Keresés

Részletes keresés

Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1350

Közlekedés

 

Március első napjaiban voltunk Velencében.  Fapados repülővel mentünk, a gép  Treviso mellett száll le.  Percre pontosan szálltunk fel és a mentrendhez képest negyed órával korábban szálltunk le. ( hazafelé jövet az értünk jövő gép Trevisoban fél órával korábban landolt, jó szelet kaphattak a vitorlái )

 

 A treviso-i reptér meglepően jó szinvonalú létesítmény, a párizs beauvais (kvázi sátor volt) , vagy az Oslo Sandefjord fapadoshoz képest lényegesen jobb, a Ferihegy I-gyel összemérhető, de új épület, és a gép az épület elé áll be, nincs buszozás.  

 

Én egyszerűen nem tudok betelni azzal az élménnyel, hogy leszállok a gépről és mindenféle útlevélellenőrzés nélkül kisétálok, mint egy vasúti pályaudvarról a buszhoz, és a landolást követően kb. 5 perc múlva már a buszon ülök.

 

Nagyon jó a közvetlen buszjárat Mestre-Velence irányba, a busz közvetlenül a kijárat előtt várakozik, megvárja míg a feladott csomagokkal érkezők is kikászálódnak és pár perc múlva indul.   ( a jegyet az épületen belül az Public transportation feliratú ablaknál lehet megvenni, nem a buszon.)

 

Az útidő rövidebb, mint a menetrendben írják, mi Mestre-be és onnan vissza is 40 perc alatt értünk.  Aki Mestre-ben száll le figyeljen arra, hogy nehéz felismerni a mestre-i leszállás helyét, kerestem a pályaudvart, hogy ott szállunk le, de nem magától értetődő,  így fennmaradtunk.   Szándékunk ellenére Velencében a Piazzale Roman szálltunk le, de ezt nem bántuk ;-)      Vonatjegy vissza Mestre-be 1 Euro és gyakran járnak.

 

A veniceconnected-en legalább  két héttel előre vásárolt jegyet a Piazzale Roma-n, és a vasúti pályaudvar előtti vaporetto állomások mellett az ilyen feliratú bódénál lehet átvenni a PNR kód birtokában. ( a kinyomtatott emilt praktikusabb átadni, mint szóban elmondani a hosszú kódot)   Az x napos bérlet az első érvényesítéstől indul, nem a kiváltás percétől.    Azt a 8 eurot, amit egy 3 napos bérleten így megtakarít az ember érdemes inkább egy pizzára költeni, ha valaki legalább két héttel előre tudja hogy mikor megy Velencébe. 

 

A bérletet elvileg minden felszállás előtt az állomáson hozzá kell érinteni a jegyellenőrző készülékhez, de ennek semmi értelme, ha egyszer tudom, hogy 3 napos bérletem van. Az ellenőr úgyis tudja ellenőrízni, ha akarja a saját ketyeréjén, de mi egyszer sem találkoztunk velük.  Lógni nem ajánlott, mert ha elkapnak, ott nem cicóznak, ez nem a BKV.  ( Büntetés 44 Euro + 6,5 a jegy ára)  

 

 

Szerintem a közlekedés nagyon drága, mert gyalogosan tökéletesen be lehet járni a szigetet, a vaporetto inkább élmény, mint szükségszerűség.  Viszont a legolcsóbb jegy a 12 órás, ami 6,5 euroba kerül.  Ha ez alatt mondjuk múzeum(ok)ba is mész, akkor nehéz kihasználni.  

 

A bérlet érvényes Torcello, Burano, Murano, Lido-ra is, ha az időbe beleférnek ezek, akkor lehet javítani a költséghatékonyságon ;-)  Nekünk csak Burano és Murano fért bele.  A Canale Grande-n az 1 -es és 2-es vaporettok nagyon gyakran járnak, nem kell menetrendet nézni.    Murano, Buranoba pedig fél óránként indulnak hajók.  

 

 

 

Mestrébe nagyon gyakori  busz,- és vonat járatok vannak.  A buszok szinte 5 percenként járnak napközben.

