Ugy értem hogy ha gondol egyet akkor hajt egy hónapig utána hónapokig semmi. Ez természetes jelenség nála. Enyhén savanyú, kissé homokos talaj jó neki. (De nekem sima virágföldben is jól nött)
A régi Hibiscus család nevű kör vezetőjének most megjelent könyve.Szép szines,de sajnos nagyon semmitmondo leirások vannak tropusi gyümölcs és disznövényekről benne.Mondjuk vannak benne receptek is,és a csoportositás is jonak tünik.
A régi Nálunk is megterem c.könyv igen kibővitett kiadása.Benne van az eredeti könyv anyaga is az első 116 oldalon.A maradék 112 oldalon pedig egyéb tropusi gyümölcsfajok sajnos eléggé elnagyolt és felszines felsorolása találhato,de azért találni benne sok érdekességet is.A képanyaga az anno "88 szines kép a ....."sorozatban megjelent kötetből valo,uj képeket nem találtam benne.
Szia! Csak egy ötlet: az enyém is így nézett ki ,igaz ,hogy csak fél éves, a nyaralás elött betettem a kertbe a rhododendronok közé , és 2 hét alatt 2 db. levelet hozott. (félárnyék,pára,vizes talaj) Mellesleg én ahol láttam, homokban volt napon. Ez van enyém így szereti.:-)
Így néz ki a magról vetett mangóm, kb 1 éves, tavasszal elkezdett hajtani 3 levelet hozott és azóta ebbe az állapotba van, nem akar tovább hajtani. Mi lehet a gondja, hogy nem akar hajtani? Várom a segitségeteket. Előre is köszönöm a segítséget.
gáborke, látom fanatic vagy, ezért tőled kérek tanácsot kávécserje ügyben :-). Szereztem 6 kávécserjét, és elég kevés az info róluk a neten. Küldenél vlm. az emilemre nagyon megköszönném. Gondolkodok még egy-két teacserjén is.