Keresés

Részletes keresés

csukapuding Creative Commons License 2022.10.21 0 0 12616

Sziasztok!

Tudtok segíteni, hogy az alábbi gombák milyen fajták? :)

Evajunior Creative Commons License 2021.03.18 0 0 12612

Alig várom, hogy zöld utat tudjak kapni és egy normális olcsóbb magánfogászatott tudjak váltani és leváltanom a jelenlegi olcsóbb magán fogászatomata büdős fenébe. Elegem lett, hogy nem elég nekem fájt a gyökértágításom, és semmilyen együtt érzést nem kaptam az új dolgozó fogorvostól csak azt, hogy ennél jobban nem tudja megcsinálni a gyökértágítást, hogy ne fájjon nekem. 

 

Nagyon rám férne egy normális számomra új és egyben életemben egy 4. magán fogászat!!! 

Előzmény: Pörkölttartály (12595)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.05 0 0 12611

Sziasztok!

Remélem, nem reménytelen, de szeretnék találni Budapesten egy olyan megbízható fogorvost, aki még töm amalgámmal.

Ne akarjon senki arról győzködni, hogy ez az anyag mérgező, meg hasonlók, nem azért tettem fel a kérdést.

Evajunior Creative Commons License 2020.12.07 0 0 12608

Javaslatom aki Dr. Balsai Tamás fogorvosnál szokott járni, biztonság kedvéért érdemes lenne utána egy másik fogászati rendelőt felkeresni és ha a másik fogászati rendelőben lévő fogorvosok rendesen végzik a munkájukat, akkor érdemes onnantól kezdve oda járni. 

 

1. okom: nem képes új panoráma röntgent és új röntgent készíteni a fogakról akkor ha már van röntgen róluk, hanem régi röntgen alapján állítja fel a diagnozist a fogászati probléma esetében. 

 

2. okom: rosszul csinálja meg a szuvas fogak fúrását és tömését, pl. a rágó felszínből lecsiszól egy kis mennyiséget majd a töméssel nem a megfelelő rágófelszín formát alakítja ki. 

 

3. Okom: nem kiváncsi a páciensek véleményére, mindig a saját véleménye számít és mindig azt helyezi előtérbe.

 

4. Okom: ha másoknak van igaza és nem neki nehezebben érti meg, és bizonyos dolgok hamarabb kihozzák a sodrából már mint lobbanékony természete van. Pll az iránta lévő nem megfelelő bánásmódót nagyon utálja.

 

5. Okom: szűkszavúan reagál ha a páciensei fogainak a problémájáról van szó, de a saját nehéz helyzetével részletesebben tud foglalkozni, és inkább az asszisztensei iránt nyitott társalgosabb.  

 

6. Okom: nagyon jól tudja valóságos dolgokat élethűen manipulálni, elhitetni másokkal milyen jó fogorvos stb. Meg állandóan büszkélkedig a saját országos kerékpár versenyének az eredményeiben óriási fali képes posztereivel együtt. 

 

7. Okom: saját hibáit nem képes vállalni és elismerni stb.

 

Arra tippelek, hogy nárcisztikus személyiségű lehet Dr. Balsai Tamás fogorvos igazgató. 

Evajunior Creative Commons License 2020.08.15 0 1 12607

Nem tudom ki ismeri Dr. Balsai Tamás fogorvost. De én gondolkodom azon, ha sikerül talpra állnom anyagilag akkor másik magán fogászatra fogok elmenni és meg fogom nézetni az érintett rágó fogaimat, mert tömés mentén belülről szinte érzem, hogy érzékeny a fogam ha hideg ételt édeset eszem vagy savas ételt fogyasztok pl. almát és annak a leve rá megy a tömött fogaimra. 

 

És remélem a leendő új magán fogorvosnak talán több rálátása lesz, hogy panoráma röntgent készít a fogaimról. 

