Keresés

Részletes keresés

aquila Creative Commons License 2000.05.09 0 0 153
MAPLE, S.O.S., visszajött a Neked írott mail. Miért???
Előzmény: maplesyrup (152)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.09 0 0 152
szia, aquila!
mer' olyan giccsesbe hajló, gügyögős, nem?? (a zsuzsi) :o)
no, akkor már hárman vagyunk: lehet kezdeni a tervezést, varrást. OK, mindenki csinál egy 30x30 blokkot a saját forma, szín éz izlésvilága szerint. Aztán megállapodunk ki-kinek küldi tovább. Aki megkapja a blokkot körbevarrja egy hozzáillő kerettel, 15-20 cm szélesen. Aztán tovább küldi és a harmadik szintén körbekeretezi, és ezután érkezne vissza a kiindulópontra. Ott készülne a befejezés.
Még be lehet szállni másoknak is!!

Mintákat küldöm.

Előzmény: aquila (151)
aquila Creative Commons License 2000.05.09 0 0 151
SZIASZTOK, én is benne lennék egy közös varrásban, én szeretnék log cabint varrni, nekem az megy a legjobban. Maple, kalapos Zsuzsit én is utálom, de vajon miért? A cicás minták ügyében mailben megy a címem.
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.09 0 0 150
Sziasztok:
Lőrincz - ismét azt mondom, ne beszéljünk meg semmit, azon kívül, hogy 30x30. A többi a te fantáziádra van bízva. Az utána következő pedig ehhez igazodik.Felkutatom a topiktársakat, akarnak-e ilyen körben résztvenni.

CSilla:
Tudok innen segíteni valamit, szakirodalom, anyag miegymás?

Csilla Creative Commons License 2000.05.09 0 0 149
Sziasztok
Igen, itt vagyok, minden nap átszoktam olvasni a kedvenc topicjaimat, éberen figyelem az eseményeket és ha van valami amihez hozzá tudok szólni akkor hozzászólok. Nagyon izgi lehet igy elkesziteni valami szépet, bele is vágnák nagyon szivesen, csak hát én még csak most fogok megtanulni varrni, még anyagjaim sincsenek, de remélem hamarosan én is csinálhatok ilyen érdekeset. Most épp a horgolást gyakorlom, akkarok horgolni pár nyári ruhadarabot magamnak, csak szerezzenek nekem pamut fonalat, mert hát az nálunk hiánycikk. Eddig inkább kötögettem az megy nekem igazán, meg a himzés, de szeretnék mást is megtanulni, és tervezem itt nálunk egy kis csoport összehozását is. Szóval tervek azok vannak bőven. Jó varrogatást és kézimunkázást mindenkinek.
Előzmény: maplesyrup (147)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.09 0 0 148
Sziasztok!
Én benne vagyok a 30x30-as blokk varrásban. Esetleg hagyományos blokkokat kellene varrni? Pl. Log Cabin, Ohio Star stb. Tehát egy olyan sample (lehet hogy nem jól irtam!) szerű munka jön össze. De vannak az interneten a hónap blokkjaiban is jópofa geometrikus dolgok. Szinben sem ártana megállapodni? Szóval várom a döntést! A taraupontot (biztos nem jól irtam) nem tudom mi az. Mi az?
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.08 0 0 147
Na, jó. Csináljunk, de toborozni kell még két embert. A kezdőblokk megadja az "alaphangot".
(Én a kalapos Zsuzsit nagyon utálom, és a rátétes sem igazán kedvencem).
Tradicionálisban kéne utazni, és az alapblokkhoz igazodni a következőnek. 30x30-as induló blokkot javasolok ( varrásráhagyás nélküli méret).

Csilla! itt vagy mostanában? nem akarsz beszállni?

Mola: egymásra teszed az anyagokat ( természetesen a kívánt színeket) a legfelsőre
rárajzolva a minta. Kivágod, körbevarrod, mint a rátétnél. Amikor kész az alatta lévő anyagra a már rárajzolt mintát kivágod, körbevarrod.., így tovább.

Trapuntót ismered?

