirtelen undorodva felpattan, hát az nagyon jó :-))
Tegnap találtam még egy "bakit", Rachel mondja az 5. évadban, hogy nincs fiútestvére, csak két nővére van, de az egyik meglehetősen masculin típus. Hát ez azt hiszem se Reesere, sem Christinára nem áll :))))
Szerintem a pilotban még nem egészen tudták, hogy mennyire lesz erős Chandler kapcsolata a Geller családdal. : ))) És gondolom, hogy nem sokan számítottak arra, hogy majd utólag el kéne számolni a pilotbakival, mert az emberek emlékezni fognak rá. : )))
Én Monicát szeretem legjobban a Mi lett volna, ha részekből. Meg Chandlert. : )))
Amiről Te írtál, az az 50 első randi Adam Sandlerrel.
Tényleg ez volt az, köszi, sehogy se jutott eszembe. Igen, voltak benne jópofa részek és nevetni is lehetett rajta, csak a végén valahogy mégis olyan szomorú lettem tőle.
A visszaemlékezőseket általában én sem csípem. Bár érdekes a kontraszt a vége felé, amikor bejön egy-egy ilyen visszaemlékezős rész, hogy mennyire fiatalok voltak az elején.
Tisztára gyerekképük van még.
Nameg Phoebe is verhetetlen a fikusz mellé berendezett irodájával. :-)
Igen, az nagyon jó, Phoebe a legjobb a mi lett volna, ha részekben.
Pl. amikor Phoebe elköltözött Monicatol és a Central Perk elődjét bezárták ... na, ott eleve ellentmond a dolog, sőt duplán, hiszen a pilot-ban is bemutatják Chandlert Rachelnek, így a meghiúsult házassága előtt SEM futhatott össze vele. Hameg igen, akkor meg nem kell bemutatni.
Amiről Te írtál, az az 50 első randi Adam Sandlerrel. Szerintem nagyon aranyos, igen, valahol szomorú, de azért ott van benne Sandler humora. Sok marhaság a siker végett, de a mélyben ott a mondanivaló.
Én inkább a visszaemlékezős részeket nem szeretem. Csak "lusta részeknek" hívom, mert gyakorlatilag összevágták a már meglévő anyagot két átkötő mondat kíséretében.
A "mi lett volna" szerintem nagyon aranyos. Különösen Monica és Chandler féle románc a kuszkusszal :-) (Amit a hetvenes évekig csak "kusz"-nak hívtak ... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Nameg Phoebe is verhetetlen a fikusz mellé berendezett irodájával. :-)
Szerintem sem, később kanyarították úgy a szálakat. De a mi lett volna ha részben már tudniuk kellett. Meg később is, voltak emlékezős részek, utalások, ahol nem figyeltek erre.
Amelyiknek a női főszereplője Drew Barrymore? A férfi főszereplőre már nem emlékszem, de ha egyre gondolunk, akkor az egy nagyon szomorú film. Nem is értem, hogy lehet abból a témából vígjátékot csinálni.
Én ismerem, de az Idétlen időkig nem egyszerű örökké élés, hanem örökké ugyanannak az egy napnak a megélése, és az tényleg rettenetes lehet... : ))) Viszont vicces volt a film. Bár én jobban szeretem Az ember, aki túl keveset tudott-ot, de az nem kapcsolódik ide... : )))
Hát lányok, nekem olyan érzésem volt, mint az Idétlen időkig című film esetében; nagyon jópofa ötlet számos vicces lehetőséggel, de ha belegondol az ember, hogy milyen lehet "örökké" élni, akkor már rettenetes és egyszerűen boldogan nevetsz fel a főszereplővel, amikor végetér a ringlispíl. Ugye ismeritek a filmet?