Ránézve a gyufacímke méretű kijelzőre, átugorhat az ember afelett, hogy marógép vagy mosógép - persze csak ha szóképre olvas, nem úgy, mint egy másodikos, betűről betűre.
Attól még, hogy telirakod szmájlival, látom ám, hogy kötözködés :(
Bevallom, telón lusta vagyok gépelni, rühellem azt kis taccs izét a furkó ujjaimmal... ezért ha telóról nézek be, és hozzászólok, akkor általában diktálok neki.
...és hát Android komám szövegértése nem 100%, és ha valamit nem ért, rögtönöz, mert ő ugye ezt is tudja!
Ilyen szempontból mondjuk úgy viselkedik, mint egy tök átlagos fórumozó... :DDD
Hasonló hatást érsz el FINISH-300 olajadalékkal, 2 eFt körül van, és pont erre találták ki (nagy résveszteségre, ez is mézszerű trutyi)
...de ha egy munkahenger folyik, ott vagy a karmantyú rossz, vagy a henger felülete - mind2 ellenőrizhető egyszerűen. Az a vízszerű hidraulika folyadék biztos nem jó bele, nem mai csirke ez...
- Milyen olajjal töltötted fel a hidraulikus rendszert? (mert az általánosan használt hidraulika olajok ide nem jók..)
- Próbálj meg beszerezni minél sűrűbb olajat, nem baj ha az nem hidraulika olaj, (mert ebben az esetben nincs jelentősége) és azzal töltsd fel.. pl. C140 hajtómű olajjal
Egy próbát megér..
Egy régi történet..
Nekünk anno 1995..97 tájékán volt ilyen gépünk a tanműhelyben,dolgoztam is vele.
A hibajelenség ua. mint nálad, egy idő után elengedte az olajat.. TMK-s kijön, szétszedi, megvizsgálja, megállapítja hogy "nincs ennek semmi baja".
Összerakta, elment és hozott egy flakon "nagyon sűrű" -kb méz konzisztenciájú- olajat, és feltöltötte. (eltartott egy ideig a sűrű olaj miatt) de sikerült..
Láss csodát, kb. 5 évig még használtuk a gépet, de ez a hiba nem jött elő.
Akkor megjegyeztem az olaj tipusát: H 100 "forró gőzhenger olaj" (szereztem is belőle vagy 2 decit.. (mert ennyi maradt meg) ;)
A H 100-ra a Google teljesen más minőségű olajokat dob fel.. ezek nem jók erre célra
A hidraulika munkahengereket szétszedtem, vettem bele új karmantyúkat, szemrevételezéssel én nem láttam semmi rendelleneset de az sokat nem jelent, a hidraulikás tudásom elég lightos. Abban szinte biztos vagyok, hogy nem szériagyártott munkahengerek hanem a gépgyár gyártotta őket kifejezetten a géphez. A fordulatszámot csökkenteni nem kellene, mert a két sebesség (nem bújtam annyira bele a gépbe de biztos, hogy mechanikus mert érezni, ahogy 'vasakat mozgat' a kar, nem csak egy dahlander kapcsolót kapcsolgat) alap fordulatát (63 és 360 f/perc) a villanymotor névleges fordulatából állítja elő az áttétel és onnan tudom -tudnám- növelni a fordulatszámot fokozatmentesen a variátorral amit a munkahenger nyom rugó ellenében. Van fordulatszámmérő ott meg látom, hogy mire állítottam. Tehát a fordulatszámot csak pozitív irányban kellene változtatni a frekiváltóval a névlegestől, bár nem tudom az a ketyere meg a motor mennyit bír el.
A variátoros szerkezetet lebontani semmiképp nem szeretném, arra gondoltam, hagyom úgy ahogy van, hajtson direktbe, és ahhoz a frekvenciaváltó. Persze legszívesebben én is a gyári állapotot állítanám vissza de nem tudom hol javítanak megbízhatóan ilyen munkahengereket. A környékemen nem ismerek ilyet, illetve igen de ott már befürödtem egyszer egy hasítóval, többet oda nem viszek semmit. Ha valakinek van ilyen irányú kontaktja, azt szívesen veszem. Valószínű már előttem is kínlódtak ezzel a munkahengeres sztorival, látszik a szivárgás nyoma az amúgy hibátlan gyári festésen -ELTE tanműhely gép volt-
Három fázissal nincs gond, van 3x20A-em, nálam minden gép arról megy, még a csájnai kis szalagfűrészt is átalakítottam 3f-ra, kapott egy kb. 80 éves Brown Boveri villanymotort, így jobban alszom :D
stb, még vagy egy tucatnyi, szakmai körökben megragadt de gyakran nem pontosan használt kifejezés, szerintem az esetek nagy többségében érdemes a vita helyett átsiklani felettük.
:- )))) No ez az 1 század per fok eszembe se jutott.
Nekem is valami colos orsó volt gyanús, de gondosan megmérve is 3.6 volt az emelkedés, az 1/7 col az kb 3.63mm illetve az 1/7 arány elég vad érték még az angolszászok logikája szerint is. A gép másik két orsója normál kerek értékű metrikus volt, ha jól emlékszem mindkettő 6mm volt fordulatonként.
Az mi amikor egy csavarorsó emelkedésének egy teljes fordulata egy osztás , és egy tárcsa több részre osztott jelőléseihez hasonlítva olvasom le a tört méreteket ?
Amire gondolhatsz az még egy nagyságrenddel pontosítja a leolvasást .
Csak kérdés .
Nem teszek semmiféle konkrét megállapítást ,nem is írok többet erről :)
..79 hsz-ban. No ezt úgyse találjátok ki! A régi marógépem asztal függőleges mozgása valamilyen nem beszámítható tervező miatt 3.6mm volt egy fordulatra. Amikor skálát akartam készíteni akkor logikusnak tűnt a 0.6mm-es fő osztások használata. De hogy a gyakoribb 0.5mm-es emeléseket egy kis vizuális jelzéssel támogassam tettem egy egy jelölést a 0 vonal két oldalára +-5 osztásnyi távolságra is.