Előzmény: Lőrincz (146)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.08 0 0 146
Sziasztok!
Engem érdekel a közös quilt varrás, csak meg kell beszélni, hogy milyen szinvilágú, minta méret stb. Mert lehet csak geometrikus mintás, lehet állatos, lehet applikációs stb. Én a molát szeretném megtanulni, igy az ujságokban látva nagyon egyszerűnek tünik, dehát tudom, hogy gyakorolni kell. A szővés gyüjteményem a 70-80-as években beszerezhető ill. antikváriumokban fellelhető ujságokból való cikkek, főleg érdekes technikákról. Volt egy NDK ujság a Handarbeit, abban sok érdekes dolog volt. (pl. a körszövés) A népi szövésről sok könyvem van (Kritérion Kiadó)Én rongyszönyeget horgoltam, amire igen jók a régi jersey puloverek. Most nekem "csak" dolgoznom kell és igy van időm kézimunkázni. Ilyen időszakom régen volt. Ja és nyelvet tanulok. Szóval milyen blokkot csinálunk?
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.08 0 0 145
Szia! néhány megkezdett munkámat kell befejezni, aztán 20-25 oldalt írni vmilyen néprajzi témából, vizsgadolgozat gyanánt. Megtanulni 30 tételt ugyanebből a témából. Ja, és elkészíteni egy csomó vizsgamunkát, ami a népi játszóház témakörbe tartozik. Június végéig. Ezek után talán ráérek foltozni. Ami persze igy nem igaz, de tényleg nagyon kevés időm marad a foltra.
Szőni már nagyon régóta szövök, nekem egy régi Tolnából való szövőszékem van, mostanában a rongyszövést jobban kedvelem a gyapjúnál.
Azért érdekel a gyűjteményed, biztosan sok újdonságot tanulhatok belőle.
Olyan munkához nincs kedved, hogy csinálsz/csinálok egy blokkot, elküldöd/elküldöm körbe varrjuk valami általunk elképzelt, de hozzáillő módon, továbbküldjük valakinek aki szintén a maga részét megcsinálja és igy .......
Aztán visszaér az első blokk készítőhöz és befejezi (bélelés, letűzés) és van egy szép közös quilt.
Akit érdekelne ilyen körbe-varrás jelentkezzen!!
Előzmény: Lőrincz (144)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.08 0 0 144
Sziasztok Foltosok!
Na hogy telt a hétvégétek? Ugye a gyek nadrágján kivül mást nem foltoztatok? (még azt sem, igaz?) Munkára fel, foltozzunk! Javasolom, hogy mindenki csináljon valamit és számoljon be róla! Na ki van benne? Én vállalaom, hogy a netről leszedett mintákat rendszerezem és leirom a cimüket (pl. macskás, lepkés, Sue-s, crazys stb.) Aztán persze valamit varrni is kell. Igaz is Maple, tudok Neked egy szövés jegyzetet adni, ugyanis valamikor jártam a Marcibányi téri kulturházba egy szövőszakkörre. Egyszerű rámán szőttünk. Nekem azóta van egy szövőállványom, amit Mezőberényben rendeltem. A tanfolyam végén megajándékoztuk egymást apróságokkal. Én az összegyüjtött ujságaimból (külőnféle nyelveken, de nem az a száraz műszaki nyelvű!) csináltam egy összeállitást, és lefotóztam több példányban. Biztos jó lehetett, mert a müv. ház megvette tőlem és a következő tanfolyam ezt megkapta ennyivel is drágább volt a tanfolyam. (Bocsánatos bűnként mondom, hogy aki tartotta a tanfolyamot az a Bolyai Textiltechnikum fonótagozatán végzett és nekem is volt szerencsém ott megkapni a fonótechnikusi oklevelet. Azért - hadd dicsekedjek - horgolni is szeretek, erre legjobb példa a Fürge Ujjak márciusi száma (Máthé Krisztina van rajta) ahol egy horgolt zeritőm megjelent. Jó munkát mindenkinek (gondolom a munkahelyen kell előbb helyt állni, aztán jöhet a foltos munka!
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.05 0 0 143
Én nem Budapesten élek, de itt is van csoport, sőt, a megyében több is. Szerveztünk már találkozókat, együtt varrást, amikor mindenki, ott a helyszínen megvarrt egy előre megtervezett blokkot és a végén kisorsoltuk. Aki megnyerte, vitte és összeállította magának.
Sajnos nem én nyertem :(

Egyetértek azzal, hogy a quiltezés inkább fantázia és szorgalom, mint ez előre gyártott minták és anyagok szimpla összevarrása.
Én kifejezetten régi ruhákból, maradékokból szeretek varrni. Ritkán veszek méteres árut, sőt festeni is szoktam, ha nem találok megfelelő színt.
Mintaküldésre majd kitalálok valami módszert.

