Keresés

Részletes keresés

Graham's_Heritage Creative Commons License 2015.02.22 0 0 4780

A tanácsadókkal (vagy ügynökökkel, ki hogy szereti hívni őket) nem a függetlenségük, pénzéhségük, inkorrektségük, vagy egyéb negatív tulajdonságaik miatt van probléma és nem is ezek azok amivel a legnagyobb részt megkárosítják az ügyfeleket. Kit zavarna, ha lerántanának - hasra ütök - a tőkém 5-10%-val, ha cserébe 100%-os hasznot érnék el az általuk ajánlott befektetéseken? Valószínűleg senkit. De a valóság sajnos nem ez. Az elmúlt évben felketresett egy - kifejezetten rámenős, ám mentségére legyen mondva jó modorral rendelkező - tanácsadó az OVB-től. Mivel szintén a pénzügy/befektetések területén mozgok gondoltam leülök vele, úgyis sokat hallottam már róluk - sajnos inkább negatívat mint pozitívat - hátha majd eloszlatják a kételyeimet. Nem sikerült...az előre betanult (gondolom) értékesítési előadást rendkívül impozánsan megtartotta, még a nevezzük 'családi költségvetési mérleg'-et is korrektül felvette. (ezen mondjuk pozitívan meglepődtem, hogy próbálják személyre szabni a termékeket és nem csak eladni. Ismerőseimnek akiket függő ügynökök fűztek be, ilyen nem volt...csak simán 'vedd meg mert gazdag leszel' típusú értékesítés) Így pozitív érzésekkel tértem haza, lebeszélve egy ún. tanácsadást a következő hétre. El is jött az a bizonyos nap, találkoztunk és...minden negatív történet eredete nyilvánvaló lett számomra! Tényleg nem akarok senkit sem megbántani, de ha LTamás89 tényleg BCE-t végzett és ennyire meg van vadulva az OVB-ért akkor sürgősen tartson ott pár alapvető pénzügyi előadást. Nézzük rendre:

- az előadásban azt állította a fiatalember, hogy nem foglalkoznak tőzsdével, mert az veszélyes, de - lévén, hogy magas kockázatviselésű személynek vallottam magam - nekem egyből egy RÉSZVÉNY túlsúlyos portfóliót ajánlott. Hál'Isten ezt ott és akkor sikerült tisztázni vele, hogy attól függetlenül, hogy nem én veszem meg a részvényt közvetlenül, hanem egy részvényalapon keresztül, attól függetlenül még - közvetetten ugyan - de tőzsdézek.

 

- a következő probléma az 'elvárt hozam' fogalmánál merült fel. Azt mondta, hogy ez 8-10%. Okéé, de ez brutto, netto, nominális, reál, vagy milyen 8-10%? Újabb 5-10 perc alatt sikerült letisztázni vele, hogy melyik mit jelent

 

és folytathatnám a sort...

Szerintem az alapkoncepció nem lenne rossz, hogy ezek a tanácsadók kicsit terjesszék a pénzügyi kultúrát, aminek sajnos a magyarok híján vannak. De először saját magukat kellene képezni, mert ez így vak vezet világtalant esete.

Még egy megjegyzést tennék az UL termékek költségszerkezetével kapcsolatban. Mérséklődtek - az MNB nyomására - és ez jó. de el kell fogadni, hogy még mindig drágák és csak nagyon hosszú intervallumon jön ki az adóelőnyük. Lehet őket ajánlani minden további nélkül nyugdíjnak, vagy ha gyermek születik akkor neki indítani egyet, hogy megkaphassa mondjuk diploma után. De 'whole-life' szerű alkalmazáson túl ajánlani, minden tanácsadónak mélyen magába kellene néznie amikor ilyet tesz. Pl fentebb amikor valaki azt állítja, hogy a Generali 0,95% TKM-el bír. Valóban, ha pénzpiaci alapokban van az ügyfél pénze, amin jelenleg 1,5-2%-os nominális, bruttó hozamot lehet elérni. Az reál-nettóban barátok között is 0%. Ezen termék TKM felső határa (részvényalapok esetén) 3,91% (az adatok a MABISZ oldaláról vannak) ami egy UL-nél nem rossz, de sokkal olcsóbban is leképezhető ez a portfólió egy alacsony költségvetésű (TER~0,5-1%) indexalapokkal. 

