Keresés

Részletes keresés

pulp Creative Commons License 2007.01.19 0 0 1928
Köszi, megkeresem őket.
Előzmény: DeNzNlPt (1927)
DeNzNlPt Creative Commons License 2007.01.18 0 0 1927

En a hotel Americanaban voltam Portoban. Nem volt rossz. Volt sajat furdoszoba. Tiszta szoba. Sved-asztalos reggeli. Ha jol emlekszem 55 Euro per ejj harom szemelynek. Ami fejenkent nagyjabol 18 Euro. Szerintem olcso. Bar lehet hogy az egy-szemelyes szoba dragabb. Ami meg jo hogy a Rua de Santa Caterinan van. Tehat kifejezetten kozel a varoskozponthoz. Szerintem megeri megprobalni.

Sok szerencset!

quilla Creative Commons License 2007.01.18 0 0 1926

Ha te ezt gyerekkel es gond nelkul, akkor be kell lassam en oregszem es lettem punnyadt, de nekem egyszer 7 oras tranzit lekesett gep miatt a 3 evessel boven soknak bizonyult :) Persze egyszer az eletben ok, meg ha nyaral az ember akkor kalandos... de eves tonbszoros rendszeresseggel, nincs az az olcso jarat ami ravenne az atcsekkolasra es a bozonytalansagra... asszem ez tenyleg korral jar mar :)

 

Sajna en Portoi szallast nem tudok, sosem laktam ilyesmi helye errefele, de tan majdcsak akad akinek vannak ilyen tapasztalatai.

Előzmény: pulp (1925)
pulp Creative Commons License 2007.01.18 0 0 1925
Na jó, elhiszem. Bár én bejártam már gyerekekkel is hasonló módon Európát, de biztos úgy van, ahogy mondod. Portói szállás ügyben tényleg nem tud senki segíteni? Sebaj, marad a jó öreg hostelworld.com
Előzmény: quilla (1924)
quilla Creative Commons License 2007.01.18 0 0 1924

Te meg hidd el nekem, hogy aki nem turistaskodik es nem kis csomaggal van, valamint van vele egy ovodas koru gyerek, az nem annyira erzi opcionak ezeket a kalandjegyeket, ahol a csomagon ucsorog az ember atszallaskor, vagy eleri a csatlakozast vagy nem... es meg csaszkalhatnekja sem nagyon van a reptereken. Arrol nem is beszelve amikor esetleg meg repteret is kene kozben valtani, mert ugy meg olcsobb lenne. Ha dolgozo ember valaki es a kiadott szabadsagahoz kell igazitania repules datumat es nem szabad lehetoseg az erkezes idopontja sem, marmint oraban, az nem jatszik rulettet a fapadosok jegyeivel.

Lehet nehez megerteni amit irtam, ez kizarolag a fiatal, fuggetlen kalandvagyo es ido tenyezovel nem szorosan kalkulalo utazoknak opcio.

Ugyhogy hidd el te is nekem, hogy a legtobb embernek nem mukodik, ebben elek egy ideje, es ez is ki van probalva.

Előzmény: pulp (1923)
pulp Creative Commons License 2007.01.17 0 0 1923
Hát, én meg fogom, megvan a jegy. Tavaly ugyanez sikerült Lisszabonnal, most jön Porto. Ha olyan bevállalós lennék, hogy pl. elaludjak a hahn-i reptéren, most 14 ezerért venném a két jegyet Portóba. 5 ezerért Wizz Hahnba, aztán reggel Ryan Portóba, ez csak egy példa volt. Szóval, kicsekk, becsekk van, meg rá kell hagyni néhány órát, de én szeretek reptereken császkálni. Hidd el, hogy működik, ki van próbálva.
Előzmény: quilla (1921)
dismay Creative Commons License 2007.01.17 0 0 1922
Ola,

TESCO-ban lehet kapni Gatao Vonho Verde bort, azt amin egy kékmacska van
kicsit húzós az ára, 600-nak van kiírva a pénztárnál már 1400 lett, de nosztalgiából vettem néhány palackkal

amúgy érdemes figyelni az egszeri boltokban is, mert ki lehet szúrni főleg vörös borokat, és általában olcsóbbak:) Dao-t is zsákmányoltam így már magyar murci áron:)

adeus

dismay


p.s.
ezitt a reklám helye, voltatok már a Sandokan Lisboa kocsmában a Hajós utcában?
multko ott borozott a portugál nagykövet, sajnos nem autentikus zene megy

Előzmény: kölni (1871)
quilla Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1921

Es a szep alom vegen meg felebredsz :)

Persze hogyne... ha ket kulonbozo fapadossal mesz, ahol a pakkodat ki es becsekkolni kell atszallaskor... es rajta ulsz ha mondjuk 10 oras atszallasi idod van, es ha rovid atszallasod van es lekested akkor buktad a jegyedet.... ilyen biztos van. De ez inkabb a 20 eves es fuggetlen vilagutazoknak opcio, akiknek edes mindegy mikor es melyiknap indul es erkezik.

