Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy végre valaki foglalkozik ezzel a sporttal!
Amikor először láttam az olimpián, egyből beleszerttem ebbe a sportágba (is)! Naggggggggggggyon tetszik!:) Örülök, hogy már legalább szövetségünk és nemzeti csapatunk is van. Azért remélem hamarosan egyre több pálya is lesz! Ti curlingeztek?
A honlap is nagyon színvonalas! Csak így tovább!
A hog line és a tee line közötti terület - a ház ideeső részét kivéve - a free guard zone.
Egyik kő sem - amely teljes! terjedelmével ezen a területen belül állt meg - mozdítható el szándékosan vagy akár véletlenül ebből a zónából az ellenfél köve által, amíg az első két -két kő csapatonként el nem lett dobva.
Amennyiben ez mégis megtörténik, az elmozdított kő csapatának skip-je az elmozdított követ visszateheti - ha akarja! - oda ahonnan elmozdult, míg az elmozdítást kiváltó, tehát az ellenfél kövét a játékból kivonhatja - ha akarja!-. Sok szituációban van olyan hogy az elmozdulás előnnyel jár az azt elszenvedőnek, ilyenkor persze a skip úgy hagyja.
A free guard zone rule stratégiai szinten teszi a játékot sokkal sokszínűbbé, bonyolultabbá.
Több taktikai koncepciót tesz lehetővé akár nálad van az last rock advantage, akár nem.
Jyr!
Örömmel látom, hogy szépül-frissül az oldal. Csak így tovább! Pénteken repülünk Grindelwaldba, valahogy ki kellene találni a kontaktot.
Amúgy nem teljesen vágom milyen írásra utaltál, amit Studniczky bácsi adott?
hella uh! :) jé, még van, aki emléxik régi nickemre... na ennyi off. :)
most már csak az ice van dőltbetűsen. áááá, jó ez az INERT fordító engine, szép doksikat generál.
a jó hír: vszleg nem lesz több nagyfrissítés, szóval downtime sem várható több (kopp-kopp). a sport.lap.hu-n a téli sportok közé belőttem a curling-et is, remélem, hamar felteszik. ha van valami ötletetek, hol lehetne még népszerűsíteni az oldalt, lécci ne fogjátok vissza magatok, és írjatok!
uh: a fgz szabályt keresd a Szótárban és a Stratégiánál. Röviden: van az a terület a ház előtt (ábra), ha az end első 4 köve közül valamelyik, akár mindegyik ott áll meg - mindkét csapatot beleértve - nem lehet kiütni, csak az ötödikkel. Ez egy nehezítés, vagyis bonyolítás. Néhány feles után találhatták ki:)
Eredetileg csak az "ice" volt dőltbetűs, de a "day" meg vékony maradt. Most már alakul, valahogy ez a mondat megmakacsolta magát. Nem marad így:) (ugye, pdx?:))
Neked is elmondom, hogy ez egy új program ún. kísérleti honlapja - egyenlőre csak a szerverről lehet frissíteni, az meg messze van... -, ezért még összekuszálódnak néha a dolgok. De a lehetőségekhez mérten mindent megteszünk, ezer hála paradoxnak!:)))
BAAL: első reakcióim mindig hevesebbek a kelleténél, egy kicsit forrófejű vagyok... most már higgadtan veszem tudomásul, hogy egy igazi curler írt a fórumomba...:))))))))))))))))))))
A nagybetűs mv-ről annyit mondhatok, hogy amikor életemben először láttam leírva, ott nagybetűvel volt. Egyébként az írást éppen a MCSzövetség elnökétől kaptam:)
További kellemes mazsolázást kívánok mindenkinek, olvassátok el alaposan! A képek is úton vannak már.
Nekem a homalyos dolog az fgz szabaly. Kerhetnek szabatosabb megfogalmazast?
Ja, es a fooldalon nem stilusosabb, ha csak az ice doltbetus?
Persze engem is erdekel a curling, de csak alkalmi szinten (meg csak nem is hobbi). Ha lenne lehetoseg jatszanni, annyit szannek ra, mint pl egy bowling lane-re. Persze az arban legyen benne a cipo es sepru kolcsonzes. Na, ezt csak vallalkozoknak irtam. De szerintem nagyon sok ilyen szintu erdeklodo van.
bocs, pont elkaptad a frissítést. mivel ez nagyfrissítés volt (egy csomó dokumentum változott, no meg a kiszolgáló library-k is, meg a könyvtárstruktúra is), ezért először "tisztára töröltem a lapot", aztán ment fel minden újra.
most már műxik, és örömmel jelentem be, hogy a szótár és -- Pöri-nek köszönhetően -- a tévéműsor is fent van.
Jyrkki, köszönet a fogadtatásért, egy picit el is pirultam!
Nem Alberta CC - bár velük is volt kontakt -, hanem Lethbridge CC volt a vendéglátónk. Nem gyenge hely: 70 ezres kisváros, egy laza 10!!! sheet-es, kétszintes curling rink-kel! Járnak is hozzájuk Európából a nemzeti csapatok rendesen (németek, hollandok, stb,). Minket az olasz junior válogatott váltott, akiknek mellesleg svájci coach-uk volt, valamiért mégis átszelette velük az óceánt, pedig Svájcban is van egypár sirály rink....
Én még inkább mv-zném, mint MV-zném. A jövő évi EB után majd beszéljünk a nagy betűkről.
Grindelwaldból szívesen adom az infót, bár mi az EB első felére utazunk több okból. Egyrészt akkorra kaptunk időpontot a nemzetközi szövetség elnökétől a találkozóra, másrészt pedig a sorsolás miatt akkor van inkább meccsdömping.
Nem utolsósorban akkor játszanak a B csoportos csapatok, őket tanulmányozzuk, videózzuk, hogy könnyebb legyen a bezúzásuk jövőre. :-)))
Végül: ezúton üdvözölnék mindekit a topicban, akit megérintett a körling szele!
Sziasztok.
Kb. 2 éve figyeltem fel a tévében erre a sportra.
Eleinte jókat vigyorogtam rajta, aztán ahogy megismertem a szabályokat, felfedeztem a taktikát, egyre inkább megszerettem.
Indulok meglesni a honlapot.
yax és Westmc: köszönöm az elismeréseket! Tényleg örülök, és most hozzáteszem azt is, hogy úgymond terjesszétek a címet! A fórum elején leírtak és a honlap néhány oldalának betűmenései miatt, vagyis: KELLENEK CSAPATOK!:)
Bocs, BAAL, természetesen mindenképpen sok szeretettel üdvözöllek, akkor is, ha nem a MV tagja vagy! (Csak hirtelen ez jutott eszembe...) Így is, úgy is profi vagy! Hozzám képest...
Hát ez nagyszerű! Mindenben benne vagyok! Feltétlenül közvetíts Grindelwaldból, köszönöm az ajánlatot! Mindenkit ideterelek a fórumra!
Te csak nem a Magyar Válogatott egyik tagja vagy??????? Mert akkor szeretettel üdvözöllek a megszállott szén-amatőrök álmodozó csapatában! Tudod, itt kapcsolódunk össze mi, magányos farkasok, vagy elefántcsont toronyszigetek, vagy ami tetszik...
Szóval AlbertaCC? Eddig csak a honlapját böngésztem... de jó, hogy idetaláltál! El sem hiszed, mennyire örülök!