Keresés

Részletes keresés

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.21 0 0 76
Joker! Elvesztetek az ingoványban? Nagyon várom a beszámolót! :-)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.21 0 0 75
Carpy-nak küldj egy mailt, nála hozzáértőbbet nem találsz!!! :-)
Előzmény: felazso (74)
felazso Creative Commons License 2000.03.21 0 0 74
Sporttársak!

Akad köztetek olyan, aki a Nógrád megyei buszok menetrendjéről tudna felvilágosítást adni?

FeLaZso

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.17 0 0 73
Joker! Mégegyszer Hévíz:
Elhagyjátok a fürdőt, kimentek a parkolóból, kersztül a műúton, irány a bazársor, majd annak folytatása. Elértek az első hídhoz (zsilip?), ezen keresztül, be az erdőbe, itt jobbra (nem balra!!!) és kb 10-20 m után féligbalraelőre, nem jobbra. Ha visszalukadtok egy másik hídhoz, akkor rossz irányba mentetek.
Jó ingoványozást, vigyázzatok magatokra!

Gábor

Előzmény: Joker Karakter (72)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.17 0 0 72
Gábor!

Nagyon köszi a részletes leírást. Most megyünk, holnap a Sümeg-Keszthely, ott egy haveromnál alszunk, aztán vasárnap a Keszthely-Tapolca. A leírásod minden szavát ittam, kiemelésekkel jól megspékelve kinyomtattam, a kezünk ügyében fogjuk tartani a túrán. Lassan indulok is haza, még a szendvicseket meg kell csinálnom, kis teszek-veszek lelki ráhangolódás, aztán hajcsika.
Mit szóltok, milyen frankó túraidőnk lesz :-))))) Azt azért nem gondoltam, hogy egy héttel a nőnapi tavasz után téli túrát fogok csinálni. Buli lesz, csak ne felejtsek el 3 cipőt vinni :-)))
Remélem, több időm lesz, mint a múltkori után, és részletesen be tudok majd számolni a tapasztalataimról. Addig is legyetek jók - ha tudtok :-)

Joker

Ja, azt még nem is meséltem, hogy a karácsonyi időjárás tiszteletére (de persze nem azzal összefüggésben) begyulladt a torkom, holnapig még azt is ki kell kúrálnom magamból :-)
Don't worry, be happy!
Huu-u-u-uu-uuuu-uuu...

Előzmény: Lehoczki Gabor (69)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.17 0 0 71
A klassz, hogy kb egy hónapja vettünk két Kemeneshát térképet :-(((
Szelaví
Előzmény: felazso (70)
felazso Creative Commons License 2000.03.16 0 0 70
Természetesen benne van:

Gödöllői-dombság
Őrség
Kemeneshát, Marcal-medence
Zalai-dombság (keleti rész)

Ez a négy MTSz túrista térkép van.

FeLaZso

Előzmény: Joker Karakter (68)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.16 0 0 69
Sziasztok, megjöttünk a túrából! Carpy! Mi az az E-94-es busz? Láttam valamit, ami nem Ikarus, de nem fotóztam. ( A tegnapi vonatokkal kapcsolatos infók a vasútmániás topicban!)

Szóval, a túra. A 9.50-es busszal mentünk Zalaszántóig.

Régen utaztam már busszal, de ilyen bunkó sofőrt még nem láttam... Először is faragatlan módon közölte apósommal, hogy adjon aprót, mert nem tud visszaadni. Apósomnak teli volt a keze, nagynehezen előszedte a pénztárcáját, amjd az aprót elkezdte kipakolni (kiszámolni) a sofőr előtti tálcára (ami a menetjegyiadó része). Erre a sofőr lecseszte, hogy mit képzel, majd ő fogja arról a síma felületről felszedegetni a pénzt.... Később, Keszthely belvárosában felszállt egy hölgy, aki elmondta, hogy az információban megkérdezte, hogy melyik busszal kell menni x. utcáig, és ezt a buszt ajánlották. A sofőr nem ismerte x. utcát, és abszolút semmi segítőkészség nem volt benne. 1 perc után annyit közölt a hölggyel, hogy közölje a megálló nevét, hogy meddig kér jegyet, vagy szálljon le... A hölgy sírva leszállt... ZALA VOLÁN, 2000. (Bocs, hogy OFF volt!)