Szal maradjunk annyiban, hogy ennyiert nemigen lehet megjarni Portot :))

Előzmény: pulp (1919)
linha Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1920
Mi is akkor kaptunk az úszáshoz orvosi igazolást, amikor már hónapok óta járt a lány, de akkor is csak azért olyan hamar, mert az adott doktornö nem sokkal elötte látta a gyereket és az igazolást látatlanba is aláírta... A Vita Serice-t nem ismerem, majd utána nézek.
Előzmény: quilla (1917)
pulp Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1919
Szerintem nem drága a portói repjegy, kicsit trükközni kell, meg gyakran nézni a fapadosokat, de átszállással retúrba kijövök 32 ezerből.
Előzmény: pulp (1918)
pulp Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1918
Üdv. Tud valaki abban segíteni, hogy Portóban mi a tuti ifjúsági szállás? Persze olcsó és jó is.:) Előre is köszi.
quilla Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1917

Szoval delebbre sem jobb a helyzet :((

En a Centro de Sudeval nem is probalkozom azota, amikor szeptember vegen egy egeszseges igazolast akartam toluk kerni az uszashoz es azt mondtak legkorabban januarra van idopontjuk :oDD

En ket modon ferek dokihoz... van egy allando szerzodesunk a Vita Service-vel, Anjos da noite es ok akarmikor kijonnek hazhoz, hetvegen, het kozben es ejjel is, asszem 10 euro a tarifaja (a havidij is valami 8-10 euro asszem harmunkra) vagy nekik van ugyeletuk es oda akarmikor be lehet esni (no meg sztk jellegu rendeleseik is, de oda idopont kell naluk is). Szoval ezekre nem kell varni.... meg van a SAMS, ami a banki dolgozok biztositasa, de oda meg nem kellett mennunk a csajszival eddig. En eppen ma megyek oda szemeszetre, az egeszen korrektul 2-3 hetes idopontokkal dolgozik, de pl a fogorvosukhoz november vegen mar csak januar vegere adtak idopontot ugy, hogy nekem is jo legyen.

 

Előzmény: linha (1916)
linha Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1916

Nekünk sincs gyerekorvosunk, hiányzik is az otthoni, aki születésüktöl kezdve ismerte öket, amikor muszáj, az apjuk elviszi öket a centro de saúde-ba, ami sokkal rosszabb, mint otthon az sztk-ban, órákat kell várni. Legjobb hétvégén az ügyeletre menni, akkor alig van beteg, az orvos örül, hogy van mit csinálnia. Amikor meg kiderült, hogy a fiamnak szemüveg kell (na nem a tanítónéni szólt, hogy rendszeresen feláll és közelebb megy a táblához, mert a helyéröl az elsö sorban nem látja...), azt mondták, hogy majd felhívnak, amikor lesz idöpont, ez volt tavaly áprilisban, és most januárban hívtak, hogy akkor az az idöpont a szemorvosnál február 2-a. Na most ha mi akkor áprilisban nem mentünk volna el 60€-ért magánorvoshoz, akkor 10 hónap alatt vajon mennyit romlott volna egy 8 éves gyerek szeme? De ez úgy látszik senkit nem zavart. A februári idöpont meg jó lesz ellenörzésre, épp ideje már.

 

Előzmény: quilla (1915)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1915

Hat olyan sokat nem kell hordani ot szerencsere, 3 evesen ott kapta (meg elotte is mindent) es ugy beszeltuk meg az ottani regi gyerkedokival, hogy akkor maradunk a magyar protokollnal, ha mar azt kezdte el es nem havonta kell neki kapnia, mintha bebi lenne, na azt azert nem csinalnam igy vegig :)

