Az M40 motor gyártása '95-ben fejeződött be, 2001-es 316ti-ben N42B18 van (láncos), ezekben egy idő után (általában 200k környékén) kezdenek széthullani a VANOS/Valvetronic elemei, felújíthatóak, nem olcsón.
Igen erről van szó. Ezt arra találták ki, hogy cserélned kelljen az egészet, ha bontani kell, vagy szivárog. Igen jól kitalálták, mert előbb mint utóbb szivárog is.
Szabványos hidraulikacsatlakozó elemekkel kiváltható. Kell egy tömítőperemes hosszabbító a hollander helyére, ennek a vége vágógyűrűs csatlakozáshoz való, a csövet meg a hollander után elvágom, ráhúzom a vágógyűrűs hollandert és a vágógyűrűt. Összetekerem a kettőt és kész. Olcsóbb mint magában a fordos hollander, és bármikor oldható/összeszerelhető.
Azt mondod, amelyikhez külön adják a hollandert és csak egyszer lehet összerakni? Múltkor szoptunk vele rendeset, de találtam rá végleges megoldást. :)
En megkopogtatom a csavart erzessel,majd megprobalom meghuzni. Ha mozdul egy leheletnyit,akkor utana lazithato. Ha csak nyulik vagy nem mozdul akkor melegites intenziven körülötte,majd a csavart vizzel meghütöm.Eddig meg mindig gyöztem.Szokott lenni par darab makacs renitenskedö.
Szia, már beszéltem velük, vállalnák is, de ők nem szerelik ki sajnos. Én itt Budapesten nem tudom megoldani a ki-be szerelést, pár napos átfutással dolgoznak, addig a kocsi meg nem mozoghat.
Golf 4 szervokormány hidraulikacső a gumi-fém illesztésnél kicsit szivárog (kb. heti egy-két csepp). Van értelme valamilyen szivárgásgátló adalékot beletenni, vagy csőcsere (40 ezer)? Adaléktól félek, hogy hazavágja a szivattyút, vagy a kormánygépet.