Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2000.05.25 0 0 214
Sziasztok!
Sylvie, megérkeztek a levelek, nagyon szépen köszönöm, fantasztikusak, igy reggel már széppé varázsolták a napomat.
Na szerveződik az a tali vagy sem?:)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.24 0 0 213
Szia Aqua!
Örülök, hogy varrsz, a cimem megtalálod a sárga csikon, és ha megirod a cimed, akkor küldöm a blokkot, próbálok még szervezni, és aztán lesz egy nagy --nagy!!!! teritőnk, és a bemutatásán mindannyian megismerjük egymást. Szerintem ha később van kedved varrni, még varrhatsz hozzá! Na nem kötelező, de szerintem ez olyan koffer módszer lehetne.
aquila Creative Commons License 2000.05.24 0 0 212
Szia Lőrinczke! Jól van, a patchwork leírása sokat segített. Én valószínűleg négyzeteket fogok varrni, mert az tisztán látszik, hogy a log cabin a háromszögekhez nem annyira működik. Kék anyagokkal nagyon jól állok, úgyhogy valami ilyesmi lesz. Akkor elküldöd nekem? Az e-mail címedre megírom a címemet, jó?
Előzmény: Lőrincz (211)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.24 0 0 211
Sziasztok!
Úgy örülök, hogy felélénkült a lista, igy minden reggelemet azzal tudom kezdeni, hogy elolvasomaz elöző napi levelezést. Hadd szóljak hozzá egy két dologhoz. A kézimunkakönyvek ügyében, sajnos nincs szkennerünk, de már beinditottam a folyamatot, hogy szerezzünk. Jelnleg nekem elég sok könyvem van. Én mindenkinek tudom ajánlani az antikváriumokat, mivel ott elég sok könyvre lehet szert tenni, csak türelem kell. Elég egy két boltban megtudni melyik polcon tárolják és ha van egy kis időd beszaladsz és körülnézel. Jelenleg szinte semmilyen kézimunkakönyv nem kapható. Még leginkább a Burda boltban lehet kapni. Én is megnéztem az itteni fonal választékot, mert kedvet kaptam a vállkendőre. Hát elég borsos áruk van, de nagyon szépek. (5-12 zloty 1zloty-kb.60 Ft ez ot dekára vetitve)Amit fel akrtam vetni, nagyon divatosak itt a kis táskák, hosszú pánttal, amit keresztben hordanak a vállon. Ez horgolva van kispálcákka selyemszerű anyagból. Zippzárral és egy kis lehajthatórésszel, hogy ne lehessen látni a zippzárt, sőt némelyeken kis zseb van a telefonnak. Láttam mintás horgolással és belőle sapkával. Nagyon aranyosak, nem tudom Pesten vannak-e ilyenek? Az áruk 20-40 zloty (átváltást lásd fent!) A patchwork egy zöld (élénk halvány) alapon és sárga alapon mintás és egy egyszinű kék háromszögekből áll, a kékkel szegtem be. Azt hiszem ez a forgó mintás. Még az igazság az hogy nem találtam olyan tollat, amivel ráirhatnám a nevem (www.hu lorincz 2000)legyen már stilszerűen internet. Na sziasztok, megyek a reptérre fogadni. Jöhetnétek Ti is!!!
aquila Creative Commons License 2000.05.23 0 0 210
Tőlem lehet, nem vagyok semmi jónak az elrontója. De neked nem vizsgáid meg horror mennyiségű tanulni- és írnivalóid vannak?:))
Előzmény: maplesyrup (207)
Csilla Creative Commons License 2000.05.23 0 0 209
Sziasztok!
Sylvie, örülök hogy tetszenek a minták. Nagyon fogok én is örülni a himzés mintáknak, ha küldöd őket. Köszi és jó horgolást! Nekünk nincs scannerünk, de van az egyik havernek nála másolgat a férjem.
Érdekes lenne összehozni egy talit.
Most gondolkodtam csak, hogy azon a hétvégén van pünkösd, és ott nálatok ez hivatalos ünnep, nálunk sajna nem, de siekrült kialkudjak egy hét szabit arra az időre. Rendes volt a főnökömtől,hogy elengedett, mert még csak 4 hónapja dolgozom itt, meló is sok van.
