Keresés

Részletes keresés

Lőrincz Creative Commons License 2000.05.16 0 0 183
Sziasztok!
Tegnap sajnos nemigen tudtalak Benneteket elérni, valahogy rossz volt az adás. Én megterveztem, kiszerkesztettem, lerajzoltam, kiszineztem, de szerintem ha összerakom, akkor lesz az igazi. Szivesen csinálom igy is, de azért mertem javasolni a http://member.nifty.ne,jp/GUCKY/english/gallery/
g02_94.html megoldást, mert az rögtön hátoldallal készül és körbeszegéssel, minden sarkon egy egy pánttal, amit már két blokknál is össze lehet kötni. Jön hozzá egy ujabb blokk, tovább kell kötni. A végtelenségig. Irtam Csombordi Tündének, akinek a neve meg volt adva a Magyar Foltvarrók Céhénél, kérdezte, hogy milyen közös munke lenne. Szerintem ez egy internet kép lenne. Én mindenesetre csinálok két blokkot. Egyet ahogy mondtam, a másik ugyanaz, csak hátlapozás nélkül. Mondjátok meg hová küldjem. Én is a geometrikus mintákat kedvelem, és szerintem az a jó, ha mindenki olyat csinál amilyet akar. A 30 cm az majdnem 12".
aquila Creative Commons License 2000.05.16 0 0 182
Á, látod, márciusban is milyen impotensek voltunk, pedig akkor még jóval többen is jártunk errefelé... Úgyhogy én nem várnék a talira, mert akkor sose lesz a dologból semmi.

LŐRINCZ kedves, te hogy képzeled a dolgot pontosan?

Előzmény: maplesyrup (181)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.16 0 0 181
Bármi lehet, a következő, aki körbevarrja eldönti, hogy mi illene hozzá. Akár ugyanaz a motívum, akár más. A rajzon próbáltam érzékeltetni. De elhalaszthatjuk, és egyszer, ha lesz tali megbeszéljük.
aquila Creative Commons License 2000.05.16 0 0 180
Teljesen érthető, persze, csak azt nem tudom, hogy fog kinézni a dolog, mert én pl. log cabint szeretnék varrni. Ha te másmilyet varrsz, és Lőrincz is, akkor az milyen lesz?
Előzmény: maplesyrup (179)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.16 0 0 179
Én is örülök, a rátétes macskát az ami-hölgy készítette, küldött róla fotót is, ott ülnek az ágyán párna formában. Jó munkát.
A közös quilt varrás szerinted menni fog?
Érthetően írtam le?
Előzmény: aquila (178)
aquila Creative Commons License 2000.05.16 0 0 178
MAPLE, nagyon drága vagy, megkaptam a küldeményt tegnap, köszönöm, nagy örömet okoztál... A rátétes macska-kép fog megvalósítódni, ha megérem:) Köszi még egyszer!:)***
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.15 0 0 177
Lőrinczke!
Köszike, megkaptam, 7végén ki fogom próbálni. :-*

Csilla, édes druszám!
Nem sürgős, bőven ráér akkorra, ha lesz időd.
Lőrinczke úgyis küldött nekem egy mintát, amin most még csak így elméletben próbáltam meg átrágni magam, és úgy tűnik, talán meg tudom csinálni, úgyhogy -majd ha lesz fonalam- horgolok egy próbát. De a tiéd is nagyon érdekelne, hátha az lesz a jobb/szebb.
Itt az ideje, hogy felelevenítsem horgolászásos tudományomat! ;-)

Nyár végéig csak elkészülök vele, nem, lányok?! :-))))))))

