Keresés

Részletes keresés

norio Creative Commons License 2007.03.05 0 0 285

Egy jobb minőségű digipad 15-17000 Ft. De van gagyibb minőségű is 8000 Ft körül. Nekünk Genius van. Valami mágnesszerűséggel műxik. A miénk pl. nem szereti, ha egymás közelében kell lennie a rendes egérrel, mert akkor össze-vissza ugrál. Vagyis ha a tollegeret használom, akkor lehet a közelben a másik egér, csak ha a másikat akarom használni, akkor nem lehet a pad közelében a tollegér.

Heatcliff: Jó, h megint benéztél :) Az a baj, h valahogy mindig oda térsz vissza, h nézzük meg a nagy festőket, hogyan festenek és mennyivel jobbak. Sztem ezek a kisfestők is tisztában vannak ezzel, h Monet jobb náluk, de szeretnek festeni és amíg van rá kereslet, el is adják a képeiket. Én is tisztában vagyok azzal, h nálam számtalan jobb festő van, mégis szeretnék ebből élni. Az a helyzet, h megnézhetjük a nagy festők festményeit, de arra csak a kivételes zsenik jönnek rá a puszta nézéséből, h a festő hogyan keverte ki az egyes szineket. Némelyikre rájön próbálgatással, de sokra nem jön rá soha magától. És akkor ezek még csak a szinek. Ott vannak még a különböző technikák, amiknek némyelyik részére szintén nem jövünk rá pusztán úgy, h tüzetesen megfigyeljük a képet. Szóval nem kéne mindig azzal jönni, h nézzük csak meg XY nagy festő műveit, ha valami igazán jót akarunk látni. Biztos vagyok abban, h aki erre az oldalra látogat, látott már életében pár Munkácsy, VanGogh, Renoir, Monet stb. képet. Csak nem jött rá a technikájukra. Mivel több szem többet lát, erre jó topik, aki amit látott, elmondja és megosztjuk egymással.

Előzmény: Dorinesz (281)
kalmo Creative Commons License 2007.03.05 0 0 284
A kidolgozás is giccses. Semmi lazaság. Izzadtságszagú az összes kép. Ráadásul mi értelme van egy Dali képet (többek között) lemásolni és utána felrakni egy weboldalra mintha saját lenne? Mi a jó abban, ha elrajzolt amazon-lányokat festünk lóháton?
Előzmény: Dorinesz (282)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.05 0 0 283
Dehogynem, sokminden tetszik, de ez giccses. Pedig érezhető rajta tehetség. Előcitálni a jó példákat aránylag kisiskolás lenne (ha vlki hiányolná hogy azt kihagyom), mivel gondolom legtöbben ismerik a klasszikusok legalább egy részét. Egyébként nem, nem örülnék neki ha giccsesen tudnék testeni, egy festmény 'okozta benyomás' pedig sose csak a téma vagy technika következménye külön, hanem mindkettőé.
Előzmény: Dorinesz (282)
Dorinesz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 282
Neked soha semmi nem tetszik. Abban megegyezünk, hogy a téma nem a legjobb, de a festési technikája eléggé jó sztem. Te is örülnél neki, ha ennyire "giccsesen" tudnál festeni. A giccs sztem itt arra vonatkozik, hogy milyen témát dolgoz fel. Nem pedig a kivitelezésre. A kettőt ne keverjük össze.
Előzmény: Törölt nick (279)
Dorinesz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 281
Ja, árat nem tudok, de ha gúgliban beírod, hogy tollegér, és rákeresel, akkor kiköp egy csomót, esetleg ár is van mellettük.
Előzmény: Törölt nick (278)
Dorinesz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 280
Igen, nekem is van. Először kissé fura. Mivel nem kell gombokat nyomogatni, hanem a hegye nyomásérzékeny, és gyakorlatilag azzal kattintgatsz. Meg amikor rajzolsz, akkor is a PS-ben pl be lehet állítani, hogy úgy fogjon, mint egy ceruza, hogy ha jobban rányomod, akkor erősebben fog, ha meg gyengébben, akkor halványabban fog. De nagyon jó ki találmány. Hátránya, hogy a digipad és a toll között csak pár centi a távolság, amíg még érzékeli, az enyémnél kb 2 centi, de meg lehet szokni. Szal ha annál magasabbra emeled, akkor már nem követi a nyilacska a képernyőn.
Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.05 0 0 279
Ugyan, ha mesterségbeli tudást akartok látni nézettek meg pár Frans Hals festményt. Ennek a fickónak a hajós képén a vitorla olyan egy félig összegyűrt papírzsepi, a felhők meg mint teljesen összegyűrt papírzsepik. Nézd meg ah nem lett ott a hajó és 'tenger', magyrán nem rágná szájba a képi kontextus hogy az ott egy ég felhőkkel, fel se lehetne ismerni. Amúgy persze az egész a kismacska gombolyaggal párnára hímezve szintű giccs. Szinte a giccs definíciójaként lehetne mutogatni : (
Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.05 0 0 278

Gyönyörű igy külsőre, Te már dolgoztál vele?       ( Ára:???)

