Keresés

Részletes keresés

Pirimidin76 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33190
építési terv pár ezer ft-tól a csillagos égig...
Előzmény: uancsa (33189)
uancsa Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33189
Ha egy egyszerű vályogházhoz bontási terv készítésért 20.000 ft-ot elkérnek, akkor mennyire számítsunk az építési tervnél egy új nagy házhoz?? Ja és hogy készít valaki úgy bontási tervet, hogy meg se nézi a házat??
kezdőépítkező Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33188

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni gipszkarton álmennyezet ügyben!

tud valaki mondani valamit a Rigips katalógusokban szereplő gipszkarton álmennyezetre vonatkozó anyagkiírások hitelességével kapcsolatban?

a helyzet a következő:

több iparostól kértem árajánlatot álmennyezetre, és mindenki anyagárral együtt adta azt.

kicsit sokalottam ezért megnéztem a rigips katalógusát, amiben szerepel hogy 1 m2-re átlagosan mennyi az anyagszükséglet. ezt beszoroztam az én szükséges beépítendő területemmel és beadtam egy tüzépre az anyagigényt.

onnan megkaptam az árajánlatot és leesett az állam! 30-40 % eltérés volt a tüzépes ár és az iparosok által megadott árajánlatokban szereplő össz anyagár tekintetében!

Tehát a kérdés:

- a katalógusba levő anyagszükséglet hibás ennyire?  ( amÚgy a beépítendő helységek nagyjából szabályos négyszögek)

- vagy az iparosoknak nem érdekük a legolcsóbb helyen megvenni az anyagot, ugyis kifizeti a vavő?

- esetleg más ötlet a nagy eltéréssel kapcsolatban?

a segítő válaszokat előre is köszönöm!

Szép hétvégét mndenkinek!

Garland of flower Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33187

Szia!

Sajnos a fal sem egyenes, itt-ott girbe gurba. Arról nem is beszélve, hogy mésszel festették, ahol festve volt. Ahol nem volt festve, ott párnafára erősített faforgácslap lambéria vagy mi a csuda volt felszerelve, és most ott tátong a párnafák helye. Úgyhogy újravakolás, glettelés játszik. Tehát kőművest, vagy burkolót kell hívni. És ha már azt hívok....igazából tetszik a delap - a képeken. Ezért szeretnék véleményeket hallani róla pro és kontra.

Azért köszönöm az ötletedet.

Üdv, Levendula

Előzmény: Peter atyuska (33179)
Csokis Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33186
Nekem megcsinálták, és jól működik, úgyhogy nem hallomásból mondom.
Előzmény: szafi30 (33184)
Émile Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33185

Jó a szociológiai felmérésed !

Viszont az aktivak között is vannak óriási különbségek.

Egyes bankokban nem tudják, hogy rázzák a rongyot és 'szeretett' ferikénk még most tovább bővíti a piacukat.

De majd eljő az igazság órája !

Te az egyes myugdíjasokat állítod szembe egymással  - 'szeretett elitünk' meg a  nyugdíjasokat meg a többi régeggel, ahelyett , hogy azon godolkodnának el  - minek az államigazgatásban annyi drága  autó, stb.

É.

Előzmény: mutato (33176)
szafi30 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33184
Köszi a segítséget, ilyet meg én nem hallottam, de igazad lehet. Ez a megoldás jobban tetszik mint az enyém. Utána érdeklődöm ablakosoknál.  köszi
Előzmény: Csokis (33183)
Csokis Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33183
Ilyet még nem hallottam, olyan viszont van, hogy a régi tok benthagyásával tesznek be új ablakot. Ilyenkor levágják a zsanérokat, meg levésik a régi tok egy részét, beteszik az új ablakot, majd eltüntetik az egyenetlenségeket. Ebben nagy segítség, hogy régen a nyílászárók belmérete volt szabványosítva, ma meg a külméret. Tehát egy régi 90*150-es ablakba viszonylag egyszerűen be lehet tenni egy mai 90*150-est. (Bár manapság már "méretre" készülnek az ablakok, azért a "konfekció" még mindig olcsóbb.)
Előzmény: szafi30 (33182)
szafi30 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33182

Sziasztok!

Nálunk a cs.házban nagyon régi ablakok vannak. 2 m magasak és sok szárnyúak. Tehát kétszer kell kinyitnom őket, hogy levegő jöjjön be (A pontos nevét nem tudom)

Szóval: lehet -e az ilyen ablakokat úgy felújítani, hogy csak a szárnyakat cseréljük le egy szárnyra és azt is kicsit vastabb üvegezéssel??

Van köztetek asztalos?

Azért ezt a megoldást gondoltam el, mert vályog a falunk, nagyon macerás lenne és hozzáértés kellene a teljes ablakcseréhez. Igy a tokhoz nem kellene hozzányúlni, nem kellene a vályogfalat bolygatni.

