Keresés

Részletes keresés

highlander26 Creative Commons License 2019.12.16 0 1 7418

Egyelőre nem foglalkoztam az autentikációval. Annyi, hogy az elkső négy byte az fix, csak a maradék 20 változik. A protokoll azon részét átnéztem amit használok, ott nem találtam változást.

Bár több helyen működnek még a CAN buszos moduljaim direktben a Loxone buszára kötve, de elvannak még egy darabig a régebbi configgal. Ahol upgrade lesz, valószínű a Loxone lesz kivágva. Már nem vagyok olyan lelkes mint régen, nem szívatom magam zárt rendszerekkel. Még ha tudna kezelni minden ismertebb protokollt oké lenne, de amióta használom nem volt olyan, hogy ne kellett volna mellé egy Rasperry Pi vagy valamilyen köztes eszköz. Mindig kell valami olyannal kommunikálni, amit nem tud pl. eBUS, M-Bus, Hue, Alexa, HomeKit stb. Vagy éppen tudja, de korlátozva pl. RS232, Modbus. Nyakatekert módon kell megoldani, rettegve attól, hogy milyen protokollt korlátoznak le a következő frissítésnél.

A legjobb döntés volt annak idején, hogy egy projektnél sem használtam extensiont, így elég csak a miniservert kukázni.

Előzmény: Stasz_ (7417)
Stasz_ Creative Commons License 2019.12.15 0 0 7417
> Pár éve visszafejtettem a protokollt, szóval megoldható. De ha az új configot is használni akarod akkor bonyolódik a helyzet. Bevezették az extension autentikációt, küld 24 byte-ot amire vár egy 24 byte-os választ.

Na eddig sikerült is eljutnom, az emulált extension-t már felismeri, online -nak is látja.

Viszont ahogy írtad is, mivel az autentikáció még nincs meg, ezert Authentication failed, és tovább nem kommunikál.

Elkezdtem az extension firmware-be belenézni, hátha megtalálom benne, hogy hogyan kell válaszolni...

Te ezen a ponton feladtam vagy sikerült kideríteni az autentikációról valamit?
Előzmény: highlander26 (7389)
Wizardaudio Creative Commons License 2019.12.15 0 0 7416

Rs 485

Előzmény: ComexIO (7415)
ComexIO Creative Commons License 2019.12.15 0 0 7415

RS-485 vagy UDP KM-tronic?

Előzmény: Wizardaudio (7414)
Wizardaudio Creative Commons License 2019.12.14 0 0 7414

Néha rejtélyes hiba lép fel a házvezérlésemben. Az érdekes, hogy mindig pontban hajnal 2kor történik ez. Legutóbb 12.13-án, előtte 11.27-én. Ilyenkor frissíthet a miniserver? Relémoduljaim vannak (km tronic) tehát egy újraindulás okozhat zavart.

ComexIO Creative Commons License 2019.12.13 0 0 7413

:-D Most nézem a körömlakk nem zöld :-D

Előzmény: b4ndyTA (7412)
b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.13 0 1 7412

... egyébként munka közben nem sérül a körömlakkod? :D

Előzmény: ComexIO (7410)
b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.13 0 1 7411

Gondolom a kocsidon is kint van az almás matrica. ;) Jópofa dolog, ha LOXONE-os pólóban telepítetek, de még mindig nem gondolom, hogy ez olyan nagy prioritású lenne. Pláne esetedben, hogy mással is foglalkozol. Akkor ez csak színjáték, vagy arra az időre "hívő" leszel? Ugyan már... :)

Ezek a termékek nem neves gyártók drága dolgai. Reklámcéllal készültek a fogyasztói társadalomra építve. Repi anyag, kacat. Arra kéne törekedni, hogy minél kevesebb szemetet halmozzunk fel.

Megyek, le is baszom a festőt, hogy nem STO-s kezeslábasban dolgozott! Mondjuk lehet, hogy a pólója az volt. :D

Nadekomolyrafortdítvaaszót! Mi a rák lesz a LOXONE-nal így? Ez egyáltalán nem az az irány, amit az elején hirdettek... Vagy ezt csak mi képzeltük bele?

Előzmény: ComexIO (7410)
ComexIO Creative Commons License 2019.12.13 -1 0 7410

Mi több 100 000 000 Ft értékben vásároltunk már, de még egy golyóstollat se kaptunk :-D :-D :-D 

Amúgy szerintem fontosak ezek a dolgot.

Mi ha Loxont telepítünk loxonos ruhában, feketében megyünk, de még a mobil asztalunk, hordozható székeink is zöld/ feketék, zöld-fekete beta cipö....

Ha mást akkor annak megfelelően.

Ha csak úgy akkor Két-vill- es ruhában......

Szerintem ez ma már alap dolog.

