Keresés

Részletes keresés

nyomdász Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3874
Sziasztok. Jó estét!

Mostanában ritkábban írok ide is, ezért az újaknak bemutatkozom. Máté István, a Turista Magazin munkatársa vagyok.
Kérni szeretnék, illetve a túrákon fotózóknak egy lehetőséget felajánlani.
Van egy cikkünk, amihez nem a legjobb az illusztráció, ezért felajánlom az illusztrálás lehetőségét a topik látogatóinak.
Keresek két-három jó minőségű, Derenk romfaluban készült képet, ami lehet digitális géppel készült, vagy beszkennelt. A képek legalább 4-500 Kb-osak, élesek és szépen kiexponáltak legyenek. Az e-mailt a turistamagazin@chello.hu címre küldjétek.
Papírképeket is szívesen fogadunk. Szintén az élesség a fő kritérium. Cím: 1138 Bp. Népfürdő u. 15/C.

A megjelenő képek szerzőjének neve természetesen fel lesz tüntetve a lapban és a szokásos honoráriumot fizetjük. Az első tíz beküldőt ajándék térképpel és egy lapszámmal jutalmazzuk.
Előre is köszönöm a segítséget.
-nyomdász-

nagypapi Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3873
:-))))
Ez jó volt!! (Mondom én, a nagypap-i)
Előzmény: Váci (3872)
Váci Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3872
Ugyanmár, meg se nyikkantam...
Mondom én, a Váci! :-)
Előzmény: d_laci (3870)
d_laci Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3871
Súgok! Elmentek Hideghegy túlfelére a Halyagosi Postás kulcsos házik.Halyagosnak 3 csúcsa van. A térképen a középső magassági adat nélküli a tiétek.Most már lehet menni kirepültek a madárkák.
Előzmény: Bénó (3860)
d_laci Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3870
Keresztül tolod a bringát az álomás épületén, aztán a Széchenyi uton letekersz a Március 15. téren keresztül a kompig.Onnan nem kérdéses/mondom én a váci/!
Előzmény: lükepék (3867)
Joeyline Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3869
Persze itt olvasható az egyes hozzászólásokban.
A kérdés épp az összefoglaltra vonatkozott.

A szmájli azért volt mögötte, hogy finoman utaljak arra, hogy fel kéne tenni valahova azt az összefoglalót, hogy egyben nyugodtan böngészhesse bárki. :)

Előzmény: Múzsla (3865)
mosomedve Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3868
Lükepék siess a Zuvárra, áprilisban még megvoltak a pöttyök, talán még most is.
Előzmény: lükepék (3867)
lükepék Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3867
talán 3 hete néztem meg a bónusz1-et, Salgóvárat, meg Jancsi-hegyet, azok jók voltak.
úgy tűnik, valaki egy szuszra próbált meg betenni a többi túrázónak..
esetleg Benke Rezsőnek lehetne írni, hogy mi történt..
a hetekben fogok menni én is a maradék néhány felkeresésére!! esetleg bicajjal a Zuvár felé..
kicsit off: Vácról hogyan lehet a Duna-parti bicajútra kikeveredni? (mondjuk a vá.-ról..)
Előzmény: Bénó (3845)
lükepék Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3866
ha az, amire gondolok, akkor az bokros-susnyás mezőszerűséget jelent. szóval nem erdő, de nem is rét..
Előzmény: Víz (3854)
Múzsla Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3865
Egyenként itt, ebben a topikban. Összefoglalva pedig, gondolom Güsziológusnál és nálam is.
Előzmény: Joeyline (3864)
Joeyline Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3864
Múzsla:
Hol is olvasható ez az 50 oldalas gyűjtemény a neten? :)
Mármint ezen fórum egyes hozzászólásain kívül értem.
Előzmény: Múzsla (3852)
ssimi Creative Commons License 2003.07.06 0 0 3863
Hello!
Figyelmetekbe ajánlom:

A Mátra legújabb turistatérképe

Fenti címen meg is lehet ám rendelni, a bolti ártól olcsóbban.

Üdv
ssimi

Indaxli Creative Commons License 2003.07.05 0 0 3862
Hi All!

Most pihentetem lábaimat a mai adagom után.
Nagyvázsony - Kislőd 24km-es szakasz megvan.
A jelzésekkel minden rendben, egész frrisnek mondhatók.
Figyelem azoknak, akiknek még régebbi bélyegző fűzetük és/vagy 1994 körüli Bakony térképük van, hogy Nagyvázsony felől jövet a Kab-hegy erdészház bélyegző után kerülő lett beépítve az útvonalba.