Előzmény: Lőrincz (142)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.05 0 0 142
Sziasztok!
Na milyen jó, hogy elkezdtünk foltozni!!!Maple, Te melyik csoportba jársz? Én mig otthon voltam a kelen foltban voltam. Azért tartom jónak ezeket a csoportokat, mert pl. a nyugdijasoknak a magány ellen is nagyon jó gyógyszer. Én az ilyen társas együttléteknek vagyok hive. Sajnos táborba nem tudtam menni, mert nyáron dölt el, hogy kijövök Varsóba és elég zsúfolt volt. A macskás mintáknak örülnék, de hogyan tudod küldeni. Sajnos én szkennelni nem tudok (nincs) de hét végén összeszedem a macskás net-ről leszedett cimeimet és közzéteszem. Én a Liánál (Király u.trafik) szoktam venni Miniatur Quilt Magazint, egy évben kettőt. A német ujság amit veszek, prózailag Patchwork névre hallgat és Stuttgartba adják ki. Rengeteg benne a hirdetés, a sárga irigység majd megesz, hogy én nem tudok valamit is venni. A Hartai Márti boltját biztos ismeritek? Bp.I.Pauler u. ő bizományban átveszi az értékesitendő darabokat. Ő mondta egyszer, hogy Magyarországon minden megvan a patchwork munkához, nem másolni kellene, hanem a fantáziánkra hagyatkozni. Igaza van!!
Na sziasztok épitjük a kapitalizmust!
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.04 0 0 141
Sziasztok! aquila és Lőrincz
Nem igaz, hogy milyenek a véletlenek. Éppen ma kaptam amerikából több macska mintát, egészen újfajtákat, nagyon aranyosak. Én levelezek egy hölggyel (70 éves) aki foltvarr, eláraszt különféle mintákkal és anyagokkal. Nagyon elkényeztet. Ő is gyönyürű képeket küldött a munkáiról és szintén nagy macskamániás. Kutyát is küldött már.
Lemásolom a mintákat és ha érdekel benneteket szívesen elküldöm postán. A címet mailban.
A macskát úgy kell rávarrni, hogy le ne essen rázáskor!!! :O)
Én csak angol nyelvű szakirodalmat olvasok, a Quilt negyedéves magazint megveszem, ebben döntően az én általam kedvelt stílusok vannak.

Az eddig megszerzett "tudásom" főképp a foltos csoportunk többi tagjától, szakirodalomból , internetről való. Nyáron voltunk egyhetes táborban, az is nagyon jó buli.
Sajnos nagyon kevés időm marad a varrásra (sokat netezek), de azért készülgetnek dolgaim.
Akkor jelezzétek, hogy küldjem-e a mintákat. üdv. maple