Előzmény: Dorinesz (277)
Dorinesz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 277

Ilyen:

Az a toll, amit itt látsz, az egér, és az alatta lévő tábla a digitábla/digipad. Nagyon frankó kis találmány.

Előzmény: Dorinesz (276)
Dorinesz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 276

Én úgy tudom, hogy Sanislov azt a képet Photoshoppal csinálta. Azért van egy kis különbség a Photoshop meg a paint között, nekem mind a kettő megvan, úh tudom. ~:)) Paintben nagyon kezdetleges rajzokat tudok csak összehozni. PS-sel meg már elég komolyakat lehet. Ott a különböző tool-ok segítségével lehet trükközni rendesen. Meg a filterekkel, stb. Még hagyományos egérrel is, ha valaki jól ismeri a programot... ~:)

Digitábla=digipad=tollegér + a pad, amin mozgatod, és ami érzékeli, hogy a tollegér merre jár, mivel nincs zsinórral összekötve a paddal az egér. Na most ezt jól elmagyaráztam.

Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.05 0 0 275

Találtam a  Paint programban  egy ilyen rajzolós programot (ami eddig is rajta volt a gépünkön csak én nem tudtam)

Hááááát!  El nem tudom képzelni, hogy Sanislov(197)  ezt a képet hogyan tudta egérrel megcsinálni, le a kalappal. Jó persze én először próbálkoztam és csetlettem-botlottam, de hát akkor is le a kalappal.

Sanislov, ha legközöelebb erre jársz, meséld el mi az a digitábla???

Dorinesz Creative Commons License 2007.03.01 0 0 274
Most ezt arra a linkre mondtad, amit betettem? Miért nem tud embert rajzolni? Nem vettem észre, hogy ne tudna. Bár énnekem nincs annyira szemem az ilyen dolgokhoz.
Előzmény: norio (271)
Dorinesz Creative Commons License 2007.03.01 0 0 273

Látom már megtaláltad. ~:)

Előzmény: norio (272)
norio Creative Commons License 2007.03.01 0 0 272
Add meg lécci az oldal címét, mert ott nagyon pörög a topik és nem akarok 20 oldalt végigolvasni :))
Előzmény: Dorinesz (266)
norio Creative Commons License 2007.03.01 0 0 271

Ja, most jövök rá, h nem a bolygós videóról van szó. A másik csávesszel nekem csak annyi volt a bajom, h nem tud embert festeni és a szinekkel sem bánik valami jól, de a ló, a kutya és a többi összességében tetszett. Megfontolandó, h én is beküldjek képeket :))

Ja és a pasi javára legyen mondva, nem járt művészsulikba és ahoz képest meg baromi jól csinálja. A baj csak az, h sokan büszkék arra, h nem jártak suliba és jól tudnak, ezért nem is akarnak járni tanulni, h ezt mindig elmondhassák magukról. Pedig sztem nem kéne eltelni magunktól, hanem életünk végéig tanulni :)

Előzmény: kalmo (269)
norio Creative Commons License 2007.03.01 0 0 270
Hát a bolygókért én sem vagyok oda, de sztem jók. Nem művészi, az igaz, de érdekes. Ha nem keresne vele elég jól, akkor nem csinálná. Az ember nem mindig választja azt, amit szeret csinálni, hanem inkább amivel jobban keres. Végülis ezt se olyan rossz csinálni, csak nem kell annyira megerőltetnie magát, h művészi legyen és egyénisége legyen. Mindenki meg ezt se tudná csinálni :)) Kell hozzá némi kézügyesség.
kalmo Creative Commons License 2007.03.01 0 0 269
Egy technikával, egyfajta ecsetkezeléssel türelmesen végigpöcsöli a képeket. Ha már festéstechnika és minőségi giccs, akkor érdemes végigszaladni a Nemzeti Galéria aljában a történelmi festészet részt. Utána meg lehet menni feljebb és a végén átruccanni a Ludwigba.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 268

A véleményünk egyezik abban hogy "ez a csávó tud festeni". Szeretnék én is ilyen mesterségbeli tudással rendelkezni. amivel ő fest, a képek szinte lelépnek a vászonról.