Köszi

kentaura Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33181
A téglamintásra gondoltál? ;-)
*Steve Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33180
atyuska leveled megkaptam csak tegnap sikerült elolvasni mert most jöttem haza:)
Peter atyuska Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33179
Moshato tapeta - uvegszal erositesu? Nem foglal helyet konnyen javithato ha valami felserti es konnyen felrakhato.
Előzmény: Garland of flower (33178)
Garland of flower Creative Commons License 2008.08.29 0 0 33178

Üdv Mindenkinek!

Köszi a válaszokat. Végre olvashattam olyas valakinek a véleményét is, aki dogozott vele. Nekem egy viszonylag sötét, szűk lépcsőház falára kellene. Kevés a hely és a csigalépcső miatt állandóan hozzáérünk a falhoz. A házat most vettük, egyelőre barokkos túlzás igényesnek nevezni. De mert a megvásárlása után meglehetősen üres maradt a kassza, olyan megoldásokat keresünk, amelyek még a számunkra elfogadható kategóriában vannak esztétikailag és meg is tudjuk fizetni. Szerintem az eredeti kő se sokkal drágább, de több helyet foglal és macerásabb a felrakása. Nagy kosszal jár, mi pedig már ott lakunk és őszintén szólva már torkig vagyok rendetlenséggel.

Jól van, most ahogy visszaolvastam a saját soraimat, teljesen úgy érzem, hogy igazából azt szeretném, hogy valaki beszéljen már rá a DELAPRA.

Vagy beszéljetek le róla.

Köszi Mindenkinek!

Üdv, Levendula

Előzmény: mutato (33175)
mutato Creative Commons License 2008.08.28 0 0 33177

Köszönöm!

Előzmény: NeomatiK (33144)
mutato Creative Commons License 2008.08.28 0 0 33176

Sajnos a nyugdíj - olló is egyre jobban kitárul.A régi melósok,takaritónők,bolti eladók,adminisztrátorok - úgy általában a "munkásosztály" kisnyugdíjai(34000-75000-ig) valóban a meghaláshoz elegek,akkor is csak a krematoriumba.De vannak rendőreink,katonatisztjeink,fináncaink,smasszereink,akik a 150000-240000-ig kapnak(ráadásul fiatalabban,mint az átlag,úgyhogy mellette még elmentek dolgozni is.Hát nekik több a nyugdíjuk,mint a legtöbb aktívnak a keresete,akik pláne még egy vagy több gyermeket is nevelnek.

Mivel a nyugdíjasok is meg lettek osztva ezáltal,nehéz egységesiteni a dolgot.

Minden lineáris nyugdíjemelésnél anyósom pl.kap 3000-et,egy ismerős katonatiszt pedig 12000-et.Neki a 240.000-hez jön a 12 e..Anyósnak meg a 60.000-hez.Hát ez a nem mindegy.És a gázártámogatás se igazságos -mint ahogy semmi sem az a mai világban.

Előzmény: Törölt nick (33161)
mutato Creative Commons License 2008.08.28 0 0 33175

Én most burkoltam vele egy helyen.A Fóti Bauhausban lehet kapni,téglautánzat természetes vöröstégla és fehér márvány színben.Láttam viszon hasitott mediterrán kő-utánzatot is belőle.Elastolit nevü műgyanta ragasztóval lehet feltenni,mely a száradás után annyira megkeményiti az egyébként lágy és ollóval szabható anyagot - mintha valóvban kő lenne.

Ízlés kérdése az egész.Való igaz,hogy igényesebb lakásba inkább természetes követ raknék,lehet is kapni,csak meg kell fizetni.De azt a két oszlopot,melyet burkoltam,olyan kevés fény éri,hogy tényleg csak nagyon közelről látszik a mű-mű.Pláne a vöröstégla esetében,ahol is elég nehéz észrevenni a különbséget.Persze lehet,de az összkép téglát mutat.Fontos,hogy a fehér márványt fehér elastolittal kell felrakni,mert a ragasztó egyben fuga is,melyet ecsetelve kell simitani.A téglát viszont szürke elastolittal,igy kapunk legjobban hasonlitót a természeteshez.Egy biztos: a természetes kőburkolatnál olcsóbb.Én csak beltérben raktam fel.Nem tudom,

kültérben mennyire birja az uv-t,meg a tűző napot.

Előzmény: Garland of flower (33169)
Csokis Creative Commons License 2008.08.28 0 0 33172
A lakásomba nem raknám, de vicces, az biztos. Egy "kőkorszaki kocsma" berendezéséhez például remek.
Előzmény: Törölt nick (33170)
*Steve Creative Commons License 2008.08.28 0 0 33171
azért ennek is van egy mű behatása
Előzmény: Törölt nick (33170)
Garland of flower Creative Commons License 2008.08.28 0 0 33169

Üdv Mindenkinek!

