Jónapot kivánok!Segítséget szeretnék kérni.Letöltöttem Avg anti-rootkit programot ami a sistem32/Drivers könyvtárban mindíg talál valamit,pl:adakn5pf.SYS kitörli ujraindul a gép uj keresés és ugyanott más néven ujra talál valamit ami SYS kiterjesztésü.Kitöröltem már vagy 5-6 hat ilyen valamit de mindíg lessz másik.
Panda internet security van fenn jogtiszta 2008-as.Futtatam:online nod 32,online panda,panda csökentett móddan lemezről,advanced care,spybot,a-squared trójai ,de semmi nem használ.Mi a teendő?Előre is köszönöm segítségüket.
Biztos, hogy Windows-ra van szükséged? Illetve ha már az: a Windows-t korrekten használod? Gondolok itt arra, hogy ugye nem admin joggal lépsz be? Mert ha legalább ezt betartod, a kártevőnek igen kicsi mozgástere lenne. A jogosultságkezelés azért van, hogy használják.
Milyen vírusirtót ajánlotok meguntam az ingyenesség illúzióját vásáolok egyet és hátha tényleg irtani fog, mert kezd elegem lenni jó lenne olyan amit a neten lehet kifizetni nem boltba máészkálni érte köszi
Időközben feltünt, hogy a megjelőlt kiterjesztésű fájlok a rejtett mappákban is lehetnek, noha ott nem keres alapból a kereső. Ott is talátam .chk és ~*.tmp fájlokat melyekt nem is tudtam törölni, mert azok használatban voltak.
CSökkentett módban viszont a kereső nem keresett a rejtett fájlok közt,
Nem is találtak semmit sem az irtó progik.
De a taskmanadgert lemásoltam.
Normál módban a NOD és a defender is megtalálta a vircsit, de a nod nem tudta törölni, a defender pedig nem állította le, noha a ffelbukkanó ablakok megszűntek. Ezen fellekesedve ismét megkerestem gyanus fájlokat a kiterjesztések alapján. Még a lomtárban is bent voltak, de törölni nem lehetett őket.
A lemásolt, csökkentett módú Task mintájára a normál módban is leállítgattam a folyamatokat. Utána a megtalált fájlok nagyrésze már törölhető volt. A nem törölhetőek közül egyik ~*.tmp végül megadta magát . A jegyzettömbbel megszerkesztettem. Utána mindegyiket tudtam már törölni.
Remélem tényleg rendben van a gép, de mindenesetre most már úgy tűnik, igen!
Ez CRT (hagyományos katódsugárcsöves) vagy TFT (manapság terjedő folyadékkristályos)? Ha ez utóbbi, akkor standard, analóg VGA csatlakozást, vagy DVI-t használsz?
Igazából nem tudom, írtad is miért, nagyon ritkán használok Windows-t. Meg kellene nézned, nincs-e a VGA kártyának valamilyen programja fenn, ami felülbírálja a windows-os beállításaidat. Ilyen hiba általában abból származik, hogy ugyanarra a feladatra több program is telepítve van, s ezek beállításai ellntmondásosak. Windows-nak mondasz 800x600-at, VGA utility pedig mondjuk 1024x768-at.
De ezek tényleg csak sejtések, valójában nem tudom.
Kedves locsemege ! Tudom, hogy a windóz nem tud magával ragadni, de a magamfajta vén fütyinek ez az egyetlen lehetősége,hogy segítséget kérjen. Most nincs nagy baj, de a gépem már új, meg XP is van.Nem minden bekapcsoláskor, de eléggé gyakran elállítódik a képernyő felbontásának az értéke.Ilyenkor aztán az ikonok is össze-vissza kerülnek a képernyőn,amit aztán vissza kell tologatni a helyére.A szokásos ablakban beállítom a kis csúszkával a 600 x 800 értéket, majd alkalmaz és ok.De aztán legközelebb megint ezer valahányszor stb. az érték és kezdhetem előlről. Ha lenne valamilyen ötleted, azt megköszönném.A monitor maradt a régi Samtron és azt hiszem 15 "-os.Ezt nem is akarom kidobni, főleg ha csak ez a baja. Előre is kösz a segítséget.
Az öcsém gépe előtt görcsölök. Megszállta valami ördögi izé.
A Vindows (XP HOME) állandóan valami adwerről regél, de sem az ad-awee, sem a Nod nem talál semmit.
A középen is felbukkanó ablak mindenáron és elég erőszakosan fel akarja telepíten valami trusted antivírusnak a progiját. Ebben (talán szerencsére) a Nod 32 megakadályoz.
De a felbukaknó ablakokkal semmit nem tudok kezdeni, egyszerűen csak vannak.
Kérlek segítsetek.
Annyit még, hogy a Task managert végig nyálaztam, de ott sem talátam semmi gyanúsat.
De csak kicsit. Attól, hogy van rá lehetőség, továbbra is jó volna szabványos felületeken kommunikálni. Teszem azt, elküldök Neked egy OrCAD design-t, lehet, hogy meg tudod nézni, de azért jobb lenne, ha úgy küldeném, hogy ez biztosan így legyen.
Ha lehetne egy kérésem: ne *.doc formátumban tedd közé a mondandódat, mert a doc nem szabványos fileformátum, nem feltételezheted, hogy igen sok pénzért megveszi valaki, aki segíteni szeretne a Windows-t és az MS Office-t. Én is OpenOffice-szal nyitottam meg Linuxról. Éppen ezért használj szabványos fileformátumokat, például open document format, vagy például ott a pdf.