Akinek nem újság attól bocsánat.

Indaxli

tom-a-hawk Creative Commons License 2003.07.04 0 0 3861
Köszi kvte, ez az! És azt nem tudjátok, hol lehet beszerezni a jelvényt és mi kell hozzá (külön túrajelentés vagy elég a Kéktúra-füzet)? Előre is köszi!

Bár nem leszek két hétig, az Országos Kéken talpalunk majd B.tördemictől Dorogig. Azért is ez a "tudakozódás". Az Írottkő-Badacsony már megvan tavalyról :)

tom-a-hawk

Előzmény: kvte (3830)
Bénó Creative Commons License 2003.07.04 0 0 3860
Nekünk az egyik bónusz vár már megvan, az általad említett vár az, és még jelzés is található a csúcson. Nem túl könnyen megközelíthető maga a vár, a zöld jelzés után le kell térni egy elég köves jelzetlen útra, ezen kell menni egy darabig, utána meg fel toronyiránt a várba. Mi már nagyon kivoltunk tőle, bár lehet közrejátszott, hogy kb. 30 km-et már mentünk előtte.
A másik bónusz várról még csak sejtéseink vannak, de igazából nem tudjuk melyik lehet az.
Előzmény: mosomedve (3859)
mosomedve Creative Commons License 2003.07.03 0 0 3859
TOM-A-HAWK!
A Balaton-felvidéki Kék igazolólap a Veszprém megyeiTermészetbarát Szövetségtől kérhető 8201 Veszprém, Wartha Vince u 3. 2001 őszén mentünk végig, érdemes volt, szép út, a Balatonnál prímák voltak a jelzések, kevésbé jók B.almáditól Vilonyáig, még rosszabbak onnan Pétfürdőig, főleg a Pétfürdő előtti fennsíkon. De nemrég megjelent a Keleti (Palotai) Bakony térkép, így mostmár nem lehet probléma.
BÖRZSÖNYI VÁRAK
Épp egy éve járjuk a várakat (eddig 14) és eddig még az összes pöttyös tábla megvolt, utoljára idén februárban még a Csehváron is. Szomorúan hallom, hogy mostmár ezeket is tönkreteszik. Irány az EU!! De ilyen barbárokkal együtt??
Sikerült már valakinek megtalálni a füzet utolsó oldalán említett két meg nem nevezett várat? Az egyikről van sejtésem (G.v?), de melyik lehet a másik??
VÍZ
Az általad leírt térképjelhez hasonló van pl. a Gödöllői dombvidék és Cserehát térkép jelmagyarázatában, ott bozótot jelöl.
BZ-MOT VONAT-TÚRA
Teljesíti már valaki? Mik a tapasztalatok a pecsételésekkel?
KARNCS-MEDVES
Valaki hiányolta a részletes térképet. A Szugló utcai térképboltban kapható két 1:15000 léptékű részletes térkép a Karancsról és a Medves fennsíkról.
Előzmény: tom-a-hawk (3827)
Bénó Creative Commons License 2003.07.03 0 0 3858
Szia Rongyláb!

Úgy nézem, hogy akkor mi nagyon kifogtuk a várazásnál...
A Drégely-várnál mi is megtaláltuk a pihenőhelyet a padokkal, és ott tényleg volt egy tábla, hogy ez itt a Drégely-vár, de ezen nem voltak piros pöttyök, hanem 3x3 zöld pötty, olyan volt, mint amit a túristaházaknál ki szoktak tenni, hogy kapható a váras igazolófüzet. A füzetben egyébként azt írja, hogy a várban van elhelyezve a tábla, de ott nem találtunk semmit... Mindegy, lefényképeztük ezt a táblát...
Mahir: ha Bernecebarátiból elmész Tésa felé az autóúton, akkor 2-3 km-re innen van elhelyezve a tábla az út bal oldalán egy fán. Onnan ismerhető fel könnyen, hogy ez a rész már teljesen az országhatár. Előttünk itt át is ugrált az úton két őzike is, nagyon aranyosak voltak :o)
Honton mi valahogy bejelöltük a pöttyöket, azt lehet látni, hogy hol volt eredetileg piros a festés alatt, így végülis bejelölhető.
Most, hogy mondod emlékszem a nógrádi várnál a berjáratnál is le volt festve valami fehérrel, de akkor még bíztunk benne, hogy benn meglesz...

