szóval Tiszaeszláron a MIÉP 15%-ot kapott! nem zörög a haraszt.....
"Nagy Magyarország, te sosem maradsz árva, Mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva. Minden nemes magyar, kinek lelke tiszta, Ősi országunkat együtt vesszük vissza."
Ezekkel a sorokkal mi bajod volt?
"Beeeee, beeeee, beeeee! Múúúúúúúú! Ki mondta azt hogy múúúúúú ? Ki volt az ?! Tudjátok ? Neeem, neeeem. De de de! A tót! A tót volt az! Tót! Tót ? Te voltál az ? Igen én voltam ! És nem elég hogy múúú, hanem brekeke, nyihaha! kukurikú ! I-áááá! Beeee, csipcsirip ! "
Emlékszem, amikor még volt Pannon rádió, én mindig azt hallgattam.
A kívánságműsorban mindig kérték ezt a zenekart és a leggyakrabban
egy olyan számot adtak le, aminek ez volt a refrénje:
"ÓÓÓÓÓ Magyarország
mért nem süt már rád a nap
ÓÓÓÓÓ Magyarország
mért vagy boldogtalan?"
mindez amolyan kocsmai gajdolás szintjén, amikor már töbször elhangzott, hogy ZÁRÓRA, URAIM! - de nem merik kidobni a részegeket, nehogy baj legyen, meg jól jön az kis bevétel.
Hogy miért boldogtalan ez a napnemsütötte Magyarország, azt nem tudom, de csak ront a helyzeten, hogy minden hülye verset ír, amit meg is zenésítenek! :)))))
az előbb elkezdtem válaszolni, de láttam, hogy elköszöntél. Amúgy meg mindent tudsz a gondoltaimról, akkor minek túráztassam magam? Hadd javasoljam neked velem kapcsolatban ugyanezt.
Sajnos a napokban láttam az Egészséges Fejbőr nevét egy olyan stáblistában, ahol nem nagyon akartam látni. De benne volt.
Megjegyeztem egy fórumban: nem tetszik egy szélsőséges zenekar azon a helyen.
Ezt kaptam cserébe egy illetékestől:
"nevetséges és megbélyegzö vádad pedig része annak a kampánynak, amelyet a valóban szélsöséges gondolkodású emberek indítottak minden ellen, ami nem olyan, mint ök"
Ebből tudtam meg, hogy a véleményem, miszerint az Egészséges Fejbőr szélsőséges, az mindjárt vád, ráadásul én egy kampány szereplője vagyok, nochdazu én vagyok a szélsőséges.
Noskéremszépen.
Én ezt a zenekart a Pannon Rádióban hallottam és egy kissé kiakadtam, hogy vannak fiatalok, akik újból felemlegetik a szégyenletes tiszaeszlári vérvádat - no persze hogy nem ők az antiszemiták, hanem aki annak gondolja őket.
Megnéztem most a honlapjukat, vajon én vagyok a szélsőséges, vagy - ahogy emlékztem - ők.
Ilyen sorokat találtam.
Erdélyért
É-ó! É-ó! Csendüljön össze most a kard! É-ó! É-ó! Harcolj, ha hív e büszke dal!
Vártam, eddig vártam, S kérleltem Istent is én. Vártam, megpróbáltam Hinni, hogy miénk leszel még!
Refrén:
Nem hátrálhatsz, túl nagy most a tét, Nem futhatsz el, hisz e föld tiéd.
É-ó! É-ó! Csendüljön össze most a kard! É-ó! É-ó! Harcolj, ha hív e büszke dal!
Látom, egyre látom a szép magyar termőföldeket. Nézem, és nem értem, miért gyalázzák idegen kezek ?!
