Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Megmondtam a lányomnak, hogy ha meghalok és eltemet, még a temetőbe se engedjen be katonát, nem hogy a sírhoz vagy a ravatalhoz.
-----------------
Ez ugyan morbid lesz egy kicsit (talán már el sütöttem egyszer??) de tudják e az olvtársak, hogy az elmúlt 30 évben, beleértve minden tiszt, tábornok temetését is, melyik katonának a temetésén volt ott a legtöbb aktív tiszt ?
Itt le merem írni, megértitek, annyira rendőr volt, hogy a vége felé a kórházban azt mondta, hogy az éjjel járőrben volt, és vigyáztak a szobatársával a környék rendjére, és azt mesélte az egyik ápolónő, hogy azzal fenyegette meg, ha még egy lépést közelít, őrizetbe veszi. :-) :-(
Szóval mikor meghalt bementem a Készenléti Rendőrséghez, hogy a ny. alezredes úrnak intézzem a temetését.
Megigérték, hogy a koporsó mellé két díszőrt és egy trombitást biztosítanak.
A szertartás kezdete előtt tíz perccel még nem volt ott senki, felhívtam az előadót, aki közölte, hogy egyéb szolgálati feladatok miatt senkit nem küld. :-(
Az élete volt a szolgálat.
A Készenléti Rendőrség empátiájáról és stílusérzékéről még annyit, hogy a tiszti karhatalmi egységbe az elsők között beállt és őrnagyként nyugdíjba ment tisztet, valamikor 2008 körül október 23. tiszteletére !!! léptették elő ny. alezredesnek. :-)
"Tehát katonai tiszteletadás csak akkor jár, ha legalább a szervezet halottjává nyilvánítják, de ez esetben is 50 %-ig átvállalható a temetés költsége, viszont az elutasítás indoka alaptalan és sértő."
Félreérthetően fogalmaztam, az 50 %-ig terjedő költség átvállalás az esetben is jár, ha egyébként a katonai tiszteletadás nem.
"az illetékes rendőri egységnél, ahol a férje korábban aktívként szolgált, közölték vele, mivel az elhunyt nem nyugdíjas, hanem CSAK(!!!) járadékos, ezért semmiféle kegyeleti hozzájárulás sem számára, pontosabban a hátramaradottak számára nem jár. Ahogy, hallom nem egyedi eset. "
Egyértelműen törvénysértő ez a kijelentés a megkülönböztetésről, azonban a katonai tiszteletadással történő temetés már sajnos nem jár automatikusan az aktív hivatásos állomáynú elhunyt esetében sem. A jelenleg hatályos Hszt. ismét egy fogalomkörbe terelte a korhatárt betöltött nyugdíjasokat és a szolgálati járandóságban részesülteket, mindenki szolgálati nyugdíjasnak minősül, és azonos jogok illetik meg.
"29. szolgálati nyugdíjas: a hivatásos állományból nyugállományba került, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) szerinti öregségi nyugdíjban részesülő vagy a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény (a továbbiakban: Knytv.) szerinti szolgálati járandóságban részesülő személy, valamint a hivatásos állomány azon korábbi tagja, akinek a szolgálati viszonya 2012. január 1-je előtt rokkantsági nyugállományba helyezés miatt szűnt meg"
"(6) A szolgálati nyugdíjas és közeli hozzátartozója a XXII. Fejezet rendelkezései szerint jogosult szociális gondoskodásra és kegyeleti ellátásra."
"XXII. fejezet:
262. § (1) Ha a hivatásos állomány tagja a szolgálati kötelezettség teljesítése során az életét feláldozta, őt a miniszter hősi halottá vagy a szolgálat halottjává nyilváníthatja.
(2) A miniszter, az országos parancsnok, valamint az állományilletékes parancsnok a hivatásos állomány elhunyt tagját, valamint az elhunyt szolgálati nyugdíjast - a szolgálat teljesítése során szerzett érdemeire figyelemmel - a rendvédelmi szerv, fegyvernem, helyőrség vagy szervezeti egység halottjává nyilváníthatja.
263. § (1) A kegyelet hivatalos kifejezéseként a 262. § szerinti elhunytat - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - végtisztesség megadásaként - az intézkedésre jogosult közeli hozzátartozó hozzájárulása esetén - katonai tiszteletadással, az intézkedésre jogosult közeli hozzátartozó kérésének megfelelően polgári szertartással vagy vallási közösség által végzett vallásos szertartással kell eltemetni.
...
264. § (1) Ha a hivatásos állomány tagját hősi halottá, a szolgálat vagy a rendvédelmi szerv halottjává nyilvánították, temetésének költségeit a rendvédelmi szerv viseli.
(2) Az (1) bekezdés hatálya alá nem tartozó elhunyt esetében a rendvédelmi szerv a miniszteri rendeletben meghatározottak szerint, legfeljebb 50%-ban viseli a temetés költségeit, míg a 263. § (2) bekezdésének hatálya alá tartozók esetében méltányosságból hozzájárulhat a temetési költségekhez."
Tehát katonai tiszteletadás csak akkor jár, ha legalább a szervezet halottjává nyilvánítják, de ez esetben is 50 %-ig átvállalható a temetés költsége, viszont az elutasítás indoka alaptalan és sértő.
