Keresés

Részletes keresés

Güsziológus Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3962
Somogy turistája (jelvényszerző túramozgalom)
Buzsák

A 11. érintőpont – részben – Buzsák.

Somogyvár után már elviselhető volt a hőség, na és a "vár"látogatás után falatoztunk egyet az árnyékban. A kellemesen hűs, otthonról vitt gyümölcs jótékony hatással volt meggyötört szervezetünkre. Soha nem gondoltam arra, hogy az autós turizmus is fárasztó. Most megtapasztaltuk. Mivel időnk volt, gondoltunk, teszünk egy kis kitérőt. Rég jártunk arrafelé.
A tájház még nyitva volt, a fazekasok elköltöztek az utcából. Állítólag megsértődtek. Az úttest feldúlva, a megszokott hangulatnak nyomát sem tapasztaltuk.
Mi voltunk az egyedüli vendégek:(o
Árulni vágyó asszonyokból van kínálat!!!

A vendéglő kocsmává alakult, a terasz szerencsére árnyékos, itt pihentünk egyet. Nagyon lezüllött a környék!

Ez a „pont” csak harmadrészben teljesült, hisz ide van még sorolva Nikla és Somogyfajsz is.

De nem ez volt az utolsó túránk Somogyban!

Güsziológus Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3961
Somogy turistája (jelvényszerző túramozgalom)
Somogyvámos

A 10. érintőpont a Krisna-völgy.

A „pont” gyalogosan nehezen megközelíthető. A vasút – busz kombináció sem sokkal jobb. Hazafelé kerültünk egyet (Kaposvár – Balatonboglár – Budapest), Somogyvárnál elfordultunk a zsákfalu irányába, Somogyvámosra. Elzarándokoltunk a völgyön keresztül a templomig. Nagy kaland volt a nyílt terepen beazonosítani az objektumokat! Megtaláltuk az épületeket, az építményeket és a szobrokat. Az elefántok eléggé giccsesek! A tó melletti pihenőknek nagyon megörültünk. A Művészeti Stúdió, a Fazekasműhely és a Pékség zárva volt:(o
Az istállók meglátogatását kihagytuk.
Sajnos, nagyon meleg volt a katlanban és a templomban sem volt légkondicionáló berendezés. Volt viszont meleget áteresztő üvegtető. Brrr.

A „hely” (védikus templom) olyan, amilyennek elképzeltem a neten fellehető információk alapján. Az oltár nyitva volt. Mázli. Félóránként indítanak csoportokat, csak vezetővel és cipő nélkül lehet bemenni a szentélybe.

Megkóstoltunk néhány süteményt. Hááát. Ízlések és pofonok…

Vasárnap lévén nem volt bélyegző a portán.
Próbáltam a közeli presszóban, de ott sem volt.
Most mi lesz?

A belépőjegyet eltettem.

Mehetek repetázni?
:o)

HEV!!!
Hilfe!

Már kezdtük élvezni a kellemes légmozgást a kocsiban, mikor felfedeztük a tojáspatkoló portáját. Szánom-bánom, de nem volt lelki erőm a nézelődéshez.

Ui.:
A túratervben szerepelt még Somogyvár is, igaz, hogy nem „pont”, de van más mozgalom is! (9 megye 99 nevezetessége.)

Güsziológus Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3960
Somogy turistája (jelvényszerző túramozgalom)
Szenna

A 4. érintőpont a FALUMÚZEUM.

Az RP-DDK – t járóknak útba esik. Mivel nem tudok még semmit a túráról, gondoltam „kiugrunk” Kaposvárról, megnézzük közösen. Jól tettük. Minden információ rendelkezésre áll a neten (Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény), a telefonszám nem jó. A (82) 712-223 az igazi.

A vendégváró honlapján (33-805 lap) a fénykép kicsit becsapós, a harangláb nem annyira impozáns. Jó szögből van fényképezve:o)

A templom, mely része a falumúzeumnak, viszont lenyűgözött mindkettőnket. Igazi kuriózum.

Legnagyobb örömömre „élet” van a skanzenben. Birkák „nyírják” a füvet.

Ui.:
Nem önálló érintőpont, és az RP-DDK is elkerüli Kaposszerdahelyet. Nem kerüli el viszont a „ZSELIC-i piros körút”. Mivel ez a 2. érintőpont (KAPOSVÁR-2), a településről majd akkor, ha bejártam a körutat. Most előzetesen annyit, hogy itt található a Páva kiállító terem, a főúton. Itt alkot Horváth-Béres János faszobrász. Köztéri szobrait megcsodálhatjuk a Zselicbe vezető úton (14 van), a műteremben látható a többi.

Elérhetőségek:
(82) 712 508
(30) 27 98 150

Güsziológus Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3959
Somogy turistája (jelvényszerző túramozgalom)
Bárdudvarnok

A "terjedelmes" érintőpont felkeresésére érdemes alaposan felkészülni. HEV közreműködésével sikerült a topicban előzetesen összeszedni a látnivalókat, de ami a legfontosabb, sikerült felkeresni a helyszíneket.

