Keresés

Részletes keresés

Andalgó Creative Commons License 2000.03.11 0 0 94
Kedves Jemand!

Jösz-e esetleg a hobbi talira? Mert akkor elhozhatnád azokat a csodás mintákat!

Előzmény: Jemand (89)
Jemand Creative Commons License 2000.03.10 0 0 93
Noa nem biztos, hogy jó az ötlet de valahol olvastam, hogy ecetes vízben áztatva a hímzést a fonal színe nem enged. Ha jól emlékszem hideg vízről volt szó. De megesküdni nem mernék az ötletre, szavatosságot nem vállalok!:))
Talán a többiek megerősítik vagy elvetik az ötletet mint használhatatlant.
Noa jó havat és nagyon vigyázz magadra.
Üdv.Jemand
noa Creative Commons License 2000.03.10 0 0 92
Sziasztok!

Holnap elutazom egy hétre, addig is jó munkálkodást mindenkinek! Természetesen viszem Jemand mintáit és a muníciót is !!
Nem tudjátok mit lehet tenni, hogy ha az egyik kész gobelin elhúzódott (kicsit rombusz alakú négyzet helyett, pedig kereten csináltam) ? Esetleg áztassam és úgy húzzam? De nem fogják össze egymást a színek?

Kádár Mónika Creative Commons License 2000.03.10 0 0 91
és egy használhatónak tűnő mintákat is bemutató oldal: http://www.needlework.com
Kádár Mónika Creative Commons License 2000.03.10 0 0 90
Ügyeskezűek, a következő oldalon magyar keresztszemes minták vannak:
tp://www.cogpsyphy.hu/~ujvari/mek/tarsad/neprajz/gyergyoi/minta.html
Itt alant pedig nem tudom, milyen minták, de nagyon szépek, sajnos valszeg nem másolhatóak egy az egyben, mert hogy nem túl jó minőségűek, de gyönyörűek a színeik:
http://www.caron-net.com/patterns/tinson1.html
Jemand Creative Commons License 2000.03.10 0 0 89
Sziasztok!

Andalgó goblein mintákat küldtem Noanak. Postán mivel egy ábra több mint 6 megát foglalt le és ha tömörítettük akkor meg használhatatlanra homályosult. Mailbe az említett okok miatt nem tudtam elküldeni.
Szerintem nincs jobb dolog annál amikor az általam készített kézimunkát végre a kezembe tarthatom sőt hordhatom. Ugyanis Én főleg kötés mániás vagyok de időnként hímzésre adom a fejem.
Nagy örömöm, hogy a férjem értékeli a munkáimat, sőt neki szoktam elmondani a kötés terveimet is. /Igaz hozzászólni nemigen tud, de türelmesen végighallgat, és ami a legfontosabb, hogy nagyon meg tud dicsérni egy-egy jól sikerült darabot!:)/
Akkor volt a legbüszkébb amikor róla akartak levásárolni egy pulóveremet. Ezt szó szerint értsétek, a kolléganők meg akarták venni az egyik pulóverét.
Aquila nem értettem pontosan miért baj, ha Te kézimunkázol, mi kifogása van a barátnődnek ez ellen. Még szerencse, hogy téged ez sem tud "visszatartani" a kézimunkától.:)
Üdv. Jemand

