Keresés

Részletes keresés

Nemrossz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 8178
Február 27-i dátummal megjelent az AVG 8.0! Ügyesnek tűnik az Anti-Virus!
fahej80 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 8177

Jónapot kivánok!Segítséget szeretnék kérni.Letöltöttem Avg anti-rootkit programot ami a sistem32/Drivers könyvtárban mindíg talál valamit,pl:adakn5pf.SYS kitörli ujraindul a gép uj keresés és ugyanott más néven ujra talál valamit ami SYS kiterjesztésü.Kitöröltem már vagy 5-6 hat ilyen valamit de mindíg lessz másik.

Panda internet security van fenn jogtiszta 2008-as.Futtatam:online nod 32,online panda,panda csökentett móddan lemezről,advanced care,spybot,a-squared trójai ,de semmi nem használ.Mi a teendő?Előre is köszönöm segítségüket.

robicsek Creative Commons License 2008.02.24 0 0 8176

egyetértek előttem szóló tanult kollégámmal.

a biztonságos netezéshez szükséges:

1. karbantartott oprendszer (ha linux, ha windows, ha akármi - de biztonsági frissitések letöltve mindig)

2. nem netezni admin/root joggal

3. nem kattintani mindenhova ész nélkul, warez oldalakra aztán sehogy, puncisokra ésszel, nem megnyitni minden felugro izét

no ezzel a problémák 95%-a meg is oldódott. a maradék 5%:

4. lehetőleg router mögött netezni, ha nem, akkor tuzfal sw-t letölteni (zonealaram, comodo, stb)

5 kémprogram eltávolitó progit is (spybot, pl) használni

6 rootkit eltávolito progit is használni

no ezekkel a problémák 99%-a is megoldodott

a maradékra

7. mondjuk a http://www.avast.com/eng/avast_4_home.html az egy ingyenes jó virusirto.

kb ilyen sorrendben csináld, szerintem.

Előzmény: darvastoth (8174)
locsemege Creative Commons License 2008.02.24 0 0 8175
Biztos, hogy Windows-ra van szükséged? Illetve ha már az: a Windows-t korrekten használod? Gondolok itt arra, hogy ugye nem admin joggal lépsz be? Mert ha legalább ezt betartod, a kártevőnek igen kicsi mozgástere lenne. A jogosultságkezelés azért van, hogy használják.
Előzmény: darvastoth (8174)
darvastoth Creative Commons License 2008.02.23 0 0 8174
Milyen vírusirtót ajánlotok meguntam az ingyenesség illúzióját vásáolok egyet és hátha tényleg irtani fog, mert kezd elegem lenni
jó lenne olyan amit a neten lehet kifizetni nem boltba máészkálni érte
köszi
Nemrossz Creative Commons License 2008.02.21 0 0 8173
EGS!!!Na.
Előzmény: JFEry (8172)
JFEry Creative Commons License 2008.02.21 0 0 8172

Nos tisztelt urak. Még egyszer neki veselkedtem.

Időközben feltünt, hogy a megjelőlt kiterjesztésű fájlok a rejtett mappákban is lehetnek, noha ott nem keres alapból a kereső. Ott is talátam .chk és ~*.tmp fájlokat melyekt nem is tudtam törölni, mert azok használatban voltak.

CSökkentett módban viszont a kereső nem keresett a rejtett fájlok közt,

Nem is találtak semmit sem az irtó progik.

De a taskmanadgert lemásoltam.

Normál módban a NOD és a defender is megtalálta a vircsit, de a nod nem tudta törölni, a defender pedig nem állította le, noha a ffelbukkanó ablakok megszűntek. Ezen fellekesedve ismét megkerestem gyanus fájlokat a kiterjesztések alapján. Még a lomtárban is bent voltak, de törölni nem lehetett őket.

A lemásolt, csökkentett módú  Task mintájára a normál módban is leállítgattam a folyamatokat. Utána a megtalált fájlok nagyrésze már törölhető volt. A nem törölhetőek közül egyik ~*.tmp végül megadta magát . A jegyzettömbbel megszerkesztettem. Utána mindegyiket tudtam már törölni.

Remélem tényleg rendben van a gép, de mindenesetre most már úgy tűnik, igen!