Ahogy emlékszem, a Hjt. is hasonlóan szabályozza, de most mennem kell, nem tudom egyelőre beidézve.
A helyi battlespace owner :) esetleg kissé felnagyította az arányokat:)
Off on
A falu bolondját kérem nem bántani, azt olvastam a neten hogy bizonyos szomszéd országbéli falu komoly psywar akcióban vetette be a rendszeresített illetőt:)
Amcsi turista meg akart bizonyosodni hogy vannak-e vámpírok a környéken, a válasz hogy természetesen vannak:), csak ki kell ülni éjjel az abban a helyi néplegenda szerinti ( akkor találták ki...) vámpírleső helyre, felszerelve a force protection eszközökkel ( kedvezményes USD áron kapható fokhagymafüzér ...).
Turista kiült az éjszakai lesre, reggel elgémberedve ( csak késő ősz volt...:)) de lelkesen mesélte hogy mit látott :bizony abnormáis fejformájú, érthetetlen nyelven dadogó kopasz valami ( természetesen fekete nagykabátban:)) lófrált a környéken:), csakis vérszívó lehetett)
És mivel az dezinformáció sincs ingyen...
Off off
Azt a cikket nem csak itthon olvassák, pont jó hogy bizonyos személyek mutogassák az illegális határátlepő jelölteknek hogy bizony nem igaz hogy elkapnak szinte mindenkit, lásd Abdul mit ír az újság ( és szurkold e a x eurót):)
A biztosítók létszámát, béreit, jutalékait, reklámköltéseit, irodáit, székházait és kartellárait nézve a gerincbeteg hende állítása megalapozottnak tűnik.
Persze sokan és sokat fizetünk nekik abban reménykedve, hogy ha baj érne minket, akkor megkapjuk a segítséget, amit a reklámokban, brossúrákban ígérnek, de nem kevesen - magam is - jártam már úgy, hogy az apróbetűs részt nem értettem világosan a kötvény 4. mellékletének 43. oldalán és ezért úgy jártam, hogy még annyit sem kaptam, amennyit befizettem az évben...
Szóval valahol biztosan van olyan ország, van olyan biztosítás, ahol a biztosító valóban az ígérte szerint és gyorsan teljesít kár esetén.
A hasonló nagyságrendű munkáltatóknál, mint pl a rendőrség, vagy a MÁV Csoport cégei, van biztosítás a dolgozókra. Ha ismertek lennének a biztosítási díjak és a kifizetés számai, akkor ki lehetne számítani, de fogalmam sincs, hogy hozzá lehet-e férni ezekhez az adatokat. A rendőrség 1996-97 körül évi 300 milliót fizetett a Providenciának, mai adatom nincs.
Szerintem kicsit fals az összehasonlítás, mert nem ismerjük a kettő közti arányokat. Ha a honvédség min. ugyanannyit fizet a balesetekben okozott károkért, a balesetes katonáknak, a családnak, a hátramaradottaknak stb. mint a biztosító, és a biztosításból hosszú távon megspórolt pénzből még marad is, akkor lehet,hogy tényleg igaza van Hendének. El tudom hinni, mert a biztosító annyival több biztosítási díjat biztosan fizettetne, hogy saját fenntartási és működési költségeit + a nyereségét is "biztosítani" tudja a kifizetett káreseményeken túl!
Természetesen ki lehet ásni az oszlopot,le lehet szedni róla a drótot,de ennek a műveletnek eltüntetni a nyomait úgy,hogy a járőr ne szúrja ki,az nem igazán menne.
Főleg több alkalommal...
Könnyen lehet,hogy a riporter megtalálta a kocsmában a jól értesült falubolondját...:)
Hmmm....oszlopkiemelés : megfelelő mennyiségű vizeskanna+lapát+ásó+menekülttel megoldható , viszont az a vietnámi rohamutász :) átkelési tempó ( különösen vegyes csoportoknál) már nagyon gyanús, az eltűnésük a természet lágy ölén még gyanúsabb..:), hacsak nem veri Allah ideiglenes süketséggel-vaksággal a gyaur őröket és lakosokat 10-20 km mélységű sávban:)
Itt inkább arról lehet szó hogy a kedves riporter a hagyományos vidéki információ központban tájékozódott ( helyi kocsma), figyelmen kívül hagyva az információ minőségét befolyásoló tényezőket ( sör, bor, kisüsti jellegű ...):)
Kár hogy így "lerendezték":( a Szöcskét, de egyáltalán foglalkozott valaki azzal hogy kidolgozzon a járműhöz egy harcászati koncepciót ?
Mert máshol ez működött ( régi sztori, a É-Afrikai hadjáratig nyúlik vissza az "anyahajó" terepjáró teherautó+támadó terepjárók együttes, aztán 80-as évek Csád, most meg daesék....).
A dzsihádmobíl meg olyat tett lehetővé mint a 2014-es daes erőátdobás Irakból Szíriába, 5-6 fős csoportok egy terepjáróval, kisebb gk csoportok külön útvonalakon, a lőszer/üa. szállítók előreküldve civil teherautóknak álcázva.
És az eljárás működött teljes koalíciós légi fölény közben.