Keresés

Részletes keresés

Zete Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4812
Na, előzetesként annyi, hogy Vágáshuta után a "Somoska" nevű hely környékén volt az a bizonyos bukfenc. De a legrosszabb jelzésekkel a füzéri vár környékén találkoztunk. Ugyanis a régi kék teljesen meg van hagyva, és az újjal kombinálva szépen körbejártuk a várat... Viszont ezután a Milicre fel a jelek többsége le volt festve szürkére, pedig nem is változott az útvonal!
Előzmény: Váci (4811)
Váci Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4811
Csak nem áttévedtél Szlovákiába? :-)

Egyébként ez a szakasz az egyik legkedvesebb szakaszom. Végig összeszorult torokkal kerülgettem a határköveket...

Előzmény: Zete (4809)
olahtamas Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4810
Nem csodálozom rajta hiszen nagyon elhanyagoltak a jelzések és az utak is. Amikor arra jártunk és szembetalálkoztunk egy csapattal akiknél komplett túlélő felszerelés volt (Balta,Vadászkés stb) eleinte csodálkoztunk, hogy mi a túrónak ekkora felhajtás de amikor odaértünk a bozótos részhez akkor már rájöttünk az okára. Sajnálatos, hogy a legvégső szakasz ennyire nincs karbantartva.
Előzmény: Zete (4809)
Zete Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4809
Hétvégén megvolt a SÚjhely-Hollóháza túra, igaz a teljesítési arány csak 20%-osra sikeredett... mindez megspékelve túrázó pályafutásom valaha volt legnagyobb eltévedésével, brrr...
A bélyegzőhelyekről már írtam a listára.
Beszámoló készülőben.
asciimo Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4808
ismeritek a regi kabaret, amikor megkerdeztek a jarokeloket, "kiröl neveztek el a Marx teret?". Ominozus eset:
-Kiröl neveztek el a Marx teret?
-nem tudom.
-Kiröl neveztek el az Engels teret?
-Azt se tudom.
-Es a Bajcsy-Zsilinszky utat?
-Azt Bajzsy-Zsilinszkyröl.

:)

Előzmény: Múzsla (4807)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4807
Ezért írtam rutinosan csak Zs-t. :)

Amúgy köszi a múlt pénteki gratulát!

Előzmény: asciimo (4805)
asciimo Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4806
ja, amugy meg 31. a hazszam
Előzmény: Váci (4804)
asciimo Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4805
Bajcsyn. A Zsilinszkyt hanyagold, igy csak egy ipszilonnal kell megküzdeni.:)
Előzmény: Váci (4804)
Váci Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4804
A Bajcsi(y)-Zsilinszky(i) úton (mindig bajban vagyok a névvel), az MTSZ-nél. A házszámot nem tudom fejből, az Arany János u. és a Nyugati pu. között van, a metróállomáshoz képest a másik oldalon.
Előzmény: sILENCe (4802)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4803
Az MTSZ központban, a Bajcsy Zs. úton.
Előzmény: sILENCe (4802)
sILENCe Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4802
Biztosan hulye kerdes es valoszinuleg mar joparszor lehetett szo errol itt, de megtudna mondani valaki, hogy hol tudnek beszerezni OKT-s igazololapot?

sILENCe

Múzsla Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4801
A d_laci fotó?
Előzmény: lükepék (4800)
lükepék Creative Commons License 2003.11.03 0 0 4800
Srácok, médiakarrierünk meredeken ível felfelé!! Kis AK-s csapatunk már a novemberi TM címlapján van!!! :))))))))))))
(és ma, 17.40, Duna TV, riport a szombati Piros túráról (remélem jól emléxem az időpontra, és nem tegnap volt!!!), lehet, hogy abba is beleraktak.. :) )
sILENCe Creative Commons License 2003.11.02 0 0 4799
Hella nagypapi !