Újdonsült háztulajdonos és újdonsült fórumozó is vagyok egyben, aki rögtön segítséget kér a tapasztaltabbaktól. A neten találtam egy delap nevű burkolóanyagot, amelynek nagy előnye, hogy vékony, hajlítható és teljesen úgy néz ki, mint a termés és hasítottkő burkolat.

Hallott már közületek valaki erről a burkolóanyagról? Én még embert nem láttam, aki használta volna, vagy bármilyen tapasztalata lenne ezzel az anyaggal. Minden érdekel, mert nagyon tetszik, beleszerettem, de nem szeretnék bevásárolni vele.

Előre is köszönök minden véleményt, segítséget.

Üdv, Levendula

farvik Creative Commons License 2008.08.27 0 0 33168

Üdv!

Rengeteg hasznosat olvastam itt hamarjában... Köszönet, főként a beton keverési arányért, egyből meggyőztem magam a mixer mellett.

Az alapba kell kiegészítésnek beönteni 2 m3-t, miután kiástam, mert alapásákor beomlott volna, - amúgy, az új rendelkezések szerint, ha iott szöszölök a ház alapjában, az építési ellenőr megvághat, mint építtetőt, aki alapot ás/ betonoz?

bandikaa Creative Commons License 2008.08.27 0 0 33167
50 nm nél sok, 5000nél kevés :)
Előzmény: Pirimidin76 (33166)
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 33166
de nem is sok
Előzmény: NeomatiK (33165)
NeomatiK Creative Commons License 2008.08.27 0 0 33165
Az nem kevés.
Előzmény: bandikaa (33164)
bandikaa Creative Commons License 2008.08.27 0 0 33164
Na, van fejlemény: Mint kiderült elcsesztem a felmérést, 4,5 nm-t tévedtem...

Ja, ma meg szerződéstkötünk.
Előzmény: bandikaa (33153)
memorix Creative Commons License 2008.08.26 0 0 33163

Ha egyedül van egy 160nm -s házban akkor problémás lehet, de senki sem mondta, hogy ekkora házban kell megöregedni....vagy a gyerekeknek is ott kéne lakni és már is kifüthető...

Amúgy meg nem egy nyugdíjas több mint 120eFt kap havonta , pl sokan kapnak özvegyi nyugdíjat is....egy biztos nyugdíjból nem lehet évente többször Görögországba nyaralni...

Előzmény: Törölt nick (33161)
totya4 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 33162
Kösz az infót!

Az új ereszcsatorna leeresztője (tehát ahol vízszintes ereszcsatorna belecsatlakozik a lefele menő függőlegesbe) kicsit szélesebb (szoknyásabb) volt mint a régi és pont beleütközött a csatornatartó kampóba, ezért kissé ferdén tette fel a mester a függőleges csatornát, ahelyett, hogy a kampót odébtette volna, ami szerinte nehéz feladat lett volna. Hát a kb 10e-be belefért volna talán... Utólag se lehetne korrigálni, mivel pont hajszálra olyan méretre vágta a csatornát hogy kb 1cm átlapolás lehet a 2 vízszintes csatorna darab között. Tehát duplán bebiztosította hogy egyenes sosem lesz a lefele menő függőleges cső. Ügyes :)
Előzmény: Törölt nick (33157)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 33161
Ez érdekes lesz akkor....Mi lesz a nyugdijasokkal?Akik ledolgoztak sok-sok hosszú évet!  ESZNEK VAGY FŰTENEK?   MOST IS A BÉKA VALAGA ALATT VAN A NYUGDIJ.... (SAJNOS)
Előzmény: memorix (33160)
memorix Creative Commons License 2008.08.26 0 0 33160

Az energia hordozók ára emelkedik...ami tovább gyűrűzik...hid el ez még nem a vége..

Idén szeptemberben 10% körüli, januárban 11% körüli gáz ár emelés várható ez kb 148Ft/m3 jelent...

Sajnos a bérek nem emelkednek ilyen ütemben...igy kevesebb pénzük lesz az embereknek bármire...ami pénzük lesz az megy majd fűtésre...közlekedésre...

Előzmény: Törölt nick (33159)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 33159

Sziasztok!Memorix mi az amit nem emelnek hazánkban?Hány bőre van még az embereknek?Nehéz történet az építőipar....

Üdv

Előzmény: memorix (33158)
memorix Creative Commons License 2008.08.26 0 0 33158
A cement, burkolatok, burkoló kővek, tégla, cserép ára szeptembertől 10% fog még idén felmenni... szóval majdnem minden amibe a gáz ár emelés érintett...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!