A keresztény politikus dolga nem az, hogy a vallását, hanem hogy azokat az alapvető értékeket képviselje, amire a vallása épül. Kövesse Krisztust – például abban, hogy befogadó és irgalmas, nem pedig hideg és kirekesztő módon gondolkozik, beszél és cselekszik. Mutassa fel a közéleti munkájában azokat az erényeket, amiket a Biblia a Szentlélek gyümölcseként (Gal 5,22) említ: a szeretetet, az örömet, a békességet, a béketűrést, a szívességet, a jóságot, a hűséget, a szelídséget, a mértékletességet. Ezek Jézus jellemvonásai. Jézusra pedig még mindig kíváncsi a világ, ha a lejáratódott vallási tradíciókra nem is...
Annyira nem lőtt mellé a srác. Az egykori kommunita ifjúsági szervezetből (kisz) indultak a fiúk is. Meg is van az eredménye, most hirtelen a médiában előforduló fénykép-retusálásokra gondolok, tisztára, mint sztálin apánk:)))
Roppant praktikus lenne amúgy, feltölteni az egész kócerájt 30-40 éves szakemberekkel, a sok nyálcsorgató vén szarházi helyett:) Én kvótát is bevetnék, szigorúan. Klassz lenne egy 200 fős parlament 100 kiskosztümön képviselőnővel. Lehet, hogy nézném a parl.közv-t?
Ételosztásra és egy székelyföldi templom felújítására ajánlották föl a Békemenet szervezői azt a kétmillió forintot, amelyet a Polgári Magyarországért Alapítvány civileknek szóló idei díján nyert el - olvasható a Békemenet közleményében. Az ételosztás december 31-én, hétfőn, 18 órakor, a fővárosi I. kerületi Batthyány téren lesz. Mint a közleményben írták, a Békemenet fő szervezői - Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László, Fricz Tamás, Stefka István, Széles Gábor -, kellő informálódás után, úgy döntöttek, hogy a díjjal járó pénzösszeg egyik felét szilveszter éjszakán a Máltai Szeretetszolgálat segítségével a rászorulóknak meleg étel osztására használják fel, másik,felét pedig a Székelydályai Református Templom felújítására ajánlják.
Például onnan, hogy nem vasárnapi kamukeresztények, akik évente egyszer elballagnak az éjféli misére, hanem a bibliát ismerő, a hitüket a napi életben gyakorló emberek. Tudom, hogy baszott ritka az ilyen, de még az én megveszekedett ateista gondolkodásomba is simán belefér az, hogy egy ilyen emberrel jó barátságot ápoljak. Van is egy ilyen ismerősöm, Ha sok ilyet ismernék, talán a véleményem is más lenne a magukat kereszténynek mondó gondoló emberekről
Azon lenne érdemes elgondolkodni, hogy hogyan repültek rá a malév kiesése után a piaci résre mások. Az azt bizonyítja, hogy a repülési bizniszben van fantázia, nem? Ezt a kormánynak is érdemes lett volna felismernie, és kiagyalni erre a megoldást. Például a közgép beszálhatott volna sok zsével a malévba:)))
Legalább jo(bb) helyen lenne a lóvé... késő bánat, eb gondolat
(eszembe jutott még, hogy egy volt kollégám azt mesélte, hogy mikor a magyarok antallék idejében beintettek a ruszkiknak, hogy nem üzletelünk velük, abba csaknem belerokkant a magyar élelmiszeripar, azon keresztül meg a mezőgazdaság, addig az auchan meg sok lóvét fektetett ott be, mert egy nyugati, piaci szemlélettel vezetett cég úgy gondolta, hogy a ruszkik továbbra is enni fognak, tehát van fantázia az élelmiszeriparban, mezőgazdaságban:)
A krisnások ott vágták el magukat, mikor volt egy inváziójuk a 90-es évek legelején, mikor mindig mindenkit leszólítottak az utcán, egyszer két csaj, majd invitáltuk őket egy orgiára, amit nem fogadtak el. :)
"A keresztény politikus dolga nem az, hogy a vallását, hanem hogy azokat az alapvető értékeket képviselje, amire a vallása épül. Kövesse Krisztust – például abban, hogy befogadó és irgalmas, nem pedig hideg és kirekesztő módon gondolkozik, beszél és cselekszik. Mutassa fel a közéleti munkájában azokat az erényeket, amiket a Biblia a Szentlélek gyümölcseként (Gal 5,22) említ: a szeretetet, az örömet, a békességet, a béketűrést, a szívességet, a jóságot, a hűséget, a szelídséget, a mértékletességet. Ezek Jézus jellemvonásai. Jézusra pedig még mindig kíváncsi a világ, ha a lejáratódott vallási tradíciókra nem is..."
Csak azért azt se feledd, hogy a malév felemlegetése ugyanúgy nem bizonyítja a húsosokkal kapcsolatos felelősséget, mint ahogy a malév csődjénél sem foghatod csak azért az Orbán kormányra, mert most történt, nem beszélve arról, hogy jól visszakövethető, melyik kormány alatt történt az a kifizetés, amelyre most mondták ki az EU-s verdiktet, hogy renonsz, és ami végső soron okozójává vált a csődnek.
Mellesleg épp múltkor jutott eszembe, milyen fura, hogy a horvátok hogy támogatták meg a nemzeti légitársaságukat, és hogy mekkorát szívnának ezzel a megoldással, ha már EU tagok lennének:)
Ettől függetlenül én eddig csak és kizárólag mosolygós, segítőkész és barátságos krsnással találkoztam, amit viszont a keresztények körében sajnos csak kevéssé tapasztalok. Mondhatni alig.
Pedig, ha ők is olyanok lennének, társadalomösszetartóbbak lennének - szerintem.
Senki nem kérdőjelezte meg a kereszténységnek a kultúrát POZITÍVAN formáló, a társadalmakra kedvezően ható szerepét. Én az ÖSSZES történelmi egyházat "szapultam" azzal, mikor azt írtam: nem adok nekik egy árva buznyákot sem, mert én úgy érzékelem, sokat tesznek azért, hogy békétlenség legyen a magyar társadalomban. Tök jó, ha te nem így látod.
Ajánlom figyelmedbe, hogy a forint hogyan mozog más valutákhoz képest az emlitett két időszakban. Vagy csak én érzem úgy, hogy leértékelődött a nemzeti valuta?
Mert a krisna vallás olyan európai, ugye? A kereszténységnek még minsig van társadalomösszetartó szerepe, és gyökeres, kitéphetetlen része az európai kultúrának, civilizációnak.
Tök jól emlékszem a Gyurcsány kormányra, aki azután a nyolc év után csodát várt, az nem kicsit, hanem nagyon hülye volt. Kárörvendő vigyoromat viszont kissé lohasztja, hogy mindenki, így én is szívok miattuk.