Keresés

Részletes keresés

Skippo Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25900
Pihe! Nagyon szívesen! Msákor is! :)

No ennyit a memóriámról. Naná, hogy kifelejtettem Andreát. :( Bosi. Nagyon jó pofa az anyócád. Igazi karakter. :)
Amúgy meg miért is ne jöhetnél, s hova nem? :( Ne szomoríts már, neked még nálam is kevesebb önbizalmad van!

Stigi! Most úúúgy utállak. :) Persze csak képletesen. A tali óta feszt horgolok, s mást se csinálok. :( Bocsi Szerika. Igyekszem csinálni a gurulóst, de most nagyon leálltam. :(
De egy hét kísérlezgetés után végre sikerült egy cipőformát kihoznom. Igazad van Aledi, kipróbáltam kisebben, s sokkal szebb. Köszi. Majd ha kész a párocska, fotózom! Pedig én ezekhez vagyok nagyon fakezű. Nem mintha nagyon tudnék rajzolni, de elég szakrajzot csináltam már életemben ahhoz, hogy már nem félek egy szabásmintát összedobni, esetleg leírás alapján, vagy képről kiszerkesztgetni. De már van egy saját is. :D A gurulósom, saját szm. :D Bárr még csak protoípus...

LBZS! Konkrétan azt nem tudom... :) De ezek hasonlóak, talán valamelyik jó lesz, ha nem ragaszkodsz pont ahhoz. (Tulipán is van, ha kell.) :)

Virág 1
Virág 2
Virág 3
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25899

köszi,köszi,köszi))))

--------------------------------

mici amilyen fejidomjaid nálak vannak,a kis csodafiguráidnál ahhoz kell szabásmintát tervezni, kell,hogy meg tudd rajzolni...egy countrirongybabához één is tudok kört rajzolni-körzővel.!!!

Előzmény: Skippo (25895)
LBZS Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25898
Sziasztok!
Megint jókat csináltatok, bár nincs sok időm visszaolvasni. Most tartunk a szobatisztaságnál (Babzsák kezdeményezésére), ami kb. 3 percenkénti wc-re üléssel jár, mert ez olyan érdekes.:)))

Viszont lenne egy szakmai kérdésem, ezt a virágot hogy kell csinálni, tudja valaki?

http://picasaweb.google.com.br/tkarabanova/BolsaHaiba#5417079151346901010

Megnéztem, nem a kerek szirmú fukszia.
Ha valaki tudja és esetleg tutoriált is tud hozzá, azt nagyon megköszönöm!
Camea Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25897
.. éééén azonnal észrevettem, csak gondoltam, hogy én a talin nem sokat beszélgettem vele... és talán csak én gondoltam őt (IS) másképp. :o))
Előzmény: szarvasmici (25877)
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25896
csábitó az instruálásod)))))-azt  viszont nem tudom a zoknifej hogyan kerül be egy ujabb már rajzolható fejformábaanyagba,hogy megörizze az idomokat...
Előzmény: szarvasmici (25894)
Skippo Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25895
Nekem van érfogóm bibííí! :P Még az ötvöskedős korszakomban vette az apám a volt KGST piacon. :) Ott mindig mindent lehet(ett) kapni. Túl közel az ukrán, meg a román határ. :) Bár igaz, már egyre kevesebb az árus. Mi se járunk már minden hétvégén, max félévente ki. Bár legútóbb mintha pocakosan mentem volna... Nem, azóta egyszer voltunk gyerekkel is már. :D Az én memóriám se a régi. A négy fal az én vállam is nyomja... :( Haverok - akikkel heti háromszor találkoztunk anno - amint terhes lettem elmaradtak. Szép, csendben. Egyetlen barátnőm másik városban él, s két gyerekkel van otthon. Baromi ritkán találkozunk. :( Igen - lehet meglepő, de én mindig inkább a fiúkkal jöttem ki jól hosszabb távon... Most meg magammal, urasággal, meg a gyerekkel... :D Néha tesómékkal. Ennyi...
Mindenesetre ha arrajárok, s beleakadok egybe, s elfogadható áron van megveszem, s szólok. Biztos akad rá majd vevő itt! :) Mi az elfogadható ár?