 

Este vigyázat, nem minden busz jár. Pl. a 7-es helyett este a "Mirano" feliratút kell keresni, ami 20-30 percenként indul.

 

namox Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1349

Azt olvastam valahol, hogy van Mc'Donald' Velencén, csak azt nem tudom,hogy hol, úh. valaki tudja, árulja már el, ugyanis azt is olvastam ezügyben, hogy oda belehet menni wc, akkor is ha nem eszel, vagy iszol, tehát, ha ez tényleg így van, akkor lehet, hogy kihagyható a nyilvános wc drága pénzért.

Raistlin77 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1348
Üdv!

Jövő héten villámlátogatnánk Velencét és szeretnék egy körülbelüli költségkalkulációt csinálni. Nagyon hálás lennék pár tippért a következő témakörökben:

- parkolás

érdemes- e bent parkolni drágán?
vagy olcsóbb vonattal/busszal bemenni és a kocsit kint lerakni?
mennyire biztonságos bármelyik parkoló...?)

-kaja

mit ne együnk?
hol együnk (jobbféle helyek, éttermek) ?
hol ehetünk olcsóbban (szendvicsbár, hotdogos, bármi :D) ?

- helyi közlekedés

érdemes-e napijegyet venni? (16 EUR ?)
be lehet-e sétálni az egész kanálist 4-6 óra alatt? :) Múzeumokat kihagyva....

- bármi egyéb tipp

Wc használat (amit itt olvastam, hogy lehet gond), galambetetés, egyéb költségek, must-see helyek stb

-------------
Nem Velencéhez kötődő kérdések, de aki autóval járt arra, az talán tud segíteni:

- Szlovéniába tényleg csak éves és féléves matricát lehet venni? (ergo autópálya ott bukta...)
- Trieszt - Velence és Letenye - Zágráb - Rijeka - Rupa utakra tudna valaki egy normális díjkalkulátort ajánlani.. .Lehet, csak én vagyok szerencsétlen, de az olasszal abszolút nem, a horváttal meg csak kevés sikerrel bldogultam.
De egy kb érték is megteszi :)

Köszi előre is! :)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1347
A Pannonnál van olyan Prepaid kártya, amit pl. benzinkútnál, Photo hall üzletlánc boltjaiban stb. lehet venni. Aktiválni kell telefonon, megadni egy magyarországi címet ( Hotel XX vagy egy haver lakása) aztán 60 napig él, vagy ha megerősíted a megadott címre kiküldött szerződésen, akkor némi ráhagyással addig, amíg töltögeted rá a pénzt. Ja és még kell hozzá egy telefon is. Ha nincs, akkor alap készüléket már 10.000 Ft. környékén lehet venni.
Előzmény: FLaci (1346)
FLaci Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1346
Az amerikai T-Mobile telefonok azért mûködnek Európában is, mert ugyanazokat a hálózati standarokat használják mint az európai szolgáltatók: GSM és UMTS. A Verizon CDMA-t használ, ami Európában nagyjából teljesen ismeretlen.

Lehet hogy egy olcsó pre-paid telefon vásárlása lenne a legolcsóbb megoldás...
Előzmény: denes (1344)
trotttli Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1345
ha valaki szivesen alszik satorban, caravanbak, akkor ez egy jo lehetoseg venezia kapcsan
http://www.campingsannicolo.com/venice-camping-inglese.htm

Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1343

Egyébként a youtube-on van egy tucat privát video a szállodáról, ahová foglaltatok. Egész korrekt belső a látott képek alapján.

Előzmény: Törölt nick (1340)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1342

Én szivesen megadom bárkinek a szállás elérhetőségét, ahol voltunk Mestre-ben, de csak Privát Emil küldönccel kérésre, mert ingyen reklámot nem csapok nekik.