Lőrincz Creative Commons License 2000.05.12 0 0 176
Sziasztok!
Gondolom, mindenki el van foglalva munával stb. Ennek ellenére remélem hétvégén kézimunkáztok? Tudom, kert, vizsga stb. Ami miatt megint jelentkeztem, találtam egy Friendship Quilt 94 képet. Ez alapján javasolom, hogy hasonlóan készitsük, a lényege, hogy a 30x30-as blokkokat mindenki maga tűzi, hátlapozza és a száláre egy keskeny szegélyt varr, aminek a négy sarkában két szalag van, amivel egymáshoz lehet varrni őket. Igy bővithető, vihető, bemutatható.
Cime:
http://member.nifty.nejp/GUCKY/english/gallery/g02_94.html
Jó hétvégét!!!
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.11 0 0 175
Sziasztok!
Adok egy kipróbált crazy cimet
www.nmia.com/~mgdesign/qor/styles/crazy/crazyqlt.htm. (én a tűtartót megcsináltam belőle. Ami a közös munkára jó, az pedig
www.nmt.edu/~breynold/quilt/y2k.html
Még egy érdekesség (a katedrál ablakos minta szemléltető ábrákkal finnül:
www.vtoy.fi/~plara/tilkku/katedrali/index.html
Nézegessétek!!!
Csilla Creative Commons License 2000.05.11 0 0 174
Sziasztok
CsinnnKA megnéztem a postaládámat, köszike, nagyon szép. Hétvégén megpróbálom beszkenelni a két leirást és majd hétfőn elküldöm mailben. Hétvégén nálam szünetel a netezés. Hát igen Maple, mindenkinek felcsigáztad a fantáziáját, de ténleg lehet a neten sok crazy-t lelni.
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.11 0 0 173
Nem, én írtam félreérthetően.
A mail az én jó címemre vonatkozott.
De: ha pl: altavista keresőbe beírjátok a quilt szót és a megjelenő lap tetején a crazy-re klikkeltek, lehet egy csomó crazyt találni.
Amit írtam az a crazy legegyszerűbb, varrásgyakorlásra is jó változata.
Előzmény: aquila (172)
aquila Creative Commons License 2000.05.11 0 0 172
Ezt írtad alant /162/:

Pl: crazy (vagy szilánkos, magyarul)
közel egyforma szélességű, és kb. 20 cm hosszú csíkokat varrj össze egymás mellé, ebből lesz egy hosszú csík. Amikor több egyforma hosszú csíkod van, összevarrod őket és kész egy crazy takaró, vagy amit akarsz. Majd adok egy jó mail címet.

FÉlreértettük?

csinnnKA Creative Commons License 2000.05.11 0 0 171
Csilla, kedves druszám!
Megkaptam méledet, Te egy tündér vagy! :-*
Nézz bele a postaládádba!!! ;-)
Előzmény: Csilla (168)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.11 0 0 170
Szia aquila, szia mindenki.
A macskák ma indulnak postán.
Nem értem a "crazys cím" dolgot??
Ígértem valamit crazyvel kapcsolatban?
Előzmény: aquila (169)
aquila Creative Commons License 2000.05.11 0 0 169
Maple kedves, úgy tűnik, a crazys cím mindenkit érdekel... ENGEM IS!! LÉCCI......!
Csilla Creative Commons License 2000.05.11 0 0 168
Sziasztok

Maple megjött a leveld, küldtem is rá választ. csinnKA kevdes druszám, neked is irtam, remélem megkaptad.Ja és kaptam választ a Céhtől. Egyenlőre ennyi.

csinnnKA Creative Commons License 2000.05.10 0 0 167
Lőrincz!
Köszi a fáradozásaidat.
REmil ment, egy virtuális képeslap formájában! :-)

Csilla,
kedves druszám!
Előre is köszönöm! :-)

Csilla Creative Commons License 2000.05.10 0 0 166
Sziasztok!
Maple azt a mail cimet én is nagyon várom. Irtam is már a Céhnek, tőlük és várom a választ. Lőrincz köszi a mailt, sok hasznos infó van benne. Minden kezdőknek való cim és minta érdekel. Nagyon köszönöm előre is. Kedves csinnKA a horgolt kendőnek majd én is megpróbálok utánna nézni a Fürge Ujjakban és másutt is. Ha jól emlékszem az egyik Praktikában is volt egy kendő. Jelentkezem ha megtaláltam.
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.10 0 0 165
mail fog menni.
Előzmény: Lőrincz (164)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.10 0 0 164
Sziasztok!
A 30x30-as négyzettel egyetértek, rám bizva a szint és mintát. Nem lesz túl tarka, ha a szegély más lesz. Esetleg szebb lenne az egyforma szegély. Pl. meg lehet állapodni kék, zöld, stb. egyszinűben. Vagy csak egyszinűben, már az is rendszert ad. Maple, azt a mail cimet nem tennéd közzé, amit a crazyről irtál? Köszi
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.10 0 0 163
Sziasztok SZORGOSKEZŰEK! :-)

