Keresés

Részletes keresés

Fradista Utazó Creative Commons License 2021.05.19 0 2 2364

Nyert a Mosonmagyaróvár, ezzel a harmadik hely nagy valószínűséggel az övék. 

Előzmény: RnD (2363)
RnD Creative Commons License 2021.05.19 -2 5 2363

Móvár--MTK: 14-9 (félidő)

 

A meccs egyenlő erők küzdelmének indult, az MTK-nál Zácsik lőtt gólokat, a móvári oldalon - némi meglepetésre - beállóban Horváth Bettit hozták többször is helyzetbe, aki egymás után harcolta ki a heteseket, sőt egyszer felállt falnál még Katona Flóra is befejezhetett egy akciót (MKC támadásoknál az ilyesmi ritka mint a fehér holló...)

 

Marincsák Niki azzal kezdte h mindjárt a második percben teljes erőből nekirohant középen két védőnek hét méteren. Ebből persze móvári labdaszerzés és indulásgól lett. Utána Niki összeszedte magát, hetest harcolt ki, adott jó passzokat a beállósnak. A mérkőzés felénél az MTK átvette a vezetést (6-7 14. percben) majd nem sokkal később Zácsik ment be középen lendületből és visszahúzták közben. Földre került, a vállát fájlalta, utána lejött és a szünetig már nem is állt vissza.

 

Ez hidegzuhanyként érte az MTK-t, a játékosok teljesen megzavarodtak. A Móvár közvetlenül ezután négy percig emberhátrányban játszott (nem a Zácsik-fault miatt) de a vendégek egyszerűen képtelenek voltak gólhelyzetet kidolgozni. Beállt Pál Tamara, de nem a saját helyére hanem jobbkettőbe és onnét nem igazán tudott a kapura veszélyes lenni. Gerháth Fanni - Zácsik cseréje - pont annyira használható mint mindig, azaz nem használható. Marincsák formája is visszaesett, Pál Tami próbálkozásai - lövések vagy betörések - egymás után fennakadtak a védőfalon.

 

Tobb mint nyolc percig egyetlen gól sem esett, 6-7-nél befagyott az állás, de utána az MKC beindult és Szarková + Katona Flóra góljaival megszórta az MTK-t. A vendégek a félidő 14. perce után csak kétszer tudtak betalálni, egyszer Dakos, egyszer Gerháth Fanni.

 

Kérdés az h vissza tud-e állni a szünet után Zácsik Szandra. Mert ha nem, akkor az MTK esélyei a pontszerzésre nem a legjobbak....

 

 

Kommentszekció Creative Commons License 2021.05.19 -5 0 2362

A kézilabda főszakértőjéről is írtam,tehát what a problem?

Előzmény: Smileball (2360)
RnD Creative Commons License 2021.05.18 -3 8 2361

Fehérvár--NEKA:  31-34 (17-16)

 

 

 

Ősszel a boglári csapat gólzáporos győzelmet aratott a Fehérvár ellen hazai pályán, Deli Rita fel is állt a kispadról a meccs után. Az Alba játékosok igencsak készültek a revansra, meg akarták mutatni hogy ami akkor történt csak egy kisiklás, semmi több. De nem volt könnyű feladatuk egyáltalán...

 

 

 

ELSŐ FÉLIDŐ

 

 

A mérkőzés első percében Kukucska Viki labdát szerzett és indulásból betalált, aztán a második boglári gólt is ő lőtte, felállt fal ellen, szélről. (Ez jó ómennek számított: az első NBI-es bajnokin, még szeptemberben a Békéscsaba ellen is ő szerezte az első gólt, és utána a NEKA valósággal kiütötte az ellenfelet.)

 

Székesfehérváron KO-t azért nem lehetett ma elvárni, itt az első percek után már felállt fal ellen kellett bizonyítani, és ez nem volt könnyű. A hazai csapat a támadás-befejezéseket egy idő után szinte kizárólag jobboldalon forszírozta, nem véletlenül: Koronczai Petra és Takó Viki voltak a NEKA védekezésének gyenge pontjai (míg a másik oldalon Faragó Luca j2-ben szuperül védekezett végig).  Ráadásul Gercsó Nóri szélről nem védett semmit (az elején egy indulás ziccert és Triscsuk egyik lövését középről igen, de aztán már onnét sem…) Rövid időn belül hét gólt lőtt jobbkettőből az Alba: Triscsuk, Bardi Fruzsi, Boldizsár Bia, Temes és Töpfner Alexandra is betaláltak (utóbbi jobbszélről egymás után háromszor…) Így lett 11-9 a 19. percben. A védekezést baloldalon meg kellett erősíteni, Takó Viki helyett beállt Vámos Míra, Koronczai viszont egyelőre maradt (Farkas Johannát, aki négy nappal korábban az Érd ellen egymaga irányított végig, ma védekezésben cserélték és két tám/véd csere már nem fért bele…). Ezután a helyzet valamelyest javult, de azért így sem volt ideális.

