Ó, te szegény.
Én mostanában, ha rázós feladatot kapok, ezt motyogom magamban: jó tapasztalatszerzés lesz ez nekem, jó tapasztalatszerzés lesz mindenkinek.
Pontosan, a 'zacis fickó' a szalonban dolgozott, Emma pedig a titokzatos területről érkezett. Az üvegháznak 2 bejárata van, és az alakja nem téglalap (kicsit ferde az egyik üvegfal, ezért ötszög).
Nem emlékszik valaki, hogy mondta Henry az érseknek, hogy meg kell fújni a forró kaját? Már elfelejtettem, pedig nagyot nevettem ezen.
Aki itt SPOILER-ezni mer, azt gyíkká varázsolom!!!
(Elhiheted, az egész magyar hadsereget én látom el gyíkhússal!!!)
(Gy.k.: SPOILER az, ha el?re elmondom, hogy ki a gyilkos.)
Örülök, hogy egyezik az ízlésünk :)Végre találkoztam valakivel aki, imádja a "legjobb párost a sorozatban" ;)...köszi , hogy leírtad mi lesz a későbbi részekben,,, tényleg nagyon klassz!! Már alig várom őket, csak kérdés, hogy hol és mikor adják le ,,, te hol láttad ?..és milyen hallani angolul a szereplőket ?...biztos szuper...kár hogy csak 26 rész van összesen. A kedvenc részem nekem is a Royal Flush !!!...sajna az első 5 részről most a Duna tv-n lemaradtam,,,de rémlik még néhány dolog onnan is :) ,ja amikor Ivy Agathat hengerpárnának nézi, azt a rész is szeretem,,, de a 20. is csúcs amikor James csapzottan előkászálódik a bokrok mögül :) (van ICQ-d , MSN-ed vagy valamilyen "csetelős" progid ? ..jó lenne vmikor dumcsizni ;)
meg Emmát (akit Rose helyett küldtek Teddynek) is a rejtélyes területen keresztül vezették be a téli kertbe, legalábbis nem hinném, hogy a szalonon keresztül ment volna, ahol épp a költők tartottak előadói estet :)
Nem, a "rejtélyes területről" is van ajtaja. Ezen jött be Teddy egyszer, amikor Lady Levy a papgájjal a télikertben üldögélt, és Teddy mögött látszott a "rejtélyes területed" folyosója.
Koszonom a segitseget, sajnos korabbi reszeket csak kesobb tudok megnezni, igy az utolso ket resz es az emlekezetem alapjan rajzoltam.
Az etellift eleg furcsa, mert a konyhaban belog az etkezoben pedig a falon van az ajtaja.
Kenytelen igy olyan szeles lenni, mint a feljaro resz a konyhabol es a lepcso mogott kell, hogy legyen, bar igy akkor sok minden belefer.
Szerintem a dolgozoszoba igy nez ki, es az ablakbol tenyleg valami novenyzet volt lathato.
A telikertnek csak a szalonbol van bejarata?
Lady Levi szobajat en is a szalon fole kepzeltem, mindenkeppen egy sarokban kell lennie.
Nem tudom, hogy a focimben mutatott hazrajz, amikor szembol mutatjak a hazat, mennyire felel meg a valosagnak, de talan igen.
Görcshöz hasonlóan, szerintem is kilóg a kamra a konyhafalból az udvar irányába, sőt egy kis ajtó is nyílik belőle az udvarra. Úgy emlékszem a Mmeldrum vázák részben ez jól kivehető.
mtoma73, jól haladsz a térképekkel!
Konyha: A kamra félig "kilóg" a házból, kimenet ezt kerülik meg. Elmondani nehéz, rajzolni meg lusta vagyok.
Szerinted milyen széles az étellift? Multkor is ez zavart.