Már régóta nézegetem ezt a topicot a tartalomjegyzékben, most végre bele is kukkantottam.
Nagyon jó, nagyon nőies, szerintem majdnem minden nő legalább egy kézimunkában járatos.
Én mostanában leginkább még varrogatni szoktam (egyszerűbb ruhák, szoknyák stb.), de azelőtt, amíg több időm volt, játszott a kötés-horgolás is, kamaszkoromban pedig hímeztem és makraméztam (tudjátok, spárga-csomózgatás).
Most majd gyorsan átfutom az egész topicot, mi mindenről van benne szó (a foltvarráson kívül).
Addig is:
LENNE EGY ÓRIÁSI KÉRÉSEM A HORGOLÓKHOZ:
Valamikor réges-régen (mindenesetre több, mint 10 éve) egy kolléganőm mintája (és útmutatója) alapján horgoltam egy vállkendőt a nagymamámnak. Arra emlékszem még az egészből, hogy egy kis láncszemes körből indult, amibe talán egyráhajtásos pálcikákból valami legyező-féle mintát horgoltam, amit aztán (mintha) láncszem-sorral zártam (volna) le. A vállkendőhöz szükséges nagy háromszöget -szerintem- az 1-3-5 stb. szaporítással értem el valahogy, de sajna tényleg nem emlékszem a mintára, csak arra, hogy életem első (és eddig egyetlen) vállkendője csudaszép lett, nagyon büszke voltam magamra. Ráadásul nagyon hamar elkészültem vele (néhány este, talán még egy hét sem volt), mert könnyű, ütemes horgolóminta, csak azt kellett számolni, hogy a legyezőhöz hány egyráhajtásos pálca kell.
Nevessetek ki: élnék-halnék egy ilyen vállkendőért, tulajdonképpen az ősz beálltával gondoltam arra, hogy kéne egyet horgolni, de már nem tudnám megcsinálni! :-(
Véget ért a tél, itt a tavasz, sőt, lassan már közeleg a nyár, de én még mindig nem tudom kiverni a fejemből a vállkendőt... NEM TUDNA VALAKI EGY KÖNNYŰ(!) MINTÁT KÜLDENI NEKEM???
(Mivel a fríméles cím gyakran rossz, küldhetitek a csinnnka@fbi.hu -ra is.)
Nagyon örülnék neki, ha valaki tudna segíteni.