 

Félre ne érts, nem azt mondtam, hogy tutti lenyúl a szálloda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Előzmény: Törölt nick (1340)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1341

Hát én még nem voltm az USA-ban, csak a környezetemből páran, de senkinél sem jelentett az utóbbi 1-2 évben gondot a mobil telfon használata.  Európában valami más sávot használnak, de asszem ma már  nem igazán gyártanak olyan telefont, ami ne tudná mindegyiket. Viszont ez ugye az EU->USA irány.  Gyanítom, hogy  nem igazán jelent gondot fordítva USA->EU. A szolgáltatód ezt biztos tutira meg tudja mindani, meg pl. a tripadvisor.com meg a virtualtourist.com fórumain  meg tudod kérdezni/nézni.

Előzmény: denes (1339)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1340
Korábban nekem is volt olyan jellegű hozzászólásom, hogy:
olyan szállás érdekelne, ahol nem kell megadni bankkártya adatokat...

Viszont.
Ha az ember olcsóbb szállások kategóriában bámészkodik, akkor mindenütt azt látja, hogy kérik az adatokat.
Megadtam a kért adatokat, a 3 jegyű kódot is igényli a rendszer...
Ez a rendszer viszont nem a szálló tulajdona, nem olyan eccerű a dolguk így már.
De:
Persze, hogy nem biztonságos...

Mivel MINDENKI azt írta, hogy gond nem volt még vele, ezért bátran adtam én is meg.
Vásárláskor pedig jön az sms, megjegyzem, nem örülnék neki, ha kapnék egyet...

S az is bosszant egy kicsit, hogy a kártyám adatait, akár évekig megőrizhetik, ha már egyáltalán megkapja a szálló, bár efelől kétségeim vannak...

Az e-mail nem biztonságos, amatőr hackerek is ráfigyelhetnek...
Az ssl már kicsit másabb.

Feleslegesen én sem adom meg a számomat, de egészen egyszerűen, ha szükséges, nem tud mást csinálni az ember.

A kérésem:
Ha valaki olyan szállásra bukkan, ahol nem kell előre megadni ilyen adatokat, akkor legyen szíves és írja ki a fórumra...

Szerintem többen örülnének neki. Én sajnos nem nagyon találtam ilyet.

mmonny Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1338
Köszi Latya!
Előzmény: Latya (K.L.) (1332)
vélemény Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1337
Igazad van, a szállodával való direkt levelezéskor sosem kérték a 3 jegyű kódot.

P Roma- San Marco . Én biztos nem tudom megtenni az utat 29 perc alatt. Leállok valamit megbámulni, lefotózni, fagyi, kávé,esetleg kicsit eltévedek stb.
Előzmény: Málnaszőr (1334)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1336
Prego! :)
Előzmény: Málnaszőr (1335)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1335
Kösz Latya, hogy rávezettél erre a Google szolgáltatásra.  Ez őrült jó !  
Előzmény: Latya (K.L.) (1332)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1334

A biztonság kedvéért a banktól kérek sms értesítést minden tranzakcióról

 

Te legalább valamennyire beépítesz biztonsági elemeket, de sokan nem teszik meg mert pénzbe kerül ( én sem) és  tranzakciós limiteket sem állítanak be.

 

Az alábbi szálloda olyan bizalmat kér magának, amit 4*-os alatt én nem szavaznék meg.   

 

 

Újabban direkt küldök mail-t a szállodának, van amikor kérik a kártyaszámot, van amikor nem, de olyan is előfordult már, hogy csak akkor kérték, ha este 6 után érkeztem. SOHA nem volt semmilyen probléma.

 

 

Önmagában a kártya számával semmit nem tud kezdeni, de  ha a háromjegyű CVV kódot is elkérik hozzá, akkor interneten bármit vásárolhat vele.  Aki egy noname külföldi 1*-os szállodának, ahol még sosem járt megadja ezt a bizalmat az bátor ember.  ( ahogy a klasszikus vicc mondja: nem vak ez a ló tesvírem, hanem bátor   ;-)  

 

 

Előzmény: vélemény (1331)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1333

31 éve utazom AmEx-el szerte a Vilában, soha egy centtel nem vertek át ...