 

 

LTamas89 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 4779

Kis kiegeszites: az OVB Kft az OVB HOLDIG AG 100%-os tulajdona, ami egy nyilt reszvenytarsasag, aminek tulajdonosi koreben termeszetesen vannak penzintezetek kulfoldi anyacegei is. A Magyarorszagon mukodo leanybiztositoknak azonban semmi koze a magyar OVB Kft-hez.

Előzmény: LTamas89 (4778)
LTamas89 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 4778

Szia!

 

Én kevesebb mint 1 évnyi NETTÓ költségelvonást mondtam, vagyis amit nem kompenzálnak a különböző bónuszok!

 

Az OVB-nél nem három termék van, csupán van 3 olyan biztosító, akik prémium partnerek, és van olyan konstrukciójuk, ami csak általunk értékesíthető. (Ilyen például a TKM-ben verhetetlen Generali Megoldás. Mezei Generali ügynök nem tudja kötni!) A tanácsadónak, bár a legtöbb igényre tényleg piacvezető döntés, nem muszáj ezeket kötnie. Én az Uniqa, Generali, Signal hármason mi rengeteg Allianz, és tekintélyes mennyiségű Union és MetLife  szerződést kötünk, régen pedig sok AXA-st is. Aztán ott van továbbá az IYZS, de mondhatnám a Fundamentát, a Budapest Bankot, az OTP-t, az UniCreditet, az FHB-t, a K&H-t, a Raiffeisent, régen az Erstet. Plusz ott a BudaCash. Mindegyikhez jópár szerződést vittem/vittünk az elmúlt 7 évben OVB-sként, pedig nincsenek benne az általad említett tulajdonosi körben. Hál' Istennek, egy nyílt részvénytársaságnál nem csak ezen múlik. Természetes, hogy a SIGNAL prémium partner, de senki sem kötelez, hogy csak SIGNAL-t kössünk. Sajnálom, ha nálatok ez volt a módi. :(

Előzmény: Tybeewriter (4777)
Tybeewriter Creative Commons License 2015.02.12 0 0 4777

Szia.

 

A területi igazgatóságunkba a pvq 88% os volt, és 34 Es/szr rátákkal dolgoztunk.

Nem hinném hogy ezek minőségtelen számok lennének.

 

A Generali Megoldás egy új, 1 éves megtakarítás, ami előadásán még volt szerencsém részt venni. A 15 éves megtakarítás esetében gondolom a creator nevezetű módozatra gondolsz.

 

A Generali esetében az eszközalapok nettó hozammal vannak feltüntetve. (generali elmondása alapján)

 

Azt nem értem amúgy hogyha egy termékre 1 éves befizetésnél nagyobb a jutalékkulcs, hogyan jön ki a másik 5-6 költséggel (fejből nem tudom de van saját szerződésem, ezért meg tudom nézni) együtt az, hogy kevesebb mint 1 éves a teljes költségelvonás.

 

Arra viszont még mindig nem kaptam választ, miért van az hogy a Generali, Uniqa és Signal termékei a legjobbak, és miért pont ez a 3 biztosítótársaság kezében van maga az Ovb kft.

 

Értem én hogy Magyarországon 3 terméknél kell függetlennek nevezni egy társaságot.

 

Ennyi erővel bemegyek egy független autósboltba, ahol csak német autót tudok venni, mondjuk bmw, opel, porshe.

 

Üdv. 

LTamas89 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 4776

Szia! Ha a "legjobb" alatt a legnagyobb volumenben teljesito igazgatosagot nezed, akkor nem megnyugtatgatlak, hogy az nem egyezik az én elgondololásom szerinti legjobbal. Én a legjobb minőségben, legjobb stornórátákkal, és a lehető legkisebb ES/szerződés rátával dolgozó csapatokat tartom a legjobbnak, legobjektívebbnek.