 

Takó Viki lecserélésében valószínűleg szerepet játszott az is hogy egy labdaszerzés + indulás végén az ellenfél kilencesénél elejtette a labdát, éppen mielőtt ziccerből lőhetett volna. Igaz, egy védő is zavarta közben…

 

 

Kiss Szilárd későbbre tartogatta Kajdon Blanit, ezért elöl kellett Johanna mellé találni valakit aki a kapura veszélyt jelenthet. (Jobboldalon Woth Vikinek ez volt a harmadik meccse nyolc nap alatt, ezért támadásban tőle nem lehetett extrát várni…) Először Koronczai kapott lehetőséget, klassz átlövésgóllal indított (4-4 9. perc), majd a védőt megkerülve a hatosról betörésből is betalált, de ezt az akciót ellépte. Nem sokkal később Juhász Gréta állt be helyette, vagyis maradt fent elöl balkettőben, mert védekezésben ő alapembernek számít: lőtt egy gólt betörésből – egy-az-egyben olyan akcióból mint Petra – és utána elrontott egy passzt a beállósnak. Nagyjából öt perc után visszajött Koronczai, bement középre, a védők előtt felugrott, kapura akart lőni de aztán mégsem, földet ért az ugrásból, a labdát elejtette…..viszont a következő támadásnál szuperül betalált talpról középről. Volt még egy blokkon irányt változtató lövése is, ami után a labda a bogláriaknál maradt.

 

A huszadik percben beállt Kajdon Blani jobbkettőbe, Woth Viki helyett és akkor Koronczai ismét lekerült a pályáról, jött helyette az utolsó hét percre Mlinkó Zsófi (12-11 24. perc) Közben elöl Farkas Johanna kézbe vette az irányítást és lőtt három szuper gólt: az elsőt gyors középkezdésből, egyet középen egy-egyezésből, még egyet baloldalról talpról hét méterről a kilépő védő mellett és közben adott egy szuper asszisztot is a vonalra Faragó Lucának. Elég ha annyit mondunk h a félidő közepén nyolc perc alatt öt boglári gólból négyet Johanna szorgoskodott össze….(9-8>13-12 16’16”>24’50”]

 

 

Az utolsó öt perc egyenlő állásról indult (13-13). A Fehérvár kezdett jobban,Triscsuk és Temes kétszer is betalált és utána a jv-k gyorsan befújtak két hetest is a hazai csapatnak, azt követően h Boldizsár Bia kétszer is vadul nekirohant a védőknek jobboldalon (ez inkább tűnt belemenésnek, bár a fehérvári játékosnak, aki Afentaler helyett játszott jobblövőben kétségtelenül nem okozott gondot a két védőt bedönteni a vonal mögé….) De az utolsó másfél percben a NEKA is kiharcolt két büntetőt, mindkettőt Kajdon Blani: az elsőnél ő adta Faragó Lucának beállóba a gólpasszt, a másodiknál meg ő ment be középen a védők között a hatosig, ahol aztán faultolták. Koronczai mindkét hetest belőtte, így lett a félidő 17-16.

 

 

 

 

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

 

A NEKA kezdett jobban: mindjárt az első támadásból Mérai Maja gólt lőtt balszélről (Kajdon Blani asszisztból) aztán Blani is betalált középről és utána gyors középkezdésből hetest + kiállítást is kiharcolt. Ha a hetest Koronczai bedobja, akkor 18-19 és két percig emberelőny pluszban, de a hetes kimaradt (18-18). Blanira továbbra is lehetett számítani, lőtt egy gólt indulásból rendezetlen védelem ellen, de a Fehérvár vissza tudta szerezni az előnyt, ma utoljára (21-20 39. perc). Temes kezdett fáradni, félóra játék után a 45. perc körül lecserélték, Boldizsár Bia sem volt már az igazi, csak Triscsuk hajtott rendületlenül (ő végül 12 gólt lőtt, mezőnyből 7/8-at, de egyedül nem tudta megnyerni a meccset…)