Koszonom a biztatast, a dolgot halalosan komolyan gondolom, az oldal fejlesztese jelenleg is folyamatban van.
Ebben a forumban meg ugyan nem irtam, de 97 ota internet technologiaval foglalkozok, tehat mar "lattam" forumokat, bar valo igaz, hogy ide meg nem irtam, illetve anno irtam valamit egy teljesen masik topicba de azota elfelejtettem a felhasznalonevet, ezert kellett uj regisztraciot csinalnom.
A teljes topic elolvasasat valoszinuleg ido hianyaban kihagyom, de az utolso 100 olalt el akarom olvasni mindenkeppen.
Az oldal fejlesztese jelenleg kezdeti stadiumban van ami azt jelenti, hogy egy baratommal egy motort fejlesztunk ehez amely kesobbiekben biztositja majd a rugalmas bovitesi lehetoseget.
A forumot olvasgatva lattam par utileiras szeru hozzaszolast amelyhez hasonlokat szinten szivesen felhasznalnek de csak a szerzo engedelyevel.
Sok helyen lattam a neten kulonbozo okt es mas turak leirasat amelyek oly modon voltak felepitve hogy a leirasok es a kepek pedig egy masik szerveren voltak. Gyakran ezek tapasztalataim szerint nem mukodtek megfeleloen.
Ez az oldal miutan teljes egeszeben ezt a celt szolgalna egy konkret megoldast nyujtana ezekre a dolgokra.
Lesz pl utinaplo. Olyan ez mint egy amolyan "lutra album" amibe ugye kepeket kell ragasztani. Csak ide az adott nap leirasat es fenykepit kell majd "beragasztani":) Terveim szerint lehetoseg lesz mas irasait is felhasznalni, becsatolni egy adott irasba, igy egy adott leiras melle lehet ajanlani a temaval kapcsolatban (vagy a helyszinnel kapcsoatban) mas irasokat is.
Sok az ottlet, remelem meg is tudjuk valositani mindezt, ehez varunk segitseget.

sILENCe

Előzmény: nagypapi (4797)
nagypapi Creative Commons License 2003.11.01 0 0 4798
Kedves Váci!

Kicsit félve írok most neked, miután - mea culpa - októberben nem vettem meg sem a TM-et, sem az MT-t, így nem tudom, hogy azokban a számokban vannak-e politikai utalások.

Bizonyára emlékszel, hogy a TM tulajdonosváltásakor, PS, az új főszerkesztő (tulajdonos?) egy számomra igen visszataszító bevezetőt írt, amelyben ahelyett, hogy előremutatott volna, inkább a régi gárdára mutogatott vissza. Nagyon jól esett, hogy az új TM-mel egyidőben és azonos áron, új turistalap jelent meg. Ha jól emlékszem, szó volt róla itt is, hogy az ilyen verseny az olvasó számára hasznos lehet.

Azóta néhány hónapon át folyamatosan vettem mindkét lapot, és bevallom őszintén, tartalmukat (mindkettőét!) politikamentesnek, közel azonosnak találtam. Néha már-már vicces, hogy pl. a teljesítménytúrákról ugyanolyan formátumban jelenik meg beharangozó. Mintha a tördelőszerkesztő ugyanaz lenne.

Hidd le, kritikus szemmel olvasgattam a TM-et is, de nem látom be, hogy rosszabb (vagy jobb) lenne, mint a másik. Ezzel együtt természetesen szíved joga, hogy azt a lapot vásárold, amelyik számodra szimpatikusabb; nem tudlak és nem is akarlak befolyásolni. De szerintem - az újságok tartalma alapján - nincs kétféle szemléletű turistalap, főleg nem politikai alapon különböző.

Előzmény: Váci (4795)
nagypapi Creative Commons License 2003.11.01 0 0 4797
Kedves sILENCe!