 

Egy félreértést azért szeretnék eloszlatni: az, hogy a biztosító az első 2-3 évre terheli a költségei döntő részét, közel sem jelenti azt, hogy az első 2-3 év befizetései teljes egészében költségre mennének, vagy ahogy te fogalmazol, "a társaságnak megy". Ez egy teljesen fals állítás. A szakdolgozatomat ugyanis anno volt szerencsém az UL-ek költségszerkezetéről írni, ahol többek között, OVB-s slágertemékek is gorcső alá kerültek. Ezeknek tükrében elmondhatom, hogy bár jópár biztosítónál van olyan módozat, amelyel az OVB egyébként nem közvetít, de tényleg horror költségekkel dolgoznak. De még ezeknél sincs 2-3 évnyi nettó kezdeti költségelvonás. Az OVB által közvetített termékek ennnél tipikusan olcsbókkal: a legdrágább, már rég kivont 15 éves, bónuszmentes terméknél volt 1,72 évnyi díj a teljes költség, és az is kirívó volt. A most közvetített hosszútávú, népszerű slágerterméknél bőven 1 év alatt marad a nettó költségelvonás. Nem véletlenül, ez megmutatkozik az pl. az OVB-s GENERALI Megoldás 0,95%-os 20 éves TKM-én, amivel az egész piac egyik legolcsóbb terméke. (Laikusok kedvéért: éves átlagos 0,95%-os bruttó hozam mellett már minden (MINDEN!) költséget visszahoz.

 

A cégváltáshoz sok kommentet nem tudok fűzni. Vannak zsoldosok. Aki zsoldos, az is marad. Aki szakember, hivatása van, és becsületes, kis túlzással mindegy melyikk alkuszcégnél van. Így akár maradhat is. :)

Előzmény: Tybeewriter (4775)
Tybeewriter Creative Commons License 2015.02.10 0 0 4775

Tisztelt fórumozók!

 

Végre nem indulat ovb-s válaszok érkeznek, mint általában szokott.

 

Egészségpénztárt időközben megoldottam, januárban kellett nyilatkoznom a cafeteria keretemről az idei évben, a cégemnél van az egyik pénztárnak irodája így helyben meg tudtam oldani a problémát.

 

Igazgatóságot és irodát természetesen nem fogok írni, de elvileg a "legjobb" igazgatóságról beszélek. Na most persze ez is nézőpont kérdése, hogy melyik a legjobb.

 

Vezetőmről meg csak annyit hogy neki is van közgázdiplomája. Legelső ügyleteim között volt az, hogy egy ügyfélnek hitelt váltottunk ki. Összerendeztünk több hitelt egybe, úgynevezett "vad kombó" elrendezésbe. Hosszú futamidő, s mellé egy megtakarítás. Ez lett 5 évre kiszámolva. Jövőre lessz az 5. év, kíváncsi leszek vajon ki fogja-e tudni fizetni az ügyfél a hitelt. (ekkor még semminemű tapasztalatom nem volt)

 

Természetesen rosszak a hitelek. Ezzel egyetértek. Viszont ma Magyarországon az emberek nagy részének nincs lehetősége akkora pénzösszeget félretennie, hogy tudjon házat venni hitel nélkül. Ilyen albérletárak mellett meg pláne.

 

Ezek a megtakarítások, ahol ugye az első 2-3 év ami a társaságnak megy gyakorlatilag, elég sok idő kell míg visszahozza ezt a költséget. 

 

Magyarország ezen felében a hitelek esetében az a jó hitel, ami átmegy. Már ha átmegy.

 

Pénzügyekből sok nem is ragadt rám valóban, mert az oktatásokon csak eladás technika van.

 

Nekem a hitem a cég felé a csapatban való megbízhatatlanság vezetett. Legfőképpen az, hogy a vezetőm céget váltott annak ellenére, hogy elég sok ideig volt képviselője az említett cégnek. Ő mindennek utánanézett, ennek ellenére váltott, mint mondta "fásultság" volt hogy eddig nem váltott.

 

Viszont az továbbra sem tetszik a cégben hogy a legnagyobb 3 német biztosítótársaság kezében van.

 

Üdv.

fagyalf Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4774

Akkor vissza kérdeznék, melyik a legjobb hitel? Amelyikben az első 15 év befizetéseivel egyenlíted ki a kamatot? Pedig kb. ennyire egyszerű.

Amit eladnak azt a reklámban burkoltan/nem burkoltam sokkal jobbnak állítanak be mint amit tud.