Előzmény: Rongyláb2 (3857)
Rongyláb2 Creative Commons License 2003.07.03 0 0 3857
Köszi Bénó!

Elszomorítóak a híreid. Mi valamikor június elején voltunk utoljára várazni, akkor a nógrádi vártoronyban még érintetlen volt a tábla (sőt a bejárati nagykapura is fel volt festve), és a Cseh várat és az ipolydamásdi oszlopot is rendben találtuk (más kérdés, hogy a rekkenő hőségben Ipolydamásdnál felkapaszkodtunk a susnyásba, hogy megnézzük magukat a romokat is, de elbénáztuk, és nem találtunk semmit). Drégelynél nem fenn a várban van a tábla: mi Drégelypalánk felől kapaszkodtunk fel, össze-vissza kóboroltunk fent a romok között, aztán a túloldalon, a vár tövében találtunk egy pihenőhelyet padokkal, meg vmi rozsdásodó lajtoskocsi-szerűséggel, no ott a tábla.

Jó hogy mondod a Mahirt, a hétvégére terveztem, hogy átruccanunk a határon (bár a hírekben azt hallottam, hogy gyakorlatilag az összes határőrt lecsukták mind a két oldalon, így nem is biztos, hogy át lehet menni :))) ) A magyar oldalon kb. merre kell keresni a Mahir tábláját?

A honti kód azért kisilabizálható?

Köszi

Rongyláb2

Előzmény: Bénó (3845)
Güsziológus Creative Commons License 2003.07.03 0 0 3856
Szia!

"Láttalak" a szomszédos topicban, de oda én most ritkábban írok, minden erőmre szükség volt, hogy befejezzem.
Azt hiszem, nem kell bizonygatni, hogy gondoltam Rád, elég, ha elolvasod a legutolsó két beszámolót. És még nincs vége!

Próbálok mindent "átadni", de azt hiszem, a befogadás nem lesz könnyű. Nagyon remélem, hogy sikeres lesz túrátok és minél többet elraktározhattok az élményből. Csak győzzétek befogadni!
Néhány címet majd megírok levélben, remélem, hasznát veszitek.
Köszi és ha már Neked címzem a hozzászólást, akkor én is gratulálok merész elhatározásod sikeréhez. A Corvinon találkozunk!

Előzmény: Múzsla (3852)
Güsziológus Creative Commons License 2003.07.03 0 0 3855
Köszi Neked is.

A honlappal kapcsolatban, ha már ismét felvetődött.
Sajnos, technikailag nem vagyok elég képzett honlap szerkesztéséhez. Időm sincs a színvonalas rendszerezéshez. A részletes beszámolókat inkább azért készítettem, hogy együtt legyenek az infók, melyeket a túrákkal kapcsolatban összegyűjtöttem.

Békés megyével kapcsolatba azt hiszem, annál jobb nem kell, mint amit kvte készít. Most, hogy a jellegzetes pontokon készített fényképekkel is illusztrálja a túrát és résztáv adatokat is közöl, elérte azt a szintet, melyet én jónak tartok. Az előző sem volt rossz, de a jelenlegi jobb.
A tökéletes az lenne, ha az azonosított pontok (útelágazások, hidak, tornyok, stb.) és a térkép szinkronban lenne, magyarul ez azt jelenti, hogy néhány tucat pontot valamilyen egyezményes jellel és azonosítóval fel kéne tenni a térképre. A terep jellegének következtében a pontok között már csak menni kell, de ha a potenciális túrázó tudja, hogy mire számíthat, akkor jobban fel tud készülni, jobban tud koncentrálni arra, amiért megy.

Kvte leírásaihoz hasonló kéne az egész túráról, de ez nem egy ember kapacitását feltételezné. Remélem Múzsla és csapata, felhasználva az infókat pontos távolságadatokkal fog szolgálni, hisz a bicikli a valós távot méri.

Ha gyűlnek az infók, akkor előbb-utóbb megszületik a rendező elme és lesz honlap. Én most egy kicsit feltöltődök, befejezem az adminisztrálást és irány az RP-DDK.