Üdv a topikban, és egyáltalán, üdv a fórumozók közt (ha eddig még még más nicken nem írtál volna)!
Az ötleted szerintem ragyogó, kérlek, ha komolyan gondolod a dolgot, akkor szánj rá egy napot (szerencsére kell már annyi!), és olvasd végig a hozzászólásokat. Megéri. Ha nincs annyi időd, hát legalább az utolsó néhány száz hozzászólást. Szerintem lenne igény egy tematikus, túrázással - ha már ebben a topikban vagyunk, hát jelvényszerző túrázással - kapcsolatos honlapra. A TT-seknek is van!
Szóval hajrá!

Előzmény: sILENCe (4796)
sILENCe Creative Commons License 2003.11.01 0 0 4796
Sziasztok !

Most talaltam ezt a forumot es nagy orommel vettem tudomasul, hogy nem csak en vagyok ilyen "orult":)
En meg sehol sem allok a kekturaval, de terveim szerint jovore kezdem el.
Ha van olyan koztetek akinek hasonló tervei vannak es lenne kedve velunk jonni, az irjon !:)
Ezenkivul elkezdtem egy magyaroszagi turazasokkal kapcsolatos siteot fejleszteni.
A site teljes egeszeben non-profit es kizarolag turazasokkal, turaleirasokkal fog foglalkozni.
Azert irom le mindezt, mert ehez is tarsakat keresek, akik szivesen segitenenek fejleszteni.
Barki, aki ugy erzi, hogy valamivel is hozza tudna jarulni ahoz, hogy ezt az orszagjaro adatbazist letre tudjuk hozni, az feltetlenul irjon.
Itt termeszetesen nem anyagi vagy targyi hozzajarulasrol lenne szo, hanem esetleg meglevo turaleiras, fenykep, jotanacsok, stb...

A domain nev es a tarhely mar regen adott, tehat ezzel nem lesz gond.
Terveim szerint az oldalon - regisztracio utan - barki kozzetehetne majd szemelyes elmenyit, fenykepeit , mindezt reklam mentes feluleten.
Az igy osszegyult adatokbol egy ido utan kepesek lennenk komplett adatbazist is letrehozni, amely segitsegevel meghatarozhato lenne az addigi "lefedettsegi" terkep, tura kereses, tura ajanlas (pl egy helyhez kozeli turahelyek ajanlasa), utinaplo, stb....
A site termeszetesen turamozgalmak bemutatasat is lehetove teszi majd,
En mint a turak "szerelmese" ugy erzem, hogy fontos lenne, hogy letrejojjon egy ilyen adatbazis, mert jelenleg sok minden megtalalhat az interneten ebben a temaban, de nincs kimondottan erre a temara epito site.
(ha megis lenne, akkor legyszives ezt is irjatok meg:)
Mivel az site elegge fejlesztoi stadiumban van, igy boven van lehetoseg valtoztatasra.
Ti milyennek kepzeltek el egy ilyen oldalt? Milyen funkciokat tartanatok fontosnak? Mindebben varok velemenyeket !

Akinek tetszik az ottlet, az irjon !:)

sILENCe

Váci Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4795
Nagypapi!

"Szociál-liberális turista és nemzeti-polgári turista" Ilyen valóban nincs. Én sem turistáról hanem turista-magazinról beszéltem. Az viszont tényleg van, ha akarjuk, ha nem. És épp arról irtam, hogy én is mennyire szeretném, ha nem lenne. De attól még van.

Előzmény: nagypapi (4791)
Joeyline Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4794
Igen, valóban igazad van, mindkettőben :)
Sajnálom, hogy elfelejtettem írni Neked, de most már nincs mit tenni, sorry! :(
A jelzésről: Szó mi szó, sokat segített nekem a 4 évvel ezelőtti első teljesítésű bejárásom ezen a kb. 41-43 km-es szakaszon, azóta eléggé megkoptak a jelzések, és kritikus elágazásokban hiányoznak.