Visszatérve a babázós témákhoz:

Pihe! Írtam neked mailt, benne kis csomag arcvarrós szakirodalom, (képes tutorial). Sajna nem találtam meg melyik picasa-ból szedtem, így nem tudom ide bökni. Ha kell még valakinek sikítson, s küldöm! :)
Még egy kis arcvarrás , igaz ez harisnyás, de nagyon profi.
Apácák, s anyócák

Miközben kutattam az arcvarrós linkem után, nézzétek csak milyen ksi babaruhás kincsestár -ra leltem! :) Természetesen csak annak szól, aki ráér nézelődni! :) (Mici, Te menj vissza dolgodra! :P)

Stigi! Ha macivarrás -ra adnád a fejed. :)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25894
Pihe! Fogj hozzá bátran! Csinálj harisnyából egy nem túl keményre tömött gombócot, és kezdd el összehúzkodni. Jegyezd meg a húzási pontokat, és figyeld meg hogyan alakul az arc. Meg fogod találni azt a fizimiskát, amit végül megtartasz. És első nekifutásra mindenképp egy karakteresebb nyanyaarcot csinálj. A fiatal arcban nincs semmi, amibe belekapaszkodhatsz.
Elárulom Neked az én súlyos nagy titkomat. Teljesen fakezem van, én sem tudok rajzolni. A két dolog között azt hiszem nincs összefüggés!
Előzmény: 4Hópihe (25892)
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25893

no igen ezek kincstári tárgyak....

még fém köldök csattom is van a höskorból-egy ideig az volt a kulcstartóm-bár azt babavarráshoz nem igazán lehetne használni-de kitudja lehet,hogy te még abban is megtalálnád a célszerszámot.)))

Előzmény: szarvasmici (25891)
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25892

tildababákban azért nincs olyan nagy fantázia inkább öltöztetéssel lehet megturbozni öket....nehogy egy kalap alá tedd a te banya és apáca profiljaiddal ,mert sokkal fantasztikusabb a tiéd .

itt hever a vinyomon egy apácapáros még fejben sem tudtam kiagyalni,hogyan lehetne ebböl egy dögös apácát összeraknom-bár én korát tekintve fiatalabban gondolkodtam,mert akinek szánnám az még kevéssé véecske,  a te ötleted után ujra elkapott a vágy....hogy ez igen-ez ám az apáca. de rajzolni szabásmintákat tervezni sem tudok, igy tovább próbálok felnöni  a feladathoz...

aztán lehet az is megvénülne aki kaphatná tölem mire tudok prezentálni valamit de az tuti  a tiéd láttán alább nem adom addig bele sem fogok..

:o)

Előzmény: Andrea1972 (25882)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25891
Szerika utánajárt, azt mondja 7-8000 Ft hivatalos úton. Nekem egy kórházi dolgozó hozta, és egy ezrest kért érte. Gondolom nem kell mondanom, hogy ez a kevéssé hivatalos út volt.
Előzmény: Aledi (25890)
Aledi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25890
És ilyen érfogót hol lehet venni?
Előzmény: szarvasmici (25885)
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25889

igy korrekt.. amit lehet én is gép alá dugok, csipesz helyett egy mini csavarhuzoval tuszakolom...,nálam is müködik a felrajzolt varrás utáni szabás,

amikor irtad én rögtön a formázott idomokra gondoltam-hogy hátha arra van valami trükköd...

a koher meg nagy ötlet-kár,hogy nem nekem jutott eszembe,))) és hevesen elkezdtem kutatni hátha lóg a mütösruhámon egy darab,de a költözés óta sok mindent nem találok még igy 5év után sem... 