Meli Creative Commons License 2000.03.10 0 0 88
Szvsz ez nagyon relatív. Nekem van ilyen barátom is meg olyan is. Általában véve azonban a szűkebb baráti társaságban (eddig)sikk volt sk készített meglepivel ajándékozni. Azért csak eddig, mert mostanra mindenki nagyon elfoglalt lett (család, munka, háztartás, stb.). Persze ezt is embere válogatja. Van aki a pici szabadidejét is képes alkotással tölteni, más pedig a sokból sem szívesen áldoz erre. Hiszen mindenki maga határozza meg, hogy mi az igazán fontos az életében.
Aztán persze itt van a kézügyesség is. Ha valakinek nincsen, akkor sajnos hiába erőlködik. Bár egyszerűbb dolgokat akár ő is el tud készíteni. És akkor a kitartásról már nem is beszéltem. Van olyan barátnőm aki csodálkozik, hogy hogyan van türelmem a foltvarrásaimmal annyit bíbelődni (tervezés, sablongyártás, szabás, összeállítás, varrás). Persze az eredmény már neki is nagyon tetszik.
A legjobban mégis én örülök minden darabnak. Olyan jó érzés látni, hogy van értelme és eredménye annak, amit csinálok. Sajnos a munkámban (iroda) ez nem adatik meg. A legritkább esetben fordul elő, hogy kézzel fogható eredménye van az itt töltött óráknak. Sajnos. De ez már egyéni szoc.probléma...
Előzmény: aquila (86)
Andalgó Creative Commons License 2000.03.09 0 0 87
Szívemből szóltál, én is nagyon tudok örülni, mikor valami elkészül. Sőt, olyan furcsa, hogy elkezdem normál ruhadarabként hordani, és nyüstölöm a hétköznapokban, pedig előtte olyan óvatosan bántam vele.
Előzmény: noa (85)
aquila Creative Commons License 2000.03.09 0 0 86
Noa: Hú, ez aztán a két ellenpólus: jogszabályértelmezés és kézimunka. Egyébként ti nem tapasztaljátok, hogy baráti körben /pedig az ember általában megpróbál normális barátokra szert tenni, és nem hülyékkel körülvenni magát, az ugyanis van mindenhol másutt/ a kézimunkázás nem olyan menő? Van egy barátnőm - és esküszöm, hogy amúgy normális -, aki előtt a patchwork szót nem lehet kiejteni, csak körülírni. Az pl. szóba se jöhet nála, hogy mondjuk szülinapjára kapjon tőlem valami olyasmit, amit én csináltam. Ez hogy van?
Előzmény: noa (85)
noa Creative Commons License 2000.03.09 0 0 85
Szerintem alkati dolog. Én eléggé meg vagyok áldva kézügyességgel, és amihez az embernek tehetsége van, azt többnyire szívesen csinálja. A kézimunka nagy ellenségei általában a kétbalkezesek. Egyébként meg olyan jól esik elmerülve varrogatni és annyira tudok örülni a kész daraboknak, mert az végre egy kézzelfogható valami, amit én csináltam. Mert ugye, ha mondjuk egy jogszabályt véleményezek, az mégsem olyan, mint egy szép ruha, vagy egy gobelin-párna...
Előzmény: Andalgó (84)
Andalgó Creative Commons License 2000.03.09 0 0 84
Kedves Jemand!

Ilyen (milyen?) virágmintás csomaghoz hogy lehet hozzájutni? Ha megkérlek, nekem is küldenél? Ezt emailben küldöd, vagy valódi postán? (Bocs, ha hüjéket kérdezek itten.)

Noa!
Én pont úgy érzem, mint Te, hogy a sok betű mellett muszáj a kézzel alkotásnak is szerepelnie az életemben. Ez vajon miért alakult így velünk?
And

Előzmény: Jemand (80)
Andalgó Creative Commons License 2000.03.09 0 0 83
Kedves Jemand!

Ilyen (milyen?) virágmintás csomaghoz hogy lehet hozzájutni? Ha megkérlek, nekem is küldenél? Ezt emailben küldöd, vagy valódi postán? (Bocs, ha hüjéket kérdezek itten.)

Noa!
Én pont úgy érzem, mint Te, hogy a sok betű mellett muszáj a kézzel alkotásnak is szerepelnie az életemben. Ez vajon miért alakult így velünk?
And

Előzmény: Jemand (80)
noa Creative Commons License 2000.03.09 0 0 82
Bocs az elírásokért, de mindig rohanásban vagyok.
Előzmény: noa (81)
noa Creative Commons License 2000.03.09 0 0 81
Szia Jemand!
Hogy fokozzam a dolgot, ma úgyis a Múzeum krt-on adtam elő, úgyhogy óra végén - pont a legnagyobb esőben - elvinszoltam magamat a Ráday utcába (a Gobelin bolt, amit írtál), mert evett a kiváncsiság. Be is vásároltam anyagot és fonalat ahhoz, akiket küldtél. Legszívesebben most hazarohannék és kezdeném!!!
Nekem a terhelő szellemi munka miatt (jogász vagyok) egyszerűen lételemem az alkotás, az, hogy kézzel fogható dolgokat hozzak létre és ne A család persze megőrül, mondván, hogy miért nem olvasok inkább, de hát annyi betűt látok egyébként is, hogy brrrr. :-)))
A boltban nagyon kedves a nő, jól elbeszélgettünk. Jemand, téged az őrangyalom vezérelt most az utamba...
Előzmény: Jemand (80)
Jemand Creative Commons License 2000.03.09 0 0 80
Noa nagyon örülök. hogy sikerült örömet okoznom.
Jó kézimunkázást és pihend ki magad a szabi alatt.
Szia. Jemand
noa Creative Commons License 2000.03.09 0 0 79
Jemand!