Sylvie Creative Commons License 2000.05.23 0 0 208
Sziasztok!
Végre net-közelbe jutottam, olvastam, tehát írok
Csilla! nagyon köszönöm a mintákat, megkaptam, nyomtattam, este talán már horgolni is fogok. Talán az a könyv van meg nekem is, a címére én sem emlékszem, de szép minték vannak benne. A horgolás egyébként onnan jött. Scannerünk van, holnap hozom a könyvet és küldök mailt.
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.23 0 0 207
Mi lenne, ha ez időben tartanánk egy ripsz-ropsz talit?
Hétköznap délután, vagy a háromnapos ünnepben?
Csilla Creative Commons License 2000.05.23 0 0 206
De kár... Igen, már kiderültt, mág a legején. Szatmárnémetiben, Romániában élek. Ha minden igaz, junius 10-16 között Pesten leszek. Lesz valami rádióamatőrös tali a férjem oda vágyik, a sógornőm amugy is Pesten van jelenleg, igy elmegyünk és náluk leszünk és kószálunk a városban. Ha csak akkor nem futunk össze valahol. Esetleg ha gondolod elküldheted a sógornőmékhez, onnan elkerül hozzám, én lemásolom ami érdekel és aztán vissza kerül hozzád postán vagy személyesen. Egyébként ez is ami már megvan, egy burdából van. Itt nálunk lehet kapni románul, pár hónapja, az Anna magazint, meg egyéb himzős lapokat a burdától, de ezekben még nincs olyasmi ami ehez pászolna.Köszi.
Előzmény: aquila (205)
aquila Creative Commons License 2000.05.23 0 0 205
Száz éve megvan már a könyv, sajna, legalább 5-6 éve jelenhetett meg. Pedig annyira ide illő dolgok vannak benne... Te merre felé élsz? Én pesti vagyok, hátha összeszaladhatnánk. Vagy lehet, hogy ez már kiderült lejjebb, csak nem figyeltem?
Előzmény: Csilla (204)
Csilla Creative Commons License 2000.05.23 0 0 204
Szia aquila!
Nincs sajnos semmi más ötletem. Esetleg nem tudod lehet-e ezt a könyvet kapni valahol, és ha igen mennyiért? Köszi.
Előzmény: aquila (203)
aquila Creative Commons License 2000.05.23 0 0 203
Szia, a Burdának van egy nagyon szép könyve, talán az a címe, hogy Szép kézimunkák, vagy mi a szösz, abban vannak ilyenek. Sajnos nekem nincs scannerem, úgyhogy nem tudom neked elküldeni:( Színes fénymásolóm sincs, úgyhogy ha van valami ötleted ezen kívül...
Előzmény: Csilla (202)
Csilla Creative Commons License 2000.05.23 0 0 202
Sziasztok!
Örülök Csinnnka, hogy segithettem.
Én is szeretnék egy kis segitséget kérni. Van egy tavaszi keresztszemes teritőm, a közepén egy tulipános koszorúval (tupián pirosas rózsaszines árnyalatokban, apró sárgás virágok, na és zöldes árnyalatú levelek), ez egy elég kicsi koszorú (kb 30cm átmérőjű), a szélér szeretnék valami hasonló stilusú, szinben harmonizáló szintén keresztszemes mintát (szögletes a teritő). Na erre várok ötleteket, mintákat, netes cimeket, bármit. Köszike.
aquila Creative Commons License 2000.05.23 0 0 201
Én szívesen folytatom:)
Előzmény: maplesyrup (200)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.23 0 0 200
Sziasztok! micsoda pezsgés! mindenki alkot.
Nagyon jó!
Jelentkezik valaki Lőrincz blokkjának folytatására.(foltosok)
Nekem most egy csomó kötelezőm van, szövés, bőrözés, gyöngyfűzés - vizsgázni fogok játszóházi foglakozásokból és ezek a vizsgamunkák. Addig nem nagyon tudok mást, írni is kell 25 old. dogát, meg 25 tételt néprajzból megtanulni. Ez tart július 5-ig.
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.23 0 0 199
Sziasztok! :-)