Előzmény: szarvasmici (25888)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25888
Amikor annyira kicsi, hogy nem lóg ki a talp alól, akkor egy vékony, görbe csipesszel segítek. Ez az a csipesz, amit a lock-hoz adtak befűzést segítő eszközként. Na szóval a csipesszel fogom le az anyagot, a talpat ráengedem, és nagyon lassan indulok el a varrással. És folyamatosan emelgetem a talpat, vagy tolom a csipesszel az anyagdarabot ha úgy látom, hogy nem halad. Elég macerás, de néha szükségem van ilyen bohóckodásokra, hogy tudjam hol vannak a határaim. Leginkább kézzel varrom be/fel/meg az ilyen apró dolgokat. De ha olyasmit kell varrni, aminek mindkét oldala egyforma, tehát icipici fülecske, vagy kezecske, azt rárajzolom egy nagyobbacska anyagdarabra, és körbevarrom, utána vágom ki.
Hogy a kérdésedre válaszoljak, nem vicceltem, hót komolyan mondtam (írtam). De apatát én is kézzel öltögettem volna azt hiszem. De csak mert kör, és az én módszeremmel nagyon szépen lehetne négyszögesíteni. :)
Előzmény: 4Hópihe (25887)
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25887
ezt ugye mókának szántad?? mert a nagy és kicsi dolgok egyaránt beférnek a gép alá, de a kicsinél ha berakod már nem lóg ki semmi amit vezethetnél vagy forgathatnál.. én legalábbis az alig egy centi átmérüjő  körtalpat a pata egyik részét  a 7centis lovacskámnál nem tudtam volna gép alatt bevarrni.. és a fül beillesztése is csak kézzel sikerült...
Előzmény: szarvasmici (25880)
Aledi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25886
Kérem szépen! Olyan szép mívesen, cifrán, és változatosan, mint magyarul, kevés nyelven lehet "szépeket" mondani : ) Na jó, még talán olaszul lehet cifrázni, de az olyan szép dallamos, hogy inkább versnek hangzik. A magyar viszont csak úgy ropog. A b...meg-et nem szeretem, de ha valaki olyan jó kacskaringós, változatos, egyedi "szépet" mond, azon jól tudok derülni.
Előzmény: stigglinnc (25881)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25885
Tutorialban rémgyengusz vagyok, de megpróbálom elmagyarázni. A fő eszközöm ez az érfogó. Gyakorlatilag egy olyAN CSŐ, AMIBE ÉPPEN BELEFÉR, KÖNNYEDÉN KIFORDÍTHATÓ VELE, DE CSAK AKKOR, HA RUGALMAS AZ ANYAG. rUGALMATLAN ANYAG ESETÉBEN EGY KICSIT... baasszus, ez má nagy marad... na szóval picit bővebb legye a cső, ha vászon, vagy ilyesmi, hogy szét lehessen nyitni az érfogó száját annyira, hogy bekaphassa az anyagot. Tehát betolod a csőbe, a végén beletömsz a szájába egy anyagdarabot, összeakasztod a fogót, és lehúzod róla csövet. És kész is van. kb. 3 mp.
Előzmény: stigglinnc (25883)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25884
Állatorvosi egyetemen a szép beszéd??? :D Na ja, nehogy má sércse a fülit a jószágoknak. Mondjuk akadnak ilyen vicces tantárgyak, mint nálunk a pénzügy-számvitel szakon az országvédelem. Bár volt benne logika, mert mégiscsak a nemzetvédelmi egyetemről beszélünk...
Akkor innen a kötődés a kutyákhoz?
Előzmény: stigglinnc (25881)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25883

Mici, nem csinálnál egy kis tutorialt, fotókkal, lépésről lépésre, hogy hogyan fordítod ki az apró, pláne a szőrös-plüssös darabokat?

Előzmény: szarvasmici (25880)
Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25882
Nincs szabásmintám, csak a tűre és a cérnára hagyatkozom. Rajzban is nagyon szeretem a karikatúrákat és a babáknál is ez a cél, mivel kicsit megnevetetti az emereket. A férjem szavával élve: mókás. Ráadásul van még egy előnye, nem lehet tökéletesen ugyanolyat készíteni, mindig valami más karaktert kapok a babafejek elkészítese után. Amúgy a fejek után képzelem el az öltözéket, melyik illene az aktuális archoz. A Tildás babák is rendkívül tetszenek!
Előzmény: 4Hópihe (25878)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25881

:-)

Ja, mert úrinők közé kerültem és próbáltam felnőni a stílushoz:-)))

Hálunk az egyetemen (állatorvosi) külön tantárgy volt "szép" beszéd, gondolhatod:-))), pláne, hogy mind a 120 fiú évfolyamtársam lelkesen gyakorolta és cifrázta:-)

Előzmény: szarvasmici (25877)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25880
Adél! Ez a mackó is nagyon cuki. És ugye hogy nem a géppel varrással van a gond a miniknél? Hát hiszen olyan kicsi, hogy simán befér a gép alá. :) Csak a kifordítás és a tömés bajos. Nekem legalább is. Bár nagyszerű eszközeim vannak, de talán az ujjaim is nagyok az apró termetű izékhez. :)
stigglinnc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25879

A belefolyástól ne félj, gyere csak olyan gyakran, ahogy tudsz!

Hhhu... még emlékszem a gyeses időkre... Alighogy kezembe kaptam a diplomát, már otthon is találtam magam 1, majd hamarosan 2 gyerekkel. Nagyon szenvedtem, hiszen épp a világot akartam megváltani, de azt valahogy nem lehetett otthon a 4 fal között:-)

Később, amikor kiderült, hogy a 4 falon kívül se,  ezerszer visszakívánkoztam azokba az időkbe és megfogadtam, hogy a következő életemben főállású anya leszek inkább:-)))

Előzmény: Andrea1972 (25868)
4Hópihe Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25878

hát ezzel megsimogattad a májam-alaposan-de a te babaarcaid sokkal inkább életszerübbek nekem baromira bejön...sajnos csak néhány állatra volt ilyen kifejezö burda szabásmintám...-baba fejre nem...

azóta is keresem azt a fejet amit eltudok késziteni és nagyon tetszene...