Még arra is figyelünk, ha lp. loxone szekrényt gyártunk akkor az is Loxone színekben "pompázzon"

#loxone

Előzmény: b4ndyTA (7409)
b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.13 0 1 7409

Lehet, hogy egy bizonyos megrendelés felett meg is teszik, de ezek olyan kacatok, amire igazából senkinek sincs szüksége. A megrendelőnek nem az számít, hogy LOXONE-os tollal ír-e a kivitelező, hanem, hogy ráér, ért-e hozzá, és reális áron dolgozik-e?

Attól, hogy egy adott rendszert használ valaki, nem kell a kocsira is kiírnia, vagy nevesített pólóban járni, mint az idióta Apple tulajok. :D Nem jó az ilyen elvakult gondolkodás.

Egyébként a piacon milyen más megoldások vannak, amikre érdemes odafigyelni?

Előzmény: Lacivill (7408)
Lacivill Creative Commons License 2019.12.13 0 0 7408

https://shop.loxone.com/enuk/fans.html

Azt nem értem, hogy ezeket a reklámokat nem a csomagba kellene ingyen betenniűk?

A telepitő fizessen azért, hogy reklámozza a kocsiján a cégüket?

Előzmény: ComexIO (7407)
ComexIO Creative Commons License 2019.12.12 0 0 7407

ComexIO Creative Commons License 2019.12.12 0 0 7406

Már csak az újakat kapjuk.

Előzmény: b4ndyTA (7405)
b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.12 0 0 7405

Köszi! Akkor a régi már nem érhető el, vagy esetleg futhat párhuzamosan a kettő?

Előzmény: ComexIO (7404)
ComexIO Creative Commons License 2019.12.11 0 0 7404

A nyáron.

Előzmény: b4ndyTA (7403)
b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.11 0 0 7403

A relé bővítő mikor váltott az új külsőre?

tfe_tng Creative Commons License 2019.12.10 0 0 7402

A terheles ok, de szinte biztos vagyok benne hogy lehetett volna optimalizalni a kodon.

Viszont, komolyan tegye mar fel a kezet az, akinek

- kell az ipv6

- be tudja konfiguralni 

- egyatalan tudja mi az.

(halkan megjegyzem hogy a "LoxoneOS" neven futo linux azota tamogatja az IPv6-ot, miota kijott az rfc, szoval ismet feltalaltuk a melegvizet)

A 21x erosebb cpu elkepesztoen jo marketing szoveg. A gen1 SoC egy gyenge arm architecturat hasznalt es 8Mhz-en ketyegett. Ehhez kepest a 21x-es teljesitmenyt az _órám_ tulszarnyalja (durvan egy nagysagrenddel) 

(Tegyuk hozza hogy az elozo SoC kerult vagy 40 eurocentbe a loxone-nak, az uj lehet hogy van 80)

Hogy ezt perspektivaba helyezzem, az eredeti IBM AT futott 8Mhz-en, 80286 CPU-val, 35 evvel ezelott. Ehhez kepest a 21x-es teljesitmenynovekedes, moore torvenyet hasznalva durvan 25-28 évvel ezelotti rendszerek teljesitmenyet kepes hozni. Zsenialis.

Ehhez kepest kb megduplaztak a miniserver árát durvan 4 ev alatt (akkor vettem), elvettek a KNX-et (amire epitettem), kaptam helyette tree-t (ami akkor nem volt), vehetek pofatlanul dragan KNX atjarot es analog kimenetet (ami a futest vezerli), mert csak. Szoval dobjak ra fel millat es 21x gyorsabb lesz (ami - mar bocs - de lof@sz). A relek ugyanazok a kinai szarok amik voltak, a dimmerben igy is elpukkan a kimeneti FET ha ledet kapcsolgat, stb. Vettem volna KNX-et, pont ugyanott lennek, csak tamogatott lenne jovore is.

Ha mondjuk 210x vagy 500x gyorsabb lenne, vegre lenne testreszabhato UI, vagy gyakorlatilag _barmi_ amiert erdemes lenne frissiteni, lehet meglepnem, de igy per pillanat inkabb duhos vagyok rajuk. 

Előzmény: Toxon (7400)
b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.10 0 0 7401

Sajnos a terheltségnek nincs viszonyítási alapja, így ezzel nem tudok mit kezdeni. Ha erősebb a HW, nyilván több, összetettebb, bonyolultabb feladatokat is képes megoldani, gondolok itt, dedikált öntözésre pl..

Azt el tudom képzelni, hogy a jövőben jelennek meg olyan funkcióblokkok, amikhez szükséges a nagyobb számítási teljesítmény.

Az pedig nem egyenes arányos a ház nagyságával.

Az IPv6/SSL titkosítás oké, de ezt a réginél is meg lehetett volna oldani szerintem...