Sajnos! Ezek után a tényleg jóra is azt mondjuk, á ez is csak szar lehet.

 

Magyarul ha választani kell két megtakarítás közül akkor melyiket választod ami az első két év vagy az első három év befizetéseit kéri el a fenn tartási költségekre?

 

A rövid mondandódból kitűnik, hogy sok nem ragadt rád a pénzügyekből (lehet nem a Te hibád). 

De ha választanod kell akkor még lehet,hogy a rossz is jobb választás, mint a nem választás.

 

 

Előzmény: Tybeewriter (4772)
LTamas89 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4773

Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatod volt, pláne, hogy több ízben is.

 

Én közel 7 éve dolgozom annak a negatív szellemnek a szöges ellentétében, amit lefestettél, abban a bizonyos( szerinted!) 1%-ban. Talán én vagyok túl szerencsés, de nekem a párhuzamos, velem egy szinten lévő struktúrák többsége ugyanebben a filozófiában dolgozik, a saját csapatom szintúgy. így is tudtunk komoly sikereket felépíteni. Kicsit lasabban, de biztosabban, alacsony sztornóval, évek után is elégedett ügyfélkörrel. Közgazdászként végeztem, pénzügy szakirányon, és olyan 6 éve  kis túlzással a befektetések körül forog az életem. Remélem, ez alapján nem tűnik szerénytelenségnek, hogyha kijelentem: szakmailag is képben vagyok. :)

 

Persze, tudom azt is, hogy vannak "gázosabb" vezetőségek, igazgatóságok; de az az 1% bőven van 25-30% is. Csak ugye a rossz hír 20x gyorsabban terjed mint a jó.

 

Van egy privát elérhetőségem, ha kell, egészségpénztárban is szívesen segítek. ;) (Viccen kívül, nálunk ez a leggyakoribb kopogtatótermék!)

 

üdv,

Lantos Tamás

Területi Vezető

OVB

Előzmény: Tybeewriter (4772)
Tybeewriter Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4772

Tisztelt fórumozók.

 

Olvasom itt a fórumot, elég érdekes dolgokat fedezek fel.

Sajnos a pénzügyi területen megbízni talán az üzletkötők 1%-ban lehet.(Szerintem még sokat is mondtam)

Több év tapasztalata után mondom ezt, hisz én is dolgoztam a cégnél, sőt vezetővé is váltam. Sajnos a cégnél csak úgy tudsz megélni, ha ködösítesz, amit nevezhetünk átverésnek, vagy az ügyfél érdekében történő ködösítésnek. Itt az egyetlen probléma az, hogy néha olyan tanácsot ködösítenek az "ügyfél érdekében", hogy az vagy jó vagy nem. Az esetek 95%-ban nem.

Na most a cég elvileg kiszűri a gyenge láncszemeket.Hát ez megint csak nem igaz.

A vezető felelőssége a megfelelő oktatás biztosítása, de könyörgöm a vezetőknek a pénzügyekhez körülbelül annyi közük van mint nekem a francia forradalomhoz (semmi).

A Vezetőm több éves karrier után váltott(5+), már egy másik nagy hírű cégnél dolgozik, amit a régi cégnél még elég negatívan jellemzett.(Mert hogy a jelenlegi sokkal jobb bla bla bla).

Találkoztam hát vele, elmondta milyen jó az új hely. Természetesen dolgozhatok is. Valóban az elmondásai alapján jobbnak is tűnt, meg az őszintét megvallva jobb is. El is hittem, egészen addig míg szerencsém volt bekerülni munka közbe a körbe. Nem dolgozni mentem, csak megjavítottam amit ők nem tudtak.

Hát amiket ott beszélgettek ellentétes volt azzal, amit nekem mondott.

 

Összefoglalva, az internet nagyon hasznos dolog, és sok olyan információt tartalmaz, ami elég sok kellemetlenségtől tud minket megóvni. Régen én sem hittem el, mígnem beleláttam a rendszerbe több év után.

 

Természetesen egy független cégnél, amely a 3 nagy Német biztosítótársaság kezében van, csakis "független" termékeket lehet kapni. (Ezt egyik munkatárs se magyarázza ki)

Csak azt nem értem hogy miért a legolcsóbb és legrugalmasabb választás, ha egy szimpla megtakarításnál is az első két éves befizetést konkrétan odaadjuk  a cégnek.