épp a minap keresgéltem,hogy a dülledt szemübékát kicsiben legyártanám most,hogy számitógéppel lehetne méretezni ha bevinném, és nem lelem sehol sem...

15-20évvel ezelötti és korábbi burdákban még voltak nagy durranások, de banya pl sosem...viszont varrtam akkora dinót ami nagyobb volt,mint a pelenkásom....mikor a harmadik gyerekem megszületett elajándékoztuk,mert nem fértem el a kis lakásban töle...

te wáldorf stilusban formázod a fejét, vagy eleve ilyenre kialakitott szábásmintafejjel dolgozol???

Előzmény: Andrea1972 (25871)
szarvasmici Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25877
Nos, én nem készítettem ebédet, de enyém az egész nap. Bibiiiii! :)

Andrea! Nagyon átérzem amit írtál, én is hasonlóan be vagyok szűkülve. Én ugyanis itthon ragadtam a gyes után, és így már gyakorlatilag 6 éve nem járok társaságba. Na persze volt egy rövid időszakom, amikor egy kisforgalmú virágboltban tevékenykedtem, de akkor már a figuráim készítése volt a főprofilom. Mostanában kezd zavarni, hogy nem jutnak eszembe egyszerű szavak, és hogy pánikrohamom van az emberek között. És ezért kezdtem el a Kossuth rádiót hallgatni (pedig hogy úúúútáltam régebben) a műhelyemben, mert enélkül emberi szó nem jutna a fülembe egész nap. És gyakran felrohanok a géphez napközben, hogy egy-egy felvetésemre hátha kapok választ is itt a fórumon, így aztán elmondhatom, hogy kommunikálok is.
És én is szívesen nézegetem a munkáidat. Te is azt a karikatúra jellegű figurakészítést választottad, amit én is magaménak érzek.
Az apácádhoz meg azt tudnám javasolni, hogy rugaszkodj el egy kicsit, és próbáld úgy beállítani, hogy pózoljon. Az egyik lába kicsit hátrébb, kicsit lábujjra támasztva, a másik kicsit megrogyasztva, és ezzel egyrészt fokozod a karakter humorát, másrészt meg megleled a súlypontot. Jaj, a pózoltatás az nálam a legizgibb dolog. :)

Lányok! Észrevettétek, hogy Stigi is megnyílt? A tali előtt ő is finomabban fogalmazott! Nem? Camea!
Előzmény: Camea (25875)
Aledi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25876
Jaj, de jó neked, jaj de jó neked ! Nálam csak a takarítás volt meg : ( Mi lenne, ha kihagynánk az ebédet? : )
Előzmény: Camea (25875)
Camea Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25875
vaaaaaaaaarrrrrooook.... babát... bibibi... reggel 8-ra kész volt az ebédünk... és enyém a nap. ... és most kéretik irigyelni ezerrel! :))))))))
Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25874
Köszi Camea!
Előzmény: Camea (25873)
Camea Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25873
Tökéletes! :o)) Nagyon ügyes vagy! :o) Imádom az ilyen babákat... hm... nézegetni, de azt hiszem soha nem tudnék ilyent csinálni... :o)
Előzmény: Andrea1972 (25862)
Aledi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25872
Andrea1972,
A fórum mindenki előtt nyitott, minden új embernek nagyon örülünk, jó látni, hogy nem csak mi vagyunk ilyen megszállottak. A lányok meg élőben is fantasztikusak : ) Tényleg kár, hogy lemaradtál a taliról, de majd legközelebb.
Az apácád hihetetlen! Szuper az arca. Meg az összekulcsolt keze. Ügyes vagy.
Nekem sokszor eszembe jut, milyen kár, hogy nem volt ez a fórum, mikor én voltam otthon a gyerekekkel, 6(!) évig voltam GYES-en, és bizony jólesett volna néha kikapcsolni.
Stigi, Pihe,
Köszönöm. Tulajdonképpen nem több benne a kézi varrás, mint a nagyobban, csak a végtagok rögzítése van kézzel, bár tény, hogy több ideig készült. Nem lesz belőle sorozatgyártás az biztos, de időnként fogok még varrni, talán kisebbet is. Tényleg aranyos, hogy ilyen kicsi. Azért a Mici apró sünijét még nem vállalnám be : )
Előzmény: Andrea1972 (25868)
Andrea1972 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 25871
Szióka! Köszi. Pont most nézem vissza a fórumot az elejétől, mert keresem azt a boszit, amit te készítették még régen. Az zseniális!!! Attól a képtől kaptam kedvet a babavarráshoz. Remélem ráakadok.
Előzmény: 4Hópihe (25870)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!