 

A Fehérvár cseréi, Rózsás és Gerháth Kincső nem voltak  jó formában (bár Kincső lőtt egy szuper átlövésgólt kilenc méterről rögtön, igaz aztán már nem sok mindent láttunk tőle), a NEKA új játékosai viszont hozzá tudtak tenni a játékhoz. Mlinkó Zsófi egy percen belül két klassz gólt is lőtt (21-22 41. perc) és utána Kajdon Blani egy percen belül még két gólt pluszban (22-24 43. perc) Ezt követően is a vendégek dominálták a játékot : Mlinkó Zsófi zavaró védőként labdát szerzett, megindult vele, a ziccert a kapusba lőtte, de a kipattanó labda a második hullámban érkező Mérai Majához került, aki már nem hibázott. Woth Viki is betalált méghozzá ’klasszikus’ átlövésből, majd felállt fal ellen tizenegy méterről Kajdon Blani indult meg előre, Triscsuk és Boldizsár Bia között éppen be tudott menni a hatoson, faultolták…a hetest Koronczai belőtte és ezzel a NEKA négygólos előnybe került (23-27 48. perc).

 

 

Tíz perc maradt még a meccsből, ezt a négy gólos előnyt  ’csak’ meg kellett tartani. Maja balszélről,  Koronczai Petra balkettőből hét méterről felugrásból talált be (itt Johanna a lövés előtt ügyesen elzárta Bardi Fruzsit mindenféle kontakt nélkül, csak úgy és azzal h pontos ütemben elment előtte…) Ezt követően viszont a NEKA-szurkolók foghatták a fejüket: Maja egy nem akármilyen helyzetből - fel tudott kanyarodni szélről és bal3-ból lőhetett - a kapu mellé bombázott (26-29 53. perc) Majd jött Triscsuk utolsó, tizenkettedik gólja, amivel a Fehérvár feljött mínusz kettőre, de már csak hat perc volt hátra (27-29 54. perc)

 

Izgalomban nem volt hiány, egy ideig felváltva estek a gólok…. Kajdon Blani jobbkettőben betörésből, Farkas Johanna középen egy-egyezés végén, egy Triscsuk fölött eleresztett váratlan lövésből talált be, de a Fehérvár mindkétszer válaszolni tudott (29-31 56. perc) Aztán Mlinkó Zsófi zavaróban nagyon ügyesen megint megszerezte Boldizsár Bia középre szánt labdáját, megindult vele, gólt lőtt, és újra háromgólos előnybe került a NEKA (29-32 56’15”). Maradt még esélye a Fehérvárnak, mert Koronczai Petra elrontott egy passzt elöl a beállósnak, de aztán rögtön javított és lőtt egy nem akármilyen gólt talpról kilenc méterről kitámasztásból (ez így teljesen Petra….egy hiba, utána meg valami egészen szuper megoldás….) [30-33 58’08”) Az utolsó vendég akciót most már bátran ki lehetett játszani jobbszélen Kukucska Vikire, és ő sem hibázott (ezen a meccsen korábban több támadást is inkább a másik oldalon, balszélen fejezett be a NEKA - a jobbszél náluk mindig problémás - de ma Kukucska Vikit [3/3] is csak dicsérni lehet…)

 

 

 

 

 

Egy újabb magabiztos győzelem, a Fehérvár kétségtelenül megérezte Afentaler és Besszer hiányát, belső posztokon alig tudtak cserélni, a többiek meg, ahogy arra számítani is lehetett, negyven perc után elfáradtak. És akkor a NEKA mint egy tapasztalt, sokat megért felnőtt csapat gond nélkül behúzta a meccset….. (Ráadásul úgy h kapusteljesítmény nem is volt, bár Magera Noémi a második félidőben három-négy lövést azért védett.)

 

Kajdon Blani érdeme a győzelemben elvitathatatlan: öt gólt lőtt, hetest harcolt ki, asszisztokat adott, ráadásul a legjobbkor, az első harminc perc végén cserélte be őt Kiss Szilárd, így aztán a második félidő első felében, a Fehérvár számára kritikus periódusban Blani vinni tudta magával a csapatot úgy ahogy kell. Farkas Johanna inkább az első félidőben volt pályán, nagyon ügyesen játszott és a meccs végén is – egy kritikus időszakban - amikor kellett, betalált. Mlinkó Zsófi egy-két hajmeresztően bizonytalan akció után hamar magára talált, amikor kellett ő is fontos gólokat lőtt.

