Végül tart ameddig tart, átfúrtam az egész tengelyt, vágtam bele menetet, menetes szárat áttekertem tömítővel, összeraktam és két végéről alátéttel anyával összehúztam az egészet. Ez megvezeti és összetartja, most működik...
A mosógép dobja egy köntös mosása után félrebillent és beszorult.
Mint azóta kiderült a hajtással ellentétes oldali dobtengely felfogatása mozdult el. Pedig itt 6db rozsdamentes szegecs van. Nem is a szegeccsel volt baj hanem a már végletekig legyengített tengellyel. Vissza tudtam billenteni, gondoltam rögzítem és a szegecsek közé fúrok menetet. Csakhogy nem volt a dobtengely tárcsának olyan része ahol ezt meg tudtam volna csinálni! A tengely alumínium mint kiderült és az teljesen eloxidálódott. Ez már kritikán aluli hogy hogy vannak összerakva ezek a mostani gépek!
És akkor csodálkozunk hogy elönt bennünket a szemét!
Bocsánat hogy kimorgolódtam magam, először gondoltam segítséget kérek, találkozott-e már valaki ilyennel de azóta szinte biztos vagyok benne.
Olyan kérdésem lenne, van egy Heinner mosógépem, és most a következő hangot hallom. Mosás közben miután elindul a dob (kb. 1-2 másodperc, ekkor normális a hang) zizegő hangot ad ki magából. Centrifugálásnál nem hallatszik semmi. Tapasztalt valaki ilyesmit?
Kissé más a tápkör... de ez megszokott mielééktől. A tápic bemenetén 300 V feletti egyenfesznek kell lennie. A trafó melletti pufferkondin 15-25 V körül, míg a szélén a proci alatti stab csinálja az 5 Voltot...
Kb 3 évente, amikor elkezd nyöszörögni a szimering, nem várom meg, hogy áteressze a csapágyházba a vizet, hanem szépen szétszedem, kipucolom és újrazsírozom. A csapágyház mindig száraz volt (most is), tehát működik a dolog.
Tegnap jelezte a feleségem, hogy ismét nyöszörög. Az imént elkövettem a szokásos karbantartást, már el is indult az aktuális mosás.
Kíváncsiságból rákerestem most, mennyibe kerülne egy komplett felújító készlet. A készlet fotóján láthatjátok a gumigyűrűt (piros nyíllal jelölve), ami a leszorító lemez és a "műanyag dobház" közé kerül. Ez az én gépemben nem létező alkatrész. Az előző karbantartások alkalmával sem rémlik, hogy ilyen gumigyűrű lett volna a leszorító lemez alatt. Újonnan vettük a gépet.
Logikus egyébként, nézegettem is pucolgatás közben, hogy azt a felületet is tömíteni illene... szóval... mi a fene lehet a magyarázat erre? :)
A táp környékén van még pár kölökbolha, amelyik meg szokta adni magát. Van a táp után egy stabilizátor IC, az is hajlamos a pukkanásra. a kijelző - és arrafelé a vezérlés 5, ill 12 voltot kell, hogy életjelet mutasson. Ha a vízszelepet nyitja, akkor valami nagyfesz (220) záródás van, valamelyik félvezető (triac) zárlatba került - vagy a panel ad neki folyamatos nyitófeszültséget. Sajna a miele lelkivilága nem egy egyszerű eset...
Miele W986 9 perccel program vége előtt megáll, kijelzőn 3 vízszintes vonal, vízvételi led villog. Öblítő benne van még. Ha ezután átkapcsolom öblítőprogramra, simán végigmegy. Többször próbáltam, mindig ez a végeredmény.Van valami ötleted?
A kiszerelt és a beszerelt lengéscsillapítók is szorosak, végig teljes hosszukban.
A rugók elvileg egyformák, csak egy féle képpen lehet beszerelni őket, de jobb-bal között nem volt különbség.
Kipróbálhatok egy cserét, hátha. Amikor megvettem az újakat, összehasonlítottam méretben, kialakításban az egy épen maradttal, de nem volt semmi különbség sem szemre. Hossz, huzal átmérő azonos. Max anyagában lehet esetleg különbség, másra nem tudok gondolni...
VAn egy Samsung WW80K6414QW mosógépünk, aminek nem rég eltört az egyik dob tartó rugója.
Természetesen párban vásároltam 2 db - elvileg gyári - rugót és kicseréltem mindkettőt.
Azóta a modogép dobja nagyon egyenetlenül jár, szinte belever centrizés közben a mósószer adagolóba.
Gondoltam, a rugó leszakadás miatt, amikor a dob leesett, hátha kinyírta a lengés csillapítókat is. Vettem abból is kettőt és kicserlétem. A dob továbbra is egyenetlenül jár, kevés ruhával is...
Mi lehet más gond? A kapott húzó rugók ereje nem egyezik meg a gyárival? Már nincs jobb ötletem...
Megnyúlott a mosási idő, a vizet sem melegítette rendesen. Van hangja.
Szétkaptam, a fűtőszál mellől kivettem két melltartó merevítő acélt, de a fűtőszál jó, nem vízköves, megmértem, 28 ohm.
Az üstöt pörgetem üresen, nincs hangja.
A motort levettem, szénkefét cserélek, kb fél centiméter volt még. Ahogy pörgetem üresen, szénkefe nélkül, kicsit hangos a motor, hallani. Lehet ebben a motorban csapágyat cserélni vagy ne foglalkozzak vele?
Mit tegyek, pakoljam vissza az új szénkeféket, rakjam össze az egészet, és majd újra hallgatózzak?
Már ne is haragudj de, te gyanusítgatsz azzal hogy valami Istávan nevezetű ember vagyok akkor ne essen rosszul ha szépen, szerintem emberi módon szóvá tettem hogy ne trollkodj velem. Egyébként köszönöm a segítséged. Szép napot!
A mosógépnek az lenne a gondja hogy 90 fokon ha mosok folyik az víz alatta nem a befolyo - kifolyó csőnél van a gond szerintem mert ott száraz. Más programon ha mosok nincs gond. Hívtam egy szerelőt, telefonon azt mondta hogy olyan nincs! Ha folyik akkor minden programnál folyik.... Na de ez nem így van! Esetleg valaki halott vagy tapasztalt ilyet rajtam kívül?
Új vagyok itt, nem értem a celzást "minden hozzászóláshoz csinálok egy új nicket"?????? Gondom van a mosógépemmel tudod Goggle olvasgattam van e itt meg olyan ember aki tapasztalt már ilyet aztán megláttam ezt a fórumot.... Mi ezzel a baj?
Szia! Sajnos nbekem is megadta magát a dobtengely. Sehol nem találok ilyet. Kérlek segíts te, hogyan tuudtad legyártatni vagy honnan tudtad megrendelni? Már csak ez van hátra meg a hegegsztés.
Egyszerű fizika. A kupak meggátolja a levegő bejutását, és a folyadék kilépő szintje alacsonyabb, mint a fészekben levő folyadék, ergo kiszívja magát a fészekből mindaddig, míg levegőt nem kap.
Elvileg az eredeti állapot szerint raktam össze, de nem tudom mi változhatott. Ha túltöltöm a max feletti rész lefolyik, de a többi benne marad, nem ürül ki. Amikor mosásnak vége akkor is max ig áll a víz benne. Szerencsére a ruha illatos a mosás után, csak ezt a sok vizet nem értem.
Oké értelek és köszönöm még 1 szer. Majd szétkapom csak van 1 másik kis probi. A tetején van a szárítógép és addig nem férek hozzá. De addig van lent a garázsban egy Miele,na az elnyúhetetlen.:))
Üdvözöllek ! Blaupunkt előltőltős mosógép 11 hátralévő percnél megállt és már az elektronika sem múködik.Az ajtó is csak a vésznyitóval nyílt ki. Ahogy modják se kép se hang. Mi lehet a probléma?
Nemrég restauráltam egy samsung 2008-as mosógépet....., szétszedtem a dobot és összeraktam az új csapágyakkal és a tömítés tökéletesen tömít most is..., mert a gép napi használatban van.
Van egy Electrolux ...1366 felültöltős mosógépem. Szétszedtem a mosószer adagolót és kipucoltam, és most utána a középső öblítő tartályba mosás után a max ig víz van. Eddig is maradt benne víz mosás után de csak minimális. Valamit elronthattam, vagy mi lehet az oka hogy változott a visszamaradó víz? Egyébként az öblítő nincs benne csak víz.
Én itt abbahagyom. Attól, hogy leveszed a burkolatot, még nem lesz csöndesebb a centrifugálás. Azt mondod, hogy a motor jó, nem ér el semmit. Innentől egy dolog van vissza: szétszedni az üstöt, kivenni a dobot, és átvizsgálni. Minden más értelmetlen...