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.08 0 0 12606

Üdv mindenkinek, Győr környékén mennyibe fájhat egy gyökérkezelés, mindent beleszámítva? Az árlistákból nekem nem derül ki, hogy milyen tételeket kell összeadni...

Ádrienneee Creative Commons License 2020.01.21 -1 1 12601

Sziasztok én nemrég a Naturadent-nél voltam. Nagyon segítőkészek voltak, ráadásul a fogpótlás árak is nagyon kedvezőek ahhoz képest, hogy mennyire profin dolgoznak. Csak ajánlani tudom őket!

Pörkölttartály Creative Commons License 2020.01.19 0 1 12600

Az probléma lenne fogszabályzásnál hogyha egy 7-es fogtól mindenképp meg kell szabadulnom?

norb1980 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 12598

Sziasztok!

Tavaly november elején alsó ajkamon duzzanat alakult ki, és kiderült, mucocele. A szájsebész először kinyomta, de továbbra is duzzadt, így kimetszette. Minden rendben volt a beavatkozás után 1 hétig, de visszajött, újra dagad stb. A héten megyek dokihoz.

Volt már valakinél ilyen, hogy újra meg kellett csinálni? Már kezdem unni.

NextDesign Creative Commons License 2019.09.28 0 0 12593

Én Mosonmagyaróváron voltam. Gyors és fájdalommentes volt. https://geniusdent.hu/

Pörkölttartály Creative Commons License 2019.09.15 -2 1 12595

Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2019.09.13 0 0 12594

Megint csak kérdezek: mit jelent a "túl sok"? Nem muszáj túl sokat fúrni, de akkor ott maradhat a fertőzött dentin pl. Azzal jól jár valaki?

Előzmény: Pörkölttartály (12592)
bf-- Creative Commons License 2019.09.04 0 0 12593

Sziasztok!

 

Zuglóban, az Örs vezér tér környéki magánrendelőkről tudnátok véleményt mondani? Valószínűleg bölcsességfogat kellene kivetetni, mert hátul van megduzzadva, illetve a környékén is, pl. a fülemnél, és ehhez keresek komoly és korrekt orvost. Tehát olyat, aki nem kitépi, hanem intelligensen csinálja meg, ahogy azt "illik".

 

(Bár egyébként én más problémára gyanakodtam korábban, mert előrébb lévő fognál sajgott, szóval lehet, hogy más probléma is van, de ki tudja... Most is kihatott előrébbre a fájdalom, már amíg nem vettem be fájdalomcsillapítót. De néha már azt sem tudtam, hogy tulajdonképpen az alsóval vagy a felsővel van-e gond, még ha eleinte egyértelműen alul fájt is, bár nem kimondottan a fognál, hanem inkább mögötte szerintem. Óvatos harapásnál a végén már felül is sajogni tűnt...)

Pörkölttartály Creative Commons License 2019.08.27 0 0 12592

Túl sok fúrás..

Előzmény: Lándzsa Erőskar (12591)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2019.07.17 0 0 12591

Khm. Mi az a "nagyon mély tömés"? Egy pornós szakkifejezés? Ha igen, akkor sok értelme van :-)

Előzmény: Pörkölttartály (12590)
Pörkölttartály Creative Commons License 2019.07.11 0 0 12590

A nagyon mély tömésnek mi értelme?

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2019.07.07 0 0 12588

köszi.

Előzmény: Lándzsa Erőskar (12587)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2019.07.07 0 0 12587

Kb. az érzéstelenítő (így gyűjtőnéven, magábafoglalva a leggyakoribb Mo-n használatos szereket) az egyetlen, ami nem okozna ilyen tűneteket. Elsősorban allergológiára menjél, ahol kizárhatják az érzéstelenítőket, hogy továbbléphess a nyomozással...

