Keresés

Részletes keresés

Trooperoby Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5536

Most épp ZENEhallgatással telik minden percem, de majd előkotrom, vagy Rod nyilatkozta szó szerint: "a következő dvd a 84-86-os korszakot öleli fel", vagy én álmodtam, hogy Rod ezt mondta:)

Mindenesetre nem így lesz, az már biztos. Újra 4 album! Csak Nagy Sanyi legyen élőben!!!

Az új lemezről majd bő 1 hónap múlva merek álláspontot hirdetni, az biztos, hogy nagyon tetszik, de nem könnyű anyag, viszont milliónyi hangulat van benne! A hangzás állat, kicsit aggódtam emiatt, de nagyon pöpec minden hangszer!

Legacy: Isten!

Előzmény: Adamwarlock (5523)
Levike Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5535
kezemben az anyag ! :)
garael Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5534

Igen, arra kitérhettem volna, de nem éreztem annyira különbözőnek a szövegek világképét az elmúlt két albumhoz viszonyítva.

ÍEgyébként érdekességképpen a háborús témák értelmezésében valahol rokonságot látok, illetve érzek a metallica One c. számával, de lehet, hogy ez csak nekem tűnik fel. Egyébként szerintem a háború ezen oldalát E.M.Remarque tudta irodalmi szinten megfogalmazni, ahogy azt most a Maiden teszi.(tudjátok, nyugaton a helyzet változatlan).

Előzmény: Justis_4_US (5532)
Justis_4_US Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5533
Észrevettétek, hogy a karrierje érett szakaszában lévő Maiden két legutolsó lemezének a címében ott búvik a 'death'...?
Justis_4_US Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5532

Stílusos kis kritika, hirtelen nem is tudom, mit szóljak hozzá... Talán annyi, hogy a szövegek hatását a zenére nem igazán értékelted, holott a Maidennél ez jelentős tényező.

Előzmény: garael (5530)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5531

Holnap én is elugrom érte(ha maradt még)!

Hehe

garael Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5530

Az új Maiden albumról olvashattok kritikát nálunk is, a www.hardrock.hu -n. Amennyiben nem értetek valamiben egyet, bátran szóljatok hozzá, szívesen elpolemizálok:D.

Üdv

deliriousnomad Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5529
Hmm, hát egyelőre még várat magára a nagy katarzis. Jó a lemez, mert Maiden, de egyelőre nem estem hanyatt tőle. És tényleg képtelenek rövidre fogni.
St_Iron Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5528
Köszi!

Közben megoldottam egy közvetlen linkkel szóval még tőlem is mennek át hozzátok a kattintások.

Csata? Kicsi a lapom hozzá, hogy bármely nagyobb hírportállal felvegye a versenyt. Annyi a célom, hogy a lehető leghitelesebben tudjam tájékoztatni a magyar Iron Maiden rajongókat és naprakész információkat szerezhessenek. Ehhez lényegében nem csata, hanem együttműködés kell.

Up The Irons!
maiden.hu
Előzmény: Ary (5527)
Ary Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5527

St. Iron: Jövő hétfőtől nyugodtan kitehetitek az ismertetőt. Addig hadd legyen nálunk exkluzív. Tudod, a kattintásokért folyó csata. :)))

Egyébként a Headbangerben is van már új Maiden CD (4690.- ért a szimpla).

Előzmény: St_Iron (5524)
St_Iron Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5526
Én kajaszünetben tuti kiugrok érte :D
Előzmény: Levike (5525)
Levike Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5525
jippijaje folhivtam a cd pincet, allitolag hegyekben all a cucc, delutan ropulok erte. :)
St_Iron Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5524
Jól sikerült a kritika!

Ary!

Próbáltam neked e-mailt küldeni, de nem tudtam, mert tele a fiókod!

A maiden.hu szerkesztője vagyok és engedélyt szeretnék kérni a kritikád közzétételére a lapomon is.
Természetesen a szerző (Ary) és a forrás (metalnews.hu) jól látható feltüntetésével!

Továbbá most futott be a hír, hogy a CD pincében már megvan az új korong!