MEGJÖTT A KÜLDEMÉNY!!! Egészen el voltam ájulva, pont ilyenekre vágytam. Ez a klasszikus virágminta a kedvencem. MÉg jó is, hogy a képek fekete-fehérek, mert így jobban mozoghat a fantáziám a színek kiválasztásánál!!! Ma futok fonalakat és kongrét venni. A közeljövőben úgyis otthon kell majd maradnom egy-két hétig eü. okokból, lesz mivel elfoglalnom magam. Szóval jókor jött. Jövő héten meg elutazunk, oda is viszem magammal. Már elkeseredésemben olyan giccses előrerajzoltat is megvettem volna, csak hogy ne unatkozzam.
Ha bármivel viszonozni tudom, írd meg, hátha olyat meg én tudok szerezni!

Andalgó Creative Commons License 2000.03.07 0 0 78
A babaruha varrást én is nagyon korán kezdtem, a házunkkal szemben egy varroda volt, onnan kaptunk rengeteg leesett maradék anyagot, tobzódni lehetett. Később aztán horgoltam a babáknak. Aztán szerencsémre a suliban is, és a gimiben is tanultunk varrást, így sok apró fogást megtanulhattam.
Az oldalhoz én is szívesen hozzájárulok saját tapasztalataimmal, ötletekkel, kötés, varrás, horgolás témában.
alienne Creative Commons License 2000.03.07 0 0 77
na sikeresen elketyerintettem az előbb a kódot.
szóval:
alienne@freemail.hu
ide írhatjátok a soksok ötletet.
Előzmény: alienne (76)
alienne Creative Commons License 2000.03.07 0 0 76
woooo.
impozans kollekcio :) most mar lesz hol/mit keresnem.
de magyar nyelvu meg nincs. ;)
az oldallal kapcsolatban: en most hazavonulok, aztan holnapra (vagy valamikor a héten) előállok ötletekkel.
Előzmény: Kádár Mónika (73)
Scully Creative Commons License 2000.03.07 0 0 75
Az oldalban én is benne vagyok, inkább a kötés-varrás-horgolás-hímzés témakörben...
Előzmény: alienne (63)
Meli Creative Commons License 2000.03.07 0 0 74
Köszike!
Most megyek böngészni...
Előzmény: Kádár Mónika (73)
Kádár Mónika Creative Commons License 2000.03.07 0 0 73
http://www.quilt.com/MainQuiltingPage.html http://www.quiltchannel.com/
http://quilting.about.com/hobbies/quilting/msubfreequilts.htm
http://fuzzytop.cats.ohiou.edu/quilt/quilt.htm
http://www.nmia.com/~ozzg/quiltbiz.htm
http://ttsw.com/MainQuiltingPage.html
http://petsmart.kodak.com/
http://www.aidsquilt.org/
http://www.electricquilt.com/
http://www.jbu.edu/ABCQuilts/
http://members.xoom.com/Quilt_Maker/index.htm
http://www.hickoryhillquilts.com/reviews.htm
http://www.quiltsoftware.net/
http://lostquilt.com/
http://www.quiltgallery.com/
http://www.mtjeff.com/~bodenst/page1.html
http://www.quilt-design.com/
http://www.antiquequiltsource.com
http://www.quiltshops.com/
http://www.piecesofthepast.com/thequilthanger/faq.html
http://www.quiltmag.com/
http://www.a2zbiz.com/quilt.shtml
http://www.quilt-design.com/patoct99.htm
http://www.quiltbroker.com/labels_care.html
http://www.quiltaway.com/
http://www.quilts-online.com/qnm/index.htm
http://www.quiltdoctor.com/
http://quiltcrazy.com/
http://www.AmericanQuilts.com/
http://www.quilt-in-a-day.com/tv/dscr400.asp
http://www.quilts.org/index.htm
http://www.onlineclass.com/NAQ/NAQhome.html
http://www.nequiltmuseum.org/
http://www.quilt-design.com/patjuly.htm
http://www.acadia.net/docksidequilts/ordquilt.html
http://www.sos.state.mi.us/history/museum/techstuf/civilwar/quilt.html
http://www.quiltsoftware.net/MINISOFT.HTM
http://www.quiltpro.com/
http://www.saqa.com/
http://www.geocities.com/Athens/Delphi/5557/
http://ares.redsword.com/dduperault/qsource.htm
http://quilting.about.com/
http://www.quiltcreations.com/
http://quilt.com/QuiltShowsPage.html
http://www.flying-geese.com/featuredquilters/biorose.htm
http://www.thequiltblocknw.com
http://ares.redsword.com/dduperault/quillow.htm
http://www.mtjeff.com/~bodenst/page5.html
http://www.hgbe.com/
http://www.jasmineheirlooms.com/
http://www.marciscustomquilting.com/area.html
http://www.quiltedlegends.com/
http://www.periwinklekid.com/quilterlibrary.htm
http://www.quiltcabin.com/
http://www.suzannesquilts.com/
http://www.quilts-online.com/mccalls/
http://www.quilthistory.com/
http://www.quilt-in-a-day.com/tv/dscr200.asp
http://www.quilt-in-a-day.com/
http://www.sostre.com/beginnersquilts.htm
http://www.keyweb.com/hightech
http://countryheritagetours.com/
http://home.sol.no/~sskjonbe/galleri.htm
http://www.glinn.com/news/quiltwkd.htm
http://www.mrquilt.com/index.htm
http://www.quiltedthimble.com
http://nqa.society.webjump.com/
http://members.tripod.com/~TigerRose/joinring.html
http://www.scqs.com/
Meli Creative Commons License 2000.03.07 0 0 72
Én szívesen segítkeznék egy ilyen oldal létrehozásában. Ha van valami pontosabb, akkor keress meg!
Előzmény: alienne (63)
Meli Creative Commons License 2000.03.07 0 0 71
IGEN!!!!
Előzmény: Kádár Mónika (70)
Kádár Mónika Creative Commons License 2000.03.07 0 0 70
Találtam kb. 70 quilt-tel foglalkozó linket. Akarjátok?
alienne Creative Commons License 2000.03.07 0 0 69
én is tervezni szoktam (most például óriási nagy duplaágy takarót tervezek két óriási nagy macskával :)
csak olyan jó lenne, ha lenne valahol összegyűjtve egy csomó blokk a neten, én meg mondjuk ráklikkelnék 5 db-ra, kinyomtatnám őket, aztán varrhatnék az alapján.