Oviban kertek az oltasokat, de hat nalam a magyar oltasi konyve, ok leginkabb a tetanuszon lovagoltak, de elfogadtak a magyar kiskonyv bemutatasat, es valoszinu, eddig ugy nez ki, hogy a sulinal ugyanez van, nekik is megfelel a magyar oltasi rend, a lenyeg, hogy tudjam igazolni, hogy megkapta. Szoval nincsen neki itteni egeszsegugyi konyvecskeje. Mondjuk gyerekorvosunk sincsen, a centro de sudeba valo bejelentkezes is igen kacifantos es tobb koros volt, ugyhogy nem eroltettem. Van helyette SAMS de meg nem volt szuksegunk, hogy menjuk, ugyhogy szegeny csori gyereknek semmi ilyen jellegu portugal papirja nincs. De gondolom sulikezdeshez ugyis kell orvosi igazolas, akkor el kell menjunk es akkor nem tartom kizartnak, hogy nekunk is megcsinaljak... a csuda tudja :)

 

Utazas: mi csak harman vagyunk ra, viszont nekunk a repuljegy eleve erezhetoen dragabb mint nektek, az atszallasok miatt :(, ugyhogy lehet, hogy nekunk is gazdasagos lenne kocsival menni.

Előzmény: linha (1914)
linha Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1914

Egyrészt mi nem télre tervezzük az utat, hanem tavaszra, hosszabb nappalokra és kicsit melegebbre azért szükség van, s az se baj, ha nem szürke a táj... Anyagilag az a helyzet, hogy mi négyen vagyunk, így a négy repjegy ottani legalább egy hetes autóbérléssel kerülne annyiba, mint amit autóval menet útközben költenénk.

Te tényleg hazahordod a csemetét oltásokra? Akkor nincs is olyanotok, hogy Boletim individual de saúde - Registo de vacinações ? Nem kérték az oviban? Nekünk kellett, símán átvették a hazai oltásokat, plusz adtak olyat is, ami itt kötelezö , de otthon nem.

Előzmény: quilla (1912)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1913
Latom, bennem van a hiba... illetve a felsz :) Igyexem dolgozni rajta :DD
Előzmény: kölni (1911)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1912

Hat en telen nem kelek at a hegyeken az tuti, emberem 38 eves koraban hallott eleteben eloszor olyat, hogy letezik teli gumi is :DD Szoval jobb nem belenyulni valami csunya feherbe :D De majd nyaron talan... mondjuk mi ket utazos napnak szamoltuk, elso napja konyebb a masodik nehezebb szakasszal, francia megalloval, de ott barataink laknak, igy a szalloda nem tema es akar egy-ket napos megallas is lehetseges.

Anyagilag tenyleg nem jon ki sokkal rosszabban? Lehet, hogy nyarra komolyabban fontolora vennem, ugyis mennunk kell akkor oltasra :)

Előzmény: linha (1910)
kölni Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1911

Ha azt a sok bort, amit én eddig repülön vittem el Portugáliából összeöntenénk, akkor biztos tele lenne vele egy fürdökád. Ha azt meg kellen inni, akkor ennek a topicnak valamennyi barátja egy hétig sem józanodna ki.

Eddig egyetlen egy üveg sem sérült meg. A portugál repülötereket ilyen szempontból csak dícsérni tudom.  

Előzmény: linha (1908)
linha Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1910

Hazainduló rokonaim kézipoggyászát nem mérték le, rá se nagyon néztek, pedig a legutóbbi épp a tavaly augusztusi változások idején repült.

Egyébként mi is tervezgetjük a hazautazást és sok-sok számolgatás meg internetezés után az autó mellett döntöttünk. Mivelhogy otthon is szükségünk lesz rá, repülni és ott autót bérelni pedig kerülne annyiba, mint útközben a hotel+benzin+autópálya+kaja. És annyi sok szép helyet lát az ember útközben, persze nem 2 nap alatt fogjuk megjárni az utat...

Előzmény: quilla (1909)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1909

Latszik, hogy csak bennem vannak fobiak a temaval kapcsolatban :) Mondjuk a mostani utra meg senki ismeros nem jelentette be borra igenyet, en meg lapitok es nem ajanlgatom :)

Tenyleg, Lisboaban le szoktak merni a kezipoggyaszt chequin-nel? Ferihegyen ha megprobalom kikerulni akkor is legtobbszor eszukbe jut, es lattam mar utast akinek a borondjet is felhozattak mar a leadasbol... mondjuk dupla sulya volt a kezijenek, az is teny. Portoban viszont sosem nezik a kezit, es eddig bator voltam hazafele emiatt...