Előzmény: Lőrincz (139)
aquila Creative Commons License 2000.05.04 0 0 140
Kedves Lőrincz, nekem is van párom is, gyerekeim is, macskáim is, mégis nagyon szeretnék egy valami macskásat varrni, ha találsz valami érdemlegeset, értesítsél, léccives:) Köszi!
Előzmény: Lőrincz (139)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.04 0 0 139
Szia Maple!
Ez a két könyv megvan nekem is, különösen a Dolányi Annáét forgatom sokat. Igaz tervezni akartam a ferdekockás papirra, aztán kiderült, hogy nem pontos. Nekem még nagyon tetszik a Halász Edit könyve is.Ujságokból a németeket kedvelem, ott sok hagyományos patchwork is van, de újdonságok is. Te honnan vagy ennyire kiművelt foltilag? Én autodidakta módon minden lehető irodalmat elolvasok. A Magyar Foltvarrók Céhének a honlapja www.extra.hu/patchwork. Nekem sajnos nemigen jön be. Érdekes lenne, de szinte minden mellett ott a csillag, hogy fejlesztés alatt. Ennyit a magyar patchwork és a net kapcsolatáról. Én a netről elég sok mintát leszedtem, most már csak rendszerezni kell. Még otthon, amit kihoztam magammal. Szeretnék egy macskás képet csinálni. Most olvastam valahol, hogy régen (Amerikában) mikor már letüzték a takarót, akkor többen kirázták a takarót, de úgy, hogy a közepére egy macskát tettek. Aki felé kiugrott, az férjhez ment. Szóval ki fog macskát rázni??? Félreértés ne essék, nekem van párom, sőt két fiam is, a macska mint patchwork tetszik nekem.
Sziasztok!
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.04 0 0 138
Szia Lőrincz!
Két könyv ami nagyon jó szvsz.
Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak
Perjés Erzsébet: Foltvarrás
Magyar Foltvarró Céh
4002 Debrecen Pf.142
Itt lehet a könyvek után érdeklődni.
(Én még nem is láttam a honlapjukat)
Én blokkonként varrom a crazy-t, igy eddig még nem hullámos.
A log-cabin közepe tradicionálisan piros, vagy sárga. Ez jelenti a tűz melegét a ház közepén.
NAgyon sok ehhez hasonló szabály van az amerikai quilteknél, én legjobban ezeket kedvelem.
Előzmény: Lőrincz (137)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.04 0 0 137
Sziasztok! örülök, hogy reagáltatok, mert a Magyar Foltvarrók Céhének a honlapja nemigen fog feléledni. A charmban én olyan 5+4cm-es háromszögekből csinálok négyzetet és abból áll majd össze egy kép. Eddig kézzel varrtam (mert olyan rendetlenség van, ha állandóan elől van a varrógép! mondta ...)Szóval a géppel varrásnak tényleg ez a hátránya. Crazyt és géppel varrtam, de a legszebben úgy lehet - persze ha nagyobb darabról van szó, hogy valamilyen alapra varrod, különben hullámosodik. Ezt tapasztalatból tudom, mivel egy takaró mellett a maradékokat ahogy jött, összevarrtam. Végén egy bizonyos méret után ujat kezdtem és a darabokat varrtam össze. Itt az üzletekben nagyon szép ágyteritőket láttam, főleg a kunyhó (log cabin) mintával selyemből. Legtöbbje egy szinű, csak a közepe sárga vagy piros. A selyem magában mintás, ezért nagyon szép árnyalatok jönnek ki. Szóval engem minden érdekel, tanulni mindig lehet, én is értek valamit hozzá, szóval pezsegjünk! Sajnos én általában reggel és este tudok internetezni, itt nem a legjobbak a telefonvonalak. Ezen a héten kivétel, mivel 1 és 3. ünnep volt és fél Lengyelország valahol üdül.
Mégegyszer örülök Nektek!!!
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.03 0 0 136
szia! látod milyen jó, hogy van Varsóban valaki aki szeret varrni, felhozta a topikot.
crazy: varrtam kézzel, de csak párnát. A takaróhoz nagyon sok kell és gyorsabb, könyebb varrni. Régen (200 éve) kézzel varrták!!
Persze a ráhimzést azt kézzel csinálom.
Előzmény: aquila (135)
aquila Creative Commons License 2000.05.03 0 0 135
Nidda, még feléled a topic! Szia Lőrincz, üdv körünkben. Én is imádok foltot varrni, crazyvel még nem próbáltam.
Maple, te géppel varrod a crazyt? Lehet egyáltalán kézzel varrni?
Előzmény: maplesyrup (134)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.03 0 0 134
Szia Lőrincz!
Szeretettel üdv. körünkben. Most hirtelen nem tudom melyik könyvről írtam, majd visszanézem a topikban.