Előzmény: Joeyline (3851)
Víz Creative Commons License 2003.07.03 0 0 3854
Szervusztok!
A turistatérképeken több jelzés is akad, amit nem magyaráznak meg. Ilyen a következő is: (próbálom beszúrni). Nem megy. Akkor körülírom:
Középen üres kör, "körülötte" háromszög alakban három teli kör (vagy pont) és ezeken kívül még ugyanígy háromszög alakban 3 pont. Ezek a jelzések hol feketék, hol kékek.
Próbáltam megfejteni: kutatófúrások helye?? Esetleg lezárt kutak?
Ha tudtok, segítsetek nekem tudatlannak!
Előre is kösz.
Güsziológus Creative Commons License 2003.07.03 0 0 3853
25. szakasz, 2. nap
(Létavéretes – Pocsaj)

Az előző hozzászólásnál lemaradt a szakasz megnevezése, Álmosd – Létavértes, természetesen.

Létavértes nehezen megközelíthető Pocsajról, pedig a távolság mindössze 13 km. Közvetlen összeköttetés nincs. Kedves vendéglátónk, Debrecen felé menet tett egy kis kitérőt, minek következtében 8:00-kor már indulhattam is.

Bélyegzés a postán (nagyon kedves volt a hölgy), majd kávé a presszóban. Egy üveg jeges teával felfegyverkezve vágtam neki a 20 kilométeres távnak.
A kissé bonyolult túraszervezésnek az volt az oka, hogy egy nap 32 kilométer soknak tűnt, megosztottam tehát a távot. „Letudtam” a 12 kilométert, majd vissza busszal a kocsihoz és irány a szállás. Ez a logisztika lehetővé tette az alapos „város”nézést Álmosdon.
Létavértesen egy unszimpatikus önkormányzati tisztviselő vette fel a telefont, közölte, hogy szombaton falunap van, vasárnap mindenki alszik. Ha meg akarok nézni valamit, akkor menjek máskor. Nem akartam semmit. Elnézést a kinézésért, éppen csak hogy benéztem. Egy fényképet azért készítettünk:o)

Létavértes után jó 5 kilométer aszfalt, majd újabb kettő (helyi bekötő út, ill. „telepi” utca) a Cserekert nevű autóbusz fordulóig. Itt van a volt iskola és a harangláb fele. A láb. A harangot ellopták. A betűjel megvan.
Itt fordulunk, egy darabig még a „telep” utcáján megyünk, majd irány a fennsík. Az utolsó jelnél a felfelé menő utat kell választani! A dombtetőn már látszik a torony, az lesz az irány. Hamarosan feltűnik egy karó, rajta a jel. Hátulról, balról jön egy út, ennek a vége már a túloldalon van!
A szemből jövők ennél a jellegzetes „földszintes” fakarónál a baloldali utat kell válasszák!!! Egy kicsit ebből a szempontból rossz helyen van a jelzés.
Ballagunk a fennsíkon (hamarosan kiderül, hogy tényleg fennsík), majd a torony előtt balra fordulunk. Két tiszta jel is van útközben. Mikor már látszik a lejtős (horhos) a fákkal, akkor irány lefelé. Hamarosan elérjük az Ér folyót (főcsatorna a térképen). Többet érdemelne. Névadója a tájegységnek, az Érmelléknek. Innen „indult” Ady.
Ha visszatekintünk, akkor látjuk a hármas halmot, felette a fennsík, melyről leereszkedtünk. Valóban hihetetlen látvány!!!
Ez a Nyírség széle. Minden más szofisztika. Vagy politika.

A gáton a 6,6-os kőnél vagyunk. Itt kell fordulni a szemből jövőknek, jel csak később, a horhosban. De nem sokkal később!!!
Innen a hídig érdemes visszafelé menni és gyönyörködni a tájban. Pár száz méter!
A hídnál át lehet menni, de szerintem jobb maradni. A hivatalos gátszakasz (jó 3 km a következő hídig) nagyon rossz minőségű, biciklivel különösen nem jó. Olyan, mintha tarlón járnánk. A másik oldalon van a közlekedés, itt földút van, lehet közlekedni járművel is.
A következő hídnál mindenképpen át kell átmenni. A második hídnál is be lehet menni Pocsajba, de erről külön.

