Keresés

Részletes keresés

uancsa Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33287
Ma kész lett a bontási terv, alá sem írta mindenhol, de a legérdekesebb, hogy köze nincs az igazságnak ahhoz, amiket beleírt.
Pl fürdőszoba területe: 10.64 m2, de nincs is fürdőszoba! Közműellátottság: teljes, vagyis:ivóvíz, gáz, elektromos energia, szennyvíz. Ezek közül egyik sincs!!!
Én ezt nem értem...Tök mindegy, hogy mi van beleírva? Ennyi erővel én is megírhattam volna!

Ja, meg az mit jelent, hogy bontás csakis kézi erővel történhet. ??? Meg elő van írva, hogy a bontási törmeléket a Polg. Hivatal mondja meg, hogy hova szállíttassuk? És hogy mindent el kell vinni? És ha mi fel akarnánk használni később?

Lehet, hogy én vagyok nagyon hülye, de ez így normális???
Előzmény: Garland of flower (33193)
halaloszto Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33286
Hat nem irta meg helyettem senki, meg kellett keressem:

http://www.acreon.hu/info_tecsound.php

vajk
Előzmény: halaloszto (33260)
Csokis Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33285
Tényleg, olvastam is már itt a topikon. Bocs, hogy előbb járt a kezem, mint az agyam. Ennek így még van is értelme. (A haverom anno kihagyta belőle a celluxot/folpackot, én az "ő verzióját" írtam. :-) )
Előzmény: Amphenol (33283)
*Steve Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33284
a szilo túllogás levágást kihagytad
Előzmény: Amphenol (33283)
Amphenol Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33283
Szia Csokis !

A sziloplasztot kicsit másképp csinálják :

-- Kinyit , letakarít , a tokot körbenyomod sziloplaszttal ....

-- Széles celluxal leragasztod a sziloplasztcsikot !!!!!

-- Ablakot becsukod .

-- Pár nap múlva kinyitod , celluxot leveszed ..

-- Becsukod , élvezed , hogy nincs huzat ... :-)

AMp

Előzmény: Csokis (33278)
kezdőépítkező Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33282
Tisztelt:

mutato,

eseres,

Capri_

Garland of flower,

Peter atyuska,                               !!!!!!!!!!!

Köszönöm szépen a segítő hozzászólásokat gipszkarton álmennyezet ügyben !

Üdv.

Előzmény: kezdőépítkező (33188)
fifty561 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33281
mutato, ezt a szerződés mintát el tudnád küldeni? - nekem teccik, fel tudnám majd használni.
Előzmény: mutato (33268)
Pellegrin Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33280
Steve, halaloszto, köszi a válaszokat!
Előzmény: halaloszto (33277)
vhajni Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33279
Köszönöm a válaszokat
Csokis Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33278
Én úgy értelmeztem, hogy szilikonnal (sziloplaszttal) bekened, becsukod, és kész. Mert az szigetel, viszont az az ablak többé a büdös életben nem lesz nyitható. Aztán van a felragasztós szigetelő csík, az sok kalap szart nem ér, mert pár évig tart csak. A korrekt megoldás az, amikor az asztalos belemar körben egy hornyot a szárnyba, és abba behúzza a szigetelő profilt. És persze ezzel egyidőben javítja a javítandókat. (Vízvető, vetemedések, stb.)
Előzmény: nyikkk (33267)
halaloszto Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33277
Szerintem valamit felreertunk.

Ha jol ertem, akkor
1. nem akarod megakadalyozni hogy sotetedjen, erjen a fa (fenyo)
2. nem akarsz bevonatot ra, festeket, lazurt, stb

Ez meg nem jelenti, hogy ne kenj ra semmit. Persze ne fesd be feher olajfestekkel. Meg 1mm vastag parkettalakkot se tegyel ra. De azert tobb lehetoseged is van.

Olcsobb: vizesrongy, csiszolas, lenolaj, vigyazni hogy amit nem iszik be 1-2 ora alatt azt letorolni. ha rendesen megszaradt (akar 1-2 het) ovatos csiszolas, ha szereted a szipuzast pl selyemfenyu vagy matt nitrolakk, ovatos csiszolas, megegy nitrolakk. nem fog latszani, hogy kezelve van, szepen fog sotetedni, de le lehet rola torolni a port es a koszt. ha csak lenolaj, arra minden kosz ragadni fog, es koszolodik, es nem lehet rendesen takaritani.