Tudom, hogy csak keveseket érint, így keveseket érdekelhet, de hátha valaki megörül neki:
Rákoskeresztúron a piaccal szembeni méteráru boltban gyönyörű és olcsó fonalakat kaptam, az egyetlen apró bibi, hogy nincs túl nagy választék. Viszont tényleg olcsó (430,- volt egy 10 dekás motring).

Csilla!
Képzeld! Miután a fonal-ügy, mint akadály elhárult, az egyik mintád alapján belekezdtem a vállkendőbe. Láncszemek és egyráhajtásos pálcák, nem túl bonyolult minta, egész jól boldogulok. :-)))
Még egyszer kösziiiiiiii a felbecsülhetetlen értékű etecsmentet (meg persze a fáradozásaidat)! :-*
...és Lőrinczkének is kösziiii!!! :-)

aquila Creative Commons License 2000.05.23 0 0 198
Lőrinczke, ezt nevezem gyorsaságnak! Már el is készültél a blokkal? Nem lenne kedves leírni, hogy milyen, hátha elindulna a fantáziám?
Előzmény: Lőrincz (196)
Csilla Creative Commons License 2000.05.23 0 0 197
Szia Sylvie
Sikerültt beszkenelni a függönyös dolgokat, átis küldtem már neked remélem megkaptad és remélem ilyesmire számitottál. Jó horgolást!
Én is vettem tegnap jó olcsón némi fonalat az egyik turkálóban, meg is kezdtem egy kis nyári bluz (top) kötögetését, olyan jó alkotni...
Előzmény: Sylvie (194)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.23 0 0 196
Sziasztok!
A fonal témához csak annyiban szeretnék hozzászólni, hogy a Fürge Ujjakban találtam két cimet:
VLNAP 3526 Miskolc Pf.92
Tel: 06-20/326-5013 (ezek jó és nem olyan drága fonalak)
A másik: 2330 Dunaharaszti Némedi út 14 ide válaszboritékkal kell irni és ad mintát, gyapjú akril keverék 900 Ft/kg.
Maple itt vagy? Hová küldjem a kész blokkot, azaz kivel vegyem fel a kapcsolatot?
Csilla Creative Commons License 2000.05.23 0 0 195
Szia tuccmo!
Itt vagy még néha? Találtam neked némi leirást a selyemfestésről, ha még érdekel. El is küldtem a sárga csikon megadott mail cimedre. Remélem már meg is kaptad. Lelőhelytippek szoktak lenni a Házi Praktikában, többnyire úgynevezett művészellátó boltok cimét szokták megadni. Én is gondolgodtam már ezen a témán, de még nem próbálkoztam meg vele. Jó művészkedést!
Előzmény: tuccmo (132)
Sylvie Creative Commons License 2000.05.22 0 0 194
Szia Csilla
A címem jó, várom a mail-t.
A fonalakról: nekem szerencsém volt, valamikor rendszeresen jártam mindenfelé vidéken, és mindig megtudtam, hogy hol lehet jó fonalat kapni. Volt, hogy 2-3 kg-ot vettem, mert jó lesz az valamire. A mai napig ezt használom, szerintem még néhány évig bőven elég lesz.
Pesten valóban szinte csak Burda-fonalat láttam, rettenetes áron. Viszont én a turikban is rengeteget tudok vásárolni - nem tehetek róla, mániám a szép fonal. Aztán az összeválogatott maradékokból lesz ablak elé szélfogó párna, otthoni "bohóc" pulóver.
Csilla Creative Commons License 2000.05.22 0 0 193
Szia Sylvie
Amint tudom beszkenelem a mintákat, és elküldöm neked mailben. A cim ami a sárga csikon van az jó? Furcsa dolog ez a fonalas mese, itt olcsóbb de nincs választék, nálatok van választék de drága. Néha-néha még a turkálókban lehet folalat kifogni, csak nagyon kell vadászni. Olyan kis maradékocskák nekem is vannak, de kinéztám pár pulcsit amihez több fonal kell.
Előzmény: Sylvie (192)
Sylvie Creative Commons License 2000.05.22 0 0 192
Szia Csilla!
Előre is köszönöm a mintákat, kimondottan konyhába valóakat keresek.
A fonalakról: én utoljára kb. 2-3 éve vettem, főleg vidéken, viszont láttam Pesten is azóta, csak nem vettem, mert kb. 15-20 kg. különböző fonalam van még a régi szép időkből. A hét elején már lesz rá időm, és körbenézek, hogy hol kapható, és akkor rögtön írok.
Sylvie
Csilla Creative Commons License 2000.05.22 0 0 191
Szia Sylvie!
Szétnéztem a Fürge Ujjakban és találtam is valamit, ha érdekel majd e-mail-ben elküldöm. Az 1997-es áprilisi számban van két függöny, olyan kis rövid, mondjuk konyha ablakra való. Az egyik egy kis virágos, szerintem nagyon egyszerű, legalábbis annak tűnik, a másik nem is recehorgolásos de az is szép, bár picit komplikáltab. Nekem is van egy Burda speciális abban is van egy függöny, de ahogy te is mondtad inkább gyerekszobába való kis macis.
Hol és mennyiért vannak azok a fonalak amikről irtál? Ugy tűnik, hogy junius elején megyek majd Pestre és szétnézznék pár helyen. Jó hetet mindenkinek!
Előzmény: Sylvie (190)
Sylvie Creative Commons License 2000.05.18 0 0 190
Sziasztok!
Megpróbálok utána nézni, hogy hol lehet kapni a szerintem aránylag jó minőségű, és nem baromi drága csabrendeki fonalakból. Többé-kevésbé a régi Röltex-Foki fonalakat próbálják meg utángyártani, és, ha jól emlékszem, az Asszonyok- és Nagymami kedvence néven futó,gyapjú-
tartalmú fonalaik használhatók, és tartósak (az 5-6 éve kötött darabok nem Perwoll-lal mosva sem nyúltak-koptak meg).
Valahol láttam ilyet Pesten is, de hogy hol... talán a Nyugatinál (Oktogon felé a mozi után) a Röltexben - ha a boltot be nem zárták azóta.