Köszönöm a segitséget és lehetőséget!

Jöhet a sör.

Előzmény: JFEry (8170)
Nemrossz Creative Commons License 2008.02.21 0 0 8171
Hhát én nem is értem, hhogy került oda még egy Hh....
Előzmény: locsemege (8166)
JFEry Creative Commons License 2008.02.21 0 0 8170

sajna nem jött be a metódus.

Megyek a highjack-re.

Előzmény: locsemege (8166)
Diótörő Creative Commons License 2008.02.21 0 0 8169
CRT van.
DE azért kösz a segítséget,majd még nézelődök valahol, csak hol?
Előzmény: locsemege (8168)
locsemege Creative Commons License 2008.02.21 0 0 8168
Ez CRT (hagyományos katódsugárcsöves) vagy TFT (manapság terjedő folyadékkristályos)? Ha ez utóbbi, akkor standard, analóg VGA csatlakozást, vagy DVI-t használsz?

Igazából nem tudom, írtad is miért, nagyon ritkán használok Windows-t. Meg kellene nézned, nincs-e a VGA kártyának valamilyen programja fenn, ami felülbírálja a windows-os beállításaidat. Ilyen hiba általában abból származik, hogy ugyanarra a feladatra több program is telepítve van, s ezek beállításai ellntmondásosak. Windows-nak mondasz 800x600-at, VGA utility pedig mondjuk 1024x768-at.

De ezek tényleg csak sejtések, valójában nem tudom.
Előzmény: Diótörő (8167)
Diótörő Creative Commons License 2008.02.21 0 0 8167
Kedves locsemege !
Tudom, hogy a windóz nem tud magával ragadni, de a magamfajta vén fütyinek ez az egyetlen lehetősége,hogy segítséget kérjen.
Most nincs nagy baj, de a gépem már új, meg XP is van.Nem minden bekapcsoláskor, de eléggé gyakran elállítódik a képernyő felbontásának az értéke.Ilyenkor aztán az ikonok is össze-vissza kerülnek a képernyőn,amit aztán vissza kell tologatni a helyére.A szokásos ablakban beállítom a kis csúszkával a 600 x 800 értéket, majd alkalmaz és ok.De aztán legközelebb megint ezer valahányszor stb. az érték és kezdhetem előlről.
Ha lenne valamilyen ötleted, azt megköszönném.A monitor maradt a régi Samtron és azt hiszem 15 "-os.Ezt nem is akarom kidobni, főleg ha csak ez a baja.
Előre is kösz a segítséget.
locsemege Creative Commons License 2008.02.21 0 0 8166
Már persze erre tetszett gondolni... ;)
Előzmény: Nemrossz (8165)
Nemrossz Creative Commons License 2008.02.20 0 0 8165
EZT végigcsinálni éhgyomorra, utána két sör, Unicum, hálálkodás a szerzőknek, öröm, bódottá, nyugodt, mély alvás.
Előzmény: JFEry (8164)
JFEry Creative Commons License 2008.02.20 0 0 8164

hali Uraim!

Az öcsém gépe előtt görcsölök. Megszállta valami ördögi izé.

A Vindows (XP HOME) állandóan valami adwerről regél, de sem az ad-awee, sem a Nod nem talál semmit.

A középen is felbukkanó ablak mindenáron és elég erőszakosan fel akarja telepíten valami trusted antivírusnak a progiját. Ebben (talán szerencsére) a Nod 32 megakadályoz.

De a felbukaknó ablakokkal semmit nem tudok kezdeni, egyszerűen csak vannak.

Kérlek segítsetek.

Annyit még, hogy a Task managert végig nyálaztam, de ott sem talátam semmi gyanúsat.

rali Creative Commons License 2008.02.18 0 0 8163
Az csak a gatyesz szerint szabvány.
Előzmény: Törölt nick (8162)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.17 0 0 8162

a doc nem szabványos fileformátum

Mit nem mondasz.