maplesyrup Creative Commons License 2000.05.10 0 0 162
Szia Csilla:
A 138 -139 -es hozzászólásban vannak válaszok+ címek, más számok alatt is, nem ismétlem.
Próbálj írni a Céhnek, szerintem ők is szívesen küldenek bármit, pl. könyv. Általában ezer-ezerötszáz körül vannak a könyvárak.
A külföldi folyóiratok nagyon drágák, bár gyakorlatilag mindent lehet kapni.
Tényleg szívesen segítek, ha tudok.
Varrógéppel varrni pedig tudni kell, gyorsabb!!!
és sokszor pontosabb, tartósabb mint a kézi.
Gyakorolj. Pl: crazy (vagy szilánkos, magyarul)
közel egyforma szélességű, és kb. 20 cm hosszú csíkokat varrj össze egymás mellé, ebből lesz egy hosszú csík. Amikor több egyforma hosszú csíkod van, összevarrod őket és kész egy crazy takaró, vagy amit akarsz. Majd adok egy jó mail címet.
Előzmény: Csilla (161)
Csilla Creative Commons License 2000.05.10 0 0 161
Sziasztok!
Maple, én is küldtem neked egy levelet magánba, még husvét előtt,válaszoltam a te leveledre. Lehet, hogy nem kaptad meg, ahogy mások levelét sem... Nagyon kedves vagy, hogy felajánlottad a segitséged, nagyon köszönöm és alkalom adtán igénybe is veszem, ha még áll az ajálat :-). Egyébként bármilyen segitséget szivesen veszek, legyen az tanács, szakirodalom, lelőhely tip, szóval bármi. Szakirodalom csak a Praktibában lévő tanfolyam és az internetről leszedett rengeteg site áll a rendelkezésemre. Jó lenne ha megadnád pár igazán hasznos könyv cimét, árát és a bolt cimét ahol belehet szerezni, esetleg megrendelni. Ez nekem nem olyan sürgős. Lehet megyek a nyáron Pestre a sógornőmhöz egy hétre és akkor szétnéznék, pár jó helyen. Olcsó fonal és kézimunka eszközök lelőhelye is érdekelne. Tehát ha elküldhető doksid van szivesen fogadnám, bármi érdekel mert nagyon zöldfülű vagyok még. Szégyen a fejemre, hogy nem tudok varrni egy varrónő anyuka mellett. De kaptam most egy varrógépet és rászánom magam és megtanulok, egyébként pont a patchwork miatt határoztam el hogy megtanulok. Tegnap hozzájutottam a márciusi Fürge ujjakhoz (hozzánk most jutott el a márciusi szám :-( ), gratulálok Lőrincz, gyönyörű az a teritő. Én most valami egyszerű tányér alátéteket horgolok, tanulásképpen, és horgolás közben született meg a végső minta ötlete. Tul hosszú lettem. Nekilátok dolgozni egy kicsit.
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.10 0 0 160
Szia Lőrincz!
Te biztos nem tudod, hogy Csilla , aki a pamutfonalat keresi Szatmárnémetiben él.
Irok mailt- a diszkréció munkahelyi cím miatt van.
Előzmény: Lőrincz (159)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.10 0 0 159
Sziasztok! Örülök, hogy beindult a munka, időközben a mintát kitaláltam, és a geometrikus formák tisztelője vagyok. A macskásból is a papirra varrottat szeretem. A Zsuzsi tényleg giccses, de gyerek takarónak lehet izlésesen is csinálni. Erről jut eszembe, némely crazy (amit a neten látok és főleg amerikai, szintén giccses a sok cicomával!) Szóval a giccsesség fogalma relativ. Én a sárga csikról egy e-mail cimet sem tudok leolvasni (közli a gép, hogy menjek máshová- ékes lengyel nyelven!) Hónap végén lesznek hazautazoink és eltudnám küldeni arra a cimre, amit mondtok. (ide drágább küldeni, ill. elküldeni, ezért otthon veszünbk bélyeget és ha valaki jön odaadjuk neki)Maple, ha tudsz nekem magánba irni, akkor próbáld meg légyszi, hová kinek küldjem. A cimet diszkréten kezelem.
Pamutfonalat a Verena boltban lehet méregdrágán kapni, de a Maglódi uti piacon (amig románok is árultak) lehetett venni tölük elfogadható áron fehér vagy ekrü motringos vagy kiszerelt fonalat. Vigyézni kell, hogy nagyobb tételt vegyél, mert a legközelebbi sem olyan vastagságú és szinű lesz. Igy van nekem legalább négy befejezés előtti teritőm. A Fürge Ujjakban szoktak lenni cimek, de azok inkább gyapjúfonalakat árulnak és szövésre. Érdemes ha hozzájutsz az egyszerűbb fonalhoz és diszitésnek veszel egy-két gombolyagot a Verenában. Még a Rőftex is aránylag jó a Margit krt.-on.
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.09 0 0 158
Én is megkaptam, holnap borítékolom.
Előzmény: aquila (157)
aquila Creative Commons License 2000.05.09 0 0 157
KÖSZI? MEGJÖTT, VÁLASZOLTAM:)
Előzmény: maplesyrup (156)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.09 0 0 156
a freemail-edre, ami itt van a sárgacsíkon.
Kezeld diszkréten OK. ha nem kapod meg, jelezd, hogy van-e más címed.
Előzmény: aquila (155)
aquila Creative Commons License 2000.05.09 0 0 155
HOVA ÍRTAD AZ ÚJAT?
Előzmény: maplesyrup (154)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.09 0 0 154
nem tudom, nem mindenki levelét kapom meg. szelektál az index :o)
írtam egy másik címet, ide jöhet újra.
Előzmény: aquila (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!