A túra szuper volt. Eső sehol, csak egy "kis" szél, de többnyire hátbafújt. Nem mentünk be Zalaszántó központjába, mert a busz előtte elkerült Vidornyaakármi faluba, ezért a falu elején, az elágazásnál leszálltunk. Nem kerestünk pecsétet (idő), fotót készítettünk a Zalaszántó vége tábla előtt. 10.30-kor indultunk Zalaszántóról. Kb. 1,5 km-et a műúton kell menni, aztán egy balkanyar: először egy jól járható szekérút, ami egyre szűkül, egyre bozótosabb lesz. Ahogy letértünk ere a szekérútra, a balra található erdő teli volt hóvirággal.Gyönyörű!!! A szekérútról ne térjetek le róla, akármennyire is visszataszító, ez a jó út. Szerintem nyáron járhatatlan lenne a dzsumbuj miatt, de most, amíg nincsenek levelek, elviselhető. A Rezi előtti utolsó km a legrosszabb. Szóval bozót, nagyjából ki lehet venni az ösvényt, a jelzés folyamatosan kint van.

Rezibe érkezve először egy szemétteleppel talákoztok, aztán keresztül kell menni a falun. Itt sem pecsételtünk, hanem fotóztunk (siettünk). A keszthelyi-hegység túristatérképpel mentünk, az út jól beazonosítható az egész szakaszon. Rezi után könnyen le lehet érni a csárdához. A csárda előtt kb. fél km-rel kiértek egy szekérútra (balra magánház, bent kuvasszal, eléggé félelmetes...), itt BALRA kell fordulni, nem jobbra!

A csárdát épp felújítják, úgyhogy itt is fotózunk. Egy darabon (kb 1 km.) a műúton visszafelé kell menni, majd egy közel 180 fokos fordulattal neki a domboldalnak (keresztnél), nem lehet eltévedni. Hévízig viszonylag könnyen el lehet jutni, persze útközben itt is van bozótos, illetve ami az egész útrajellemző: az elmúlt év viharai miatt rengeteg a kidőlt fa, amit kerülgetni kell. Az igazoló füzet szintemelkedésként 30 m-t jelez Gyöngyösi csárda-Hévíz közötti szakaszra, a valóság kb. 150 m.

Hévízen a fürdő főbejáratánál, a pénztárban pecsételtünk (nem OKT pecsét, de kedvesek voltak), aztán nekivágtunk az útnak Keszthely felé. A fürdő után kb. 500-800 méterrel el lehet tévedni: Egy kis hídon keresztezünk egy csatornát, bemegyünk az erdőbe, majd úgy látszik, mintha az út visszavinne egy másik hísra, és a csatorna partján mennénk tovább. Itt tévedtünk el. A jó út: át kell menni az első hídon, be az erdőbe, itt jobbra kb. 10-20 méter, majd félig egyenesen-balra vezet egy bozótos csapás (nem túl bizalomgerjesztő), nos ez a jó út! És eddigi túráink során a legnehezebb... A Bükk-fennsíkra is hamarabb felértünk... Bozót minden mennyiségben, ingoványos talaj, sár, szinte lápos, szóval félelmetes... És néha csak négykézláb lehet haladni...Erre a Hévíz-Keszthely közötti szakaszra egy kicsit több időt szánjatok...
Keszthelyen vasúti pecsét az állomáson. Az állomásra 15.45-re értünk.

A Tapolcáig tartó szakaszt már korábban megcsináltuk, itt is el lehet tévedni egy-két helyen. Keszthely és a következő pecsételő hely (Vállus?) között van egy jó hosszú szakasz a Kesztehlyi-hegység erdejében. Ennek a közepén van egy kerítéssel elkerített szakasz (akkor volt frissen elkerítve, 1997), jelzés a környéken sehol: it másszatok át a kerítésen, menjetek tovább a dózerúton, majd a végén ismét átmászva a kerítésen (kb 1 km után) megtaláljátok a jelzést.

Előzmény: Carpy (64)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.15 0 0 68
felazso írta:
Az MTSz központban (Budapest, Bajcsy Zs. út 31. II/3) a megjelent 4 MTSz-féle túristatérkép 290 ft-os áron vásárolható meg.

Nem emlékszel, melyik négy? A Kemeneshát közte volt? Mert az is MTSz, és mindenhol 600 Ft.