Valamennyi hab meg mindig lesz a felragadt mosószerek miatt.
Annyira szedtem csak szét, hogy az egész alját szétkaptam az üsttől lefelé, de az gyönyörű tiszta.
Próbáltam egy víz szivattyúzást.
Úgy megy lefelé a víz a lefolyóba, mint az álom.
Illetve le szedtem az egész elejét, hogy a gumi mellett be tudjak nézni a dob és az üst közé, de ott nincs semmi.
Késő délután már nem akartam a motort leszedni, meg a tetejéről a szárító részt, de így, hogy látom, hogy nincs sehol semmi a dob és az üst között, gondolom nincs is értelme szétszedni.
És egyébként nagyon nagyon szépen csendesen forog üresen kézzel.
Nem akad, nem szorul, nem morog, csak a motor hangját lehet hallani.
Úgyhogy ezt egyszerűen nem értem.
De ami tény az tény.
Már mosószert szinte nem is teszünk bele, az utolsó mosást kétszer öblítettük és kétszer centriztük.
Pénteken mostunk és még a cuccok fele a terigetőn van, mert még mindíg nyirkos és bűzlik tőle a ház.
Egyszerre macska és mosószer szagú...
Ha meg megfogom akkor ragacsos.
És a két öblítés után ha bele néztem a leeresztőnél a szűrőkosár helyére, akkor még mindíg volt benne hab.
Pedig gondolom ott a végén már csak tiszta víznek kellett volna mennie...
Igazából ha kétszer megforgatom adagot, akkor nincs semmi fémes hang.
Egyszerűen annyi van, hogy centrifugálás közben, valamint öblítéskor, bármi és bármilyen ruha is van benne, azt kidobja egy oldalra, és be rázza az egész gépet.
Gondolom ezáltal pedig nem engedi magát felpörögni teljesen.
Sziasztok LG DD mosógép "tub clean" programja lefut, de "eltűntek" belőle a gyors centrifugaszerű forgások, amikor a vizet szerteszét csapja, hogy jól kitisztítsa a dobot és az üstöt. Minden más program rendesen működik.
Mielőtt szétszeded, vedd le az üst aljáróla gumiharmonikát, és nézz körül az aromaszelepnél... talán be van szorulva valami - ez magyarázná a gyengébb centrifugát is...
Annyit vettem még észre, hogy ha üresen bele nyúlok, akkor néha tudom a dobot nagyon könnyen forgatni, néha meg olyan mint ha meg lenne szorulva. Viszont csapágyas morgó hangja egyik esetben sincs...
Akkor ez csapágy lesz? Csak mert ha csak ennyi, akkor cserélem...
Na. Közben a gép még megvan, egyre rosszabb a szárítás teljesítménye, de azért mert egyre nedvesebbek maradnak a ruhák.
Konkrétan most már ott tartunk, hogy 3 napig vannak a terigetőn mira megszáradnak, és a végére mindennek macska szaga lesz.
Viszont egyre hangosabb a centrizés. Csináltam 3 videót, ha esetleg meghallgatnád. Kíváncsi vagyok a véleményedre. (mindegy, hogy mennyi és milyen ruhát mosunk. Mindíg ilyen.)
találtam egy szűkebb tömítést a lefolyó tömítésnél és ez kancsó víznél nem engedett, majd kiderül mosásnál, csak azt nem értem,hogy annak a dudorodásnak van-e szerepe ami meggyűrődött belül
Mester úr szerinted valahol lehet szerezni tömítést egy Lg wd80150nup,a helyi szervízben először a szűrővel,majd már a szívattyúval kompletten akarnák megvetettni,ráadásul nem is egyértelmű mert kétféle szívattyúval szerelték és az olcsóbb is 10eft-nál kezdődik+a macera vagy valami helyettesítő megoldás?
Valamilyen programot minden állásban érzékel, kivéve a kikapcsolt állást. Random időközönként azért csipog, mert nem került elindításra a program. Párezer ft egy gomb...
Bocsánat, már nem tudtam szerkeszteni, szóval: ha bármilyen állásba tekerve úgy hagyom.... magától random időközönként csippant egyet és/vagy programot vált... van, hogy percek, van hogy órák múlva, random...
Teljesen körbe lehet forgatni a programkapcsolót, akadás nélkül - gondolom, ez nem a normális működés... Ez javítható? Milyen tétek körülbelül egy ilyen javítás, HA CSAK ez lenne a baja?
Szerintem a gomb rovátkái letörtek, és random módon kapcsolja a választókapcsolót. A programot, illetve a "programtáblát" minden, a tekerőgombbal történő kikapcsolás reseteli...
Mondjuk, a párát nemigen szereti, de tekintve, hogy többé-kevésbé zárt helyen van, ráadásul melegben, így a párakicsapódást kizárnám...
Szép napot Mindenkinek! Adott, egy 3 éves Electrolux EWT1062IFW felültöltős mosógép, megkímélt allapotban. Kkifogástalanul működött ezidáig, pár napja, az elektronikája teljesen megbolondult... a programtábláján, a programválasztó tárcsa, össze-vissza, vagy épp sehogysem reagál... Kikapcsolt állásra tekerve, nem kapcsol ki, vagy meg sem moccan, vagy pirosan villig 2-3-at a visszajelző led... ha nagy ritkán oda lehet tekerni a kívánt programhoz, akkor a mosási program lefut végig, hiba nélkül. Van, hogy 1-2 nap múlva, hibátlanul működik, van, hogy "megbolondul" az elektronikája! Nem lehet valahogy "resetelni" a programtáblát, vagy ilyesmi? Ha nem reagál a kikapcsoláshoz tekerésre, áramtalanítanom kell, mert van hogy pár perc múlva, magától elkezd csipogni, vagy villogni, ez-az... Sokszor van nyitva a teteje, és a dob is, hogy ne büdösödjön be, de lévén a kis méretű fürdőszobában van, sokszor van jelentős pára is a helyiségben, és néha a párában sem lett lecsukva... elképzelhető, hogy a panel alulról bepárásodott/zárlatot oozott...? Túlfeszvédős aljzatban van, túláram nem érhette... Javítható?
15 éves Samsung mosógép (elöltöltős), múlt héten még mostunk vele, ma nem akar bekapcsolni, nem kap áramot.. a kapcsolómechanika jó. Múltkor két áramszünetet is kapott működés közben, lehet az tett be neki?
Bocsi, lehet, hogy rosszul fogalmaztan, nem állt szándékomban, "morgósnak" lenni, vagy fellengzősnek. Köszönöm a segítséget, csak a megfogalmazásom volt rossz.
Már összeraktam és nem akarom megint kihúzgálni és bontani, de teljesen pontosan így néz ki, mint ebben a videóban, csak nekem a tekercseknél nincs ott a lepattintható fehér érzékelő. És persze a kábele sincs ott...
A fázishasító táp magasfrekvenciás cicergését hallod.
Tényleg nem lehet, az elektronika nem piac, hogy alkudozz... Az vagy jó, vagy rossz. Kicsitrossz motorvezérlő nincs. Ha a háromból egynek bármi baja van, a motor nem forog...
Én ezt a mosógépet nagyon szeretem és nagyon ragaszkodom is hozzá.
Ha nem így lenne már ki vágtam volna és új gép lenne. Nem próbálnám meg megcsinálni.
Kifejezetten szerettem benne annó az 1400-as centrit ami nagyon szépen kifacsarta a ruhákat. Utána pl. Pont ugyan ezt az ágyneműt ki tudtam vele szárítani, hogy mehetett is az agyra.
Most centri után vizesek a ruhák. Nem olyan mint ha vizesek lennének. Konkrétan vizesek.
Terigetés után minden alkalommal kezet kell mosnom mert ragad a kezem a mosószertől pedig szinte már lassan csak vízzel mosunk. (És igen, ki próbáltam már vagy 6 féle mosószert)
Magyarán ez nem egy beképzelt dolog, hanem tények...
Ha nem így lenne, akkor nem szedtem volna szét az egészet kitakarítani, fűtőszállat cseréltem. Szivattyút cserélni. Egyszerűbb lett volna venni egy másikat!
De szeretném megcsinálni, mivel valós tünetei vannak, csak még nem tudom a miértjét...
A fizikát lehetetlen meghágni, az elektronikus vezérlés meg hághatatlan. Ilyen helyzet jobbára akkor alakul ki, mikor "megutálod" a gépet, és olyankor minden rossz, az idő pedig széppé teszi az emlékeket....