Nem tudjátok véletlenül, hogy valahol a neten találok-e használható recehorgolás mintát? Nagyon szeretnék helyes kis vitrázs-szerű függönyt horgolni, de a nálunk kapható német lapok csak kiskacsa-nyuszika-rondaság mintákkal van tele.
Bocs, hogy hosszú voltam, szaladok fonal-nézőbe
Sylvie

aquila Creative Commons License 2000.05.18 0 0 189
Bizony-bizony... hol van már... De a Röltex-fonalak azért minőségben nem állhatnak versenybe a Burda-fonalakkal, lássuk be. Nekem legjobban a zsenília fonal tetszik, de még én se voltam képes rászánni magam egy ilyen horrorisztikus kiadásra... Pedig óóóólyan szééééép!
Előzmény: csinnnKA (187)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.18 0 0 188
Sziasztok!
Tegnap nem tudtam jelentkezni, a kézimunkázást nem felejtettem és csinálgatok is valamit. A fonalra visszatérve, még a régi Röltexes időkben sem volt egyszerű (na jó, egyszerűbb volt:((((() normális fonalat venni, akkor is be kellett spájzolni, hogy valamikor valamire még jó lesz. Sajnos a textilipar teljes feloszlása nem tett jót a kötősöknek. Két megoldás kinálkozik, az egyik egy fonal börze ismerösők között, a másik pedig járni a boltokat és szintén bespájzolni. Azért arra már rájöttek, hogy a Röltex helyett kellenek a boltok és sorba nyilnak is. Én kapásból (metró melletit, na egy kicsit kell sétálni!) tudok. Az egyik a Röftex a Margit krt-on. A Moszkva tértől lemész két megállót a Keleti Károly utcáig és azon az oldalon jössz vissza felé. Mellete egy gyerek ruhabolt van.(Hacsak meg nem szünt!) A másik a Fény utcai piacon a földszinten, szemben van a Yé diszkont és ha vele szemben állsz akkor bal oldalt. Méterárut is árul. Van egy fonal árus cimem, cseh fonalakat árul, jobbára akril, de elérhető áru és szépek. Végig kell böngésznem a Fürge Ujjakat, hogy megtaláljam a cimét. Ha sürgős, hivd fel a Fürge Ujjak szerkesztőségét (türelemjáték!) és ők megmondják. Vlianart, vagy valami hasonló. Valószinű ők is csak egy telefont fognak tudni mondani, mert ez a pacák Miskolcon él. De megéri kinyomozni, mert árai fele annyiak mint a Verenáé. Ott csak ujságot szabad venni, ami nincs másutt! Hiába ez a piacgazdaság. Na befejezem, nem kaptam választ, hová küldjem a kész foltos blokkjaimat?
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.17 0 0 187
Nem mondod! :-(
Egészen le vagyok törve! :-(
A jómúltkor a Blahán randiztam egy barátnőmmel, nagyjából ott, a sarkon, és mivel negyedórával előtt értem oda (kivételesen!), így az időt múlatva bementem kicsit szétnézni. Elég hamar kifordultam, amikor kiszámoltam, hogy kb. tízezer forintba jönne ki egy sk. kötésű pulcsi. (Persze az is lehet, hogy a legdrágább fonal tetszett meg, mindegyiket nem vizslattam végig.) Aztán néztem pont a vállkendőnek való puhább, de nem túl szöszölődőst, meg babafonalat is... ijesztőek voltak az áraik. :-/
Hol van már a jó kis békebeli RÖLTEX, az ő olcsó áraival?! (sóhaj)
Előzmény: aquila (186)
aquila Creative Commons License 2000.05.17 0 0 186
Kedveském, pedig sajnos az a szomorú helyzet, hogy Pesten már csak ebben a boltban lehet embei fogyasztásra alkalmas fonalat kapni. Ami igaz, az igaz, rohadt drága. Nekem az a tapasztalatom, hogy máshol szinte már nem is árulnak fonalat...
Előzmény: csinnnKA (185)
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.17 0 0 185
Csilla, édes druszám!
Megkaptam, megkaptam, és meg kell mondanom, igen nagy kedvet csináltál hozzá!

Neked (és természetesen Lőrinczkének is) küldöm ezt a kis ajándékot:

Még egy kér(d)és, LÁNYOK:
nem tudjátok, hogy metró-vonalhoz igazán közel, vagy mondjuk a belvárosban HOL LEHET KAPNI ELÉRHETŐ ÁRON FONALAT? (Biztos volt már erről itt szó, de most nincs időm átrágni magam a 185 hozzászóláson.)
Burda fonalbolt nem játszik, égbekiáltó rablásnak tekinthetőek az árai.

Előzmény: Csilla (184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!