Keresés

Részletes keresés

Ermak Creative Commons License 2000.11.22 0 0 207
Nemzeti park bérlet (mindbe érvényes): $25/autó.

Szállás: 2 fő, 30 éjszaka, $47. Plusz $8-ért a "Free Campgrounds of America" c. könyv :-)). (Az állami tulajdonú erdőkben, egyes tavaknál stb. ingyenes a szállás.) Néhány helyen nem volt alternatívája a fizetős kempingnek.

Előzmény: lord (199)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.11.21 0 0 206
Lord, te igen különleges és érdekes ember lehetsz... Ez komoly.

A link, amit megadtál, nem jó, a fórumok listája jön be rajta, de nem is értem, hogy minek még egy kéktúrázós topic, hát nem ez az? :-)))

Ami a lepisilést illeti, egy ismerősöm egyszer a dobogókői kilátó korlátjára állt fel, igaz, jó nagy ködben. :-) Tényleg van a dologban valami vonzó. De az a férfi, aki a nők szempontjait nem fogja fel ilyen dolgokban, IMHO egyszerűen csak bunkó.

Előzmény: lord (203)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.11.21 0 0 205
Hello!

Csináltam egy új topicot, Túramesék, túrafilozófiák címmel. Örülnék, ha megnéznétek.

lord, amit Te ajánlottál, azt nem találom. Biztos, hogy jól adtad meg?

Joker

Joker Karakter Creative Commons License 2000.11.21 0 0 204
Világos, értem, mire gondolsz. Voltam már többnapos túrán kettesben menzeszes nővel, és túráztam egy iskolai osztállyal, köztük a lányommal, aki fel volt fázva :-)

Bocs, most kevés időm van, és még mást is akarok írni.

Joker

Előzmény: lord (203)
lord Creative Commons License 2000.11.21 0 0 203
A női szemmel-t direkt azért írtam "-"-ben, hogy kihangsúlyozzam mintegy a szóválasztás szerencsétlen voltát. :)
Nem a túrázás maga, a női -persze hogy nem. Ott nem igazán van különbség, hogy teszed egyik lábad a másik elé és cipeled a zsákod. Hanem az előkészületekben, az átélésben (mit veszel észre, mi fontos mi nem, mire emlékszel, miért indulsz el egyáltalán stb.- érzelmek?) meg az afféle kis hülyeségekben, hogy hol állsz meg pisilni. Ilyenekre gondoltam. A pasiknak általában elég, ha van a közelben egy fa (bár ismerek nem egyet, akinek kifejezetten élvezetet okoz romos vár ormáról nekiereszteni) és türelmetlenek, ha a csaj percekig keresgéli a megfelelő helyet, ahol nincs csalán vagy szúrós aljnövényzet- lévén nekünk le kell guggolni. A póz maga is védtelenebb, ezért próbálunk teljes takarásban lenni. Apróság, de ha az útitársam nem egy empatikus fajta, akkor örök feszültség lesz, hogy nekem miért tart 3 percig ami neki 30 mp. :)
Aztán ott van a vérzés (amit már említettem), ami kihat a túra időpontjának megválasztására, a hangulatra és a higiéniai követelményekre. (Persze ez is egyénfüggő, mint minden.) Barátnőm a 3 hónapig tartó Mongólia-Szibéria túrán inkább végig szedte a fogamzásgátló gyógyszerét, hogy ne jöjjön meg a vérzése, mert nem tudta volna kezelni. Van aki ezt nem vállalja. Jómagam Marokkóban férfiruhában gyalogoltam (másként nem is lehet imho: értsd burnuszban, dzsalabijában és vastagon teveszart kentem a sarumra, hogy ne tűnjön fel a hófehér, finoman manikűrözött lábam, bár ez a nap és por ellen is jó.) tökéletes álca. Megvéd sok minden ellen, de azért voltak meleg helyzetek, ha a fürdőbe akartam menni. :) Erre utaltam az előzőben, hogy jó ha van nálam annyi, hogy ki tudjak venni egy civilizált szobát ilyen esetekre. Meg a félelem is más. Sötét erdőben én elbújok megnézni, hogy ki csörtet velem szemben. Ha fiú lennék, nem biztos, hogy megtenném, de jobb a biztos.
Nnnna. Nem tudom mennyire sikerült megvilágítani a dolgot, talán zavarosnak tűnik. Ennek egyik oka lehet, hogy nem szedtem szét az egyedül utazást a párban/többen és az ismerem/ idegenek eseteire.