UP THE IRONS!!!
Előzmény: Ary (5521)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5523

Sokan a fórumon úgy kalkulálták(azt nem tudom, hogy miért), hogy a History II  csak a Powerslave-et és a Somewhere-t fogja tartalmazni... Na nekik üzenem, hogy NEM!

És én ezt előre megmondtam(mint azt is, hogy az új album zöld lesz). Benne lesz a Seventh son és a No Prayer is... forrás: http://maidenfans.com Bruce interjú. Bruce mondta, hogy 4 album lesz rajta. Ez tuti. Nem értem miből gondoltátok, hogy kevesebb, mivel az előző is 4 albumos volt.

Rokakoma Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5522

Ez nagyon jól hangzik !!!

Várom, várom, várom. Mikor lesz megjelenés? Föliratkoztam a Cd-pincében lemezre.

A Bendzsi pedig egyre jobb, minél többet hallagatom.

A DoD  lemez többszöri hallgatás után tudtam értékelni  én is, nincs ebben semmi furcsa. 

Előzmény: garael (5507)
Ary Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5521

IRON MAIDEN - A Matter Of Life And Death

kritika: http://headbanger.wplanet.hu/be/htdocs/main_file.php/lemez/7607/

Levike Creative Commons License 2006.08.28 0 0 5520
Heli skacok !

Nalunk mikortol lesz kaphato ? :)
Tukon ulok ! A Breeget hallgattam meg osszesen, a tobbi nota meglepi lesz szamomra.. :)

Levi
seabeast Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5519
Kalkuláld bele hogy Dickinson azt mondta, hogy az egész új albumot eljátszák valamint azt hogy az első 4 lemezről nem lesz ritkán játszott nóta,csak a klasszikusok,míg a Powerslave-Somewhere kettősről sem, mert arról meg a következő retró turnén fognak nyomni sokat, gondolom most meg semmit inkább.
Előzmény: RedRiot (5511)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5518
A Purgatoryt még én sem hallottam Dickinsontól. Élőben nekem is csak egy 81-es japán koncerten van meg, ahol valami eszement vadul játszák az első két lemez dalait. Tavaly egyébként Dickinson egy pár olyan dalt énekelt DiAnnotól, amit szerintem még soha előtte, vagy nagyon ritkán. Ilyen volt az Another Life a Killersről. Én, mint ős-Maiden rajongó nagyon szeretem a Paul DiAnno-korszakot. Az első lemez a kedvencem a Powerslavvel együtt...:-)
Előzmény: RedRiot (5517)
RedRiot Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5517

Purgatory. Nem rossz dal, de nem értem ezt a nagy felhajtást körülötte. A külföldi fórumokon is agyonmagasztalják, sok ember top5-jében benne van. Eddig nem játszották élőben, és meglepne ha 'Arry egy reggel körbeSMSezné a többieket hogy aznap délután próba, és addig hallgassák meg párszor a Purgatoryt. Sosem volt setlisten, nem is illik Bruce hangjához/karakteréhez, a programba sem nagyon illeszkedne.

Die With Your Boots On - szerintem tavaly játszották utoljára

The Prisoner - ezt játszhatták volna tavaly, de sajnos nem tették. Nem 'tom előbányásszák-e még valaha, én nem bánnám.

Transylvania - ezt én is imádom, de nem tudom hogy illeszkedne egy mai Maiden setlistbe. Előbb nyomnak egy blézest mint egy erdélyt vagy egy Losfer Words-öt.

Mariner - eposz-túltengés lenne, nem fogják. De ha lesz még egy history-tour, akkor ott jöhetne egy "Then down in falls comes the rain!"