Előzmény: Mindenváró Ádám (12586)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2019.07.06 0 0 12586

Értem. Nem mentem vissza, de ha legközelebb ismét elkerülök egy rendelőbe mindenképpen fel fogom tenni ezt a kérdést személyesen is, aztán meglátjuk. Csak most jutottam arra a felismerésre hogy az érzéstelenítés okozhatta, illetve okozhatja ezt a dolgot, ami korábban nem volt.

Hogy kémia, vagy mechanika azt nem tudom, de valahol itt el van hantolva az eb.... most is tompán sajog az alsó jobb hátsótól egész a halántékomig. Pár napja még nappal is sajgott magától de ma már egész nap nem volt semmi (hacsak nem provokálom pl. valami nagyon hideggel, akkor beleáll hosszabb -rövidebb időre), esténként aztán előjön magától.  Szóval javul azért lassan, de tartok tőle megint hosszú lesz mire teljesen helyreáll. 

 

 

Előzmény: Lándzsa Erőskar (12585)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2019.07.05 0 0 12585

Hali,

 

pár észrevétel: a panaszoddal visszamentél az érintett rendelőkbe? Megvizsgáltak? Netán továbbküldtek specialistához? Voltál-e allergológiai vizsgálaton (ahol kideríthetik, hogy érzékeny vagy-e az érzéstelenítők bizonyos típusaira)?

 

pár megjegyzés: számtalan érzéstelenítő van forgalomban (nem a márkanévre gondolok, hanem a hatóanyagra), adrenalinnal kombinálva vagy adrenalin nélkül. Annak az esélye, hogy mindegyikre allergiás vagy 0. annak az esélye, hogy a számtalan korábbi fogorvosi látogatáskor ezen termékek közül többet is használtak az esetedben viszont elég nagy. maga az allergia, vagy érzékenység az érzéstelenítőre nem olyan tünetekkel jár, mint, amit leírtál. még csak a közelében sem sincsenek. amit leírtál az esetleg lehet a tű eltal okozott idegsérülés. a gyökérkezelés után is sokáig maradhat furcsa érzés (akár hónapokig).

 

konklúzió: első lépésben egy hús-vér fogorvossal kellene beszélned, a neten látatlanban senki sem fog tudni diagnosztizálni az összes tény ismerete nélkül. ő majd eldönti, hogy merre tovább... az semmiképpen sem jó döntés, hogy többet fogásznak a közelébe sem mész.

Előzmény: Mindenváró Ádám (12584)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2019.06.30 0 0 12584

Sziasztok,

 

Ha van itt fogorvos, volna egy kérdésem.... 

 

Korábban általában pár évente jutottam el fogorvoshoz és akkor 1-1 akut problémát kezeltettem. Mindig kérek érzéstelenítőt, mindegy milyen kezelés van soron és sosem volt vele gondom. 

Tavaly és tavaly előtt aztán két hosszabb etapra volt szükségem a felgyülemlett kisebb nagyobb problémák megoldására. 

 

Mind a két évben 4-5 hónapon át jártam egy rendelőbe havi 1-2 alkalommal.  Tavaly előtt még semmi gond nem volt, de tavaly azt vettem észre, hogy a kezelések után az egész fogsorom , állkapcsom nem úgy működött mint régen. Nem fájt, de valahogy olyan érzékenyek voltak a fogaim mindenre, diszkomfort érzésem volt  a kezelések után még hónapokkal is. Nem tudtam önfeledten rágni a dolgokat.

Aztán nagyon lassan, szinte egy év alatt végre megint úgy tudtam rágni, ahogyan régen. Azt hittem a korábbiaknál mélyebb beavatkozások okozták. (gyökérkezelések, aztán korona) 

Erre most megint letört egy darab egyik fogamból és el kellett mennem fogorvoshoz miatta. Szimpla kis tömködés. Most egy másik doktort választottam. Megint érzéstelenítő szokás szerint és miután kiment a hatása, két napja  megint az egész jobb alsó állkapcsom tompán sajog, pedig nem is ott dolgoztak, hanem jobb felül...

