Jelenleg egy K200D-m van, de úgy alakult, hogy váltani szeretnék, többek között azért mert van egy backfokuszos objektívem, amihez hozzáállítottam a vázamat, de így másik objektív használatánál mindig újra kell kalibrálnom.
Azt olvastam, hogy a k20D váz több objektív fókusz finombeállításait meg tudja jegyezni.
Meg tudja ezt valaki erősíteni?
Amennyiben ez igaz, akkor keresek egy jó állapotban lévő vázat......
Segítséget szeretnék kérni.Olcsón vettem egy k20d-ét,de a vakuja nem működik,ill. a központi csatlakozó ki van törve belőle.Az oldalán van a vakuszinkron csatlakozó,ahhoz lehet csatlakoztatni vakut,ha lehet akkor milyet,illetve fog-e rendesen működni,és lehet hozzá kapni ilyen kábelt?A beépített vakunak van köze a központi csatlakozóhoz,mert nem lehet hallani hogy tölt,illetve lehet-e javítani a központi vakut,lehet hogy csak egy vezeték szakadt el?
Pentax k20d fényképezőm van rendszeresen használt . Mostanában kezdte el azt csinálni hogy class 4es 8gb-s sd kártyára 3-4 kép után nem ment . Kiírja hogy a fénykép nincs elmentve ha visszanézném a fényképezőn csak tölt és nem hozza be majd kiírja hogy nem található . Kártyát már cseréltem mindennél ezt csinálja egyedül az 1gb-os class 2es kártyával nincs baja arra szépen elment bármilyen felbontású képet. ötlet?
OK, köszi. Biztos, hogy van olcsóbb, újabb - nem vitás, ugyanakkor találtam már drágábbra saccolt K20D-t is. Az, hogy ennyiért nem megy el, sajnos elképzelhető. Én is szeretem, nem véletlen, hogy csak most adom el :)
Valami hasonlót gondoltam volna én is, ha nem róla lett volna szó:) De azt hiszem ez jót tett nekem, egy kicsit lehiggadtam:) most obikat nézegetek, meg olvasom a szakirodalmat. Gépet mindig lehet venni, igaz?
Köszi a segítséget, de éppen utalni akartam egy másik gép árát, amikor nagylányunk kombi hűtője szombat reggel tönkrement, így f.gép helyett neki vettem hűtőt. Most várok egy lottó nyereményre:)
Most éppen nem keresek gépet, de szerintem ennek az árát kicsit túlságosan feldobtad. Szived joga hozzá, de ennyiért már sokkal újabb kiadású nikon vázat lehet kapni. Egyébként jó kis gép, nekem tetszenek a vele látott képek.
Mi számodra az olcsó? Az enyém eladó, kifogástalan állapotban, 28305 expóval, GGS védőüveggel az LCD-n, fóliával a felső kijelzőn, új eredeti Pentax nyakpánttal, OME-53 keresőnagyítóval (az eredeti kereső tartaléknak), minden tartozékával (akku, vázsapka, papírok, kábelek), dobozában: 85 000 Ft. Van hozzá portrémarkolat és még egy eredeti gyári akku (ez a kettő együtt még 15 ezer - de ha kell a váz is és ezek is akkor megeggyezünk olcsóbban) - adok hozzá ajándékba egy 4Gb-os Sandisc Extreme (SDHC, class 6) memóriakártyát...