Előzmény: Törölt nick (5514)
GodAss Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5516
:PP Ha azt nezzuk, amit Dickinson nyilatkozott, miszerint elnyomjak a teljes albumot, akkor igy is be fog kovetkezni.
Előzmény: RedRiot (5515)
RedRiot Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5515
Hát jah, egy blézes biztos lesz. A DoD-ról sem a Paschendale-t választják valószínűleg, hanem vmi könnyedebbet, mondjuk a Rainmakert. Az új lemezen sok az epikus cucc- ha a régiek közül is ilyeneket választanak, akkor olyan eposz-túladagolás szakadna a publikumra, amitől még Homérosz is besokallna. :)
Előzmény: GodAss (5512)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5514
A magam részéről szívesen venném a Transylvaniát, a Purgatoryt, a The Prisonert, a Die With Your Boots Ont (jó, ezt tavaly hallottam Prágában és Grazban is...:-)) vagy a Marinert. Nagy kérés, 'Arry Bácsi?
GodAss Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5513
Ha mar az uj album temajanal maradunk, en a Fortunes of War-t szavaznam be.
Előzmény: GodAss (5512)
GodAss Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5512
Powerslave, heh, almodik a nyomor.. :/
Raadasul nincs benne Blaze-es nota, pedig az tutko lesz... sajna aligha fog igy kinezni.
RedRiot Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5511

Na akkor egy setlist, amit el tudok képzelni az őszi/téli hadjáratra:

1. Different World
2. The Evil That Men Do

3. Brighter Than A 1000 Suns
4. Powerslave

5. The Trooper

6. Benji Breeg
7. Longest Day
8. Hallowed Be Thy Name

9. Paschendale

10. These Colors Don't Run

11. Iron Maiden
12. For The Greater Good Of God

13. TNOTB
14. 22 Acacia Avenue (a RTTH helyett. azzal az ütős kis Smith szólóval a végén szerintem ideális zárószám lenne)

pumpika666 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5510

na én most délután vásároltam meg a lemezt a dc-n :-)

nekem nagyon tetszik bár eddig csak 2x ment végig, nem slágerzene , sőt úgy tűnik hogy ők szembe pisálnak a széllel, a szokásos öreg rokkerek vagyunk, nem akarunk semmi összetett zenét gyártani már duma helyett egyre inkább a prog metal felé közelítenek(nem drímsziétör módra)

ebbőol valszeg album, maxi, dvd, stb vásárlás lesz, +régről is sok a hiányosságom. maxik, ep-k, dvd-k, koncertlemezek hiányoznak

anyagi csőd lesz ebből a köv. 2-3 hónapban...

seabeast Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5509
Kicsit túl hosszú is,a második és a harmadik szám tömény unalom nekem. Elég lett volna 8 szám.
Előzmény: Törölt nick (5508)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5508
Nem egyszerű zene, és baromi hosszú - 72 perc. Sokszor hallom a Balls to Picassot és nem egy esetben Dream Theateres elemeket. Talán Kevin Shirley miatt? Most éppen a Lord of Night megy. Ezt még hallgatni kell. Mindesetre szerintem nehezebb muzsika, mint a Brave New World vagy a Dance of Death. Nagyon megy a Maiden a progresszív rock felé. De ez nem baj, sőt...
garael Creative Commons License 2006.08.27 0 0 5507

Meghallgattam az új Maident, nem rossz, már akinek tetszett az utóbbi két albumuk, az most sem fog csalódni. Jó volt hallani, hogy utómunkák nélkül is milyen jó formában van még Dickinson hangja. Néha fel-felüti a fejét némi deja vu , de a dallamok első hallásra is ütnek. Megtalálható a lemezen a ghost of navigator, a wicker man, a paschendale "ikertestvére" - és itt nem önismétlésről, hanem kompozíciós jellegről beszélek - , sőt, nagy örömömre a tears of dragonnak is megszületett a méltó újkori Maiden megfelelője.

Valóban sokkal jobbak a nóták rendes hangzással, és elmondható róluk, hogy bár eléggé kifejtősek, szöszmötölősek - ne keressen senki kétlábdobos virgákat, süvöltő punk himnuszokat - , mégis első hallásra  is ütnek.

Én talán kicsit jobban közelebb érzem az egészet a BNOW-höz, jóllehet inkább epikus dalok vannak rajta, sőt, néha még a szinti is felbukkan.

Hamarosan megírom a rendes kritikát is, addig is: semmivel sem gyengébb az album, mint az utóbbi kettő ( szerintem), sőt, nincs igazán gyengébb nóta a lemezen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!