Előzmény: linha (1908)
linha Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1908
Én is adtam már fel a böröndben borosüveget, csak újságpapírba volt betekerve és úgy a ruhák közé, nem tört össze. Ha meg becsavarod buborékos nejlon csomagolóba is, akkor nem lehet baja. A ferihegyi böröndkipakolás miatt meg azért talán meg lehet kockáztatni.
Előzmény: quilla (1903)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1907
De mint ugye a topikbol kiderult en Portoban lakom :DD Porto meg legnagyobb szomorusagomra (mar legalabbis repules temaban szomoru ) nem egyenlo Lisboaval :o(( Nincs alternativank... illetve gondolkodtam mar a lohaton utazasban, de egyszer meg egy autozas is befigyelhet, szigoruan nyari idoszakban :)
Előzmény: kölni (1906)
kölni Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1906

Hetente ötször Lisszabon - Budapest.

Előzmény: quilla (1905)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1905
Nincsen TAP kozvetlen jarat.
Előzmény: kölni (1904)
kölni Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1904
Menjetek inbább a TAP-pal közvetlenül Budapestre. Nem kell átszállni, nincs se ilyen, se olyan ellenörzés és a jegy ára is nagyon jó.
Előzmény: quilla (1903)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1903

Na ezt jo tudni, hogy Frankfurt is beallt a sorba, mert amiota az uj rendelkezesek elnek en meg nem jartam arra, de hamarosan fogok.

En nem vagyok olyan bator mint az emberem, hogy a ruhak koztt a feladott borondben szallitsak uvegeket, ugyhogy asszem mostantol senki nem kap semmit :) (foleg azota nem erzem magam batprnak miota itt az indexen olvastam, hogy fosztjak ki kedves rakodo honfitarsaink a beerkezett borondoket Ferihegyen :( )

Előzmény: certaldo (1900)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1902
Hogyne lenne atszallaskor biztonsagi ellenorzes!!?? Frankfurtban, a parizsi CDG-n sot meg Palman is at kell menni egy ujabb ellenorzesen, femkapun, taskakat atvilagitjak. Mindezt a tranzit resz elhagyasa nelkul. Igaz Frankfurtban elofordult mar velem, hogy ez kimaradt, de nem ez a jellemzo.
Előzmény: kölni (1901)
kölni Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1901

Nem értem egészen a kérdésedet. Egy hete voltam a lisszaboni reptéren, ott semmi sem változott, csak nem szabad folyadékot vinned magaddal az utastérbe. Út közben a szomjas utasok majdnem kitépték a purser kezéböl a vizes üveget.

 

Ha Brüsszelben át kell szállnotok, akkor ott valószínü már nem lesz biztonsági ellenörzés, illetve csak akkor, ha elhagynátok a tranzit várót.

 

Előzmény: certaldo (1898)
certaldo Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1900
Most beszéltem velük telefonon, megnyugtattak, hogy csak és kizárólag a londoni és a frankfurti reptéren van ilyen "elvakult szigorúság". Rá is kérdeztem és a csaj megerősítette abbéli vélekedésemet, hogy pont ez a kettő azért, mert itt a legnagyobb a terrorfenyegetettség.
Előzmény: quilla (1899)
quilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1899

Eppen tegnap jartam a portoi repteren, mi meg a hazautat tervezgetjuk... es hoztam prosit errol, de ugye Brusszelrol nem szolnak.

Annyit tudok a temahoz erdemben hozzatenni, hogy innen Parizson at haza utazo szulei itt lako ismerosunknek hasonlo problemaba utkoztek a CDG-on Parizsban, pedig az itteni tranzitban vettek meg a bort. De vegul sikeresen atmentettek az uvegeket, nem tudom mivel gyozve meg az ottani szemelyzetet.

Szerintem a legitarsasagot hivd fel es kerdezd meg oket... mondjuk meg praktikusabb lenne, ha irasban, esetleg mailben konkret szemely altal 'alairva' lenne errol allasfoglalasotok.

En az ivovizen vagyok kiakadva amugy... jo ertem en, de akkor is. Egy decis ivoviz zart kiszerelesben nincsen. Aki csak felul aztan a vegen leszall arepurolor az tuleli, hogy csak a gepen iszik, de pl kestunk mi mar le csatlakozast Frankfurtban es 8 orat ultem a 3 evessel a repteren... es mar akkor egy kis palack viz benn valahol 2 euro korul volt, mennyi lehet most?? Na engem ez bosszant :( de hat ez van...

 

Ja, amugy vegre lattam hol a metro a repteren... pont az epulet elott, az erkezesi szinten, de az odajutashoz le kell menni egyet a parkolo szintre es ott lehet atjutni a metrohoz. Rogton ahol kijon az ember, azzal szemben van a kijarat meg a liftek, es ott menni egyet lefele :)

Előzmény: certaldo (1898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!