Még 3 kilométer és elérjük a forgalmas hidat, melynek hídfőjénél véget ér ez a szakasz. Balra a vár „helye”, de leginkább a VÍZMŰVEK telephelye. Meg kell kerülni, arra vezetnek a jelek. Mikor elérjük az országutat, akkor balra kell fordulni, irány a Berettyó hídja, majd a gát Kismarjáig.

Pocsajt tehát elkerüli a túra (bélyegezni kell!), de ha itt szállunk meg, akkor még 2 kilométer és egy feledhetetlen élménnyel gazdagodunk.

Sinka Miska a vendéglátó hely neve, az elérhetőségek a travelport-on keresztül nyilvánosak. Magánszállás, 3 napraforgós.
1.500 az összkomfort, 600 a táborhely, WC, hideg-meleg víz használattal. Idegenvezetés is lehetséges. Nem érdemes kihagyni!

Múzsla Creative Commons License 2003.07.03 0 0 3852
Gratulálok Güszi!
Összegyűjtöttem az infóidat. Több mint 50 oldal lett.
További szép túrákat!

Üdv
Múzsla

Előzmény: Güsziológus (3834)
Joeyline Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3851
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, gratulálok Güsziológus!

Az összefoglaló AK honlap ötlete szerintem is nagyon jó, mert jelenleg még csak elég elszórtan állnak információk az érdeklődők rendelkezésére.

Előzmény: Güsziológus (3843)
Güsziológus Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3850
25. szakasz, 1. nap

Álmosd „központjában”, a Kölcsey utca sarkán, van egy információs tábla. Sajnos megrongálták kissé, de még „élvezhető”. Érdemes tanulmányozni.

A látnivalókról külön hozzászólásban tervezek beszámolni.

A túra tehát a táblától indul, gond nélkül jutunk el a település széléig. Jók a jelzések, egyértelmű az irány. A Rákóczi úton ballagunk.

A terkepcentrum térképe kissé félrevezető, a folyó egy mélyedés, benne nádas, víz lehet, hogy van, de most nem volt. Az autóbusz forduló a Kossuth Lajos utcánál van, a busz megy a Fő utcán, majd a Rákóczi úton és megfordul a Kossuth Lajos utcánál. Irány függvényében megy a Bocskai utcán (Bagamér felé), vagy a Fő úton (Létavértes felé). Kissé bonyolult, de csuklós buszok járnak arrafelé, nem könnyen fordulnak.

A Rákóczi út folytatása a fasor, mely meglehetősen impozáns. Az út mindkét oldalán nyárfák, vannak lyukak, sajnos. Az árnyas út nagyon jó hatással van a közérzetre, különösen nyáron. Nem tudom, mikor ültették a fákat, de már jó nagyok. Az út végén az emlékmű. Ide el kell menni!

A füzetben nincs hely a betűjelnek, de a megyei igazolófüzet szerint fel kell jegyezni. Itt is sárga színű és az emlékmű közelében lévő egyetlen magányos fán van, alatta a kék jelek. Nem ártana újrafesteni!

A fasor folytatódik, de nekünk kanyarodni kell. Jobbra. Van jelzés. Itt már csak egy soros a fasor, de északi, minek következtében árnyék nincs.

Amit még megjegyeznék, az a csatlakozási pont. Nem lehet eltéveszteni, de azok, akik az ellenkező irányból közelítenek, nehezebb helyzetben vannak. Jelzés ui. nincs. Akkor kell balra kanyarodni a földútra, mikor már nem lehet tovább menni az országúton. Ott van ui. a határállomás. Létavértes, hirdeti a felirat. Átmenni nem szabad (lehet persze), mert személyzet nincs. Román oldalon út sincs:o)

A balkanyar után nem sokkal egy jobbos kanyar, majd a közeli görcsös törzsű fán ott a jel. Ha nincs így, akkor vagy kivágták a fát, vagy valaki nem vette észre a határt. Tercia non datur.

A határ mentén kezdjük 5,5 kilométeres aszfalttúránkat. A 33-as táblánál indulunk. A 30-as után van a kokadi (álmosdi) útelágazás.
Ősszel „lophatunk” román diót, a határon álló fa roskadozik a terméstől.
Élvezhetjük továbbá, hogy egy szakaszon átköphetünk (elnézést).
Kell egy kis elszántság a gyalogláshoz.
Ami következik, az sem jobb, de az már egy másik történet.