A vidék tényleg szép, Zala :)))

Előzmény: Güsziológus (4777)
Joeyline Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4793
Én is kérnék egy példányt olvasásra a kektura@freemail.hu címemre.
Köszi!
Előzmény: Güsziológus (4780)
Joeyline Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4792
Olvasom is néha a topicot, elvégre azért regisztráltam ide, és vettem fel a másik 2 (Telj.túra, Kinizsi) mellé, hogy lássam, mivan, de én tényleg nem tudok annyit itt lenni, mint más topictárs, és nincs időm mindig hetekre (nyáron hónapokokra) visszamenőleg elolvasni mindent, így azt se tudtam, hogy megjelent itt már a rádiházai kocsma nyitvatartása...

A Deák túra egész jól sikerült, a jubileumi plusz kitűző nagy sikert aratott :)

Holnap nem az első, hanem a második és az utolsó ponton leszek! Olvass figyelmesebben :)

Előzmény: Güsziológus (4778)
nagypapi Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4791
Szociál-liberális turista és nemzeti-polgári turista. Ettől féltem. Nem lehetne legalább itt elkerülni a politizálást? Legalább a turista-társadalom ne legyen már megosztott! Azért is olvasgatom szívesen a TT és OKT topikot, mert nincs benne politika.
Ha én megveszek egy TM-et vagy egy MT-t, akkor nem a politikára vagyok kiváncsi. Egyébként pedig a TM ominózus bevezetője óta nem nagyon írtak benne politikai irányultságot mutató cikkeket, szerencsére. Szvsz nincs nagy különbség a TM és az MT között, se külsejében, se tartalmában (se árában).
Szóval ha lehet, még 2-2 oldal se legyen ezekben az újságokban politikai. Sőt, egy sor se.
Előzmény: Váci (4789)
asciimo Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4790
szerencsere nem elek otthon igy nem tudom melyik melyik. De nem is vagyok kivancsi ra. Ha hazamegyek, akkor megveszem mind a kettot, es kesz. Amugy meg tenyleg hulyeseg, ilyet is csak Magyarorszagon latni.
Előzmény: Váci (4789)
Váci Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4789
TM és MT...

Szörnyű ez az állapot. Bár mindannyian tudjátok, hogy én kizárólag melyiket olvasom és melyiket nem veszem kezembe sem, ráadásul nem is azért, mert egyik jobb vagy "szinvonalasabb", mint a másik, hanem a mögöttük lévő dolgok miatt. De nagyon sajnálom, hogy igy van. Mármint, hogy kettő van belőle.
Költői kérdés: Nem lehetne - legalább ezt - valahogy, valamilyen kompromisszummal ismét összehozni? Eggyé tenni?
Ennél a két újságos állapotnál - szerintem - még az is jobb lenne, ha az újság egyik fele "nemzeti-polgári" töltésű, a másik fele "szociál-liberális" töltésű lenne. A közepén meg lenne egy "független" oldal, ahol pl. megjelenhetne Güsziológus beszámolója. Aztán idővel egyre hizhatna az újság közepe, és fogyhatna az eleje meg a vége. A végén pedig maradna 2-2 oldal a politikai szineknek. Ez még "bele is férne".

Előzmény: Güsziológus (4785)
HEV Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4788
és a Természetbarát Hiradó már nem is jut senkinek eszébe, pedig elég sokan olvassák...
Előzmény: Güsziológus (4785)
Güsziológus Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4787
HEV!

Te tudod a hivatalit is, az van "automatikusra" beállítva. Megkaptam. Küldtem iziben.

Előzmény: HEV (4786)
HEV Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4786
Emailban kértem az olvasnivalót de itt is megismétlem, hátha nem olvasod.

Itt a hétvége , esik legalább olvasgatok egy kicsit :-))))

Güsziológus Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4785
Itteni, megadott, ill. általam ismert (Múzsla) címekre elküldtem.

Előre is köszönöm az észrevételeket.

TM/MT téma jó, hogy ilyen hamar felmerült.
Nem lesz könnyű döntés.

nagypapi Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4784
és/vagy a MT-ban...
Előzmény: Jesper Olsen (4783)
Jesper Olsen Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4783
Én is szivesen olvasnám. Az eddigi "megnyilatkozásaidat" figyelembe véve valószinű, hogy ott a helye a TM-ben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!