Lassan 2 hónapja ez van. Mindennel. Ha egy fajta ágyneműt mosunk akkor is. Ha ruhákat mosunk akkor is. Ha teli van akkor is, ha félig van akkor is.
2016 órta van meg. Egy ideig jó volt, most nem.
Most a ruhák is ragacsosak, de annyira, hogy utána meg sem akar száradni (már lassan olyan kevés mosószert rakunk bele, hogy lassan nem is rakunk) és utána nem is centriz jól. Kb. annyira, mint ha max 800-as centrin menne. Vagy még annyi sem.
Az egy ruhával - illetve kevés töltettel az a baj, hogy nem, vagy nehezen egyensúlyozza ki magát a gép. ha vizes marad a ruha, az azt jelenti, hogy nem pörög fel a centrifuga, hanem 58-62 fordulaton (mángorlás) leáll, és ezt csinálja jó sokszor. Szerintem rakd tele a gépet, és akkor csekkold...
Ezzel csak az a probléma, hogy pont a mai napon vissza raktam a fiam kabátját, mert csak azt mostuk ki (egy 3 éves gyerköc kabátja, szóval nem egy nagy dolog) de tiszta víz volt.
Konkrétan kritikán aluli. Szivattyúk újak. Csöveket az utolsó darabik ki szedtem és tisztítottam, zsírtalanítottam.
A mosógépből nagyon szépen távozik a víz mosáskor. Kipróbáltam egy dézsába leeresztve.
És nem is marad víz a gépben mosás után, csak annyi amennyi összefolyik a végén. Kb. fél dl. Ami ugyebár normális.
És mosás után ragacsosak, szerintem mosószeresek a ruhák (Folyékony mosószer, és a dobba rakom a mosószeret)
Régóta meg van a gép, tudom milyennek kellene lennie centri 1400-as centri után, és sajnos nem olyan.
Amióta ilyan vizesek maradnak a ruhák centri után, sajnos a szárítás sem valami jó, konkrétan nyirkosak a ruhák szárítás után.
Az, hogy szerintem egy oldalra dobja, lehet, hogy már csak bemesélém. Nem tudom. De egy biztos, valamiért nem jól centriz és már gőzöm sincs milyen irányba menjek tivább.
Sokáig én is azt mondtam a nejemnek, hogy rosszul vannak összeállítva a ruhák, de nem. Mivel tényleg csak 1db ruhaneműnél is ez van.
... egyoldalra dobálja: ez az optika. A gép a ruhák vizes súlya alapján egyensúlyozza ki a dobot. Ha ez nem sikerül, akkor az általad említett elektronikus hall szenzorok egyike letiltja a fordulat növelését mindaddig, míg nem sikerül az egyensúly. Ha bármelyik hall meghibásodik, a motor el sem indul.
Összetétel alapján másképp kell összeválogatni a mosnivalót...
Valószínűleg emiatt vizesebbek (?) a ruhák. Ha kimegy a víz, és forog is, akkor nincs teendő a géppel. És nem,nem tud hibásan érzékelni fordulatot. Az vagy hibátlan, vagy meg sem mozdul csak aprókat rángat.
Sziasztok. Van egy LG direct drive-os mosó/szárítógépünk. Mosás után 1400-as centrinél a ruhák túl vizesek maradnak.
Látszatra nem tudom megmondani, hogy lassabban forog e, de az feltűnt, hogy mostanában nagyon egyoldarra dobja a ruhákat.
A víz rendesen távozik, szivattyú is új.
Valakinek volna ötlete, hogy mi lehet a gond? Azt tudom, hogy a motoron van egy hall senzor ami ha minden igaz, akkor a fordulatszámot figyeli. Szerintetek az lehet hibás? (nem tudom, hogy az teljesen megpurcan, vagy lehet, hogy hibásan érzékeli a fordulatot?)
Tizenöt éve készült el a lakás. A fürdőszoba hálószoba felé eső falán van a mosdókagyló. Évekkel ezelőtt vettünk észre, hogy a fal folyamatosan ázott, az ágy fejrésze mögött vagy negyed négyzetméteren vastag penész. Megnéztem a csapot, a kagylót, a lefolyót. A Grohe(!) csapteleppel egybeépített egyik flexi csövet olyan rosszul rögzítette a szerelő, hogy ott csepegett. A fal tövében a sziloplaszt sem volt rendesen bekenve, így ott beszivároghatott. Ráadásul a kerámia is áteresztett, a Grohe nem túl könnyedén szétszerelhető, ráadásul az új betét kb. annyi, mint egy új csaptelep, így cseréltem az egészet. Csakhogy két hónapja észrevettük, hogy megint vastag penész. Mi a f.sz? Nem mellékesen a hosszú hajak örök dugója miatt megint b.sztatni kellett a lefolyót. Itt nátrium-hidroxid+pumpa kombó szokott működni. DE! Gondoltam, szétszedem a lefolyócsövet (két egyenes, egy U és egy L). Amikor még nem szedted szét az egészet, még csak egy kétforintost találtam. Mikor szétszedtem, akkor az U szakaszba belegörbülve-beleszorulva egy babaetető műanyag kanalat. A gyerek most tizennégy éves, simán lehet, hogy nyolc-tíz éve benne volt. Beleesett a kétforintos, próbálta a kéznél levő kiskanállal, amikor az is beleesett, akkor meg valószínűleg egy fakanállal rásegített. :D Természetesen nem emlékezett erre.
No, ez megoldva. Összeszereltem, csodáltam, milyen szépen lefolyik a víz. A lefolyócső falba lépésénél is. Ott meg a tömítőgyűrű nagy, nem szorul rá elég erősen a csőre. Végül néhány próbálkozás teflonszalaggal sikert hozott. Nincs csöpögés, nincs dugulás, nincs pénz és kanál a lefolyóban.
Én kivenném a mosószerfészek lefolyójából a játékokat. Nem ez lenne az első, hogy a bennlevő játékok eldugaszolják a víz útját, és nem tud lefolyni a dobba, ezért elöl folyik ki, amit nem tud elnyelni...
Üdv, adott egy Whirlpool fscr 70413-as gép. Az öblítőrekesznél egy pár mosás óta szivárog a víz.. egyszer le is állt a gép és hibaüzenetet dobott hogy takarítsuk ki a szűrőt - de az tiszta, nem rég lett kitakarítva. Kivettük az öblítőrekeszt mert arra gyanakodtunk hogy esetleg vízköves lett és azért nem engedi tovább a vízet - átmostuk vízkőtlenítővel de ugyanaz a probléma.
Nekiálltunk szétszedni a gépet és egyszerűen nem értjük hogy mi lehet a probléma, mert egyáltalán nem tűnik koszosnak. Összerakás után ugyanaz a probléma, amikor engedi be a vízet akkor szivárog folyik ki továbbra is a rekesznél elöl. :(
Sziasztok. Van egy 2015-ös 9/6kg-os LG Direct Drive-os mosó/mosószárítógépünk. Már jó ideje panaszkodik nejem, hogy nagyon silányan öblít, mert öblítő nélkül is ragacsosak és túl szagosak maradnak a ruhák.
Menet közben bedöglött benne a leszívó szivattyú, azt kicseréltem, valamint nemrég vettem észre, hogy hideg víz távozik, így kicseréltem a fűtőszálat is, mert az volt hibás.
A szerelgetés közben a csöveket is kitakarítottam, ahol víz foroghat, valamint a fűtőszáll csere után csináltam egy 95 fokos mosást trisóval.
De a dolog továbbra sem változott, még mindíg ragacsos minden mosás után, ha nem szárítózzuk ki.
A víz természetesen szzépen távozik a gépből, szóval most már teljesen tanácstalan vagyok mi lehet még a gond. Mostanában még arra panaszkodik nejem, hogy szerinte kevésbé is centrizik, mint amennyire kellene.
A hangján nem hallom, hogy csapágyas volna, víz távozik rendesen, mosószer cserét természetesen már többször próbáltunk. És már tényleg nem használunk öblítőt sem.
Valakinek esetleg van még ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Nekem nemm lehet hogy már annyira bele ette magát hogy azért nem használ. Ezért kérdeztem valami házi praktikát de a szavó sem hoz le mindent mert próbáltam már,igaz nem mosógépnél az is csak halványított rajta.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy tudtok valami praktikát mivel tudnám leszedni a mosógép dob felettii gumiról leszedni a fekete penészt. Ecettel próbálkoztam de nem használt valami brutálisabb kell.
A rövidrezárt forgórészű motoroknak kell segédfázis, ezt egy kondenzátorral és egy tekerccsel oldják meg. Ha csökken a kapacitás, akkor fordul elő, hogy kicsi az indítónyomaték - nehezebben indul el. lassabban pörög fel - ergo nem etetett.
