Keresés

Részletes keresés

Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 83

Így van, az NBA a bizonyíték arra, hogy a buborék rendszer abszolút kivitelezhető. Működött. Persze erre jön RnD, hogy de itt nőkről beszélünk nem férfiakról, ami egy kifogás. Semmi nincs a nőkbe genetikailag kódolva, ami ellehetetlenítené azt, hogy a buborék rendszer működjön. Vannak ennél sokkal keményebb élethelyzetek, mint hogy 24 napot 'elszigetelve' kell tölteni 20 másik emberrel egy számukra nemes cél érdekében. Nem akkora tragédia ez, mint azt egyesek szeretik beállítani.

Előzmény: Tonio 2.0 (80)
RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 1 82

A helyzet az, Norvégiában senki nem kérdezi meg a kézilabda szövetséget vagy az EB rendezőit hogy mitől tartanak. A hatóságok egyszerűen előírták nekik hogy mi legyen és hogyan, és ezt próbálják most valahogy igazolni (a szervezők). Ha rajtuk múlna, nem lennének ilyen abszurd rendelkezések szerintem.

RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 2 81

"De a norvégok, szerintem, nem attól tartanak, hogy nem lesz EB (nekik talán az lenne még a legjobb), hanem attól, hogy elkezdődik, de félbeszakad. Az viszont a lehetséges legrosszabb lenne, úgy kb. mindenkinek...."

 

Miért, ha egy COVID eset miatt máris két csapatot küldenek haza, és néhány nap múlva már nyolcat, akkor nem fog félbeszakadni az EB...?

 

Vagy ha annyira tartanak ettől, akkor miért nem követik a dánok példáját, akik egy pozitív eset után csak a pozitívan tesztelt játékost kötelezik karanténra, a többiek játszhatnak tovább....?

Előzmény: Fradista Utazó (76)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.25 0 1 80

Az NBA-ben valaki 2 hónapot lehúzott a buborékban, úgy, hogy családja van, gyerekei vannak, mégse hallottam senkit se panaszkodni.

Előzmény: RnD (74)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 79

Hogy milyen lenne Magyarországon az EB az teljesen spekulatív. Lehet, hogy változtatnának a egészségügyi szabályozason, lehet, hogy nem. Gondolom a napi esetszámoktól is erőssen függene ez a történet. Ami tény, hogy a jelenleg hatályban lévő jogszabály 10 napos karantént ír elő. Norvégiában is valami hasonló van (ők nem 10 napos karanténba küldenek, hanem egyenesen haza, de a kettő lényegében ugyanaz). Ami különbség azaz, hogy tesztelés nélkül hazaküldenék a legutolsó csapatot is, akivel az adott csapat játszott. Magyarországon is tesztelnék az adott csapatot. Azért itt van egy kis logisztikai probléma, miszerint a csapatok 2 naponta meccselnek, nem egyszerű meccsek között mindenkit, folyamatosan tesztelni.

Előzmény: Fradista Utazó (77)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.25 0 0 78

>Ha ennél fontosabb mutatókat nézel - például a hospitalizáltak számát - nincs szó ilyen nagymértékű romlásról.

De. 

Előzmény: RnD (71)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.25 0 0 77

>ha Magyaroroszágon rendeznék az EB-t, akkor sem engedné meg a jelenlegi egeszségügyi szabályozás, hogy

A jelenlegi nem. De átírnák az EB kedvéért. A norvégok meg nem írják át, pontosabban szólva, jelenleg az az álláspontjuk, hogy nem írják át. 

Előzmény: Trombozis2 (72)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.25 0 0 76

>De egy olyan EB ahol már az első hét végén kizárnak hat csapatot a norvég szabályozás miatt, az már messze nem biztos h jobb mintha nincs is EB.

Ezzel egyetértek, maximálisan. 

De a norvégok, szerintem, nem attól tartanak, hogy nem lesz EB (nekik talán az lenne még a legjobb), hanem attól, hogy elkezdődik, de félbeszakad. Az viszont a lehetséges legrosszabb lenne, úgy kb. mindenkinek. 

Márpedig, ha naponta jelentenek be, eőlőször egy-kettő, később hat-nyolc új pozitív esetet, akkor az EB nem fog végigmenni, ebben biztos lehetsz. 

Előzmény: RnD (67)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 75

Sokan azt mondják, kudarc lenne a torna, ha 1-2 csapatot kizarnának pozitív eset miatt. De mekkora kudarc lenne az, ha a csapatok egymást fertőznék tesztelések nélkül!? Akkor mindenki az egészségügyi hatóságokra mutogatna, hogy inkompetensen végzik a munkájukat, emberi életeket veszélyeztetnek. Két élű fegyver ez.

RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 2 74

24 napos önizolációt sem, pláne úgy h 10 napig semmit nem csinálhatnak a játékosok, csak össze lennének egymással zárva. Tíz ilyen nap eléggé kikészítené a játékosokat az EB előtt (akik ráadásul felkészülési meccseket sem játszhatnának).

 

Nem könnyű helyzet.

RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 2 73

Dániában viszont úgy tűnik az EB-re kiadott szabályozás megengedi hogy pozitív esetnél csak az a játékos kerüljön karanténba aki a pozitív tesztet adta, a többiek folytathatják az EB-t. Könnyen lehet h nálunk is ilyen értelemben módosítanák a szabályozást (ha az Európa-bajnokság nálunk lenne...)

 

Mondjuk 34 napos önkéntes izolációt én nem tartok valószínűnek.

Előzmény: Trombozis2 (72)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.25 0 1 72

Szerintem jelenleg az nincs napirenden, hogy az EB-t halasszák. Ebben nem gondolkozik senki illetékes, csak nehány szurkoló ötletelget. Nincs értelme halasztani. Az EHF ki van szolgáltatva az országok egészségügyi előírásainak, ami lehet, h kényelmetlen a játékosoknak, de végső soron az ő egészségüket is védi a rendszer. Le kell ülni velük, és még kell kérdezni, hogy ki az akinek elfogadható az, hogy 24 napig teljes elszigeteltségben van. Megoldható, kérdés, hogy hajlandóak-e áldozatokra a felek.

Hozzáteszem, hogy szívesen kritizálják a magyar szurkolók a norvég rendszert, de ha Magyaroroszágon rendeznék az EB-t, akkor sem engedné meg a jelenlegi egeszségügyi szabályozás, hogy a csapatok pozitív esettel folytassák a tornát. 10 nap karantén ugye és azt a csapatot is tesztelnék, akikkel játszottak korábban.

RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 2 71

A helyzet "exponenciálisan" rosszabbodott ha az esetszámokat nézed. De azok jó része tünetmentes vagy minimálisan tünetes pozitív eset. Ha ennél fontosabb mutatókat nézel - például a hospitalizáltak számát - nincs szó ilyen nagymértékű romlásról.

 

Egyébként a decemberi EB szerintem akár el is maradhatna, itt most nem a saját véleményemről írtam, hanem az EHF-ről és a nemzeti szövetségekről.

Előzmény: hatosfalat (70)
hatosfalat Creative Commons License 2020.10.25 0 0 70

Te nagyon szeretnéd, hogy legyen, ezért csak egyféleképpen látod. 

Krumbholz az egyik válogatott szövetségi kapitánya, az ő véleménye finoman szólva elfogult. Ráadásul a koronavírus helyzet exponenciálisan romlott azóta.

Egyébként én is szeretném ha lenne, de ezekkel a szabályokkal sztem értelmetlen.

Előzmény: RnD (69)
RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 1 69

Az EHF már régen törölte volna az EB-t ha nem tartaná fontosnak.

 

Egyébként az októberi Golden League után adott nyilatkozatokból nekem úgy tűnt h több nemzeti szövetségnek is fontos lenne az EB. Krumbholz például azt mondta h a Golden League verseny bebizonyította h minden további nélkül lehet EB-t rendezni decemberben.

Előzmény: hatosfalat (66)
hatosfalat Creative Commons License 2020.10.25 0 0 68

Groot ott van a bő keretükben, ki tudja. Amúgy én nem arra gondoltam, hogy ugyanazok lesznek döntőben, de az olimpia, arra a selejtező és a covid miatt itt bármi lehet. Bár norvégoknak hazai pálya miatt ez biztos prió lesz.

Előzmény: Tonio 2.0 (65)
RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 1 67

"...És egy cseh-horvát döntő is jobb, mintha nem is rendeznek döntőt egyáltalán..."

 

De egy olyan EB ahol már az első hét végén kizárnak hat csapatot a norvég szabályozás miatt, az már messze nem biztos h jobb mintha nincs is EB.

Előzmény: Fradista Utazó (60)
hatosfalat Creative Commons License 2020.10.25 0 0 66

Itt az a kérdés, kinek anyagi érdeke, hogy az eb legyen. Rendezőknek kevésbé hiszem (ennyi nézővel, extra covid költségekkel), résztvevőknek szerintem ez nem hiányzik, nekik anyagilag fontosabb a nemzeti bajnokság és a bl. Ehf jöhet még szóba, de még lehet nekik sem hiányozna nagyon.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 65

Polman sérült, a többiek formán kívül, vagy lemondták a válogatottságot. Ok, van 1 remek jobb szélsőjük :), de azzal nem fognak Eb-t nyerni, ha csak nem ők lesznek egyedül, akik megússzák a vírust. :-D

Spanyolok meg aztán... Ezzel a Nerével? Barbosa is sérült.