 

Koronczai Petrának ez volt a legjobb meccse ebben az évben, amivel azért olyan sokat nem mondtam – voltak igen gyenge meccsei, nem is egy – de végre magára talált és hozta amit várnak tőle (4/5 mezőnyből 4/5 hetesből és persze az ő góljai szinte mindig szépségdíjas gólok…) Faragó Luca az első félidőben klasszul teljesített beállóban és védekezésben végig, Mérai Maja a szünet után balszélen 4/4 kezdett, aztán az ötödik helyzetét kihagyta, balszerencséjére egy látványos akció végén, ezért aztán mindenkinek ez marad majd meg ha arra gondol milyen is volt ma Maja….de sebaj:)

 

Woth Viki ma kevésbé tűnt olyan gyorsnak és pontosnak mint korábban mindig, de ez volt nyolc nap alatt  a harmadik meccse, enough said… (Kajdon Blani az Érd, Johanna a Fradi ellen nem lépett pályára...) Aztán a második félidőben Viki is felpörgött ahogy kell, magával ragadta a harci tűz és a lendület…

 

És jó látni h a NEKA milyen magabiztos, ’felnőtt’ játékkal nyeri a mérkőzéseket most már, azt hiszem ez a legfontosabb, mármint h mentálisan és fizikálisan is előrébb legyen mindenki a szezon végére. És ezt a célt úgy tűnik sikerül is teljesíteni…

 

 

 

NB Triscsuk Kriszta, az ellenfél csapatkapitánya nagyon szimpatikusan nyilatkozott a meccs után: ”Csakis a fiatalokból álló vendég csapat játékát tudom dicsérni. Alázatosak voltak, igazi csapatot alkottak. A mi teljesítményünk a mai napon tragikus volt...

 

Smileball Creative Commons License 2021.05.18 -2 2 2360

Csak halkan kérdezem, az utolsó 6 kommentnek mi köze a női kézilabda bajnoksághoz? 

Persze, tudom, én vagyok a troll.

Kommentszekció Creative Commons License 2021.05.18 -4 0 2359

Semmi extra:);) Nincs probléma.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (2354)
Kommentszekció Creative Commons License 2021.05.18 -4 1 2358

Jól mondod. Szerinted. :D

Előzmény: RnD (2342)
Kommentszekció Creative Commons License 2021.05.18 -4 1 2357

Nem vitatkozom,másként ismerjük.

Előzmény: van_Persil (2339)
Kommentszekció Creative Commons License 2021.05.18 -4 2 2356

Akkor értem. Annyira nem jó,de hát Rnd ő szakértő.... :DD

Előzmény: Bamberg58 (2338)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.05.18 -3 2 2355

'A nyavalyát, és nem tévedek, hanem igazam van, sanyóca rendszeresen ezeréves témákat hánytorgatott fel a handballon, csak senki nem mert szólni neki miatta, inkább ráhagyták.'

 

Tévedsz és már nem először,ha valakinek tudnia kell hogy mennyit és milyen gyakran írok,az pont te vagy.....van hogy napokig sem írok le egy sort sem,és mivel átolvasom az elmúlt napok eseményeit azokra reagálok is.....és bizony elfordul hogy egy alvó témához szóltam hozzá.....Kommentszekciónak ebben tökéletesen igaza van....és ez így volt a Handball-on is,mert nem ülök egész nap a gép előtt.....így hogy lassan jön a nyár.....szóval ez nem rendszer hiba(nagyon jól nevelten hülyéztél le)

 

Előzmény: van_Persil (2339)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.05.18 -3 2 2354

'Ismerem,amennyire kell sajnos,tehát tévedsz,de ez nem új keletű....'

 

Elképzelni sem tudom hogy mivel bántottalak meg egykor,de egészen biztosan nem volt szándékom,úgy hogy elnézésedet kérem.

Előzmény: Kommentszekció (2335)
szabopalesz Creative Commons License 2021.05.18 0 1 2353
Előzmény: RnD (2351)
Buena Viszta Creative Commons License 2021.05.17 0 1 2352

Néhány hete nyilatkozta Novák András, hogy lesznek kiesők. Talán nem hiszel neki?

Előzmény: PotterHarry (2346)
RnD Creative Commons License 2021.05.17 -2 4 2351

Jézus......neeee.