Dragabb: felhivod az auro-t, es megmondjak melyik olaj+viasz kell neked. meg hogy a kornyekeden hol tudod megvenni. ugyanugy olajozas majd viaszolas majd puha ronggyal fenyesites. nekem igy lettek a belteri ajtoim megcsinalva, nagyon klasz lett. csak en az olajba tettem szinezot.

vajk
Előzmény: Pellegrin (33272)
*Steve Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33276
már leírtam be fog koszosodni
Előzmény: Pellegrin (33275)
Pellegrin Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33275
És ha nem kezelem semmivel?
Előzmény: *Steve (33274)
*Steve Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33274
idővel bekoszosodik
Előzmény: *Steve (33273)
*Steve Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33273
nem
Előzmény: Pellegrin (33272)
Pellegrin Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33272
És beltérre ez a tömítőhatás elegendő? (Ha nem akarok rákenni semmilyen festéket)
Előzmény: *Steve (33271)
*Steve Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33271
nem véd az semmitől hanem pólust tömít így nem kell egy valag festéket lakkot egyebet rákenni amit beszivna
Előzmény: Pellegrin (33270)
Pellegrin Creative Commons License 2008.09.03 0 0 33270
Sziasztok!

Beltéri lambériát érdemes lenolajkencével kezelni?
Mi ellen védi / nem védi meg a fát? (pl szú?)
Nem szeretnénk semmilyen lazúrt használni, azt szeretnénk ha "öregedne" a fa...

Köszi a válaszokat
mutato Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33269

Nem áltatom magam,hogy csalhatatlan vagyok.Így mindig Vida Ferenc által leírt elvet valósitottam meg,előlegeztem a beruházást,olykor végig.Mégis volt,aki minden ok nélkül becsapott,elhúzott a francba,mert még építkezés közben eladta a házat egy baleknak.Persze úgy,hogy az én mukám jórészét is beszámitotta.De nekem nem fizette ki,semmit se tudtam az egészről.Az új tulaj meg jött,látott,és ő győzött.Mert ő se fizetett ki.Neki még legalább volt oka rá.Hát így is lehet átb..ódni,tapasztalt kivitelező dacára.(A folytatást nem írom meg,mert az a jogszolgáltatás bűne.)

Egy másik megrendelő módszere:az épp ott dolgozó szakembert kiidegelni indokolatlan kifogásokkal,elvtelen gyanusitásokkal,hogyha a minőségbe nem lehetett belekötni,lopással,visszaéléssel meggyanusitva szegényt.Igy a legtöbb kivitelező félmunkánál elmenekült,jóval kevesebb pénzzel,mint a jogos.Az utána jövők befejezték,de ők is ugyanúgy jártak.Este meg dicsekedett a szarházi a haveroknak: .."Ugye,megmutattam,hogy lehet egy hatmilliós beruházást három milkáért megcsináltatni?...

Persze nem mindenki ilyen.Elvem:akármilyen konfliktusba is keveredjünk,a ránkbízott munkát a lehető legjobb minőségben végezzük el.Aztán a legtöbb esetben ki is fizetik,mert mégsem érzik becsapva magukat.A kivitelezőt a szerződés nem védi annyira,mint a saját jó munkája.

(ja,1977.nov.14-től vagyok maszek,az egyik legszegényebb megyében.Nagyon fiatalon kezdtem,de lábon vagyok ma is).

mutato Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33268

Azt vallom,hogy a mai fellazult,szélhámosságokkal,minőségcsalásokkal,fizetési szándék eleve-nemlétével és a többi szarságokkal teli gazdasági életben,ahol az igazság(?!) - bocs,jogszolgáltatás is beletojik  - valóban nehéz ügy bizalmi alapra helyezni egy üzleti vállalkozást,bármilyen melót.Nekem is sok a munkám,bár voltam már drága is,meg olcsó is.Nézőpont kérdése.Most már azt vallom,hogy akinek nincs pénze autóra-az ne vegyen.Akinek meg házra nincs,az ne ugorjon neki,hogy majd csak lesz valahogy.Ha rendelkezik  elegendő tőkével egy építkezéshez,oké. 