A település észak-keleti csücskében van Kaposdada (arborétum), a déli csücskében van Bánya (üdülőfalu). Kaposdadától picit délre van Kaposszentbenedek. Itt található a Petörke vendéglő (gasthaus). Ennek később még lesz jelentősége.

Gyalogtúra.
A vendéglőtől indultunk, a régi vasút nyomvonalán. Az út helyben öntött betonlapokon vezet Lipótfáig. Romantikus völgyben csodálhattuk meg elődeink alkotását, a szintben haladó utat. Nagy élmény lehetett azoknak, akik még vasúton élvezhették a háborítatlan vidék számos csodáját. A felduzzasztott patak tólánca, a lankák, a hatalmas fák, a legelők, igazi felüdülést nyújtanak. Megvan még a BÁRDUDVARNOK tábla, a vasútállomás lakott. A túra végpontján volt LIPÓTFA állomás. Ez is áll még, lakott az épület.
Zsippó temetője jól látszik a domboldalban, Lipótfán egész pici harangláb van, de van. Bánya panorámája megkapó. Itt kezdődik a Zselic.
Bélyegeztem a vendéglőben is és a panzióban is (itt aludtunk).

Eléggé el nem ítélhető autós turizmus.
Bányáig kocsival mentünk, betértünk Olajhegyre, meglátogattuk a Mag-tanya gazdáját, élveztük vendégszeretetét. Vissza busszal mentünk Bárdudvarnokig, majd következett a már leírt túra. Ez volt a nap fénypontja.
Szép emlékekkel gazdagodva nyugtáztam, hogy hitelesen igazolva felkerestem a 12. érintőpontot.

Bónusz helyek.
Mielőtt elfelejteném, odafelé felkeresetük Kaposszentbenedeken a monostort, bebocsátást nyertünk a pici kápolnába. Abban a kegyben volt részünk, hogy a főnővér fogadott bennünket. Nem nyilvános a hely, mi azért mehettünk be, mert elvittük neki a nyilvános információforrás nyomtatott verzióját. Le fogja tiltatni:(o Kár. Biztos, ami biztos, kértem itt is egy egyedi bélyegzőt.
Természetesen felkerestük a HEV által javasolt kúria kertjében „A” fát.
A Goszthonyi kúria az országút nyugati oldalán van, a kastély a keletin, ott, ahol az RP-DDK atlaszban a „Major” felirat van. Nem látogatható, de a parkba szabad a bejárás. Nem a főbejáraton keresztül!!!

Elkocsikáztunk a kaposdadai ponthoz is, „kékeztünk” egy keveset, gépjárművel. Kaposmérőtől a Dadai-tanyák pontig aszfalt. Brrr.
Ha valaki fel akarja fedezni a Petörke-völgyet, akkor azt javaslom, hogy induljon Szennától, a keskeny aszfaltcsíkon. A völgyet ebben az esetben a dombról pillanthatja meg.
Említésre méltó még az országutat szegélyező vadgesztenyefasor. A Bányai elágazásig élvezhettük az árnyékot.

Ahogy az előzetesben már írtam, van lehetőség megszállni a Mag-tanyán. Ide busszal is mehetünk (Kaposvár és Bánya között rendszeres buszjárat van), picit kell csak gyalogolni. A tanyán kölcsönözhetünk biciklit és tekerhetünk. Azt hiszem, hogy ez a vidék a biciklizőknek „van kitalálva”.

Az RP-DDK – t járóknak azt javaslom, hogy tervezzék be ezt a kitérőt!

Ui.:
Azt hiszem, Zete most „elégedett” lesz. A Kaposmérő – Szenna szakasz 7,8 kilométerét már lehet „letudni”, nézelődés nélkül. A kérdés csak az, hogy mikor. Nagyon örülök, hogy a két mozgalmat sikerült „egyesíteni” és talán mások is kedvet kapnak és „ringbe szállnak” azért, hogy Somogy turistái lehessenek.

Hálás vagyok HEV-nek, hogy adott igazoló lapot. És irigylem azokat, akik erre a vidékre „csak úgy” elmehetnek.