Persze egyetértek, hogy nehéz jósolni, de a három legmélyebb keret a norvég, francia, orosz, ezért aztán ha kb hasonló arányban esnek ki játékosok, az erőviszonyok nagyjából változatlanok maradnak. Nyilván van 1-2 extra klasszis, akire ez nem vonatkozik, pl Oftedal, Vjahireva, a franciák talán a leghomogénebbek.

Előzmény: hatosfalat (62)
RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 2 64

A norvég szabályozáson szinte biztosan módosítanak még. Vagy nem lesz Norvégiában EB.

 

Ez a nagy hírverés a skandináv médiában szerintem éppen azt a célt szolgálja h az EHF figyeljen fel időben h itt problémás a helyzet és tegyen valamit. Éppen úgy ahogyan volt paláver a médiában amikor a dánok nem adtak bankgaranciát a rendezésre, aztán ez megoldódott.

RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 1 63

Az oroszok már lekötöttek egy felkészülési tornát november végére, és onnét mennek Dániába.

hatosfalat Creative Commons License 2020.10.25 0 1 62

Persze a végén nyilván megint a norvégok, a franciák meg az oroszok fognak odaérni.

 

Szerintem ez lehet majd az egyik legkevésbé kiszámítható világverseny. És az előzőn is úgy emlékszem nem ebből a három csapatból jött a döntő.

Előzmény: Tonio 2.0 (61)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 61

Asszem ezek a felkészülési meccsek nem nagyon lesznek idén, több okból is nehézkes és kockázatos lenne.

Beesünk a helyszínre, aztán lesz, ami lesz, teljesen zsákba macska.

Persze a végén nyilván megint a norvégok, a franciák meg az oroszok fognak odaérni.

Előzmény: RnD (58)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.25 0 0 60

>És hiába hvatkoznak a szponzorokra. Biztos roppant örülnének azok is egy Csehország-Horvátország döntőnek :-))

Azt hiszem, nem értetted, mire utalt. Arra gondolnak, ha nem lépnek fel szigorúan, félbe fog szakadni az EB. És egy cseh-horvát döntő is jobb, mintha nem is rendeznek döntőt egyáltalán. 

Előzmény: Gojira (17)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.25 0 0 59

>A másik: az EB előtt valamennyi csapat szeretne felkészülési meccseket játszani.

Igen minden csapat szeretne koronavírus nélküli EB-t. Nos, erre sajnos nincs mód. Az ideális állapot megteremtése tehát nem lehetséges. 

Előzmény: RnD (58)
RnD Creative Commons License 2020.10.25 0 3 58

"...azért a csapat elkülönülése sokkal kényelmesebb mentális szempontból, mint az egyének elkülönülése. 16 játékos +4-5 stábtag azért bőven tud olyan közös programokat kitalálni, ami közösségépítő és csökkenti a bazártság érzetet...."

 

Itt ha jól értem 24 nap teljes izolációról lenne szó nálad.....(a legjobb csapatok esetében).

Az azért már határeset. Ha valakit erre külön nem készítenek fel előtte, szerintem nem valószínű h ezt gond nélkül kibírja.

 

A másik: az EB előtt valamennyi csapat szeretne felkészülési meccseket játszani. Ezekkel a meccsekkel az ilyen 10 napos izoláció nehezen egyeztethető össze.

Előzmény: Trombozis2 (53)
Gojira Creative Commons License 2020.10.25 0 2 57

Legyen igazad, nagyon örülnék neki.

Előzmény: Trombozis2 (56)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 56

Szerintem az nem optimista, hanem realista forgatókönyv, hogy jövő nyárig lesz védőoltás. És az is nagyon valószínű, hogy az olimpikonok az elsők között kapják meg.

Előzmény: Gojira (55)
Gojira Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 55

"Az Eb-t tologatni nem lehet, pont azért mert nyáron olimpia is van Japánban."

 

Amíg nincs védőoltás, én nem mernék ilyen határozott kijelentéseket tenni.

Előzmény: Trombozis2 (54)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.25 0 2 54

Az Eb-t tologatni nem lehet, pont azért mert nyáron olimpia is van Japánban. Az olimpiai selejtezőt sem kéne az EB-be építeni, főleg, hogy a selejtezőben vannak nem európai csapatok is. Az EB-t meg kell próbálni megrendezni a tervezett időpontban és a tervezett helyszíneken. Jó lenne, ha a norvég előírásokat lehetne egy kicsit puhítani. De ha nem, akkor azokkal a feltételekkel kell megbarátkozni.

Előzmény: hatosfalat (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!