 

Azt pedig nem is merem megemlíteni, mert biztosan rossz tanácsadót fogtam ki(a volt vezetőm aki kiállt melettem mindig), hogy 3X is említettem hogy szükségem lenne egy egészségpénztárra, de azóta sem lettem az ügyfele. :)

 

További szép napot.

 

Prof Creative Commons License 2015.01.29 0 0 4771

Függetlenként mondom a (volt) kolléga szavaira: tégy így!

Előzmény: LTamas89 (4770)
LTamas89 Creative Commons License 2015.01.29 0 0 4770

Szia!

 

Közel 7 éve dolgozom az OVB-nél, területi vezető vagyok. Az az eljárás, amit az adott üzletkötővel tapasztaltál, teljességel elfogadhatatlan és tiltott! Egyrészt: postán sosem fogod megkapni a feltételeket, hisz abban csak a kötvényt küldik ki. A feltételeket az az ajánlati csomag tartalmazza, amiben a neked szánt 3. példány is van. A 3. példányt és a feltételfüzetet mindenképpen az ügyfélnél kell hagyni. Ha nincs nyomtatott feltételfüzet (egy-két ajánlat esetén már elektronikusan is odaadható), 3. példány hátrahagyása mellett (!) legalább PDF formátumban át kell adnia azt az üzletkötéskor. Nem utána, nem a csekkbefizetéskor, hanem a KÖTÉSKOR.

 

Én is azt javaslom, hogy ne fizesd be a csekket, mert ez nem a rendes eljárásrend, és nálam például teljesen megölné a bizalmat az adott üzletkötővel kapcsolatban. Sajnos néhány munkatárs hasonló viselkedése kihat az egész cégre, így kérlek jelezd ezt a porblémát (az üzletkötő nevével együtt) a ovb@office.ovb.hu e-mail címen, vagy a 06-1-231-0670-es telefonszámon, így segítve a munkájukat szakszerűen végző tanácsadók munkáját.

 

üdv,

Lantos Tamás

Területi Vezető

OVB

Előzmény: notung (4768)
Prof Creative Commons License 2015.01.29 0 0 4769

Nem.

Amíg nem hoz másolatokat, ne fizesd be! Mondjuk ilyen belépő után én utána sem fizetném be.

Magyarázatként: a mostani titkolózás egy lehetséges célja (nagy valószínűséggel) az, hogy még csak véletlenül se olvasd el a feltételeket és szabályzatokat, esetleg felfedezve bennük azokat a kitételeket, amelyek számodra kevésbé rokonszenvesek (esetleg nem mondták a beszélgetések során).

Ha van megtakarítási hajlandóságod, keress másik üzletkötőt, akár másik cégtől.

Előzmény: notung (4768)
notung Creative Commons License 2015.01.28 0 0 4768

Sziasztok!

Tudna valaki egy infót szolgáltatni nekem? Sajnos nem vagyok otthon szerződéses ügyekben...

OBV-től egy fiatalemberrel megállapodtunk, félreteszek havonta egy kis pénzt, amelyet xy cég befektet, kamatoztatnekem, blabla. Az általam aláírt papírokból nem kaptam másolatot, fiatalúr szerint, ha a sárgacsekken befizetem az első részletet, majd akkor, utána küldik. Ez mennyire legális vagy bevett dolig? Bízhatok bennük?

LTamas89 Creative Commons License 2015.01.02 0 0 4767

Ugyan már! :) Az első hozzászólásából láttuk, hogy nem sok köze van a témához, a reklámozáson kívül...

Előzmény: fagyalf (4766)
fagyalf Creative Commons License 2015.01.02 0 0 4766

Kár, legalább előtte válaszolt volna és kiderült volna, hogy mennyire ért vagy nem ért hozzá. :( 

LTamas89 Creative Commons License 2015.01.02 0 0 4765

Koszonjuk, koszonjuk! Ideje volt.

