Két visszatérő tévés személyiség erősíti az RTL Klubot jövőre. Kepes András két műsorban is feltűnik, de a Heti hetesben egyre gyakrabban felbukkanó Hajós András is állandó műsort kapott: a Benne leszek a tévében című "tehetségkutató - ki mit tud" hetente lesz látható a képernyőn. Lehet indulni tánccal, szavalással, énekléssel, állatidomítással, bármivel - lényeg, hogy lekösse a nézők figyelmét.
Ezek inkább az irónia motivációi és nem a konkrét hatásai. Kétségbeesés, félelem, bizonytalanság valóban lehet az indítóoka annak, ha valaki ironizál, de ekkor általában saját maga ellen irányul a dolog. Annak pedig szintén az önmagunkon való - felülkerekedés a végső célja. Pl. ha azt mondom, hogy hű de qrva bátor voltam! azzal nem vagy nem csak saját magam ostorozása a célom, hanem az is, hogy a verbalitás - a kimondás eszköze segítségével legközelebb legyőzzem a félelmem.
nem szeretek személyeskedni, de ha neked ennyire nincs humorézéked, mér' nézel vicces műsort? legközelebb egyszerűen hagyj minket alsóbbrendűeket békésen szórakozni - addig te olvass valamit vagy sportolj valami szépet.
Senkit nem zavar a fizetésed. Pusztán arra céloztam, hogy a műsor után is odamehettél volna, hogy "Kedves XY, köszi mindent, itt a nyereményed". Ehelyett inkább aláztál. De tudod mit, ez az egésszel a legkissebb probléma. Jó érzékkel reagáltál éppen erre...:)
Pedig jellem kis túlzással ugyanazt csinálta a KEHÁ-ban, mint itt a fellépők többsége. Önszántából bohócot/karikatúrát magából, illetve bizonyos jelenségekből. Mondjuk teljes egészében nem láttam a műsort, úgyhogy nem biztos hogy releváns a véleményem, de a benyomásaim alapján ez az általános felháborodás kicsit álságos.
Egyébként meg én lettem lesznobozva, én nem minősítettem embereket, maximum megközelítési módokat, leginkább azokét, akik keményen és negatívan minősítenek...
Azér' nagyra becsülöm, hogy van türelmed, vagy inkább ideged végigolvasni a topikot, és még reagálni is. (Perpill kivételesen kívülállóként, mert nem láttam a műsort. Apropó, tényleg elérhető lesz online?)
a nyertesnek tudod mennyi munkaórája volt a produkcióban? A tiéd ahhoz képest kismiska.
Egyébként meddig tervezed, hogy médiapojácaként vegetálsz? Felfutsz annyira, meg tudod változtatni a nézőket, hogy színvonalas műsorod legyen, azt is nézze rajtunk kívül valaki?
pink panther. Ha jól értem, aki nem ért veled egyet az felsőbbrendű/merev. Önmagad pedig a befogadó/elfogadó nézetűek közé tartozónak sorolod. Hm. Oly jó lenne, ha parttalan elfogadásod a veled vitatkozókra is kiterjedne. Mondjuk nem minősítenéd a veled vitatkozókat.
Másrészt: van, aki nem tartja azt mulatságosnak, ha emberi méltóságát elvesztve bohócot csinál valaki magából. Van, aki igen. Van, aki azt se tartja bolondozásnak, hogy valaki extrém módon viselkedik. Inkább sajnálatra méltónak. Más valaki fordítva.
Általában amit jellem csinált, akár az ERulezben, akár a KEHA némely műsorában azt szellemesnek, humorosnak tartottam. Ezt nem. A KEHA-ban az irónia nem a fölény eszköze volt. Itt igen.
Tényleg elég gyenge, ha már csak abba lehjet belekötni, hogy mennyit keresek.
Én nem szoktam titkolni a keresményeimet, s az adósságaimat se, de a szerződés tiltja, hogy beszéljek róla.
Egyébként nincs milliós sztárgázsi, de kiszámoltam, hogy a nyertes sokkal jobb óradíjjal dolgozott, mint én.
(:ugye azt nem kell elmagyaráznom, hogy egy műsor elkészítése nem annyi ideig tart, mint ameddig a tévében nézzük...:)
A "sztárgázsi" megalázó átnyújtásához annyit, hogy szerintem éppen az volna a megalázó, ha utána hetekig papíroznánk vele, amig megkapja a tévében bemondott összeg nettóját, járulékok levonva, stb. Ezzel szemben, fellép, közönség szavaz, gázsit átnyújt, szevasz. Nehogy azt higyjétek, hogy egy koncerten másképp megy.
Már nem azért, de épp a multi cégek vezették azt be nálunk is, hogy titok lett a fizetés és nem is lehet beszélni róla. A magyar mentalitás miatt ez nehezen tartható be, de korábban minden gond és következmény nélkül lehetett a bérekről beszélni.
Azt senki sem állítja, hogy EZ a TV-műsorok TV-műsora, hogy ettől jobbat még életében se látott és minden nap, napi 8 órában csak ezt nézné.
A nézhető, fogyasztható, érdekes, HA által jól kézbentartott, bolondozós bemutatkozási lehetőséget adó vélemények állnak szemben a megalázó, lenéző, kiröhögő, beteg, bolond, vérdilettáns, értelmi fogyatékos véleményekkel.
Ha ezt így sorra veszem, még markánsabban megjelenik a befogadó/elfogadó és a felsőbbrendű/merev keretrendszerű gondolkodás.
Olvasd el a cikket, pontosan erre térnek ki. Nem ugyanaz, ha konkrétan a nézést méred egy erre szolgáló berendezéssel (mint az AGB) és az, ha másnap megkérdezed, hogy az illető látta-e a műsort (mint pl. a Szonda). Hogy pontatlan (mint jóformán minden mérés), az természetesen vitán felül áll.