Amit viszont baromira utálok, ha a pasi cikiz, hogy minek nekem ennyi cucc, minek cipelem (én,a gyenge nő, biztosan fél, hogy nem bírom), aztán ha paírzsepi kell neki vagy só vagy nescafé, vagy kés az persze nálam van csak. :)

Inkább kérdezettek -főleg, hogy nem is célom elszórakoztatni a topic olvasóit- úgy könnyebb.

ui. nyílt egy kéktúrázós topic http://forum.index.hu/forum.cgi?=t&t=9006810&uq=10

Előzmény: Joker Karakter (201)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.11.21 0 0 202
Bocs, az előzőben a szürkét greynek írtam, és bezöldült.

Joker

Előzmény: Joker Karakter (201)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.11.21 0 0 201
lord írta:

Alig várom már, hogy nyíljon egy topic amiben a nem honi túrákról lesz szó. Volt régen egy low budget című, de az nagyon a pénz és az egzotikum irányába ment el. És ott se kérdezhettem meg senkit,hogy más is eltévedt-e a viharban Porto fölött vagy csak én voltam lámer. Vagy, hogy lehet-e még csacsit bérelni Marrakeshben csütörtök este azoktól az árusoktól akik nem tudták eladni a héten a szamarakat és ugyanarra tartanak, mint te. Meg hogy megvan-e még Montpellierben az a várfalhoz tapasztott ősrégi fogadó, ahol a harmadik estétől ingyenes a szállás (ha addig kibírod, ugyanis csak az udvaron lévő kútból szerezhető víz, gyertyavilágítás van és zsalmazsák, a tulaj egy szakállas próféta, aki némasági fogadalmat tett kb. 30 éve).

Bocs, de ez a szöveg olyan jó, hogy nyugodtan lehetne kezdeni vele egy új topicot. Amit persze én csak nyálcsorgatva olvasnék, de érdemben nem nagyon tudnék hozzászólni.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne írj ide, ha a tisztelt nagyérdeműkék emlékei megszürkültek vagy elfogytak, akkor csak örülhet a topicgazda és bárki idelátogató, hogy elszórakoztatod őket.

...én már így is állandóan offtopicolok.
Bár: ha érdekel valakit "női szemmel" a túrázás akkor hajrá. :)

Ezt most a lineáris férfiagyammal nem nagyon értem. Mi az, hogy túrázás női szemmel? Nagyon sok dolgot el tudok képzelni, ami női szemmel nézve más, mint egy férfiéval, de szerintem a túrázás nem pont ennek a mintapéldája. Nem akarlak ismeretlenül megbántani, de azt hadd mondjam el, hogy azok a hölgyek, akikkel volt szerencsém nagyobb túrákat közösen végigcsinálni, a túrázásban eléggé férfiasan viselkedtek. (Akkor is, ha történetesen egy "nász"-túrán voltunk :-))
Ez lesz a másik topicod? :-) Túrázás női szemmel :-))) Na, ehhez hozzá fogok szólni. :-)))))
Érdekes lenne egy olyan topic, ahol nem arról van szó, hogy "vigyázzatok a harmadik görbe fánál, mert a jelzést lepisilte az erdőkerülő kutyája!", hanem a túrázás motivációi, céljai, a belső élmény kerülne terítékre. Mondjuk lehetne a címe: Te miért pont úgy túrázol?
Az ötletet szívesen átadom, hozza létre más. Ismerem magam, tudom, hogy rossz topicgazda lennék (lustaságból kifolyólag).
Ajánlom a témát egy tipológiával kezdeni.
Tudjátok, mit? Mégis létrehozom. (Rádumáltam magamat :-))

Joker

P.s.: péntek reggel indulunk Sátoraljaújhelyre, majd hétfőn írok, hogy megvan-e az első kéktúrám!!!
Vagy kedden.
Vagy...?
Mostanában olyan határozatlan vagyok...
Vagy mégsem?