Előzmény: Daniel Jackson (4764)
Daniel Jackson Creative Commons License 2015.01.01 0 0 4764
Előzmény: fagyalf (4763)
fagyalf Creative Commons License 2015.01.01 0 0 4763

Tehát akkor nem tudsz válaszolni a kérdésemre! Magyarul nem tudsz fikarcnyit sem a pénzügyi szektor szereplőitől. Csak valakinek a félig sem tájékozott mondandóját akarod ráerőltetni, a Tőled leheletnyivel hozzáértőbb emberekre!

Édes gyerekem, ez nem az a fórum! Ha bizonyítani akarsz előtted a lehetőség! De nem éltél vele!

Nem tudsz semmit arról amiről vélemény alkottál! Ilyetén módon rágalmazol! 

Jó játéok lesz a saját szavaidat elemezve azokat ellened fordítani! Tessék!

"aki igazán jó döntéseket akar hozni az független szakértőhöz fordul" = OVB

"olyanhoz akinek nem áll érdekében értékesíteni" = OVB

"sok ügynökséget dekára megvesznek a biztosítók és sok más cég" = a magyar piacon ki fizette le az OVB-t?

"Az ovb elsősorban magánszemélyek ügyeivel foglalkozik, nem igazán van képben vállalatokéval" = OVB

és foglalkozik cégekkel is, van lehetőség akár bankszámlánál is jobb kondiciót adni, ha több 10-100-1000 alkalmazottja van. De csak az OVB-n keresztül! Bankba bemegy 10 dolgozó nem fog kedvezményt kapni.

"Pl egy nagyvállalat nagyon jól tudja, mely pénzintézetekkel érdemes szerződésben állnia, nincs szüksége ovb féle cégek"  Honnan? Ezek szerint Te már intéztél ilyet. Élj a példa lehetőségével! Légyszíves!

"Az ovb szolgáltatásait általában laikus pénzügyileg nem tudatos emberek veszik igénybe, az ilyen cégekről egy bank vezető hitelreferense is elég negatívan nyilatkozott" Akkor most OVB, vagy ahhoz hasonló cégek és ráhúzzuk az OVB-re?

"Aki tudatos a pénzügyekben az ki tudja választani a legjobb bankszámlát, a legjobb diszkontbrókert és a legígéretesebb részvényportfóliót az egyedi részvényeket is beleértve." Valószínűleg igen, de sanszosab, hogy nem. De ha ki is tudja választani, akkor is jóval több idejébe és utána járásába kerül. Van akinek 1 órája sincs rá! 

"Az ovb szinte csak a biztosításokhoz ért, a gazdaság működéséhez, a piaci ciklusokhoz már egyáltalán nem." Ezt melyik fórumtárs állította? Szerintem egyikünk sem!

"A cikkeket amiket belinkeltem érdemes elolvasni, tanulságosak." A kérdéseket amiket feltettem érdemes megválaszolni, mert ha nem teszed kiderül a hozzá nem értésed, de nagyon gyorsan kiderül! Így azonnal hiteltelenné válsz!

Előzmény: Alonso8y (4761)
LTamas89 Creative Commons License 2015.01.01 0 0 4762

BUÉK!!!

 

Ezt pedig a kedves read-only tagoknak:

 

1. Olyan nincs, hogy az UL "rossz" vagy "jó". Vannak piszkosul drága, sz*r alapokkal rendelkező módozatok, és vannak korrekt költségszerkezetű, jó alapkínálattal rendelkezők is. Elhiszem, hogy ebből kevesebb van, de van. És köthető. És köti az OVB is. És az MPK is. És köti sokmindenki más is. Pont.

 

2. A jó módzatok is akkor jók, ha megfelelő időtávú cél társul hozzá. Ez 15, de inkább 20 év a legtöbb esetben. Egy jól megválasztott UL, jó költségszerkezettel, bónuszokkal, és jól menedzselt portfólióval a legjobb döntés lehet. De nem minden célra, és nem mindenkinek, vili?

 

3. Olyan, hogy az "OVB (vagy helyettesítsd be bármelyik nagy közvetítőcéget...) szar szemét átverés", olyan sincs, kedves gyerekek. Minden tanácsadócégnél (OVB, MPK, Bnet, illetve Quantis és Consequit) vannak gerinctelen férgek, akik átverik az ügyfelet, és vannak megbízható, tanult, korrekt TANÁCSADÓK.