Az én módszerem(bevált): a megrendelő(vagy meghatalmazottja) az általa megnevezett bankban elkülönit egy számlát a teljes beruházási összegről.Amihez ő maga már nem nyúlhat többé,nem veheti ki.Ellenben én igen.Hogyan:a szerződés szerint.Munkafázisonként résszámla,anyagvásárláskor anyagszámla ellenében.De minden kivétkor a beruházó(megrendelő)vagy megbizottja is alá kell írja a kivét jogosságát.Így én sem jutok előbb,vagy indokolatlanul a zárolt összeghez.A munkák során így a megrendelő többször ellenőriz,módja van változtani -ha még műszakilag lehet,és a finanszirozás is folyamatos,gördülékeny.Legutóbb egy bankárnak építettük a házát vidéken.Elcsodálkozott,majd egyből aláírta a szerződést.Azt mondta,hogy korrekt a dolog mindkét fél részéről.Persze a szerződés részletes volt,melléklete meghatározta az anyagnormákat,a költséghatásokat,bérmunkákat,

vagyis indok nélkül nem lehett túllépni a munkafázsok kereteit.Ez megakadályozta,

hogy a fele munkánál felvehessem az egész pénzt,aztán koldulok a befejezésre.

Természetesen a bankárnak volt annyi esze,hogy egy műszaki vezető írja alá a kivétek jogosságát,így megoldódott a műszaki ellenőrzés is.Mindketten megelégedve jöttünk ki a dologból.

És ha valamilyen oknál fogva menetközben kiestem volna a munkából,arra is volt egy pont:lezárni az eddigi teljesitést,azt kifizetni,és a következő vállalkozó folytatja,ugyanilyen alapon.Persze a valamilyen ok a kivitelező önhibáján kívüli kell legyen.Fő,hogy az építkezés beindult és be is fejeződjön.

Csak a fizetni nem akaróknak,a kevesebb tőkével rendelkezőknek nem tetszik,hogy előre le kell biztositsák a beruházás összegét.Sztem ott már baj van,oda se megyek.Aki a korrektségtől fél,attól meg én félek.

nyikkk Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33267
Télen nem mosom. Eltávolítható cuccot keresek (a szilikon tudtommal az, nem?)
Előzmény: Csokis (33257)
topikolos Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33266
Biztos igazad van, én nem értek annyira hozzá, de az biztos, hogy a polifoam a kocsiban semmit nem ér, és csak abból indultam ki. Persze lehet keverem a zaj meg a rezgéscsillapítást...
Előzmény: Törölt nick (33265)
topikolos Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33264
Szerintem ilyen habszerű, könnyű anyagokkal nincs előrébb. Valami jó tömör anyag kell, minél vastagabb.

Kocsiba keresgéltem régebben hangszigetelő anyagot, és többek között ezt is találtam. Persze biztos drágább, mint a hullámpapír... :)
(én sosem használtam, csak ötlet)
Előzmény: Törölt nick (33262)
eseres Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33263
Hátha annyira zavar, hogy a szomszéd néni üríti a beleit, akkor én javaslom a klimaberendezés szerelők által használt Armstrong szigetelőt. Ennek igen jelentős zajcsillapító képessége van. A klimatechnikában is erre alkalmazzák, meg persze hőszigetelőnek. :)) eseres
Előzmény: Cincogi (33255)
fefefe Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33261
esetleg parafát a hullámpapír helyett?
Előzmény: Cincogi (33253)
halaloszto Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33260
Letezik valami hiperuj hangszigetelo tapeta. Bazinehez, de csak par mm vastag.
Nem tudja valaki a nevet? Mert ha nem, utanna kell keressek hol lattam.

vajk
Előzmény: Törölt nick (33259)
PJ Proby Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33258

Próbáld meg a Népszínház u. 12-ben. http://www.meszaros-m.hu/kuszobsinek.html

Előzmény: Pellegrin (33251)
Csokis Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33257
És onnantól a külső oldalát kalapáccsal mosod?
Előzmény: nyikkk (33249)
*Steve Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33256
azt érsd meg hogy szart sem érsz vele
Előzmény: Cincogi (33255)
Cincogi Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33255
Igen, de az túl vastag. A hullámpapír 2 rétegben, 2 irányban + gipszkarton is kell, hogy fogjon valamit. Van vmi ötlet a felfogatásra?
Előzmény: *Steve (33254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!