Előzmény: felazso (63)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.15 0 0 67
Gábor!

Ha a Zalaszántó-Keszthelyt csináljátok, akkor arra kérlek, hogy jegyezd fel a fontosabb dolgokat. Ugyanis mi a hétvégén csináljuk a Sümeg-Tapolcát. Olyanok érdekelnek, hogy hol nincs pecsét, hol lehet könnyen eltévedni, hol rossz az út vagy a jelzés, hol érdemes vagy muszáj letérni a jelzésről stb. Elmondom, hogy az információim szerint hol kell a pecséteknek lenniük, ha nem ott van, azt jó lenne, ha jeleznéd.
Zalaszántó: a kocsmában (Fő út 93.)
Rezi: a kocsmában (Petőfi u. 2.)
Gyöngyösi csárda: az irodában
Hévíz: a buszpályaudvar büféjében
Keszthely: a vasútállomás bélyegzője

Előre is köszi.
Joker

Előzmény: Lehoczki Gabor (61)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.15 0 0 66
Elvileg off, mert nem kéktúra, és mert egy csomó túrapartner-közvtítő topic van, de ha pont közülünk vágysz túratársra, semmi kifogásom ellene :-)

Joker

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.14 0 0 65
Most, március 15-én kinek van kedve egy kis (30-35 km) testmozgáshoz Bp. környékén?

Macibb

PS: a fenti kérdés itt offnak számít?

Carpy Creative Commons License 2000.03.14 0 0 64
Leo!

Sajnos nem jó a 9.45.
9.50 a helyes adat :) Tutira megy, mindennapos, korlátozó jel nélküli járat. Sümeg a végállomás, és Héviz érintésével közlekedik.
A menetidő valóban 40 perc körül van.
Jó túrázást, szép időt, sok fotóznivalót! (Köztük egy E94-es buszt :)

Előzmény: Lehoczki Gabor (62)
felazso Creative Commons License 2000.03.14 0 0 63
Az MTSz központban (Budapest, Bajcsy Zs. út 31. II/3) a megjelent 4 MTSz-féle túristatérkép 290 ft-os áron vásárolható meg. Vásárlás az alábbi időkben lehetséges: H: 9-15:30, K: 9-17:30, Sze: 9-17:30, Cs: 9-15:30, P: 9-13

Érdemes benézni, mert több igazolófüzet, térkép és túrista kalauz is kapható elég elfogadható áron!

FeLaZso

Előzmény: Joker Karakter (60)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.13 0 0 62
Carpy, akkor tutira megy 9.45-kor Keszthelyről Zalaszántóra busz, ugye? Mennyi az út? Kb 35-40 perc?
Előzmény: Lehoczki Gabor (61)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.13 0 0 61
Joker!

Köszi a segítséget, de épp az imént olvastam a MÁV honlapon, hogy 15-én is buszozni kellene Devecser-Boba között, úgyhogy ez a szakasz elhalasztva. Valószínűleg marad a Zalaszántó-Keszthely. Járt erre valaki?

Előzmény: Joker Karakter (60)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.13 0 0 60
Még egy kérdés: ha jól emlékszem, a Kőszegi hegység térképen Szeleste észak részéig követhető az út. A folytatás milyen térképen van rajta?

Kemeneshát Marcal-medence. Nem Cartographia, hanem a Magyar Természetbarát Szövetség adta ki, és nem 450, hanem 600 Ft. Kapható Budapesten és Szombathelyen is. Ha nem tudod beszerezni, megpróbálhatok segíteni. Ünnepnapon ugyan nem valószínű, hogy nyitva van valami térképbolt Szombathelyen, de holnap mondjuk megveszem, és kiugrok a vasútra vele. Ha minden kötél szakad. Ha rám fanyalodsz, dobj meg egy emillel, az biztosabb, kedd estig gépközelben vagyok. Bár a térképbolt négykor bezár.
A térkép bal felső sarkában Szeleste, a jobb alsóban Sümeg van, és közte a kék végig. Ja, és 1:50000-es.

Üdv: Joker

Előzmény: Lehoczki Gabor (59)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.13 0 0 59
Joker, köszi az infót, nagyon örülök, hogy van, aki tud segíteni :-))

Még egy kérdés: ha jól emlékszem, a Kőszegi hegység térképen Szeleste észak részéig követhető az út. A folytatás milyen térképen van rajta?