Előzmény: locsemege (8158)
locsemege Creative Commons License 2008.02.16 0 0 8161
De csak kicsit. Attól, hogy van rá lehetőség, továbbra is jó volna szabványos felületeken kommunikálni. Teszem azt, elküldök Neked egy OrCAD design-t, lehet, hogy meg tudod nézni, de azért jobb lenne, ha úgy küldeném, hogy ez biztosan így legyen.
Előzmény: robicsek (8160)
robicsek Creative Commons License 2008.02.16 0 0 8160

off

pont most mondtad, hogy ingyenes eszközökkel megnyitható a .doc formátum, kicsit önellentmondásban vagy.

Előzmény: locsemege (8158)
winchester kérdés Creative Commons License 2008.02.16 0 0 8159
Köszönöm a részletes leírást, és a segítséget! Akkor megpróbálom a GetDataBack-et.

OK, mellőzni fogom a .doc formátumot:)
Előzmény: locsemege (8156)
locsemege Creative Commons License 2008.02.15 0 0 8158
Ha lehetne egy kérésem: ne *.doc formátumban tedd közé a mondandódat, mert a doc nem szabványos fileformátum, nem feltételezheted, hogy igen sok pénzért megveszi valaki, aki segíteni szeretne a Windows-t és az MS Office-t. Én is OpenOffice-szal nyitottam meg Linuxról. Éppen ezért használj szabványos fileformátumokat, például open document format, vagy például ott a pdf.
Előzmény: winchester kérdés (8155)
locsemege Creative Commons License 2008.02.15 0 0 8157
Ja, és a 1203 is 5243-ra alakult itt is a 2-es - vagy 10-es - bitek hibásak:

1: 0x31, 5: 0x35
0: 0x30, 4: 0x34
locsemege Creative Commons License 2008.02.15 0 0 8156
Ez habár lehet vírus, de egyáltalán nem biztos, hogy az. Írod, keretes HDD. Ilyenkor előfordulhat, hogy a másik gépben másként jumperelve kellene használni a winchester-t, mint ebben, s ebbe a gépbe rakva az ugyanezen IDE porton lévő eszközzel szembe hajt, mert ugyanaz a device címe. Tehát például egy kábelen két master vagy két slave van. Ami ennél is valószínűbb, az a kábel kontakthibája. Nézd meg, hogyan változtak a karakterek kódjai: Az S kódja 0x53, a W kódja 0x57, a szóköz kódja 0x20, a $ kódja 0x24. Ha megnézed, éppen a 2-es bit lett következetesen a helyes 0 helyett 1 az adatátvitelben - illetve lehet, hogy a magasabb helyértékű byte-on volt a hiba, akkor a 10-es bit a hunyó -, így ez nem valószínű, hogy vírus. Mi több, minden második karakterben állt elő a hiba, ami azért van, mert a HDD-ről 16 bites az átvitel, és vagy csak az alsó, vagy csak a felső byte-on, tehát a 16 bit egyetlen bitjén következett be az adatátvitel hibája.

Ilyen esetben tehát mindig érdemes megnézni, miből mire változott az illető karakter kódja, és könnyen megtalálható a hiba. Ami viszont kellemetlen, hogy a szakadt 2-es vagy 10-es adatvezeték miatt a szektorok írása is hibás volt, és sajnos a filerendszer nyilvántartása, a FAT módosítása is hibásan került ki, amennyiben írás is történt a HDD-re, ami viszont adatvesztéshez vezetett. A feltételezésemet támasztja alá, hogy hibás esetben a HDD méret nagyobbnak mutatkozott - ugye a méretben is megjelent a hibás 1-es bit -, valamint az, hogy a későbbiekben visszaalakult a HDD neve, mérete helyessé, amikor megszűnt a kontakthiba. Sajnos a hibásra update-elt FAT miatt mindenképpen valami GetDataBack, vagy valami hasonlóval kell megpróbálnod visszaszerezned az adataidat. Ne használd mentésig a HDD-t, ne írj rá, ez fontos!

Amúgy a winchester-ed jó, de a kereted rossz, kontakthibás, kidobandó - persze üresen.
winchester kérdés Creative Commons License 2008.02.14 0 0 8155
Egy tanácsot szeretnék kérni, winchester-ügyben:

Egy 120 GB-os Samsung vinyóról van szó, amelyet mobil rack-kel használok a gépemhez (XP). Feltehetően valamilyen vírus kerülhetett rá, mert a rajta levő fájlok nevei minden előjel nélkül értelmetlen karakterekként jelentek meg, és a fájlméretek is teljesen irreális értékeket mutattak.