Előzmény: Lao-na (2349)
RnD Creative Commons License 2021.05.17 -3 4 2350

Ismered a Bcsaba jövő évi keretét, Walfisch etc. 

 

Azt ne mondd nekem h azzal a kerettel nem jutnak vissza az NBI-ben vihargyorsan. Még úgy is h Kukely Anna nem ott játszik. Arról nem beszélve h a kölcsönadás fejében viszont Anna aláírhatna náluk még egy évre, a 2022/23-as szezonra, amikor - már újra az NBI-ben - tényleg szükségük lesz rá Bcsabán is.

 

Így viszont az is könnyen lehet h Anna amint lejár a szerződése, azaz jövőre, máris eligazol másik egy NBI-es klubba.

Előzmény: Fradista Utazó (2348)
Lao-na Creative Commons License 2021.05.17 0 0 2349
Fradista Utazó Creative Commons License 2021.05.17 -3 6 2348

>Azért remélem kölcsönadják egy évre egy NBI-es klubnak (Érd, NEKA....)

Hülyék lennének. Ha vissza akarnak jutni az első osztályba, arra a lehető legrosszabb megoldás a legjobb játékosok átadása más kluboknak. 

Előzmény: RnD (2341)
szabopalesz Creative Commons License 2021.05.17 0 1 2347

Nyilván vissza akarnak jutni egyből, Walfischuk is lesz már. Ettől függetlenül, azért lenne helye Kukelynek szerintem pár klubnál.

 

DKKA viszi Kukucskát jobbszélre a NEKA-ból.

Előzmény: RnD (2341)
PotterHarry Creative Commons License 2021.05.17 -3 1 2346

Már, ha egyáltalán lesz kieső idén. Még ez sem biztos. ;-) 

Előzmény: RnD (2341)
übüpapa1 Creative Commons License 2021.05.17 0 4 2345

Mazák-Németh Csilla kék-fehérben folytatja! 

 

"Vovát ezer éve ismerem, dolgoztunk együtt a Fradiban és Siófokon is, nagyon jó a viszonyunk. Az MTK az elmúlt pár évben az NB I egyik legtöbbet fejlődő, legszimpatikusabb csapatává nőtte ki magát, szóval nem volt nehéz döntés.”

RnD Creative Commons License 2021.05.17 -2 2 2344

Szekeres persze:)

 

Jobblövőnek azért nem javasolnám én sem:)

Előzmény: Tonio 2.0 (2343)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.05.17 -3 1 2343

Szekerczés Luca visszatért volna? :)

Előzmény: RnD (2342)
RnD Creative Commons License 2021.05.17 -5 3 2342

Pont jó lenne Bardi Fruzsi a Fradiban. Szekerczés ÉS Kisfaludy helyett.

 

Ez teljesen egyértelmű szerintem.

Előzmény: Bamberg58 (2338)
RnD Creative Commons License 2021.05.17 -3 4 2341

Dehogynem. A Bcsaba elnöke azt mondta h igen (jövő évig van szerződése).

 

Azért remélem kölcsönadják egy évre egy NBI-es klubnak (Érd, NEKA....)

Előzmény: szabopalesz (2340)
szabopalesz Creative Commons License 2021.05.17 -1 4 2340

Gondolom Kukely Anna jövőre már nem a Békéscsaba játékosa lesz...

van_Persil Creative Commons License 2021.05.17 -5 1 2339

A nyavalyát, és nem tévedek, hanem igazam van, sanyóca rendszeresen ezeréves témákat hánytorgatott fel a handballon, csak senki nem mert szólni neki miatta, inkább ráhagyták.

Előzmény: Kommentszekció (2335)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.05.17 -2 2 2338

Ez nyilvánvaló, de Rnd Bárdit már a Fradinak ajánlgatja, ennek szólt az irónia.:)

Előzmény: Kommentszekció (2337)
Kommentszekció Creative Commons License 2021.05.17 -1 1 2337

Bardi,meg Emő rendben van,de messze nem sztárok....

Előzmény: Bamberg58 (2301)
Kommentszekció Creative Commons License 2021.05.17 -1 0 2336

Meg is érdemelnénk....

Előzmény: Lao-na (2299)
Kommentszekció Creative Commons License 2021.05.17 -1 0 2335

Ismerem,amennyire kell sajnos,tehát tévedsz,de ez nem új keletű....

Előzmény: van_Persil (2291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!