Gábor

Előzmény: Joker Karakter (58)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.12 0 0 58
A busz menetideje Abláncig ugye kb. fél óra?
Nem kábé, hanem pontosan 30 perc a vasúttól :-) Szóval 11.15-kor vagytok ott. A pecsét kint van a csárda kerítésén. Mi kb a kulcsos házig a töltésen mentünk, a kék nem látszott bizalomgerjesztőnek. Aztán rámentünk a kékre, elég jó út volt, az út széles volt, és bár sötétedett, nem használtunk lámpát, világított a hó (ez még 2 hónapja volt :-)) Szeleste jó hosszú falu, végig kell menni rajta, a vasútállomás a két falu között van. Onnantól az út végig a töltés aljában visz, jól lehet menni. Bögötön nem kerestük a kocsmát, az első utcán balra mentünk, és egy presszószerű helyen pecsételtünk. Marela Fagyizó :-))) Deák F. u. 24.
Jó volt a komlófagyijuk, tejszínhabbal :-)

egy kicsit zűrös lesz a Porpáci állomásra megérkezni 16.42-ig... :-((
Hát, a négyes átlagot talán bírjátok. Nem kell megállni, csak ha nagyon muszáj. Szép folyamatos menés: ezzel lehet a legtöbb időt spórolni. A következőket tehetitek még:
-Ablánctól nem keresgélitek a kéket, hanem a töltésen mentek az elején.
-Szelestére toronyiránt mentek be, ahol a kék derékszögben balra megy, Ti egyenesen tovább.
-Szelestén a falu főutcáján mentek végig, nem kóvályogtok a falu szélén.
-Végső esetben, de ezt már látni fogjátok, hogy mennyi időtök lesz: nem mentek be Bögötre, hanem a második műutat keresztezve tovább a vasút mentén, és megelégszetek a porpáci vasútállomás pecsétjével. Legfeljebb a következő szakaszt egy bögöti kitérővel kezditek.

Hali: Joker

Előzmény: Lehoczki Gabor (56)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.12 0 0 57
felazso írta:
2) Hol és mennyiért lehet hozzájutni az országog kék-túra igazoló füzetéhez?

Bpesten az MTSz székházában, Bajcsy-Zsilinszky 31. Ára: 400 HUF. Vidéken nem tudom, hol, de elég bajos. Én például Szombathelyen próbálkoztam, és ha lett volna ilyen hely, megtaláltam volna. Végül egyet tudtam szerezni, kéz alatt, a megye egyik főtúrázójától. (Kettő kellett volna :-( )

Üdv: Joker

Előzmény: felazso (49)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.12 0 0 56
Köszi!

Ha korábban nincs busz, akkor közel egy órám lesz mozdonyfotózásra a szombathelyi állomáson :-)), de egy kicsit zűrös lesz a Porpáci állomásra megérkezni 16.42-ig... :-((

A busz menetideje Abláncig ugye kb. fél óra?

Előzmény: Joker Karakter (55)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.12 0 0 55
Hello!

10. 40-kor indul a büki busz az Ady térről, 10.45-kor van az állomáson. Megáll Abláncon. A buszmegálló, ahol felszállsz, az állomásépülettől északra, a Kőszeg felé induló vonatok A és B vágánya mellett (de persze a kerítésen kívül :-))) van.
Üdv: JJJ

Előzmény: Lehoczki Gabor (53)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.12 0 0 54
A Bük felé közlekedő buszok kiválóan alkalmasak e célra. Ha emlékezetem nem csal, megállnak a vasútállomásnál is. De Acsádon át Bük jó, Csepregen át Bük nem jó!

Macibb

Előzmény: Lehoczki Gabor (53)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.12 0 0 53
Carpy vagy Joker!

Abban tudtok-e segíteni, hogy Szombathelyről, a vasútállomás elől március 15-én 10 óra körül (azaz a 900-as gyors beérkezése után) hogy lehet busszal eljutni az Ablánc-malomig?

Gábor

Syd Barrett Creative Commons License 2000.03.08 0 0 52
A kék túra kazetta I. és III. része van meg nekem, a második vásárlását most tervezem. Aki emilt ír, annak lemásolva utánvéttel szívesen elküldöm.
Üdv: Syd
felazso Creative Commons License 2000.03.08 0 0 51
Hellóka!