:-)))

Előzmény: lord (199)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.11.21 0 0 200
"Bár: ha érdekel valakit "női szemmel" a túrázás akkor hajrá. :) "

Hogyne érdekelne... :-)

Az USA-ban 4 eve jartam NP-kben, a satorhely $10 körül volt.

Előzmény: lord (199)
lord Creative Commons License 2000.11.20 0 0 199
Nyithatok éppen, csak nem szívesen. "Figyu! lord exchibionista hangulatában nyitotta ezt a topicot, hogy ömlengjen saját utazásairól és tapasztalatiról."
Ez túl hosszú topic-címnek :)

Az USA-ban nem jártam, de nemzeti parkokban és ismerősöknél kb. 0 dollár lehetett. Vagy max a belépők ára. (Ha van, ebben lámer vagyok.)

Én mondjuk úgy szeretek utazni, hogy legyen nálam annyi pénz, hogy taxival/ 4-5*-os szállodával is kijöjjek végszükség esetén, de NEM CÉL. Ajjaj de még mennyire nem. Örülök, ha olcsón kijövök és izgalmasabb is úgy, de egyszem lányként egyedül úton lenni, nekem biztonságot ad, ha megtehetem, hogy drágáért is közlekedhessek/ aludhassak/ fürödhessek. Ez persze külföldre igaz, meg ha a szokásosnál is utálatosabb menzesz lep meg. (Bocs, de nálam ez is szempont.) Meg talán öregszem is :) komfortosabb vagyok. Szóval ha havonta egyszer összejön egy hoszabb út során egy forró fürdő azt nem biztos, hogy visszautasítom. Más a pálya, ha nem egyedül vagyok, hanem a párommal,de ez egy másik történet és én már így is állandóan offtopicolok.
Bár: ha érdekel valakit "női szemmel" a túrázás akkor hajrá. :)

Előzmény: Ermak (198)
Ermak Creative Commons License 2000.11.20 0 0 198
Csak úgy kérdeztem.

Topicot meg éppen Te is nyithatsz - legrosszabb esetben elsüllyed. 'Hegyek' topic van egyébként, de ott 2000 m alatti dolgokról, meg néprajzi vonatkozásokról kevés szó esik.

Low budget: mit saccolsz, mennyi volt a szállásköltségünk az USÁ-ban 2 főre, 30 éjszakára, zömmel nemzeti parkokban járva (a városokban ismerősöknél aludtunk)?

Előzmény: lord (197)
lord Creative Commons License 2000.11.19 0 0 197
Hobbiból :) sokat járok gyalog. A munkáimat is igyekszem úgy megválogatni, hogy utazhassak, barangolhassak, csavaroghassak, úton legyek és menjek menjek menjek. Ha sikerül az nagyon jó,főleg a külföldi utak esetében, azon belül is azokra a vidékekre ami nem érhető el gyalog, szárazföldön. De aztán ott is gyalogolok :) Ez nem hivatás, hanem életforma, ha dobálózhatok ilyen nagy szavakkal.

Alig várom már, hogy nyíljon egy topic amiben a nem honi túrákról lesz szó. Volt régen egy low budget című, de az nagyon a pénz és az egzotikum irányába ment el. És ott se kérdezhettem meg senkit,hogy más is eltévedt-e a viharban Porto fölött vagy csak én voltam lámer. Vagy, hogy lehet-e még csacsit bérelni Marrakeshben csütörtök este azoktól az árusoktól akik nem tudták eladni a héten a szamarakat és ugyanarra tartanak, mint te. Meg hogy megvan-e még Montpellierben az a várfalhoz tapasztott ősrégi fogadó, ahol a harmadik estétől ingyenes a szállás (ha addig kibírod, ugyanis csak az udvaron lévő kútból szerezhető víz, gyertyavilágítás van és zsalmazsák, a tulaj egy szakállas próféta, aki némasági fogadalmat tett kb. 30 éve). Szóval ilyenek :) Megint jól eltértem a témától. De miért kérdezed?