Charm-ra én is gyűjtök 10x10-est, bár tervem még nincs vele.Cserélhetünk.
Crazyt imádom, most folymatban egy takaró...
Fogok még írni, most rövid az időm. maple
Előzmény: Lőrincz (133)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.03 0 0 133
Sziasztok! Én egy uj hozzászoló vagyok és örülök, hogy Rátok találtam. A kézimunkázás minden fajtáját szeretem és üzöm, most éppen a foltvarrást. Kinyomtattam az eddigi csevelyeteket és arienne-nek irtam egy levelet is ötletekkel. Jelenleg Varsóban élek, mert itt dolgozom. Ezt azért tartottam szükségesnek megjegyezni, hogy bizonyos dolgokat esetleg nem úgy tudok. A neten rendszeresen keresem a foltos dolgokat, leginkább a papirravarrás tetszik, kedvencem a crazy, de most kezdtem el egy charm-quilt-et csinálni. Aki nem tudná - én is kb. fél éve tudom - ez egy olyan quilt, amely egy sablon alapján min. 999 db-ból áll, és a lényege, hogy nem lehet benne két egyforma minta. Most az anyaggyűjtésnél tartok, a mintát megterveztem, hát nem lesz egyszerű összegyüjteni a sok ki háromszöget. Ráadásul itt csupa olyan ismerősöm van, akik nem kézimunkáznak. Szóval beakarok kapcsolodni a beszélgetésbe. Kérdésem lenne maplesyrup-hoz, mi az a magyar nyelvű könyv, aminek a beszerzésénél elcsodáloztál, hogy hozzájutottál?
Előzmény: tuccmo (132)
tuccmo Creative Commons License 2000.04.19 0 0 132
Sziasztok!
Én a varrás és a ruhatervezés híve vagyok,néha anyagot is festek,viszont nem próbáltam még a selyemfestést.Hol lehet vásárolni alapanyagokat és házilag hogyan kezdjek hozzá?? Igazából kendőket szeretnék előszőr festeni több színnel és mintázva.Van-e hozzáértő aki ellátna hasznos infoval?Előre is köszi.Ja,nyitottam egy topicot a címe:ruhatervezök,modellezők ide!
Csilla Creative Commons License 2000.04.12 0 0 131
Sziasztok
Leltem egy nagyon jó site-ot, teljes leirással (igaz hogy angolul), sok magyarázó rajzzal, rengeteg block teljes leirásával. Ime a cime: http://64.36.22.35:8081/QuiltBlocksPage.html.
Jó böngészést.
nemisbéka Creative Commons License 2000.04.12 0 0 130
Köszi, amatőröknek szóló tanácsadással egybekötve, jó? és valami egyszerűt. Még nem próbáltam foltot varrni.
Előzmény: maplesyrup (129)
maplesyrup Creative Commons License 2000.04.12 0 0 129
Persze, sőt. Nem kell vastag anyag, ha patchwork, vagy quilt az úgyis bélelt és letűzött.
Megpróbálok mailba küldeni valami ötletet, hogyan. Nagyon szépet és egyedit készíthetsz.
Előzmény: nemisbéka (128)
nemisbéka Creative Commons License 2000.04.12 0 0 128
Nyáron lesz aktuális a kérdés, mint minden más szöszmösz kikapcsolódás. Sajnos a vizsgaidőszak korlátozó hatásai... De akkor majd lehet, hogy emilezek, jó? Egy talán hülyének tűnő kérdés: elhagytam kedvesem fényképeyőgépének a tokját, azóta látványosan egy régi trikóba csavarva hurcolássza, hogy furdaljon a lelkiismeret és aszonta, hogy varrjak egyet. lehetséges ez mondjuk patchwork segítségével valami vastagabb anyagból?
Előzmény: maplesyrup (126)
Csilla Creative Commons License 2000.04.10 0 0 127
Igen, igaza van Mplesyrup-nak,ténleg jó régiek azok a Praktikák. Mintha azt olvastam volan valamelyik számban hogy meglehet rendelni a régebbi számokat is. Én is igy pótoltam a hiányzó számokat, igaz, hogy érdekesmódon az aktuális szám olcsóbb volt mint a félévvel azelőtti. Én mániákus Praktika gyüjtő vagyok, minden szám megvan, sőt tavaly ősztől már előfizetésem is van. Mindig van benne valami jó. Ez a tanfolyam is a minimum minimumáról indul és a szakkifejezéseket is elmagyarázza "közérthető" nyelven. Jó várom a mail-t. Sziasztok
Előzmény: nemisbéka (125)
maplesyrup Creative Commons License 2000.04.10 0 0 126
szia:
Nem , 98.09-ben kezdték és 99 tavaszig tartott.
Ha nem tudod megszerezni fénymásolhatom.
Előzmény: nemisbéka (125)
nemisbéka Creative Commons License 2000.04.10 0 0 125
Ez a Praktika a mostani? Tehát az áprilisi számban kezdik az okítást foltvarráskodásból? :)
Előzmény: Csilla (116)
maplesyrup Creative Commons License 2000.04.10 0 0 124
Ok. többit mailban.
Előzmény: Csilla (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!