Refrén 3x
vagy:
Nagy Magyarország, te sosem maradsz árva, Mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva. Minden nemes magyar, kinek lelke tiszta, Ősi országunkat együtt vesszük vissza.
vagy:
Mégsem nyughat a választott nép, Nyomja a lelkét a régi vád: Úgy ölték meg Solymosi Esztert, Mint pihés kicsi libát.
vagy:
Beeeee, beeeee, beeeee! Múúúúúúúú! Ki mondta azt hogy múúúúúú ? Ki volt az ?! Tudjátok ? Neeem, neeeem. De de de! A tót! A tót volt az! Tót! Tót ? Te voltál az ? Igen én voltam ! És nem elég hogy múúú, hanem brekeke, nyihaha! kukurikú ! I-áááá! Beeee, csipcsirip !
Igen, azt hiszem, én vagyok szélsőséges, mert ezekbe a sorokban belemagyarázom, hogy ezek a gyerekek a zsidókat vádolják Solymosi Eszter haláláért, állatnak tartják a tótokat és fegyverrel akarják visszafoglalni az elcsatolt területeket.
Hallani én is hallottam már őket sokszor.Csak az EF ma nem azokat a dalokat énekli,mint 10 éve,mert azok jóval keményebbek voltak,így össze tudom hasonlítani őket,előbbi vezett a korábbi betiltáshoz.Talán általános elfogadottságuk is lenne,ha nem adnák a nevüket olyan eseményekhez,mint a Fehér Karácsony.És őszintén megvalva,az sem pozitív ajánlólevél,hogy az együttes neve az esetek 90%-ában a skinhead-mozgalommal,és nem egy közlekedési baleset sérültjével,chemoterápián vagy agyműtéten áteset emberekkel vállal érdekközösséget.Talán kevesen veszik észre,de az már gyűlöletkeltő légkör,ha jobboldali érdekcsoportok úgy hiszik,csak ők szerethetik Magyarországot.10 évvel ezelőtt másképp volt.Abban az időben még nem voltak olyan definiálatlan kifejezések,mint liberálbolsevik,balliberális,stb.Akkor lehetett még magyar rockot is hallgatni.Ma viszont kinézik az embert,megbélyegzik,és jó ha meg nem verik.Fontos különbség,hogy tavaly nem a hazafias jelleg,hanem csak a Fidesz,mint politikai párt vesztette el a választásokat.Tudom,ez a gondolatmenet nem használ a gyülölködésnek,de ahhoz elvezet,hogy felismerjék,a másik is ember.
A Fejbőr jó kis klasszikus zenekar. Egyike azoknak, amelyeken felnőttünk. Sok embernek teszett és tetszik könnyű, dallamos zenéjével, meg persze hazafias szövegeivel. Ma csak egyetlen probléma van, hogy Zorán csont-alkoholista és nincs olyan nap, hogy képbe lenne. Mindenesetre én elmegyek máj. 31.-ém Egerbe a koncertjükre. Remélem addigra ill. akkor összeszedi magát. Még jópár szinvonalas albumot kiadhatna a zenekar. Üdv mindenkinek! JohnyW
" O, Magyarország, miért nem süt már rád a nap
O, Magyarország, miért vagy boldogtalan
O, Magyarország, ha te is érzed amit én
Jó lenne már végre, ha felébrednél!"
"...Egen foldon s mindenutt ahova szem ellat
Eloskodo kiskiralyok a verunket szivjak
A toket ok tartjak kezukben nem a dolgozo He GAZDAG EMBER NEM LESZ EZ IGY JO
Nalad a profit vigan enekelsz
Vigyazz nagyon mert egyszer majd emberedre lelsz
Mindent elveszunk Te megsem mindent vesztessz el Mert egy szep negy sirkereszttel gazdagabb leszel..."
Mikor lép be az Egészséges Fejbőr a Munkáspártba? :P
"...Egen foldon s mindenutt ahova szem ellat
Eloskodo kiskiralyok a verunket szivjak
A toket ok tartjak kezukben nem a dolgozo He GAZDAG EMBER NEM LESZ EZ IGY JO
Nalad a profit vigan enekelsz
Vigyazz nagyon mert egyszer majd emberedre lelsz
Mindent elveszunk Te megsem mindent vesztessz el Mert egy szep negy sirkereszttel gazdagabb leszel..."
Mikor lép be az Egészséges Fejbőr a Munkáspártba? :P