Előzmény: Ermak (196)
Ermak Creative Commons License 2000.11.16 0 0 196
Lord, te tkp. hivatásszerűen ismered ennyire a vidéket, vagy hobbiból?
Előzmény: lord (168)
Zolcsi67 Creative Commons License 2000.11.14 0 0 195
A Kerekek és lépések tudomásom szerint soha nem is jelent meg! Ezért reménykedtem, hogy talán most....
Előzmény: larzen (191)
bobbyhambel Creative Commons License 2000.11.14 0 0 194
Majd én megveszem
Syd Barrett Creative Commons License 2000.11.14 0 0 193
Egy részhez 180 perces kazetta kell, így vagy elküldesz 2 db-ot, vagy rámbízod a vásárlást :-)
Előzmény: Joker Karakter (186)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.13 0 0 192
Az interneten van ismertető, nem is akármilyen. Keresd meg a Csongrád megyei Természetbarátok honlapját, az összes útvonal rajta van.
Köszönöm szépen, az már régóra megvan. Be is jártam, már az összeset. A térképen az értettem, h igazi használható "turistatérkép" nincsen, ha esetleg az ember le akar egy kicsit menni a térképről. Szóval az ajánlott anyagot ismerem, az nagyon tetszik. Nem is értem miért nem pályáznak egy kis pénzre a munkájukhoz a szegedi önkormányzatnál.

Előzmény: kvte (166)
larzen Creative Commons License 2000.11.13 0 0 191
Nem adják ki újra, hanem a Televideotól átvett készletet leltározzák és utána újra kikerül a boltokba.
Előzmény: Zolcsi67 (188)
V42 515 Creative Commons License 2000.11.13 0 0 190
"érdeklődés esetén estefelé megírom a bővebb élménybeszámolóval együtt. "

A Főnök bírta a strapát? :-))

Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.13 0 0 189
A hétvégém mozgalmas volt: szombaton Fehér-Vár-Palota 25 (Csórig), kiruccanás Kékkútra, szállás Zircen. E helyen köszönet Joker Karakternek. A kisebb épületben helyeztek el minket, 4-ágyas szobában (ketten :-) ), fürdőszobával 1500 Ft/koponya, a gondnok kedves és készséges, a panzióval szemben lakik. A telefonszám stimmel, a cím a telefonkönyvben összekeveredett, érdeklődés esetén estefelé megírom a bővebb élménybeszámolóval együtt.

Macibb

PS Külön köszönet Névtelennek a buszmenetrendért és Division by zeronak a vasúti információért.

Előzmény: Joker Karakter (185)
Zolcsi67 Creative Commons License 2000.11.10 0 0 188
A Kerekek és lépések kiadását nem tervezik véletlenül?
Előzmény: larzen (187)
larzen Creative Commons License 2000.11.10 0 0 187
Én is kerestem sokáig a sorozatot. Többen mondták, hogy a Televideo boltokban keressem. Nos, a Televideo nemrég megszűnt. Megvette a Mokép. A Moképban azt mondták, hogy december elején kerülnek újra a boltokba a kazetták. Ezt még megvárom. :)
Előzmény: Syd Barrett (184)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.11.10 0 0 186
Syd Barrett írta:
"Végre-valahára van időm kazettákat másolgatni, ..."
Hány perces kazetta kell?
Joker
Előzmény: Syd Barrett (184)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.11.10 0 0 185
Macibb írta:
A térkép az értelmezésedben a Bakony-Észak? Azon nem találtam ilyesmit, a kinagyitott várostérképre meg nem fért rá az a rész.
Hát, nem néztem meg a térképet, és lehet, hogy szokás szerint cserben hagyott a memóriám, de a panziót az egykori levelezésem alapján megtaláltam. A Matáv szerint:

Üdülők, Erdőalja Panzió, 8420 Zirc, Deák F. utca 4. , (88) 414 148,

Ezen el tudsz indulni.
A Borbála biztosabb, de az Erdőalja romantikusabb. Annak idején az infót egy Zircre szakadt ismerősömtől szereztem, megkerestem telefonon.