Foldszint: Hiányzik a szalon mögött a Télikert. A dolgozószobához vezető út sem világos nekem. Poppy kijött egy ajtón, megtörölte könnyeit, és az ajtó mellett levő közelebbik ajtón (tehát ugyanazon a falon van mindkettő) kiment az előtérbe. Szóval az az ajtó a lépcsőfeljáró alá nyilhat (ez valószínű nem a dolgozószoba ajtaja, csak a vágás miatt tűnik úgy).
Lady Levi szobaja: Az ablaka ugyan olyan, mint az alsó szinten a szaloné, vagy az ebédlőé: 3-as osztásban kis kiugró ablak. Ja, és pont a Szalon fölött van.
Az utolsó részben elég jól ki lehetett látni a konyha ablakon. Bal oldalon végig egy vaskerítés volt; régebbi részekben pedig szemben lehetett látni ilyen kerítést, szóval valahol a kert egyik sarkában van a konyha...vagy a műteremben. :)
A dolgozó kérdésében tévedtem, ezt elismerem, de az étellift George háta mögött van... Amúgy régen láttam a "háborús sérült" c. részt, abból tápláltam a dolgozó elhelyezkedésére vonatkozó elképzeléseimet, ráadásul most nincs is itt, hogy megnézzem... Valaki nem tudja megmondani, hogy is volt, mikor Sir Ralph jött ellenőrizni Őméltóságát?
A térképpel kapcsolatban annyit, hogy a földszinten George dolgozójából úgy tűnik, mintha egy pálmakert nyílna hátulról. Erre viszont nem emlékszem a "Háborús sérült"-ből, mert akkor mintha ott egy könyvespolc lett volna.
Nekem az is tetszett ebben a részben, mikor Lady Levender felhívja Mrs. Liptont. Ahogy a dobást gyakorolja...! Meg mikor James felkiált: "Tökéletesen jól tudom, hogy szereti Őméltósága a tojást!"
mtoma73, megnéztem és nagyon jól szórakozom rajta, különösen a "rejtélyes területen", ami olyan, mint amikor a középkori térképekre ráírták a felfedezetlen területre, hogy "itten sárkányok vagynak".
Azért ne feledd, hogy egy része a háznak biztosan csak filmstúdióban létezett, úgyhogy nem érdemes beleőrülni az alaprajzba.
Elkeszultek a 2.0-s verziok az alaprajzokbol.
Lehet kritizalni. Korabbi reszeket sajnos csak kesobb tudok megnezni, igy a pontositas is csak a tegnapi resz alapjan keszult.
Konyha Foldszint Lady Levi szobaja Mrs. Lipton szobaja
Szerintem Mabel volt a legjobb, egesz vegig evett. Nem is emlekszem mikor evett ennyit?
A vegen is, amikor kiitta a levest, egy uveg borral a kezeben. Fetrengtem a nevetestol, meg most is nevetek, ha ragondolok..haha
Egyébként a mostani "Mrs. Lipton's" részben a George-Cissy konfliktust élveztem legjobban, az Egyesült Munkáspárti kampányszórólaptól kezdve Cissy visszatéréséig. Cissy reakcióit szvsz kicsit túlrendezték (ábrándos nézés a kamerába, elmorzsolt könnycseppek stb. - talán Catherine Rabbet nem tudta volna visszafogottan eljátszani?), de George Meldrum egészen delikátan kiváló volt, ahogy az arcán átviharzanak a hiúság, a gőg, a düh, ami küzd a lánya iránti féltéssel..., és Cissy sebezhetősége, lelki megtiportsága, amit eddig nem láthattunk benne...
George/Donald Hewlitt tetszési indexe nálam gyorsan emelkedik, pedig eddig sem volt alacsony.
Nem, a meleg vizembe :) Asterix Britanniaban nagyon jo :)
De amugy ez tenyleg nagyon durva...ugy omlik arrafele mindenunnen a mentaszosz es a sodo, mint ahogy a nemet turistak hiszik azt kis hazankban a pirospaprikarol es a fokhagymarol.