Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Hát az első reakcióm a felháborodás volt. Aztánhamar rájöttem, hogy igazából csak nekem kell elgyászolnom azt a gondolatot, hogy tőle is rendelhetnék. Mert ha van, aki megfizesse, akkor miért ne készítené olyan anyagokból, s miért ne kérne annyit? Nem vagyok meggyőződve, hogy én nem tenném meg a helyében.
Mostanában több helyen láttam, ebben a videóban is, ezért nagyon szépen kérem: kést élő fába ne!
Szerencsések vagyunk, hogy hazánkban szinte bármi megterem és a fák maguktól megerednek és megnőnek, de ez már nem sokáig lesz így. Nézzétek figyelmesebben a fákat mindenhol: városban, faluban, erdőn, ritkulnak a lombok, tömegesen hullanak le az ágak. Bicskáinkban is sok fa van, akkor is, ha nincs beleépítve, tiszteljük meg a fákat azzal, hogy élő fába nem vágunk kést.
Most találkooztam a jútúbon a Hochstein György névvel ( https://www.youtube.com/watch?v=Ttt74EGriPQ ). Elég pofás bicskákat készít. Ti hallottatok róla? Valamit lehet tudni róla? Hol működik, milyen árkategoriában utazik stb.?
Nagyon ott van :) Engem anno lebeszélt a Tóth Árpád a kisközépről, középmaskarát rendeltem végül. És hálás vagyok ezért, nagyon bejön nekem a közép. Ez is egy példája lett annak (azok után, hogy többetektől is olvastam, hogy kapott tanácsot), hogy tudja, mit beszél és be tudja lőni a klienseit. Nekem személy szerint nagyon jól jött, mivel élőben nem volt lehetőségem megmustrálni a különböző méreteket.
Most nem a minőségről vagy egyéb fizikai paraméterekről beszélek, és hasonlítani sem szeretném őket
Csak tényként írtam hogy a sok féle bicskából alig van készleten, ami azért kereskedelmi szempontból nem igazán előnyös
A bicska felajánlást köszi, de most van mindenre egy-egy bicskám igy nem élnék a lehetőséggel
A ganzót úgy se tudná űberelni, túrás kisbicskám is van, egy dugóhúzós svájcit kell még beszereznem mert nyáron elvesztették, de igazándiból nem is fontos annyira mert annak az árán veszek 10-15 dugóhúzót is....
Pecás kést meg nemrég rendeltem (s1 replika) avval tudok fát vágni meg gödröt ásni :))) esetleg feszítőzni ha nem lesz kapás....
A hogyan készült műsorban volt egyszer a svájci bicska készítés, szerintem a gépesítés 80%-át lehetne a kézműves iparban is használni, attólmég egyedi lenne minden darab csak az előállítási idő jelentősen lecsökkenne
Szervusz! Igazából engem érdekelne a kis Solognac, de nem szeretnék pofátlan lenni. Ha esetleg Ronya éltárs nem élne a lehetőséggel, akkor én megtenném.
Szerintem a kettőt, a "gépi" és kézműves terméket kár összehasonlítani, maximum akkor lenne ennek az egész gépi/kézi dolognak bármi értelme, ha rendelhetnél bárhonnan egy nagymaskarát. Révésztől is, Real Steel-től is.
Bár én akkor is inkább várnék 2-3 hónapot.
Tudom, neked egy bicska akkor bicska, ha meghámozza a tankot és az olajoshordót is, de én, hogy úgy mondjam, a rendeltetésének megfelelően használom a késeimet.
Ha kés kell, gyorsan, leveszek egyet a polcról. ;) Vagy veszek egy akármilyet, amit akár szét is cseszek, mert nem tartom semmire.
Ha viszont bicska kell, olyan, ami élethosszig tart, akkor szerintem megéri az a 2-3 hónap várakozás.
A Kocsis bicskáimat se kímélem egyébként, papírkartontól, szalonnán át, műanyagig (bizonyos határok között) minden vágok velük. Valószínűleg egy Spyderco is ugyan ilyen szolgálatot teljesítene nálam. Csak sokkal ritkábban venném a kezembe.
Ja, egyébként az a kis Solognac bicska még mindig az autóban van. Nem használom semmire. Nem kell?
Szívesen elküldöm neked, vagy bárkinek, aki szeretné. Khaki szinű, kétszer vágtam vele rongyot, a klipsz is rajta van, az élhez se nyúltam. Bubis borítékban postán, vagy személyesen Pesten tudom átadni.
Az S90v-s BM940-1-es az nem 10-20, hanem 40 ezerrel drágább.
Mind az eredeti 940-es, mind a 940-2-es beleesik az általad megadott ársávba. A különbség a markolatok anyagában és színében van, így két dologban kell döntened: ízlés és kényelem.
Az eredeti zöld alumínium, lila titán távtartókkal (és 6db ezressel többet kóstál). A 2-es fekete G10, zöld alumínium távtartókkal.
Nekem személy szerint jobban tetszik az eredeti, de a G10 tapasztalataim szerint praktikusabb. Szóval kinek a pap...
Hali Megint a segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni. Átgondoltam a BM választását. Mivel 60-65 felett nem igen akarok rákölteni, mégis csak egy jobb modellbe ruháznék be. Legolcsóbb Osborne 940-es hazai piacon ez- viszont másik drágább változatival szemben a távtartók alumíniumból vannak, és S90V helyett S30V-t használ. Mivel nem vagyok annyira jártas az ár-érték viszonyában, ezért érdekelne hozzáértők véleménye.
Ez a két gyengébb tulajdonság tényleg indok arra, hogy 10-20 ezerrel olcsóbb legyen a másik változataival szemben?
Szerintem az egyik legszebb maskara forma a Révész, ráádásul agancs, amire szintén figyelnek és nincs agyoncsiszolva!+Sandvik penge,ami,szintén a legjobb választás!Nekem is van több készítőtől,de idáig a Révész viszi a "prímet", legjobban használható pengeforma,hegykialakítás, penge ívelése a legszimpatikusabb!