 

Lehet hogy túlérzékennyé váltam az érzéstelenítőre?  Ha így van mint tudok tenni, mert anélkül a fogorvosnak közelébe sem megyek az tuti.... 

 

Pörkölttartály Creative Commons License 2019.02.17 0 0 12583

Tatabányán nagyon klassz fogászat nyílt:  http://www.drsarossi.hu

Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2019.02.09 0 0 12582

Most lesz a sztrájk is emiatt :-)))

Előzmény: skodas72 (12553)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2019.02.09 0 0 12581

Már Hipokrátész is megmondta, hogy a beteg fog kihúzása meggyógyítja az arthritist... pedig az nem most volt :-D

 

A "góc" elég tág fogalom, de a jelen állás szerint bizonyos fogágybetegséget okozó baktériumok olyan enzimatikus változásokat idéznek elő, ami bizonyos molekulák keletkezéséhez vezet, amire a szervezet antitest termeléssel válaszol, és ezek támadják az ízületeket. De ez csak egy a lehetséges teóriák közül, és nem minden arthritises betegnél mutatható ki pl. fogágybetegség vagy ezeknek a proteineknek a jelenléte. A gócok eliminálása ettől függetlenül ajánlatos, főképp, mikor ismeretlen kórokkal szembesülnek valahol a szervezetben (a szájbaktériumok sok helyen tudnak szájon kívül is komoly bajokat okozni).

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (12579)
kovacserika69 Creative Commons License 2019.01.28 -2 0 12580

Én is Szegeden kerestem fogorvost sokáig, több rendelőt is megjártam, de vegul rátaláltam egy helyre ahol nagyon lelkiismeretesen dolgoznak ( www.ligetrendelo.hu ) Csak ajánlom őket!

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.04 0 0 12579

Sziasztok. 

Sok izületi problémám van. Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudja egy gócos fog kicsinálni az izületeket?

 Köszönöm.

Pörkölttartály Creative Commons License 2018.09.01 0 0 12578

A fogorvostól kifele jövet  senki sem mosolyog

https://www.youtube.com/watch?v=Bzf7kSEKJCA

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.11 0 0 12577

Sziasztok!

Mi a tapasztalat Dr. Simon Ferenc fogorvossal kapcsolatban? Bp-en, a Hercegprímás utcai rendelőben dolgozik.

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.23 0 0 12576

Nem javult a dolog?

Keresgéltem, és azt találtam, hogy:

„Egy komplikáltabb fogeltávolításhoz már használhatnak olyan eszközöket, melyek a beavatkozás során irritálhatják a száj nyálkahártyáját… Amennyiben a nyálkahártya sérül, megduzzad vagy kipirosodik, néhány nap elteltével magától megnyugszik az érintett terület. … gyorsabb gyógyulása érdekében használhatunk hialuronsav tartalmú öblögetőt.”

Azt nem írták, hogy ez a húzás után mennyi idővel jelentkezhet, és azt sem tudom, hogy a fotódon látható nyálkahártyasérülés-e vagy inkább vérömleny, úgyhogy inkább nem foglalnék állást. Nem mutattad azóta dokinak?

Előzmény: Normali (12574)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 12575

Még lenne egy kérdésem. Ha egy nagy tömést kell amalgámmal tömni, de nincs 3 adagos kapszula, akkor azt meg lehet oldani 3 db 1 adagos kapszula összekeverésével is? Mert az instrukcióknál leírják, hogy hány másodpercig lehet a keverőben a kapszula (+- 1 mp eltéréssel), viszont így még ezeket is össze kell keverni egymással, ami szintén idő, és akkor már sehol sincs betartani az előírt keverési idő. Állítólag 2-3 mp eltérés már csökkenti az amalgám erősségét. Hogyan lehet megoldani mégis? (Nem találós kérdés.) Vagy jobb eleve 3 adagosat venni?

Előzmény: Törölt nick (12572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!