Üdv: Joker

Előzmény: Törölt nick (183)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.11.09 0 0 184
Közérdekű közlemény :-))))
Végre-valahára van időm kazettákat másolgatni, így várom azok jelentkezését akiket még mindig érdekel az "Egymillió lépés Magyarországon" I. és II. kazettája. Sajnos a III. kazetta nekem sincs meg, így várom annak a jelentkezését, akinek megvan :-)
Jelentkezéseket emilben várom.
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.09 0 0 183
"Mi egy ezrest fizettünk per koponya, számla nélkül. Ebben már ágynemű, meleg víz és törülköző is volt."
Ez jól hangzik. A térkép az értelmezésedben a Bakony-Észak? Azon nem találtam ilyesmit, a kinagyitott várostérképre meg nem fért rá az a rész. Ha nem sikerül megtalálnunk, Borbála következik.

Köszönet a tippekért

Macibb

Előzmény: Joker Karakter (181)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.11.09 0 0 182
"A Sárvár előtti szakasz elég durva "

Lehetne hallani részleteket, hogy miért? Legközelebb arra mennénk... (amíg van dízel Porpácnál...)

Hát, én nem tartom durvának. Pedig január végén jártunk arra, néhol térdig beszakadva a szél által felkupacolt hóban, szántáson, csúszós jégen, és közben még az eső is esett :-)
Bögötig a sín mellett mész, van földút, ilyenkor novemberben elég jó lehet. A faluba betonon mész, valahol pecsételsz, és irány dél. Mi nem mentünk el a főutcáig, hanem a Deák F. u. 24-ben "fagyiztunk", és az utca folytatása egyenesen visz az erdő felé. Néhány derékszögű jobbra-balra után keletnek vettük az irányt, (közben Neked még ott lesz a porpáci kitérő,) Csénye után pedig végig betonon mentünk. Ami nem szabályos, mert Csénye-újmajor után a patakparton kellett volna bemenni Sárvárra, de akkor már nagyon tele volt a sárcipőnk.
Szóval azt aláírom, hogy esős időben az út egy jelentős része nagyon sáros bír lenni, de hát ez már csak így van a túrák nagy részénél. De végig sík, és jószerivel el sem lehet tévedni.

Joker

Előzmény: V42 515 (176)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.11.09 0 0 181
Mi májusban Zircen egy kempingszerű helyen éjszakáztunk, a nevére nem emlékszem, de tudom, hogy a térképen is rajt van. A város ÉNy-i szélén, ha bejössz a kéken, és aszfalt kerül a lábad alá, balra indulsz, és az utca legvégén (kb 2-300m) megtalálod. Sátorhely, faház, kőház, minden volt ott, és a gondnoka valahol szemben lakik, kicsit visszafelé. Ha holnapig senki nem mondja be a hely nevét - amit kétlek -, akkor majd én. A neve alapján biztos eléred telefonon. Mi egy ezrest fizettünk per koponya, számla nélkül. Ebben már ágynemű, meleg víz és törülköző is volt.
Zircen más szállások is vannak emlékeim szerint, pl benn a városban egy egykori munkásszálláson. Borbála. Apropó, ezt ismeritek?

http://infohaz.euroweb.hu/compalm/szallas.htm

Joker voltam

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.09 0 0 180
Köszönet a javaslatokért!

Macibb

larzen Creative Commons License 2000.11.09 0 0 179
http://www.hotels.hu
(Nem csak a sokcsillagos szállodák vannak benne.)
Előzmény: Törölt nick (177)
V42 515 Creative Commons License 2000.11.09 0 0 178
Porva-Csesznek állomás, turistaszállás pl.
Előzmény: Törölt nick (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!