Viszont az említett az kefés motor, ott két állapot van: vagy forog teljes nyomatékkal, vagy sehogy.
Az akkori mesterem kajáltatott hasonló tüneteknél,hogy "legyengült" a motor? ha nagyon telepakoltuk akkor vizes maradt a ruha,de ha rányomtunk egy plusz centrizést,akkor elfogadható lett
Befelé nem szivattyúz, a hálózati bíz nyomása tolja be a vizet a mosótérbe.
A kifelé szivattyú viszont problémás: ha sikerül neki elindulni, akkor oké, ha nem, akkor bennmarad a víz. Ez utóbbi a csövek takarításával, szűrő tisztításával, szivattyúcserével orvosolható.
Van egy mondhatni régi Zanussi TA 833V mosógépem. Egy ideje nem minden alkalommal centrifugál, ilyenkor újra rárakom a centrifuga programra és megcsinálja. Valamikor 4-5 mosás is megtörténik a hiba nélkül valamikor mindegyiknél előjön. Ahogy megfigyeltem nem csak a végén nem centizik hanem valamikor a mosás közben sem, ilyenkor csak beszivattyúzza az újabb adag vizet - aminek egy része persze a túlfolyón kijön.
Üdv! Igen. Tegnap este szétszedtem és megcsináltam. Szerencsére nem volt olyan gond, hogy alkatrész kellett volna hozzá. Az egyik oldallemezt és a kezelőpanelt levettem. Így látszott minden. Ahogy gondoltam, a beeresztőszelep (2 mágnesszelep után 2db gumicsővel van bekötve a víztérbe.)
Ezek bilincseinél (gyári roppantós rendszerű) folyt a víz. Ezek a bilincsek elég nehezen szedhetők le, de óvatosan "leműtöttem". Letakarítottam ott a vízkövet és a koszt, majd csavaros (awab) bilincsekkel visszatettem a gumicsöveket. Megszűnt a folyás :):)
Üdv.! A hollandit levetettem, hogy a mögötte lévő esetleges szűrőt is tisztítsák ki. Nem volt a tömítéssel és a meghúzással sem baj. Újrahúzva is folyik az ovális lyuknál.
A hollandin, hogy húzni kéne nem hinném, mert mint írtam a gép kikapcsolt állapotban(mint írtam!!!) nem szivárog! Ez azt jelenti ilyen "laikusnak! mint én, a baj a hollandit nem érinti. Bocsánat !
Üdv! Mint írtam a lányomék próbálkoznak megoldani, mert a gyerekek beletocsognak a vízbe. (nekem ez nem lenne gond, hogy megoldjam a hibát :):) ) Sajnos nem vagyok ott. Próbáltam segíteni, de nincs olyan típusismeretem, hogy kapásból tudjam mi hol van a burkolat alatt.
Első körben én is húznék a hollandin, ahogy visszafordíthatatlan kolléga javasolta. Ha már javaslat: én a NETIKETT tanulmányozását javaslom... (a neten általános a tegeződés. A "maga", meg az "ön" az kb sértegetés)
Ha marad a folyás az alsó ovális lyukon, az annyit tesz, hogy a vízbeömlés nem megfelelő, azaz vagy vízköves, vagy a beömlés nem megfelelő. Esetleg eltömte a járatot a rengeteg mosószer.
Igen, a torxokkal kijön a műanyag gyűrű - de ott semmihez sem férsz hozzá, a fedelet kell levenni (kezelő), onnan műthető. Sajna nem tudom megítélni, hogy neked megy e, de nem egy atomreaktor, némi műszaki érzékkel szerintem megoldható...
W211E320T4MATIC! Üdvözlöm! Segítséget kérek. A lányom felhívott, hogy folyik a víz a mosógépéből és segítsek, hogy mit tehet esetleg. (Zanussi felültöltős) A befolyó flexi csőnél van a probléma. Ha nem üzemel a gép, akkor nincs semmi. Csak akkor folyik, amikor tölti a vizet. Van egy műanyag kör alakú szerelvény, aminek a közepén van a befolyó hollandia, és alatta egy ovális kifolyó lyuk. Szerintem ott lehet a beeresztő szelepe. Az után mehet le a feltöltő cső és annak a csatlakozója lehet a baj forrása. Jól gondolom? Az a körlap rajta a szeleppel(műanyag) kivehető? Mintha 2 torx fogná. Laikusok nekifoghatnak ennek ön szerint?
Döglődik a fűtőszál szigetelése, éshol átmegy a teszten, hol nem. A kódok az előmosástól kezdve (balról) 16,8,4,2,1. Ha összeadod a világító zöldeket, megvan a kód...
Átnéztem az adatlapokat és meglepő korrelációt mutatnak a paraméterek és az árak. Érdekes módon a legdrágább rendelkezik a legjobb paraméterekkel. :-) Úgy teszem fel a kérdésemet, hogy szól bármi a 185 ezres LG ellen? Van ami miatt másikat kellene vennem?
Vennénk mosó és szárítógépet. Egyben vagy külön. Mi szól az egyben és mi a külön mellett? Hely nem számít. Eddig egy fél széles kicsi gépünk volt, hetente 3-4 alkalommal ment, annál valamivel nagyobb kéne. Ha esetleg konkrét típust is hajlandó valaki ajánlani azt megköszönöm. Anyagi korlát nem a csillagoség, de egy hosszútávú beruházásra áldoznánk. Minden tippet előre is köszi!
A gőz arra való, hogy a szekrényben álló, tiszta, összehajtogatott ruhát (egyszerre maximum hármat) fellazítsa, hogy a hajtogatás kisimuljon. Tisztításra, mosásra alkalmatlan a gőz.(ebben a felállásban)
Köszönöm, Ngya. A szárítógépen (vagy mosógépen belüli funkción még gondolkodnom kell (pontosabban győzködni a feleségemet...). A gőzzel kapcsolatban pedig elgondolkodtató, hogy sem a Bosch, sem a Miele (ha jól tudom) nem használja egyik gépében sem. Vajon miért?
Van egy HAJDU energómat mosógépem és le éget a proram kapcsolója vettem egy másikat ,.Ara kérlek benneteket hogy ha valakinek van egy rajza vagy le írja hogy kel bekötni aszt a rengeteg
drototót Sajnos nálunk nincsen szerelő aki van az meg nem foglalkozik vele. Sajnos rókant vagyok
fél lábam nincs igy nekem kel meg csinálni ,volt már el romolva aszt meg csináltam pl.a másik kapcsolót már kicseráltem rajta, mert az is tönkre ment.Várom a segitséget.
Ez már csak finomhangolás, és csak akkor jött elő hogy a telók megereszkedtek egy kicsit, addig csak néha volt ilyen, törölköző mosáskor, ahol nagy lesz a súly
Karbantartó vagyok a megoldás keresése a feladatom
Korábban mondtam hogy 2-2 dobtartó rugó van benne, 2 kicsi öblű és 2 nagy öblű, de nincs színjelölés.
Nos a kicsi öblű kell előre mert az 170mm, a nagyöblű hátra mert az 180mm hosszú, így tartja függőlegesen a dobot.
Nekem fordítva volt ezért dőlt előre a dob az alja meg hátra, így 3-4 mm volt a távolság a motor szíjtárcsa és a kasztni között, most pedig 1,5-2 cm, így már tuti lesz.
Meg még egy teló csere, ezek a új de sokat álltak elengedni kezdik magukat.
Köszi a választ! Utánajárok. Nem tudom, hogy ebben az esetben is lehet-e élni ezzel, mert legutóbb is úgy hozta vissza a szaki, hogy "nála működött, nem csinált semmit vele". Ezután 2 hónapig nálunk is működött. Valószínűleg csak csinált vele valamit, kitakarított, befújt valamit, stb... ami egy idő után megint eldugul, lekoszolódik, stb... Meglátjuk.
Ha garis, és ugyanazzal a hibával már 3* volt javítva, és még mindég nem jó, akkor a mostani szabályzás szerint kérheted a gép cseréjét, vételárát, árcsökkentést.( ha jól tudom)
Szerintem kérj csereutalványt, és vegyél külön külön gépet.
Van egy még garanciás AEG L7WBG68W mosó-szárítógepünk ami a következő jelenséget produkálja:
Szárítóprogram indítása után néhány perccel lecsökkenti a szárítási időt és leáll, a ruhákat nem szárítja meg.
A program egy ideig többszöri próbálkozás után végigfut, de néhány mosás-szárítás után állandósul a probléma. Ha külön van indítva a mosás és a szárítás, akkor is. Már kétszer volt garanciális szervízben, ahol "valamit" csináltak vele és utána 2 hónapig megint rendben ment, de most megint előjött a hiba. A mosással minden rendben, az működik.