Mit szólnátok ahhoz, ha többen összedobnánk a 3 kéktúrás sorozatot? Mindenki bedobhatna pár részt, valaki meg át tudná másolgatni a kazettákat. Így mindenki jól járna!

FeLaZso

Zolcsi67 Creative Commons License 2000.03.07 0 0 50
Többszöri kérésre és macerálásra is azt válaszolta a Televideo, hogy egyelőre nem szándékoznak megjelentetni a Kerekek és lépéseket :-((( Átlag 1-1,5 évente előfordul valamelyik csatornán, figyelni kell a műsorújságokat.
Előzmény: felazso (49)
felazso Creative Commons License 2000.03.07 0 0 49
Sziasztok!

Többen említettétek már az első két kék-túra filmet, amit meg lehet vásárolni videókazettán. Engem most a 3. azaz a "Kerekek és lépések" c. érdekel. Ez tudtommal nem vásárolható meg. Mégis jó lenne hozzájutni. Akinek van 5lete, írjon!
Igaz, hogy pár hónapja ment a DunaTV-n, de sajnos nem tudtam felvenni. :(

2) Hol és mennyiért lehet hozzájutni az országog kék-túra igazoló füzetéhez?

FeLaZso

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.03 0 0 48
Sziasztok!

Joker, köszi a segítséget. Porpác állomást eléggé jól ismerem, január végén voltam ott vonatot fotózni. Valószínűleg ezt az utat fogjuk választani. Egy kicsit tojok a kóbor kutyáktól, ezért érdekelni, hogy épp'sétáltatták vagy standard meglepetést ez a kutya?

OFF: Ady tér... 1988. szeptemberében volt szerencsém eléggé részletesen megismerni... A Hotel von Garasin "kedves vendégeként" napi x órát töltöttünk el, gyakorolva a nyilvános eskütételt... :-((

Előzmény: Joker Karakter (47)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.03 0 0 47
Szevasztok!

Gábor:
Én nem tartom rossznak a porpáci kezdést, szerintem az állomás pecsétje az egyik leghitelesebb igazolás, üttesd be valami külön helyre a füzetbe. Porpác vá. szinte rajt van a kéken. Sárvárig tényleg elég unalmas. Sitkén érdemes benézni a piroson a kápolnához, bár a közvetlen bejáratig nem mehetsz el, az "előkertet" rács védi. Utána délnyugat felé indulva csak arra figyelj, hogy a Hercseg-hegyet jobbról kerüld, és ballagj végig szépen az aljában. A kék majd visszajön alád. Mi ott most találkoztunk egy vérmes németjuhász keverékkel, de ott volt a gazdája is.
Gábor, ugye Te hajkurászod a batyki vonalat? Mert az épp erre megy. A Kemeneshát túristatérképen egykét kihagyástól eltekintve jól végigkövethető az egész nyomvonal. Gércén láttam egy viaduktot, bár nem mentünk közel hozzá. A főutcáról látszott, egy nyugati bekötőút irányában. Sajnos nem tudtam fényképezni, bár megígértem, de egy hete leejtettem a fényképezőgépemet, azóta hol viszi a filmet, hol nem, de inkább nem. A hátulja is kinyílik, szigetelőszalaggal biztosítottam, de nem az igazi. Itt Szombathelyen egy manusz van, aki vállalja a javítást, de állítólag marha lassan dolgozik, öcsém mesélte, hogy a látcsöve fél évig az ürgénél volt. Szép kilátások :-(
Szajknál mentünk is a volt "töltésen", azért az idézőjel, mert egy kis völgyben (vagy inkább egy nagyobbacska árokban) ment végig a nyomvonal, de világosan látszott a nyílegyenes irtás.

Ami a közlekedést illeti: Munkaszüneti napon 17.05-kor van busz Gércéről, 17.25-kor van benn az állomáson, a vonat 17.58-kor indul tovább Fehérvárra, kényelmesen eléred. (Itt dolgozom az Ady téren, 20 méterre a buszpályaudvartól, csak átballagtam, úgyis már régen találkoztam egy ottani ismerősömmel :-))

Hű, de elszaladt az idő, most be kell fejeznem, úgy látszik, az élménybeszámoló későbbre marad.

Sziasztok:
Joker

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!