 

Magam is rendszeresen fizetek interneten és soha semmi kár nem ért.

 

Teljesen korrekt megoldás, amikor egy kártyás tranzakció keretében az ember beírja a fizetett összeget, és ott nincs is lehetősége belenyúlni a tranzakcióba a szolgáltatónak, ő nem tud rendelkezni a bank felé, csak aki kezdeményezi a kártyájával a fizetést.

 

Az alábbi esetben azonban egy  azonban

 

 - 1 *-os szállodáról van szó, és

 

- ő határozza meg azt az összeget, amit a bank leemel.

 

Ez a két tény együttes hatásában túllépi szerintem a józan megfontolt, és felelős magatartás, az ésszerű kockázatvállalás határát.

 

Ez egy értékítélet kérdése természetesen, sokan nem ismerik még ki magukat az elektronikus tranzakciók útvesztőjében sokan ok nélkül bizalmatlanos, mások ok nélkül túl sok bizalmat nyújtanak és kiszolgáltatják magukat felesleges kockázatoknak. Magam részéről továbbra is fokozott megfontoltságot javaslok az alábbi esetben.    

Előzmény: denes (1329)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1332
Előzmény: mmonny (1330)
vélemény Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1331
Én kb 200 alkalommal adtam meg a neten a kártyaszámomat. Azon a számlán max 100000 ft van. Van amikor rögtön levonnak: repülőjegy, külföldi vonatjegy, színházjegy itthon is külföldön is. A biztonság kedvéért a banktól kérek sms értesítést minden tranzakcióról
A kül. szállásfoglaló rendszereknek is sokat megadtam, venere, booking.com, hotels.de stb. Ezeknek csak garanciának kell, ált a helyszínen fizettem, készpénzben vagy kártyával. Újabban direkt küldök mail-t a szállodának, van amikor kérik a kártyaszámot, van amikor nem, de olyan is előfordult már, hogy csak akkor kérték, ha este 6 után érkeztem.
SOHA nem volt semmilyen probléma.
Előzmény: Málnaszőr (1327)
mmonny Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1330
Sziasztok!
A P. Roma és St. Mark tér közötti távolságot mennyi idö alatt lehet megjárni gyalog?
Köszönöm elöre is.
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1328
Köszi! :)
Előzmény: bbmagdi (1326)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1327

kártya adat itt is kellett

 

Ez látszólag egy biztonságos banki tranzakció a szálloda honlapján keresztül, de mivel az összeget nem te írod be, hanem a szálloda, így annyit emelhet le a számládról, amennyit akar. 

(hacsak nem egy virtuális internet bankkártyát használsz, amire annyi összeget vezetsz át a főszámládról, amennyi épp a néhány percen belül végrehajtott fizetési tranzakciódnak megfelel. Ez esetben a számlád mindig üres, tehát nem lehet vele visszaélni) 

 

Egy klasszikus, a főszámládhoz kapcsolt (debit) kártya, vagy egy hitelkártya esetén ki van szolgáltatva az ember fia a másik fél jó/rosszindulatának.   

Bár hosszas macera után jól bizonyítható, hogy a szálloda volt és adott esetben talán jogtalanul emelt le tetszőleges összeget, de ezt olasz rendőrségen bíróságon végigcsinálni nem piskóta.  (És ez 1 *-os , nem pedig 4*-os szálloda, ami megint sokat számít)

Én olyan szállást választottam most, ahol e-mailben leleveleztük (kártyaadatok nélkül)  és a helyszinen fizettem utólag.