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a problémát és orvosolható-e esetleg házilag? Volt aki típushibát emlegetett, de nem sok kedvem van 2-3 havonta hívni a szakszervízt és elvitetni 2 hétre, ha csak meg kell símogatni valamelyik alkatrészét, hogy megint "jól működjön".
Gondolom, van összefüggés a mosógép nettó, a csuromvizes mosnivaló tömege és a lengéscsillapító ereje között, mert összekötött rendszer. Ha könnyű a gép és erős a csillapító, akkor az egész rendszert rángatja, ha gyenge, akkor a dob leng túlzottan. A 95 kg-os Mielémben 120 N-os (mert nem Nm, csak N), ez a Whirlpool 58 kg-os.
Túl kicsi a méret amit vágni kellene, motort sem tudom hátrébb rakni, 3-4 mm-ről van szó,marad az öreg módszer kidomborítjuk a karosszéria kiképzést, pont a tetejébe ér bele.
Mivel újak a telók, magasabban áll egy kicsit az egész, pont a kidomborítás tetejénél van a tengely, 5mm-es kört kell megdomborítani.
Szia.....toji76-vagyok, akinek küldtél egy motort a restaurált F1043-hoz. Nagyon szépen megy a gép, de a te motorod szíjtárcsája 2-3 bordányival, kb. 5 mm-rel hosszabb mint a gyári, emiatt ha kiegyensúlyozatlanabb a ruha, felpörgéskor belever a karosszériába, ilyenkor el is táncol a helyéről.
Levághatok-e kb. 2 bordányi szélességet róla ha nem tudom feljebb ütni a tárcsát?
én nem értek hozzá,egy olyan öreg szaki volt a diagnoszta,akiben megbíztam, az első alkalommal belopta magát a szívembe,mert késett 10 percet és bocsánatot kért
hasonló problémánál a szerelőm azt mondta,hogy elgyengült a motor,egy ideig szórakoztunk azzal,hogy még ráengedtünk egy centrizést,úgy már hellyel-közel elfogadható volt,de a vége új gép lett, esetleg próbáld meg,hogy nem tömöd túl és akkor milyen hatékonysággal centrizz ki
Egyik ismerősömnek is így volt hogy vizesek maradtak a ruhák.
Jólmenő vállalkozó nem vacakolt javítással, vett egy új mosógépet. De az új mosógép is ugyanezt csinálta, kiderült hogy a falban volt eldugulva a lefolyócső.
Hello, nekem az egyetlen otletem az lenne hogy a szivattyu nem mukodik jol pl a szuro eltomodese miatt (vagy a kifolyo csonel van valami akadaly ami a viz kiaramlasat lassitja) es igy hiaba porgeti ki a gep a ruhakat, a viz amit kifacsar a centrifuga, nem tud eltavozni es igy a ruhak vizesek maradnak.
Kedves Forumozok,egy Gorenje W8544N/I mosogep kapcsan felmerultek kerdeseim es elore is minden segitseget koszonok.
A gep 4 eves , 5-6 alkalommal volt javitva (motorcsere, ekszij, ekszijtarcsa, szivattyu) es most (ismet) motorcsere kellene benne amit valoszinuleg nem fogunk kerni mert 100ezer forintos tetel. Sajnos a korabbi motorcsere soran beepitett motorra egy ev garancia volt ami mar lejart. A garancialis idoben elvegzett harmadik javitas utan mar jeleztem hogy szeretnek termekcseret mert szeriahibasnak tunik a gep de nyilvan elhajtottak.
A kerdeseim a kovetkezok lennenek:
1 - van e barkinek ilyen iranyu tapasztalata hogy hasonlo esetben erdemes e a fogyasztovedelemhez fordulni? 2 - Ismereteitek szerint van e lehetoseg arra hogy magat a motort valahol megjavittassam (csere helyett) vagy a mai vilagban ilyenben nem is erdemes gondolkodni? 3 - Ha a javitasok nem jarnak sikerrel hova erdemes vinni a gepet , mivel sajnalnam kidobni a motoron kivul kivalo lenne alkatresznek ha valaki ert hozza.
Én átkötöttem a melegvízre a mosógépet (Whirlpool AWT 2084)
Úgy volt, hogy kiégett a mosógépünk fűtőszála, volt itthon egy bontott gépből való ugyanolyan fűtőszál, kicseréltem de az is kiégett fél éven belül. Ez régi gép, még 220 voltra készült, most meg gyakran van 240-250 volt, hát nem bírja. Átkötöttem a melegvízre, így legalább lehet használni.
Azért mégiscsak vettem bele egy új fűtőszálat hogy legyen komplett a gép, és gondolván hogy az új fűtőszálakat talán már a megemelt hálózati feszültségre gyártják.
De nem kötöttem vissza a hidegvízre, ezzel egyrészt kímélem a fűtőszálat, másrészt osztottam-szoroztam, pénzben ugyanott vagyok ha a gép fűti fel a mosóvizet és utána hidegvízzel öblít, vagy a gázbojlerről veszem a melegvizet és így 40 fokos melegvízzel mos és öblít. Ez különösen télen előnyös amikor 5 fokos a hidegvíz.
Ugyanebből a megfontolásból átkötöttem a melegvízre a mosogatógépünket is.
Gázzal negyedannyiba kerül a vízmelegítés mint árammal (feltéve ha nem lépjük át a támogatott éves gázmennyiséget, mert ha átlépjük a 787 forintos gázzal már szívás van)
Itt azt írja, hogy bár központi elektronika hiba, előfordulhat, hogy ha kihúzoda gépet a villanyból öt percre, majd az újbóli fesz alá helyezés után még vársz harminchat, akkor lehet, hogy helyreáll.
Üdv! AEG Lavamat mosógép azzal szórakoztat, hogy viszonylag rendszertelenül kerepel benne valami, ahogy forog a dob. A csapágyaknak a jelek szerint semmi bajuk, a dob aljában a fűtőszálnál nem volt semmi, szerintetek mi lehet? Hova érdemes még házilag benézni, mielőtt szerelőt hívok hozzá? Előre is köszi
Sziasztok! Segítséget kérek Indesit WS 84 TX típusú mosogép javítás tárgyában, sajnos a tachométer szakadt, ha valakinek lenne ilyen használt, kérem, hogy keressen meg: mesterhazyarpad@indamail.hu Tisztelettel: MÁ
Ez egy jó kérdés... időnként nekem is gondot okoz...
Kúlső tápról ellenőrizni kell a perifériákat terhelve - motor, szivattyú - ha nincs eredmény, akkor vezérlés ellenőrzése szkóppal, triac, irányváltók tesztelése, forgásjel ellenőrzése, szintérzékelő ellenőrzése klf szinteken, kimeneten 3,8V-tól 5 V-ig,... szóval ez már erősen szakmunka.
De ha mázlid van, akkor pl egy rossz kontakt is lehet a hiba valamelyik csatlakozónál...
Akkor ebben nincs szűrő. Szembőljobb burkolat levesz (hátul négy csavar) és elvileg az üst oldalán három csavarral a szivattyú. Leveszed, - víz kifolyik - darabosan, de könnyen kell forognia...
Segítséget szeretnék kérni egy mosógép motor kiszerelés ügyben. A gép whirlpool awe 9725 típusú mosógép. A motort szeretném kiszerelni, de nem tudom, az egyik részén két számomra speciális műanyag csavar tartja. Sajnos egy lakótelepi lakás szűk folyosóján van a gép, nagyon nehéz hozzáférni a motorhoz, ráadásul nem vagyok műszerész.
A volt párom ma estig adott időt a mosógép elvitelére, különben elviteti ingyen. Segítséget kérnék hozzáértő emberektől, hogy a kettő darab műanyag tartót hogyan tudom kiszerelni.
Fotóm van, de nem tudom csatolni, ha tudják kérem segítsenek.
Van egy Electrolux 1262 IFW mosógépünk,akàrmit csinàlunk,kapcsolunk csak centrifugàlni akar,úgy is,ha víz van benne.szűrő eltömődésre tippelek,fe ebben a csodàban nem tudom hogyan lehet kivenni a szűrőt...
Köszönöm az infót! Hát, főleg mivel albérlet, nem szívesen szedem darabokra gépet. Miskolcon vagyok, ha valaki szerelő vállalja a javítást reális áron, az küldjön már nekem egy üzenetet, és megbeszéljük.