Zete Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3849
A várakat meg kell nézni - ne adjátok fel! Azok - illetve ami megmaradt belőlük - szerencsére még a helyükön vannak. Ez a lényeg, meg a túrák, amiket csináltok, hogy megleljétek őket. Sajnos vannak olyan lények, akik nem sajnálják az időt/fáradtságot, hogy felmásszanak még az olyan helyekre is, mint pl. a Magyarvár (nem kis teljesítmény egyik irányból sem...) és ott tönkretegyenek valamit, azt amit éppen tudnak. Viszont Ők "csak" elronthatják ezzel a felfedezés élményét, de nem vehetik el!
Előzmény: Bénó (3848)
Bénó Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3848
Hát tényleg szomorú, mert egyrészt tönkreteszik mások munkáját, másrészt csalódást okoznak, mikor felmászom egy várhoz, és nincs meg a pötty. Kicsit azt furcsáltam, hogy vannak várak, ahol három helyen is van tábla, és van ahol csak egy van. Nem tudom mi lenne a megoldás, mert úgy látom a kultúr lények bármit megtesznek annak érdekében, hogy tönkretegyenek mindent.
Főleg azért is bosszant, mert mi elhatároztuk, hogy minden váram megnézünk, de most kicsit lehangolódtam a múlt heti tapasztalatoktól.
Előzmény: Zete (3847)
Zete Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3847
Szia Bénó!
Örülök is meg nem is a híreknek, amit írtál a várakkal kapcsolatban. Én tavaly csináltam néhány várkereső túrát, de akkor még nem láttam ilyen dolgot, hogy lemeszelték volna a jeleket. Pl. Ipolydamásdon és a Csehvárnál rendben megvoltak a pöttyök. Egyedül a Magyarvárnál volt félig lekaparva a tábla, de ott a közeli fán sértetlenek voltak a pluszban felfestett jelek.

"Szerencsére" a minimum követelményt már teljesítettem, de nagyon bosszantó, hogy a jelek szerint ezek a táblák is kezdenek áldozatul esni. Pedig nem kevés pénz és munka lehet az elkészítés és kihelyezésben. Szomorú.

Előzmény: Bénó (3845)
nagypapi Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3846
Egy kicsit megkésve is, de én is szeretnék csatlakozni a gratulálókhoz. Nem kis teljesítmény!
Azért kár is, hogy befejezted; a beszámolóid hiányozni fognak!

Nagyon fontos, hogy ennyien figyelemmel kíséritek a túrát. Remélem, sokan kedvet kapnak (az idő és a pénz sem elhanagolható, sajnos) és helyére kerül a síkvidéki túrázás.
Erre remek alkalom a hétvégi csemői tt is.

Bénó Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3845
Megírom ide, hátha másokat is érdekel.
Első gondunk a honti pöttyökkel akadt, ugyanis itt egy villanyoszlopra voltak festve, de valamilyen értelmes ember fehérrel lefestette. Lekapartuk a fehér festéket kicsit, így valamennyire láthatóvá vált, hol is lehettek eredetileg. Nógrádon a táblát festették le, és az újjáépített toronyban valamilyen vicces kedvűek festettek fel három másik pöttyöt. Itt csak kikövetkeztetni tudtuk, hogy is lehetettek a pöttyök.
A Cseh várnál egy fára voltak festve, itt lekaparták a fa kérgével együtt, a fa lábánál még látható a piros festésű fakéreg. A Drégely várnál találtunk egy táblát, hogy ez a Drégely vár, de a várban pöttyök nincsenek sehol, itt munkálatok folynak, lehet, hogy ők beásták valahol, vagy egyszerűen szintén leszerelte valaki.
Szlovákiába átmentünk a Mahir miatt, itt a helyet teljesen jól megtaláltuk, de pöttyök nem voltak, úgyhogy hazafelé magyar oldalon is megkerestük a táblát, itt viszont szerencsére megvolt.
Ipolydamásdon is lefestették a villanyoszlopot, ahol volt a jelzés, lekaparással próbáltuk megfejteni.
Ha jól emlékszem ennyi nem volt meg, érdekes módon a Kámorhoz, vagy Felsőtamásvárhoz nem akart senki felmenni a táblát leszedni a dzsungelen keresztül. Ennyire nem érdekli őket a dolog.
Ha tudok valamit segíteni, akkor szólj! Ja és vigyázzatok a kullancsokkal, mert nagyon sok volt belőlük!
Előzmény: Rongyláb2 (3844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!