De soha nem értettem, hogy egy ilyen tudást hogyan lehet ilyen típusú képek festésére használni. Ezt megteszi a fényképezőgép is, nem ad hozzá semmit magából, a fantáziájából "csak" a mesterségbeli tudását teszi oda.

A  témák is megérnének egy misét, szerintem is közelebb van a giccs hatávonalához mind  bármi egyébhez.

Előzmény: Dorinesz (263)
kalmo Creative Commons License 2007.02.28 0 0 267
Rosszul másol. :)
Előzmény: Dorinesz (265)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 266

Norio!

Nézz be a cicás topikba, és nyilatkozz! ~:)

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 265
Nekem inkább fényképszerűnek tűnnek a rajzai, és egy kicsit se giccsesnek. Jó, lehet, hogy nem pillangót, meg rózsát kellett volna festenie, de az kit izgat? Jól fest és kész. ~:)
Előzmény: kalmo (264)
kalmo Creative Commons License 2007.02.28 0 0 264
Bazári giccsparádé.
Előzmény: Dorinesz (263)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 263

Ez a csávó szerintem tud festeni. Tök véletlenül találtam rá a neten.

Gyönyörű képek
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 262
Igen, lehet a technikákat keverni sztem is. De az, hogy a pasi olyan egyenes vonalat bírt húzni a végén az nem azért volt, mert nem remegett a keze, hanem mert a szerszámán kis görgők voltak, és azok tartották egyenesben. ~:)) Persze biztos kéz kell ahhoz is, de úgy már sokkal egyszerűbb. Megfelelő mennyiségű gyakorlás után sztem bárki tudna ilyet csinálni, ha szorult belé némi bátorság. Én is kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbálom, de hol? Otthon nem lehet, mert mindent összefestékezek. Lent nem lehet, mert szennyezem a környezetet egyrészt, másrészt beletapadnak a piszokdarabkák a festménybe. Úh inkább nem próbáltam ki.
Előzmény: norio (261)
norio Creative Commons License 2007.02.28 0 0 261
Nagyon érdekesek a technikák. Ez a fazon tuti, h kézzel is jól tud rajzolni, mert tök simán húz egyenes vonalat szabadkézzel (a végefelé, amikor a sugarakat csinálja alul). És nagyon biztos kézzel dolgozik. Én azt hittem, h ezek a szórófestékek nagyon hamar száradnak, de úgy látszik nem. Az akrilom pár pillanat alatt megszárad, annyira, h visszaszedni sem lehet. Azzal nem lehetne ilyen képet csinálni, vagy egész más technikával. Már gondoltam, h kipróbálom a szórófestéket, de visszatartott az, h abból rengeteg flakont kéne venni, mert hát ugyi nem lehet a szineket keverni. Talán élfénynek gondoltam, h veszek fehéret meg sárgát. Pl. ha festek valamit, aminek kicsit ködösnek kell lennie, akkor halványan ráfújok a fehér szórófestékkel a végén :)) Vagy cigarettafüstnek is lehet használni.
Előzmény: Dorinesz (260)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 260

Nem hiszem, hogy ezzel részletesebb lenne, mint amit ahogy te csinálod, sőt! Nézd meg, ugyan ez nem ezzel a szórópisztollyal van, de ez is ugyanaz a technika.

Katt dö link
Előzmény: norio (258)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 259
Ezzel nagyon tökjó képeket lehet csinálni, kár hogy nem vonz annyira. Csak Horvátországban a tengerparton láttam, hogyan fest képet a csávó. Ott még fényképezni se szabadott, se kamerázni, mert rászólt az emberekre, annyira féltette a tudományát.
Előzmény: HA-SLN (253)
norio Creative Commons License 2007.02.27 0 0 258
Valleyo is vami ilyesmit használ. Én még sohasem próbáltam. De nem hinném, h ennyire részletesen szeretnék rajzolni, festeni :) Mindenesetre jó, h küldted ezt az infót, mert lehet, h más akar.
Előzmény: HA-SLN (253)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.26 0 0 257
Igen, már megtaláltam. ~:))
Előzmény: ericica (256)
ericica Creative Commons License 2007.02.26 0 0 256
Én voltam!
Előzmény: Dorinesz (254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!