Ez habár lehet vírus, de egyáltalán nem biztos, hogy az. Írod, keretes HDD. Ilyenkor előfordulhat, hogy a másik gépben másként jumperelve kellene használni a winchester-t, mint ebben, s ebbe a gépbe rakva az ugyanezen IDE porton lévő eszközzel szembe hajt, mert ugyanaz a device címe. Tehát például egy kábelen két master vagy két slave van. Ami ennél is valószínűbb, az a kábel kontakthibája. Nézd meg, hogyan változtak a karakterek kódjai: Az S kódja 0x53, a W kódja 0x57, a szóköz kódja 0x20, a $ kódja 0x24. Ha megnézed, éppen a 2-es bit lett következetesen a helyes 0 helyett 1 az adatátvitelben - illetve lehet, hogy a magasabb helyértékű byte-on volt a hiba, akkor a 10-es bit a hunyó -, így ez nem valószínű, hogy vírus. Mi több, minden második karakterben állt elő a hiba, ami azért van, mert a HDD-ről 16 bites az átvitel, és vagy csak az alsó, vagy csak a felső byte-on, tehát a 16 bit egyetlen bitjén következett be az adatátvitel hibája.
Ilyen esetben tehát mindig érdemes megnézni, miből mire változott az illető karakter kódja, és könnyen megtalálható a hiba. Ami viszont kellemetlen, hogy a szakadt 2-es vagy 10-es adatvezeték miatt a szektorok írása is hibás volt, és sajnos a filerendszer nyilvántartása, a FAT módosítása is hibásan került ki, amennyiben írás is történt a HDD-re, ami viszont adatvesztéshez vezetett. A feltételezésemet támasztja alá, hogy hibás esetben a HDD méret nagyobbnak mutatkozott - ugye a méretben is megjelent a hibás 1-es bit -, valamint az, hogy a későbbiekben visszaalakult a HDD neve, mérete helyessé, amikor megszűnt a kontakthiba. Sajnos a hibásra update-elt FAT miatt mindenképpen valami GetDataBack, vagy valami hasonlóval kell megpróbálnod visszaszerezned az adataidat. Ne használd mentésig a HDD-t, ne írj rá, ez fontos!
Amúgy a winchester-ed jó, de a kereted rossz, kontakthibás, kidobandó - persze üresen.
Egy 120 GB-os Samsung vinyóról van szó, amelyet mobil rack-kel használok a gépemhez (XP). Feltehetően valamilyen vírus kerülhetett rá, mert a rajta levő fájlok nevei minden előjel nélkül értelmetlen karakterekként jelentek meg, és a fájlméretek is teljesen irreális értékeket mutattak.
Újraindítottam a gépet, de ezután ez a vinyó már nem jelent meg a listában (a C: winchesternél, tehát a primary-nél viszont továbbra is minden működik).
A mellékelt fájlban (lásd lejjebb a linket) szerepel, hogy ezt követően a Számítógép-kezelő résznél mi látszott a problémás vinyóból: a "Samsung SP1203N" név átalakult "Wamsung WP5243N $ $ $ $ $ $ $ $ " névre (1. kép), és a kapacitása 600 GB-ra, ami szép lenne, ha igaz lenne:) (2. kép).
Utána párszor még újraindítottam a gépet, ezután a vinyó neve a Számítógép-kezelő résznél már visszaalakult Samsungra, és a méret is 120 GB-ra (lásd 3. és 4. gép), de az Intézőben a mappalistában továbbra sem jelenik meg.
Nagyon fontos dolgok vannak ezen a winchesteren, úgyhogy mindenképpen szeretnék valami ötletet kérni, hogy hogyan lehetne rendberakni a dolgot. Köszi előre is!
A link, ahol a Word dokumentum van a hibák képeivel:
Kösz szépen, de van megint egy probléma. Az utóbbi napokban sokszor fordult elő, hogy nem tudok kapcsolatot létesíteni,helyette kiírja a következő hibaüzenetet: Hiba:769. Kapcsolat a következőn keresztül:WAN miniport (PPPOE ). Aztán egyszer csak rendbe jön és sikerül.Semmit sem állítok el,nem tudom, hogy mi lehet az oka. Aztán bekapcsoláskor sokszor el van állítódva a képernyő 600 x 800 beállítása és ha visszaállítom, akkor lehet az ikonokat a helyükre tenni.Vajon ez is miért van? Na ha tudtok ezek alapján, segítsetek legyetek szivesek.
Msn-en kaptam egy csomagot és azóta nem működik rendesen a gépem. Nod32 fut a gépen meg is talál elég sok trójait és vírust csak nem tudja eltávolítani őket. Amikor kijelzi, hogy hol vannak a fertőzőtt fájlok akkor én odamegyek és nem találok olyan névvel és kiterjesztéssel egyetlen féjt sem. Pl: urgon.dll 68.exe és ehez hasonlo dolgok. Naqgyon bosszantó mert folyamatosan felvillan a képrnyőn a figyelmeztetés és nem tudok vele mit kezdeni:-( Avg-t és az Ad-aware progit is probáltam, de semmi extra ők is csak megtalálják. Légyszives írjatok nekem valami megoldást.
Várhatóan nem lesz gond, de mivel nem lesz garancia, s jós sem vagy, az is meglehet, hogy elhozod, s másnap már tönkremegy. Nem valószínű, de van egy kis kockázata ennek.