Az csak a közlekedőt teszi hozzáférhetővé. Le kell kapni róla a kabátot, és visszarakni, vagy pótolni a lerohadt csövet... (Alul négy csavar, hátul meg még vagy hat)
Az albérletben ahova jöttem most Hajdu Minimat 65 mosógép van. Állítólag ezer évekig mennek ezek... Végülis mosni mos, csak észrevettem, hogy az öblítőrekeszbe feleslegesen töltöm bele az öblítőt, mert rögtön kifolyik a mosógép alján a földre. Felül úgy látom az öblítőtartály részt 4 csavar fogja, meg belül látok még kettő csavart. Akik javítottak ilyen gépet meg tudják mondani hogy mi okozhatja a gondot, esetleg meg lehet-e javítani egyszerűen, és mi kell hozzá? Köszönöm!
- Jenő, azt írja az újság, hogy nálunk az a baj, hogy az újításokat mindig elutasítják.
- Nem, Lujza, ettől van egy sokkal nagyobb baj.
- Mi az?
- Hogy az újításokat időnként bevezetik... 😀
Volt az a régi Foronunk, csapágyas lett szegény, de az az elektromechanikus vezérlés (pedig olyan hangja volt, mint alattam a HÉV 😀), sosem hagyta cserben. Azt is próbálkoztak kiváltani elektronikával - úgy tudom, - nem sok sikerrel.
Persze még az is lehet, hogy hibrid - tekintve hogy huszonharminc éves gép - volt akkoriban olyan divat, hogy elektronikus kezelő, egy a gépben valahova elrejtett elektromechanikus kapcsolóórával.
Én így első blikkre azt mondanám, hogy a resetfeszültség nincs rendben:nem jelzi a proci felé a meállást.
(Persze az is lehet, hogy a kérdező az öblítésközi centrifugát nézte centrifugálásnak, ilyenkor ugye folytatja a következő öblítéssel... Ha tudnánk, hogy a folyamatjelzőn mi világított, akkor előrébb lennénk... )
De a gond hasonló, nem? Csak nem (olyan könnyen) orvosolható. Ha egyáltalán az tényleg a program vége és nem üzemszerűen megy tovább, csak türelmetlen a gazdi...
Nincs kalibrálás. Amire gondolsz, az a teszt, de az nem oldja meg azt, hogy rossz a vezérlés. Rádsóztak egy rossz gépet.
(Egyébként mit kéne kalibrálni? a motort? a kattogós szintérzékelőt? a szivattyút? a fűtést? vízszelepet? Ezeket egyiket sem lehet "kalibrálni", ha kap feszültséget, akkor működik, ha nem, akkor nem.
És egy költői kérdés: ha ezt annyira kalibrálni kell, és ennyire értenek hozzá, akkor miért nem csinálták meg?
Jelen pillanatban a gép őlyat csinál, hogy kimos, kiöblit, kicenrifugál és rögtön engedi rá a vizet a kicentrifugázott ruhára, hogy még az ajtót sem lehet kinyitni.
Ez a Privileg szinte megegyezik az electroluxal. A szervizben azt mondták,hogy ezt a fajta elektronikát nem lehet szovterfrissitéssel megoldani, csak úgy ha be van téve a helyére és ott kalibrálni kell. A programválaszó gombot meg egy a kijelzőn található valamelyik gombot egyszerre kellene megnyomni és igy végigmenni . De ehhez kellene valami támpont.
Üdvözlök mindenkit. Segitségre lenne szükségem. Van egy privileg 5020 elöltöltős mosógép. Ez egy régebbi fajta, de még mindég lehetne rá számitani, csak elkellene végezni rajta egy kariblálást. Az mondták, hogy hogy van a elektronikához közel beragasztva egy egy rajz, amin vannak üres pontok és tele körök és az szerint kell nyomni a megfelelő gombot, közben a programválasztó gombot forditom mindig eggyel a megfelelő állásba. Ha valaki tudna ilyen rajzot ehhez a tipushoz, vagy már csinált ilyet és megosztaná velem az jól esne.
Köszönöm!!! Motor szénkefecserével megoldva, gyöngyen megy, programot végigdolgozza a gép...persze ékszíj nélkül....mert a dob nem forog.
Mondja meg valaki, lehet egy dobcsapágy úgy berohadva, hogy két kéz kell hozzá, hogy a belső dobbordáknál fogva el tudjam fordítani? NEM LÓG! Kínomban kivettem a fűtöszálat, ott lehet látni a dobpalást és a ház közti rés egy részét, azt reméltem, találok ott zoknit /gatyát....semmi ilyen, amíg belátok .
Mindig jön egy kis vízköves -szappanos-zsiros lerakódás, darabokban , de a dob maga tiszta , csillogó.
Úgy van ez a bajom , hogy nem ezzel a hibával állítottam le annak idején!!! Ez a típus -két szerviz szerint is- nem csapágyazható, egybeszerelt üst.....jól nézek ki .
A vezérlés nem kap motorjelet - ez a hibakód. Ha a dob nem forog, akkor vagy csapágyas - szerinted nem - vagy beszorult valami rongy a dob és az üst közé...
Ha a dob már normálisan működik, jöhet a többi hiba megoldása...
Új nóta....E08 hiba észlelése után ékszíjat levettem, dob kézzel alig mozgatható , ilyen állapotban rövid program indítva, vizet felvesz , nem forog . Vizet kidobja . motor könnyen, hangtalanul forog. A dobbal lesz valami, nagyon nehezen forg, de nem tűnik/hallik csapágyasnak...nem is úgy állt le .
CANDY GO4 1062D-16S mosógépünk úgy 8 év szapora üzem után leürítési problémákat produkált, és először szűrőproblémákra gyanakodtam....mert pl a leeresztőcsőbe való erős belefújás után leűritett , a programot rendben befejezte. Egy-két hó szarakodás után ideiglenes nyugdíjba tettem, vettem másik gépet , ez pedig fűtött garázsban állt , vízmentesen.....várta a javítást.
A minap vettem hozzá leűrítő szivattyú forgórészt , azt kicseréltem, a gépet víznyomás , áram alá tettem, etc. .... és a gép NEM INDULT EL. A vizet felveszi, a programóra ketyeg, számol vissza, ha odaér, leűrít, vizet kidobja.
A dob nem mozdul, nem forog , nem centrifugál.....kézzel is nehezen mozgatható....mintha fék fogná. Nincs motorhang bármi erőlködés ( Azt se tudom van -é benne fék?) Mi a túró lehet a baja, mit kéne cserélni/csinálni? ( Most írt ki egy újabb próbamenet végén E08 Hibát...ez is valami)
Ki tudom szedni, már próbáltam kerékpár gumi ragasztóval de nekem továbbra is ereszt. Azért kérdem hogy van-e tuti megoldás? Ez olyan szilikonos guminak tűnik amit nem nagyon fog semmi...
Sziasztok, Olyan szárítógépet keresek, ami a kényes (40°-on mosható) ruhákkal is elboldogul és alacsony hőfokon (40° környéke) szárít. A hőszivattyús szárítógépeknél is azt olvastam, hogy jellemzően 50°-55° környékén dolgoznak. Van olyan, ami csak 40° környékén is tud üzemelni?
Jelenleg egy 5-6 éves hőszivattyús Gorenje-nk van (ami akkor jó kritikát kapott, de ha jól látom a Gorenje most már nem olyan erős). Azzal meg vagyunk elégedve (sajnos nem tudom hány fokon szárít), de kellene mellé egy újabb. Melyik gyártót / gyártmányt javasolnátok? (Eddig AEG-et néztem, de nem vagyok márkafüggő) Köszönöm, István
oké akkor ezt most nem egészen értem , szóval egyik a timer (a programkapcsoló) .A másik gondolom a hőmérséklet kiválasztó tekerős gomb az egy " forgókapcsoló ."
Sziasztok, van egy 8 éves indesit mosógépünk, amely újabban az öblítés szakaszból nem tud továbblépni, hanem újra és újra öblít (szivattyúz és centrifúgáz is eközben, meg ha külön indítom ezt a befejező programot megcsinálja). Kérem szépen a segítségeteket, hátha valaki már találkozott ilyennel és van tippje.
Sziasztok! Van egy Zanussi zwg5105-ös mosógépem, amely halálhörgéseként kiadott tompa hang után nem indul el. Szétszedtem (legalább kitakarítom). A kijelzők világítanak, a szíj ép, de nem indul el. Van valakinek ötlete merre keresgéljek. Létezik, hogy motorhibás?
Ugy nez ki manualis modon mukodik, mindegy hova tekerem a programvalasztot a hofok/centrifuga/mosasi mod erteket kivalasztva vegigmegy a beallitott ertekekkel.
Kivalasztottam programkapcsoloval a gyors 17 perces programot, a kijelzon 1:26-perces idot es 1200-as centrifugat irt, a hofok es a programtipus helyen csak egy - volt(barmelyik programra allitom ezt irja)
Válassz ki egy szimpatikus programot, és nézd meg, hogy végigviszi-e...