A Tree csak abban az esetben érdekes, ha van ilyen eszközöd, szűkös a kínálat, van rá más alternatíva. Ráadásul bukod a KNX-et, ami azért komolyabb. Bővítőként megvásárolva pedig igencsak pofátlan árazású termék, lehet ezért szemet hunynak az előző Miniserveren található csatlakozó felett?

Ha tényleg olyan könnyű 100%-osra terhelni (racionális keretek között) a Miniservert, akkor elfogadom, hogy kellett egy új, de eddig egyik platformnak sem tett jót, ha szétfragmentálták. A régi Miniservereket meg majd megveszik az indiaiak?

Azért az 1000 Eruos Intercom stabil tartja 640x480-at! :)

Előzmény: Toxon (7400)
Toxon Creative Commons License 2019.12.10 0 0 7400

Egy régóta 100%-os terheltségű gen1 MS ami kritikus összeomlásokat generált, kicserélve az újra a terheltsége visszaesett 80%-ra, nekem ezért már megérte. Azóta is stabilan fut.

További indokok:

- 21x erősebb processzor

- IPV6

- SSL titkosítás

- Tree intercomunication

Szerintem van létjogosultsága.

Előzmény: b4ndyTA (7395)
b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.09 0 0 7399

Ez kurvára nem hangzik jól, és kellőképpen sunyi.....

"How long will the Miniserver Gen. 1 be supported with updates?
The Miniserver Gen. 1 will continue to receive the latest software updates with Loxone Config until further notice. However, there may be deviations in the scope of functions."

"How long will the Miniserver Gen 1 be supported?
The Miniserver Gen. 1 will continue to be supported and receive free updates. At this point, there are no plans to discontinue support for the Miniserver Gen. 1."

"How long will the Miniserver Gen 1 be available for purchase?
The Miniserver Gen. 1 will stay available to purchase for the time being. If it gets discontinued at a future point we will inform our partners at least 3 months in advance."

ComexIO Creative Commons License 2019.12.08 0 0 7398

OFF 

A Loxonosok mindig a Touch Tee és az Air eszközök megfelelőéről érdeklődnek. 

Készítettünk egy kis videót erről a témáról.

Video: Multi bridge

25 Érintés kimenet

Hőmérés

Páramérés

RGB Háttérfény 

Stb....

ON

b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.06 0 0 7397

Nem gondolom, hogy ez állna a háttérben...

Előzmény: SzAndras0 (7396)
SzAndras0 Creative Commons License 2019.12.04 0 0 7396

Nagyobb profit? Nem elég indok neked? :)

Előzmény: b4ndyTA (7395)
b4ndyTA Creative Commons License 2019.12.04 0 0 7395

Van már valami infó a második generációs Miniserverről? Belső, felépítés, felhasználási lehetőségek, indok a meglétére, akármi?

highlander26 Creative Commons License 2019.12.03 0 0 7394

Ezekkel a kínai CAN-USB adapterekkel általában az a baj, hogy nincs normálisan dokumentált API. Az sem ártana, ha az ismertebb third party szoftverek alapból kezelnék. Abból kell kiindulni, hogy mire akarod használni és milyen szoftveres környezettel. Én általános analizátorként Tiny-CAN-t használok: https://mhs-elektronik.de

Előzmény: ComexIO (7391)
tfe_tng Creative Commons License 2019.12.03 0 0 7393
Előzmény: ComexIO (7391)
Stasz_ Creative Commons License 2019.12.03 0 0 7392

> Ezt nézted? Elég jónak tűnő doksi a CAN communikációról:

https://github.com/sarnau/Inside-The-Loxone-Miniserver

Igen, ezen bátorodtam fel :) Régen elég sokat kellett reverse engineering-elnem, ez volt a munkám. De most már túl öreg vagyok hozzá :D

Előzmény: mcfly999 (7390)
ComexIO Creative Commons License 2019.12.03 0 0 7391

Ha már CAN, használ valaki ilyen adaptert?

mcfly999 Creative Commons License 2019.12.03 0 0 7390

> Poénból rendeltem CAN shield-et az egyik Raiduino-hoz, megpróbálok vele egy (vagy több) extension-t emulálni Loxonnak

Ezt nézted? Elég jónak tűnő doksi a CAN communikációról:

https://github.com/sarnau/Inside-The-Loxone-Miniserver

Előzmény: Stasz_ (7385)
highlander26 Creative Commons License 2019.12.03 0 1 7389

Pár éve visszafejtettem a protokollt, szóval megoldható. De ha az új configot is használni akarod akkor bonyolódik a helyzet. Bevezették az extension autentikációt, küld 24 byte-ot amire vár egy 24 byte-os választ.

Előzmény: Stasz_ (7385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!