 

 

BUÉK!!! :)

Alonso8y Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4761

Bárki tud ajánlatok után nézni, azonban aki igazán jó döntéseket akar hozni az független szakértőhöz fordul, olyanhoz akinek nem áll érdekében értékesíteni, mert sok ügynökséget dekára megvesznek a biztosítók és sok más cég. Az ovb elsősorban magánszemélyek ügyeivel foglalkozik, nem igazán van képben vállalatokéval. Az teljesen kizárt h fedezeti ügylet céljából az exportőrök ilyen jellegű cégekhez forduljanak. Pl egy nagyvállalat nagyon jól tudja, mely pénzintézetekkel érdemes szerződésben állnia, nincs szüksége ovb féle cégek szolgáltatásaira. Az ovb szolgáltatásait általában laikus pénzügyileg nem tudatos emberek veszik igénybe, az ilyen cégekről egy bank vezető hitelreferense is elég negatívan nyilatkozott. Aki tudatos a pénzügyekben az ki tudja választani a legjobb bankszámlát, a legjobb diszkontbrókert és a legígéretesebb részvényportfóliót az egyedi részvényeket is beleértve. Az ovb szinte csak a biztosításokhoz ért, a gazdaság működéséhez, a piaci ciklusokhoz már egyáltalán nem. A cikkeket amiket belinkeltem érdemes elolvasni, tanulságosak.

Előzmény: fagyalf (4759)
fagyalf Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4760

Persze tudom, hogy egy csapatban játszunk, csak Téged szerettelek volna még kiegészíteni. :)

Előzmény: LTamas89 (4751)
fagyalf Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4759

Itt jön ki gyönyörűen az hogy egyáltalán nem értesz a szakmához.

Légyszíves számold ki a bankmonitoron vagy bármely más honlapom egy 6 milliós forgalmú, tehát havi 500 e Ft be és kifizetést bonyolító társasháznak mely bankszámla lenne ideális Debrecenben!

Vagy ugyanitt havi 200 e Ft keresetű alkalmazottnak mely bankszámlát ajánlanád?

Az OVB munkatársai ezt, ha nem is a kezdők, de meg tudják válaszolni, nem azonnal, mert lehet még vezető sem köt társasházat. De utána jár! Ezt egy th. kezelő, max 3 nap alatt tudja megtudakolni és utána tud dönteni. Pedig egy bankszámla nyitás elvben egyszerű dolog! Nem beszéltem ettől bonyolultabb kérdésekről.

Esetleg azt is belinkelheted mit ajánl a kiszámolós honlap!

Előzmény: Alonso8y (4754)
resztic07 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4758

Hát ovb-s kételyeim nem sikerült eloszlatni. De közben a hozzászólásokat olvasva mindkét tábornak igazat kell adjak bizonyos dolgokban.  Arra viszont rajöttem hogy nem fogok az ovb -nek dolgozni.  Igazat kell adjak Lantos Tamás megjegyzéséhez miszerint ahány iroda annyi ovb.  Annyira jó érzéssel töltott el amikor barátaim kollégáim, miután megtudták milyen másodállásba vágtam bele megkerestek,  és megkértek segítsek nekik kilábalni pénzügyi problémáikbol. De nem az ovb-ben bíznak hanem bennem.  Tudom hogy ha ezt a szakmát szívvel lélekkel csinálod akkor garantált a siker.  Mindegy melyik tanácsadó cégnél vagy. De az én azt vettem észre legalábbis annál a struktúránál amelyiknek dolgozom hogy a mennyiségi munkatarsakra hajt nem a minőségire. Futoszalagon dobálja az olyan "tanácsadókat " akikre a kutyámat nem biznám nemhogy a pénzem. És ezek miatt a kollégák miatt nem szeretnék az ovb nek dolgozni. Úgy érzem ha a cég rendet rak munkatársai között és megválogatja hogy kit is vesz munkatársi körébe akkor biztos lesz számára a siker.  De így nem.  Egy tanárom mondta azt hogy jól mindent meg lehet tanulni a többihez tehetség kell. Igaz ez a mondás de sajnos az ovb-nel legalábbis az én struktúrámnál olyan hozzá nem értő és gyorsan meggazdagodni kívánó fiatal nagyképű személyek vannak akik miatt nemet kell mondjak mind ügyfélként mind munkatársként. 