A kijelző tájkép tehenekkel - sokszázezren megvannak nélküle.
Ha ragaszkodsz a kijelzéshez, akkor: feszültségszintek ellenőrzése, meghajtó ic áram, és feszültségellenőrzése, telítési tényező (kontraszt) mérése a lehetséges csapásirány.
Megadta magat a Gorenje W98F65I/I mosogepunk, a kijelzo eleg halvanyan latszik valamint a programvalaszto forgatasaval a kijelzon nem valtoznak az ertekek.
Manualisan a centrifuga/ido/hofok valasztas ugy tunik mukodik bar legutobb nem uritette ki a vizet.
A panelen nem latok egesi nyomokat, a csatlakozokat megtisztitottam.
Mi lehet a gondja, erdemes vele foglalkozni vagy kuka(panelt ~100e-ert talaltam bele)?
köszi neked is a segítséget. jeladó árat nem találtam, de keféét igen ,12.000 ft tartóval együtt. kész röhely, merci indítómotor hoz pár éve 7 ezer volt 4 bronzkefével. autó generátor és indítómotor javításból éltem 50 éve kezdtem. ma már alig tudok hajolni ez a legfőbb gondom. meg ugye soha nem kellett háztartási gépekkel foglalkoznom. egy kupak levétele is lehet végzetes mert ismeretlen megoldásokkal tele a mai technikai világ. a generátoroknál együtt fejlődtünk a változásokkal, ma már kihívás a nem szétszedhető cuccok javítása.
A jeladó a motor végén egy fekete (általában), kupak 2 fehér vezetékkel. Ha azt leveszed alatta van egy pici mágnes a tengely végéhez csavarozva, azt a csavart nézd meg nem laza-é.
Centrifuga fordulatszámon 20-25 V körüli váltó feszültséget állít elő, kézzel forgatásra gyakorlatilag nem mérsz rajta feszültséget, olyan kicsi, a centrifuga fordulatszám 10.000 rpm vagy a feletti.
A jeladók általában nagyon ritkán mennek tönkre.....
köszi a türelmedet. azért kezdem érteni. mennyi pénz lehet egy ilyen javítás cca. ha szakadt a tekercs az mennyi pénz? cca.? bocsi, ha rosszul kérdezem. bp-en lehet magasabb árak vannak, 10.000 ft munkadíj az ugye normális? vagy ez egy nagyobb időigényes javítás?
a mágnes az mi? ő lenne a hall jeladó? van valamennyi műszaki érzék, de mosógépet még nem szedtem szét csak a hajdú féléket. . azt sem tudom , kefés vagy kefe nélküli motor van benne. gondolom, mivel 18 év körüli, hogy még nem használták a kefenélkülieket. ha kefés a motor akkor ugye nincs hall jeladó? találtam egy jóska pista videót ahol elhangzik , hogy az 50-es kódok az mindig a motorra vonatkozik és az 52 az lehet kefe hiba is. két programot ma megcsinált de a 2.-at nem centrizte ki. tehát meg van a hiba.
ma a megszokott módon elindult és végig ment a program. igen a fellelhető netes oldalon találtam a magyarázatot( fordítást) akkor most a hal jeladót kéne azért cserélni? a motorhoz hogy férek hozzá? fejre vagy oldalára kell fordítani a gépet. az oldalborítás esetleg leszerelhető?
A motor végén levő hall generátor nem ad fordulatjelet. Vagy tekercsszakadás, vagy mágnes probléma, esetleg kontakthiba, vezérléshiba. Általában cserével javítható házilag (is).
sziasztok! tisztelettel kérdezném a következőt: van egy régi electrolux EWT 1015 mosógépem E52 hibakódot ír ki. azt olvasom. hogy a fordulatszámmérő generátor nem ad jelet. aztán azt, hogy szerelőalátét hibából elmozdult egy tekercs. ezt lehet házilag javítani? vagy milyen alkatrészcsere oldja meg a problémát?
Electrolux és Zanussi gépek nagyobb részében nincs is ilyen, úgynevezett "szilárdtest-csapda" van helyette, amihez úgy férsz hozzá (én is itt tudtam meg a topicban Mercistől) hogy lepattintod a dob alján lévő műanyagot és ott van alatta. Túl sok értelme nincs amúgy, de ezek a gépek ilyenek.
úgy is volt,patika a gép, csak a szűrőjét nem találtuk meg,- le akartam engedni az összes vízet,hogy ne a kocsiban csordogáljon,- de nem volt a szokott helyén elöl és lent, lepattintottam a takarólemezt,de semmi, majd úgyis kell egy kezelési,bár legalább ez magyar nyelvű feliratokkal van
Indítsd el a rövid mosást, felveszi a vizet, forgat, elkezdi a fűtést. Ha ez megvan kapcsold ki, és rövidcentrifugát indítsd el. Kinyomja a vizet és gyorsítja a motort. Ha ez megvan, akkor gyakorlatilag mindent csinál a gép...
egy használt Electrolux felültöltős kipróbálásakor van olyan progi amit érdemes elindítani? vagy mindegy, mert 10 perc alatt esélytelen a felderítés? ennyit megér,ugye? nem szoktam használtat venni
Megtisztítottam alkohollal a kommutátort mert jó fekete volt, polír papírral finoman megcsisszantottam, és tök jó lett a szikrázása a töredékére esett, majdnem megszűnt.
Betettem a gépbe, próbakör gyönyörűen dolgozik, el kellett morzsolni egy könnycseppet.
A dob is csendben van úgy hogy az is jó, bár pici vibrálása van mintha nem lenne kicentírozva, de nekem így már tökélesetes.
Köszönöm a mocit, azt is megtudtam lesni róla hogy hova kell feltenni a csapágyakat.
Na kétlem, hogy te értesz valamit is a gépekhez, mert, ha egy amatőr szakszerűtlen fogalmazását így pellengérre teszed, az nem a legjobb ajánlat szerintem.
Szóval a régi a meglévő, azaz egy és ugyanaz? Értve? Müanyag-testféle, fingom sincs mi a neve, de van csővég rajta, és erre lett véve az új szivattyú, na kapisgatod végre mit is vettem?
Ilyen szerelőktől mentsen meg az istenke, kérem : :-)
Ha nem, hát nem, lényeg, hogy legalább úgy működik, mintha egy aranykezű mester végezte volna el, aranyáron.
1. Szerintem, amit kapsz motort, ne nyúlj hozzá, úgy, ahogy van, tedd be a gépbe. egy darabig jó lesz, addig meg emészted a C3 rejtelmei című maratont.
2. Szintén szerintem írj egy blogot, és linkeld be, minthogy kapjunk a pofánkra a "Sámsungom életrekeltésének története" című eposzért... :-))
Itt a videón hallani, bár felhangosít minden zajt, hogy amikor 600 fölé pörög a centrifuga, megjelenik az a fémes csiszolódó hang, ami 900 körül, de az 1000 előtt éppen, elhallgat és csendes lesz.
Ez a video utolsó 5-6 másodperce......
Szerinted ez így jó lesz be fog állni, vagy valami ott nem stimmel, esetleg a szaros C3 csapágy csinálja ezt?
Teljesítmény felvétel jó, azzal nincs gond.
A centrifugáláson kívül a teljes menet alatt olyan a hangja mint a gyári gépnek, szépen szól..., centrifugáláskor is csak a 800 körüli fordulaton az a fémes hang nem tetszik.
Bassza a csőröm hogy kicserélem azokat a kúrva C3-as csapágyakat, de ehhez megvárom a motorodat hogy hol vannak pontosan a csapágyak.
Pont ezért írtam, hogy ohm-os terhelésnél, ami "egyszerű", tud-e rendesen mérni, vagy egy a sok vacak közül, ami jó, ha a 10%+/-1digitet tudja hozni, mert azok durvuló cosfi esetén khm. tudnak érdekes számokat produkálni...
Felpörgéskor 250-270 W-ot vesz fel, ha felpörgött 230-250W között mocorog, jó a hangja, ha gond van vele kiadja magát.
Cos fi-je 0,66 - 0,88 között, az pedig tökéletes, a motor a 40 perces program után is hideg, szó szerint hideg, a tachónál 28 fokos a csapágy, az elején szoba hőmérsékletű, vagyis nem érhet össze semmi.
deformálódott a drót bilincs, és mosáskor nem, de szivattyúzáskor csöpögtetett.
Meg ezek ragasztva is vannak én nem ragasztottam, csak összeraktam, most kapott ragasztót is meg awab bilincset. Na azt nyomja át....