Előzmény: Törölt nick (1322)
bbmagdi Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1326
Nagyon jó utazást, szép időt kívánok Nektek!
Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1324)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1325
Kisebb-nagyobb élelmiszerboltokba mindenfelé belebotlik az ember mászkálás közben. Nem mondom, hogy mindig könnyű észrevenni a portálján, bejáratán. Volt, hogy egy ajtóban bámészkodó boltostól kérdeztem, hogy merre találok ilyesmit, és mutatott egy irányba. Mondom, oké, de mégis aztán merre. Hát semerre, mert ott volt 5 lépésre mögöttem, de nem vettem észre :-)
Előzmény: namox (1310)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1324
Ezen a muranói hajón most jót vihogtam. :)
Mi a veniceconnected-ről már lemaradtunk (ma indulunk vonattal), viszont a központban fogunk lakni, úgyhogy alighanem hazaszaladgálunk majd, ha úgy hozza a szükség. Ha meg nem úgy hozza, akkor fizetünk és kész.
Előzmény: Málnaszőr (1323)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1323

Ha valaki sokallja a 450 Ft-os használati díjat annak érdemes a veniceconnected.com-om előre venni wc jegyeket, ha gyakran kell használni.  

 

1 euro -ért két "belépőjegyet" adnak, így harmadába kerül, mintha helyben az automatába fizetnél. 

 

A "bepofátlankodás"  Velencében szerintem kevéssé működik, épp azért, mert turistákkal agyonzsúfolt hely, így az ilyenek már az agyukra mennek.  ( De ha mégis ezt választaná valaki, akkor legalább titkolja el, hogy magyar és csak halandzsa nyelven beszéljen. Vagy szálljon fel a muranoi hajóra, azon ingyenes a wc)   Elég sok helyen vannak fizetős, így rendszeresen takarított nyilvános wc-k. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1315)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1322
reméljük a legjobbakat!

ja és érdemes nem a bookingon lefoglalni, mert ott 65 eur...
kártya adat itt is kellett
Előzmény: Latya (K.L.) (1321)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1321
Hmm, ez egész jónak néz ki!
Előzmény: Törölt nick (1320)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1320
Mivel a Salieri nem ad ki hétvégén kizárólag min 2 éjszakára szobát, emiatt kénytelen voltam másik hotel után nézni.
Nos, ez tűnt a legjobbnak:

Hotel Caprera
Cannaregio 219
30121 VENEZIA (VE)
Tel.:+39 041/715271
E-mail: info@hotelcaprera.it

Total for 1 night
Twin room
Offer applied:
Accommodation Only 1 55.00 € 55.00 €
Total amount 55.00 €

http://www.hotelcaprera.it/sito_ingl.htm

Az árak korrektek, az értékelések jók (bár kevés van sztem és viszonylag sok lehet a "bunda").
Elhelyezkedés szintén jó, a SL mellett van.
Kaját leszólták, kávé és kétszersült, szóval azt nem rendeltem.
Személyes tapasztalat pedig 23-án itt a fórumon!

:o)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1319
Egyedül a Lido-n használtunk fizetős WC-t. Ott a nagy hosszú nevű utcán van ilyen, amit már korábban említettem! Asszem 1 euro és igényes volt.
Tudni kell azt, hogy ha éjszaka császkálsz akkor viszonylag nagy probléma fizetős wct nyitva találni... :o)
Egyáltalán találni...
Előzmény: denes (1316)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1318
Venice connected lapján ez áll:
Can I purchase tickets or order services for my family in one single transaction?

Yes, you don't need to purchase tickets or services individually. Just fill your shopping cart with all the tickets you and your family/group needs and these will be all included in the same PNR.

Ebből én a nem túl biztos angol tudásommal úgy értelmezem, hogy a téged érdeklő szolgáltatás megosztható.

How to obtain the tickets?

A customer holding a PNR number, attesting to the purchase of the service in question, must collect the cards giving him/her access to the services from one of the Venice Connected Points.

The customer will receive 2 or 10 cards, depending upon whether he/she opted for the daily or weekly ticket. When the services are used one card will be retained by the personnel manning them. 

Ebből meg azt vonom le, hogy kapsz tíz jegyet,  és  minden használat után  leadsz egyet, így addig tart amíg a 10 darb el nem fogy. Ha ez 1 nap akkor, 1  ha 3 akkor annyi. Viszont 1 hétnél tovább meg ne tartogasd :)

 

De az életben ez szerintem sokkal egyszerűbb lesz.

Előzmény: namox (1310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!