De mindezek ellenére Boldog Új évet az ovb-nek. Mert tudom hogy dolgoznak ott olyan emberek akiknek a tudására és hozzáállására büszke lehet az ovb és a szakma. 

 

BUÉK.  

LTamas89 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4756

A kollega arra gondol, hogy sok lakásbiztosításba vagy egyéb kockázati, vagyon, felelősségbiztibe bele tudunk rakni egyedi kedvezményeket. Ahogy egyébként sok más alkusz is...

Előzmény: Alonso8y (4754)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4755

Legjobb pénzügyi szakértő? :D Azért ez elég merész kijelentés egy hatásvadász bloggerről. :)

 

btw: amit kb. egy hete linkeltél, az nem a Corvinus tanulmánya, hanem egy újságcikk, aminek az a szalagcíme, hogy "A Corvinus Egyetemet (korábbi nevén Bp-i Közgazdaságtudományi Egyetemet) elvégzők fele sem képes arra, hogy kihámozza egy unit-linked életbiztosítás szerződési feltételeit és számszerűsítse, hogy mit jelent egy ilyen szerződés." :))) Te vagy el sem olvastad mit linkelsz be, vagy nem sikerült helyesen értlemzned. :))) Ez egy kritika az átláthatatlan költségszerkezetre és/vagy talán a Corvinuson ma végzők színvonalára...  De semmiképpen sem egy Corvinus által készített tanulmány.... :D

 

Én az UL költségszerkezetbőlből írtam a Corvinusos szakdogám, ha érdekel a téma, mélyedj el benne. ;) Néhány hónapja be is linkeltem.

 

Csak ilyen butaságokat ne írj, pls... :( Tessék abbahagyni, mert fááááj! :)

Előzmény: Alonso8y (4753)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4752

A nyomott jutalékot mint POZITÍVUM-ot mondtam...

Előzmény: fagyalf (4749)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4751

szerintem nem vetted észre, hogy mi egy csapatban játszunk...

Előzmény: fagyalf (4749)
fagyalf Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4750

Nem győzködöm, csupán azt közöltem vele, ezek szerint nem teljesen közérthetően, hogy csak a saját korlátozott látókörét és tapasztalatlanságát bizonyítja, minden egyes újabb hozzászólásával.

 

Magyarul az üzenetem, amit hosszúra nyúlt levelem hordoz: Hülye vagy fiam, ülj le, egyes!

Előzmény: LTamas89 (4748)
fagyalf Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4749

Tudunk több olyan terméket, mondani, amit kifejezetten olcsóbban kap meg az ügyfél az OVB-n keresztül, mintha cégnél vagy egycéges alkusznál kötné! Akár 10-15 %!

Tehát jól átverjük az ügyfelet!

 

A jutalék elosztással kapcsolatban: ki kapjon többe vagy ugyanannyit? A több tapasztalattal rendelkező kolléga vagy az újonc? Erre is van egy jó német példám. Megkérdezték a német autóipari szegmensben dolgozó mérnököt, hogy nem zavarja-e az, hogy egy kezdő közel azonos bért kap mint Ő. Válasza az volt, hogy nem mert, most alapozza meg életét egzisztenciáját és alapít családot, tehát kell neki a kereset. Következő kérdés az volt ,hogy akkor Ön aki már ezen túl van, nem érné be kevesebbel. A válasza a következő volt: Nekem pedig már gyógyszerre és orvosi ellátásra kell a többlet költség (mondta mosolyogva!). :)

Előzmény: LTamas89 (4747)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4748

Teljesen feleslegesen győzkdöd, ez egy kiszamolo.hu-s reklámmajom. :) Soha nem fog racionálisan gondolkodni, csak ír egy két jól hangzó sort a kiszamoloról, belerak 4-5 idegen szót, amit nemrég olvasott a Haszon magazinban, és közbe szid mindenki mást :)

Megnéztem pár hozzászólását, máshol már kimoderálták reklámozás miatt, csak a Klubtopicok egy kicsit lazább...

Előzmény: fagyalf (4746)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!