lusta cyber-varrónő alienne.

Előzmény: hirvike (68)
hirvike Creative Commons License 2000.03.07 0 0 68
Jogos, ilyen is van. Azért akadnak ingyenes minták, meg szerintem a lényeg úgyis az ötlet. Pl. én sem tudok rajzolni, de egy geometrikus elemekből álló mintát le tudok koppintani, esetleg még tervezni is.

Egyszer találtam egy könyvet, amiben nem volt más, csak különböző blokkok, és az alkotóelemeik. Az anyumnál van, de ha valakit nagyon érdekel, megbeszélhetjük.

Előzmény: alienne (67)
alienne Creative Commons License 2000.03.07 0 0 67
jó, én is csak vicceltem ;)
de sajnos nem volt türelmem a 20-ik oldal után, amelyik körbe körbe csalogat, aztán mire le szeretném tölteni a mintát, közli, hogy $20 lesz :)
Előzmény: hirvike (66)
hirvike Creative Commons License 2000.03.07 0 0 66
Nem úgy értettem.

Meglep, én pár éve az anyumnak egy csomó mindent a netről vadásztam le. Meg pl. találtam egy katalógust, amit meg lehetett rendelni.

Előzmény: alienne (65)
alienne Creative Commons License 2000.03.07 0 0 65
azért én se most jöttem le a falvédőről ;)
quilt kulcsszó alatt se találtam igazán jó dolgokat.
magyar nyelven pedig -semmi- nincs a quilt-tel kapcsolatban.
Előzmény: hirvike (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!