Ez a kifolyó cső csatlakozás, meg a befolyó csövet is kellett tömíteni, az is dobott pár cseppet.
Most a finom hangolás időszaka van.
Berakva a fürdő szobába olyan hangja van mint a gyárinak, centrifuga felpörgéskor van a motornak pici reszelő hangja, de stabil fordulaton, miután felpörgött elnémul.
Csak halkan visít a motor 10.000 fordulatszám környékén, azt meg kötelező neki.
Kicsit bassza a csőröm felpörgéskor az a csiszoló-reszelő hang, mintha "összeérne a forgórész az állórésszel", de nem ér össze, olyan enyhe fémes csiszolódó hang.....
Bejáratom a kúrva annyáját nekije....bassza az anyja szentségit.....
Egyrészt az a 40W az a névleges üresjárási teljesítménynek tűnik számomra, másrészt pedig fontos kérdés, hogy mivel méred a felvett teljesítményt? (Plusz az elektronika teljesítményfelvétele, ami ugyan nem 40W, de szerintem a 10-15W, mint becslés nem jelent nagy tévedést.
Ez nem a pénzről szól... mint mondtam, szeretem a kitartóan kisérletező embereket. Holnap keresgélek kicsit, és irom a fejleményt. (Volt egy kis baleset, és megfogyatkozott a készlet, de szerintem lesz)
Azért vennék motort tőled, mert mint írtam nem tudom hol voltak a csapágyak, mert a haver szedte le őket és nem jegyezte meg hol voltak. Szétszedném hogy meddig vannak felütve a csapágyak, aztán lenne egy tartalék motorom is.
Vagyis a mostani kikisérletezve lett és most jó is, de nem biztos hogy ott van ahol pontosan lenni kellene.
Az most jó lenne, mert éppen munka nélkül vagyok, és bármikor át tudom venni. Felmondási időt töltök még egy hétig, de egyenlőre nincs új meló, csak ígéretek....
Igazából nem szarból várat, mert a gép működött egyébként szépen, mikor elhoztam hallhatóan csapágyas és lengés csillapítós volt. Szokásos idő alapú lerottyanás.
Arra nem gondoltam hogy nem kell bele c3 ilyen-olyan csapágy.
Nem egy gépet csináltam már, szétszedtem összeraktam jó lett , másnap 60 fokban mosott ( környezeti hőmérséklet 25 fok), csendben tette a dolgát.
Csináltam ugyanilyen samsungot, whirlpool-t, és volt a kertben egy 3,5 kg-os Candy aqua 1000T, ugyanígy voltak csapágy bele azt had szóljon. Mondjuk azokban a motort nem bántottam, igazából ebben is elment volna még, de teljes felújítást akartam csinálni. Nagy volt a tengely elmozdulás .....6mm, tehát kopott volt a csapágy, de még nem szólt.
Csak ott bementem a csapágyboltba ilyen csapágyak kellenek, adtak, csak azok nem C3 voltak mert csak számadat alapján kértem és erre nem figyeltem.
Most meg olyat kértem ami benne volt, be is szoptam a c3-al.
Csapágyboltos aki egyébként gépjármű mérnök - gépész, mondta hogy a mai sima csapágy a specifikációk alapján megfelel az akkori C3 helyett, mert tudja azokat a kívánalmakat.
Mondta ha mondtam volna mibe kell lebeszélt volna a C3 csapágyról, mert azokat 2 ütemű motorba tesznek, meg hasonló helyekre ahol 300 fok is lehet, oda kell sehova máshova.
Most mercis kicsit felállította a farkam arra hogy csak cseréljem ki a motorban is a csapágyakat simára, kattogok rajta...
Akkor lesz igazán olyan csendes mint új korában.....meglássuk hajlok rája, ha már megkezdtem a teljes felújítást ne álljak meg félúton, meg érdekelne milyen hangja lenne a motornak sima csapággyal.
Megkapta a dob a sima csapágyat, érdekes a belső nagy csapágy sima volt, a külső kicsi az c3-as. Meg is szűnt a morgó hangja a dobnak, olyan csendben fut hogy még nekem is tetszik. Valószínű korábban a belső csapágyat cserélték hogy nem egyforma volt benne, én meg odaadtam a boltosnak hogy ilyenek kellenek csak újak.
Csikorgás oka hogy kicsit elnyomtam az dob száját és nem ugrott úgy vissza ahogy volt, kicsi egyengetés és az is jó.
A motornak van egy pici "gép" hangja, olyan mintha picit hozzáérne valamihez, de ezt ellenőriztem, nem....., szerintem a rohadt C3 csapágynak van ez a hangja, halk nem vészes, csak a felvételen a telefon nagyon felerősíti.
Centrifugálás közben fedéllel éppen csak hallható, csak a fordulatszám miatti kis halk visítás van.
Azt hiszem jöhetnek a vizes próbák, próbamosás, aztán mehet be a fürdőbe.
Mindenkinek köszönöm a kitartó segítséget, főleg a Guru-nak (mercis), hogy nem adta fel velem.
Vedd ki, és a régivel a kezedben ballagj el az alkatrészboltba. Jó eséllyel a mostani whirlek szivattyúja jó bele, bolttól függően 3 és húszezer Ft közötti áron.
Már megjárattad akkor párszor a csillagtengelyen a csapágyakat... érdemes elgondolkodni a csapágyrögzítő használatán... Nehogy pár hét múlva kikezdje a csapágy a tengelyt... vagy a fészket.
Nálad ahogy elnézem, ez a C3 ez fóbia... szerezz C5-öt, avval még hangosabb...Emberek tömegei leélik az életüket úgy, hogy fingjuk sincs, mi az a C3, csak bemennek a boltba, és vesznek a mosógéphez négy csapágyat. A boltos meg ad neki négy kutyaközönséges standard C1-et, és semmi bajuk. Szerintem neked ez a mazochizmus az élet sója... ;-)
Motorral azért szoptam sokat, mert a barátom a melóhelyen levette a szíjtárcsát a motorról, mert hevíteni kell.
Majd levette a csapágyakat, de nem jegyezte meg, fényképezte le hol voltak.
Így találomra, próbálkozásokra kellett hagyatkozni hogy melyik pozícióban voltak a csapágyak. Mert nem egyértelmű mert bemarások vannak a tengelyen és mégsem a bemarásokig kell feltenni, hanem az egyik csapágyat igen, a másikat fel kell koccig ütni.
Ki kellett találni melyik megy a bemarásig melyik megy koccra
Úgy néz ki a dobnál valami nem okés, kézzel forgatva szíj nélkül hangtalan, szjjal centrifugánál morog-zúg, és beleér az üst száj gumiba, mert kézzel forgatva is csikorog.
Asszem a dobot szét kell húzni, van egy olyan gyanúm hogy berakáskor megüthettem valamelyik csapágyat.
Nem tudom, ki mivel keresi a kenyérre- vagy mosógéprevalót, de már kiszámoltam, hogy a "javítással" eltöltött idő helyett még közmunkával is össze lehetet volna hozni egy új Miele mosógépet ez idő alatt. Plusz kifizetni a mosógépszerelőnk ingyen tanácsait :)
Motornak egész jó hangja van, de valami nem odavaló hang jön a rendszerből, mintha valami nagyon finoman hozzáérne valamihez, és kis morgás is van.
Asszem szét kell húzni a dobot, már csak onnan jöhet valami.
Ha megy a centrifuga és egy csavarhúzót a dobra téve fülemben a csavarhúzó vége, nem hallok csak finom surrogást, vagyis jónak tűnik, de mégis morog a dob.
Azért párat már megcsináltam a családban, mind elsőre jó volt, csak ez szoptat, mert mindenáron meg akarom csinálni.
Igaz azokat csak dob csapágyaztam....
Ha most is daráló csapágyas hangot ad, akkor csakis dob lehet a probléma, pedig a dobot csak megpöccintem és vagy 5X körbefordul mielőtt megáll, hangok nélkül.
Holnap berakom és kipróbálom, ma már tele van a faxom......szétszedtem vagy 5X mert figyelmetlen voltam, és fordítva szereltem össze, azt nem értettem miért lóg bele a kommutátorba a félkör műanyag tekercs szigetelés.
Teljesen jónak hallik... ha feljebb mászott a cosfi, az jó. Olyan 0.8 felett már rendesen fekszenek a kefék. Igen, terhelés nélkül is eszik rendesen, 80 % körül...
Nem kell rá semmi. A peremtől visszafelé 10-15 mm-t gumiágy (a fűtőbetét gumiágya) tömíti, rögzíti. A vége azért dzsuvás, mert belelóg a mosóvízbe. Takarítsd meg, és simán tedd vissza, majd húzd meg a fűtőbetét rögzítőcsavarját.