Újraindítottam a gépet, de ezután ez a vinyó már nem jelent meg a listában (a C: winchesternél, tehát a primary-nél viszont továbbra is minden működik).

A mellékelt fájlban (lásd lejjebb a linket) szerepel, hogy ezt követően a Számítógép-kezelő résznél mi látszott a problémás vinyóból: a "Samsung SP1203N" név átalakult "Wamsung WP5243N $ $ $ $ $ $ $ $ " névre (1. kép), és a kapacitása 600 GB-ra, ami szép lenne, ha igaz lenne:) (2. kép).

Utána párszor még újraindítottam a gépet, ezután a vinyó neve a Számítógép-kezelő résznél már visszaalakult Samsungra, és a méret is 120 GB-ra (lásd 3. és 4. gép), de az Intézőben a mappalistában továbbra sem jelenik meg.

Nagyon fontos dolgok vannak ezen a winchesteren, úgyhogy mindenképpen szeretnék valami ötletet kérni, hogy hogyan lehetne rendberakni a dolgot. Köszi előre is!

A link, ahol a Word dokumentum van a hibák képeivel:

http://www.hotlinkfiles.com/files/985195_1vc90/Hiba.doc

Egyébként a vinyó nem NTFS rendszerű, hanem FAT32, mert néha használom egy régi gépen is.
locsemege Creative Commons License 2008.02.12 0 0 8154
Nem tudom. Ráadásul ez Windows, ha jól emlékszem, s mint ilyen, nem is nagyon bír magával ragadni.
Előzmény: Diótörő (8153)
Diótörő Creative Commons License 2008.02.12 0 0 8153
Kösz szépen, de van megint egy probléma.
Az utóbbi napokban sokszor fordult elő, hogy nem tudok kapcsolatot létesíteni,helyette kiírja a következő hibaüzenetet: Hiba:769. Kapcsolat a következőn keresztül:WAN miniport (PPPOE ). Aztán egyszer csak rendbe jön és sikerül.Semmit sem állítok el,nem tudom, hogy mi lehet az oka.
Aztán bekapcsoláskor sokszor el van állítódva a képernyő 600 x 800 beállítása és ha visszaállítom, akkor lehet az ikonokat a helyükre tenni.Vajon ez is miért van?
Na ha tudtok ezek alapján, segítsetek legyetek szivesek.
Előzmény: locsemege (8150)
robicsek Creative Commons License 2008.02.09 0 0 8152

ezt elbasztad.... rakantittottál arra amit kaptál, mi?

no probald meg a www.wigwam.info -n a Féregirtást, de pontosan ugy.

Előzmény: Krampusze34 (8151)
Krampusze34 Creative Commons License 2008.02.09 0 0 8151

Hali Mindenkinek!

Van egy problémám amit nem tudok megoldani.

Msn-en kaptam egy csomagot és azóta nem működik rendesen a gépem. Nod32 fut a gépen meg is talál elég sok trójait és vírust csak nem tudja eltávolítani őket. Amikor kijelzi, hogy hol vannak a fertőzőtt fájlok akkor én odamegyek és nem találok olyan névvel és kiterjesztéssel egyetlen féjt sem. Pl: urgon.dll  68.exe  és ehez hasonlo dolgok. Naqgyon bosszantó mert folyamatosan felvillan a képrnyőn a figyelmeztetés és nem tudok vele mit kezdeni:-( Avg-t és az Ad-aware progit is probáltam, de semmi extra ők is csak megtalálják. Légyszives írjatok nekem valami megoldást.

Előre is köszi mindenkinek:-)

locsemege Creative Commons License 2008.02.07 0 0 8150
Várhatóan nem lesz gond, de mivel nem lesz garancia, s jós sem vagy, az is meglehet, hogy elhozod, s másnap már tönkremegy. Nem valószínű, de van egy kis kockázata ennek.
Előzmény: Diótörő (8149)
Diótörő Creative Commons License 2008.02.07 0 0 8149
Kösz szépen, de vajon mi van az élettartammal?
Azért elváratik, hogy vagy 1-2 évet kibírjon.
Előzmény: locsemege (8148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!