lükepék Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3958
ugyan már, jössz te még az én kocsimba!!! :))))
Előzmény: Tibet (3957)
Tibet Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3957
Köszi a beszámolót.
Utólag is bocsi a 400 fokos körforgalomért...
Előzmény: lükepék (3956)
lükepék Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3956
Tegnap mentünk egy kellemes (??) Sirok-Szarvaskő kéket, levezetésként a szombati ttúra után.. Hát, finoman szólva is ellazultuk.. Minden szempontból.
Na, kezdjük az elején. Ketten mentünk Pestről (Efemm meg én), Egerben felvett minket Tibet, és Csehz is jött a buszhoz.. Kimentünk autóval Sirokra (ahh, minő kényelem egy turista számára), ahol a vasutas már amikor kiszálltunk a kocsiból, felmért minket, és lelkesen hozta a körbélyegzőt is, meg a szimpla Sirok feliratú vasúti pecsétet is.. Csehz megtette az első történelmi pecsétjét a vadonásúj füzetébe.. na, kb. 11-kor elindultunk (de már rohadt meleg volt), felbaktattunk a várba. Már a faluban rendeztünk egy kékkút faggatást. És még nem tudtuk, hogy milyen messze van a következő kékkút.
A várban tömegnyomor volt, de nagyon izgi hely , a gyerekek nagyon élvezték (én is). Na innen csendes magányban folytatta kvartettünk az utat, mert senki nem ment ilyen időben az erdőbe.. lassan baktattunk, irtó lassan folytak a kilométerek.. Rozsnakpuszta megváltás volt. Teljesen jó pecsét, aztán töprengés, hogy kicsit kevés a vizünk, szerezni kéne. Én még a szombaton észrevétlenül beszerzett dehidratációmat kezdtem el nagyon érezni, eléggé úgy éreztem magam egész nap, mint akinek akváriumot húztak a fejére. Amíg a többiek üldögéltek, benézegettem a puszta házaiba, hátha van élet. A másodiknál mázlim volt, a ZF Hungária Kft. üdülőházában egy csapat fiatal főzött, pihizett, szóval épeszű dolgokkal töltötte az időt, nem úgy mint mi.. Gondoltam egy flaska vizet csak tölthetek, de kicsit bizonytalanok voltak a csapból folyó víz minőségét illetően, így biztos, ami biztos, még kezembe nyomtak egy másfél ásványvizet is (ezer köszönet, így utólag is). Ez később életmentőnek bizonyult. Amikor azon az iszonyat tarvágáson átjutottunk.. Felforrt az agyvizünk. áhhhhhhhh. na itt kb. négyünknek összesen nem maradt 5-6 decinél több vize.. (ja, tibet a kis félliteres flaskáját sem itta ki.. hihetetlen a csaj) Innen közepes tempóban gurultunk le Szarvaskőre, ahol rávetettük magunkat az első működő kékkútra (amire ki is írták, hogy nem ivóvíz, de szerintem megintcsak lusta vagy pénzhiányos volt az ÁNTSZ), meg aztán a kocsmára (jó kis radler meg pecsét). Tibetet piszok gyorsan 3:1 arányban leszavaztuk, így nem küzdöttük fel magunkat a várba, "hisz úgyis jövünk még"!!
Itt Tibet papája vett fel minket kocsival, még gyorsan megnéztük Egercsehi festői falucskát, ahol Tibet gyors idegenvezetést tartott, amint a
kanyarokban 70-nel tovasuhant.. Szerencsére csak egy kézzel mutogatott, nem kettővel.
Hazafelé eseménytelen volt az út, hátul nyúltam el az ülésen, próbáltam a két nap megpróbáltatásait kiheverni, de nem ment. az tett be legjobban, amikor az útszűkület miatt lassultunk az autópályán, ahol egy Merci került mellénk, amiben két plázacica Hungáriát hallgatott full hangerővel. Én azt hittem, rosszul hallok.
Na, ennyi.
Zita rögtön belelkesült kéktúra ügyben, és októberre már 2 napos Szarvaskő-Dédestapolcsány akciót tervezgetünk..
HEX77 Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3955
Köszi :-)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.07.20 0 0 3954
http://www.hevesarchiv.hu/~csehzita/keret.htm

Nem szervezett túra, hanem útvonalleírások. Akkor indul, amikor te. :-)

Előzmény: HEX77 (3952)
mosomedve Creative Commons License 2003.07.20 0 0 3953
Szia HEX77! Nézz körül a http://mvsctura.ini.hu és a http://vtbe.freeweb.hu oldalakon! Biztos találsz a kedvedre való Bükk túrát. (De Te is szervezhetsz ám magadnak!))
Előzmény: HEX77 (3952)
HEX77 Creative Commons License 2003.07.20 0 0 3952
Sziasztok!

Nem tud valaki egy olyan helyet a neten, ahol fent vannak a közeljövőben induló túrák ?
PL. most is keresgéltem indul-e valami a jövő héten a Bükkben, de sajna nem jött össze... Honnan lehet ilyen infokhoz hozzájutni ?

nyomdász Creative Commons License 2003.07.19 0 0 3951
Júniusban a fiam Bányán volt sakktáborban. Elkisértem, segítettem a tanároknak. A busz Kaposvárról úgy megy Bányára, hogy Bárdudvarnokon háromszor megy át. Először keletre, majd nyugatra megy ki egy majorba. Az erdő közepén a semmiben zötyög egy keskeny betonúton, majd y-fordulóval fordul meg, félig a major udvarán. Nem volt semmi élmény, pláne pesti gyerekeknek!
Bánya - minden sértés nélkül - a világ vége. Szóval busz naponta kettő-három, útközben találkoztunk a mozgó ABC-vel. Térerő egy helyen, egy domb tetején volt csak. Ott ki volt járva az út. Aki nyugalomra, háborítatlan csendre vágyik, annak jó hely.
Az ottaniak elmondása és két órányi ott tartózkodás adta az infókat.
-ny-
Előzmény: HEV (3949)
HEV Creative Commons License 2003.07.18 0 0 3950
A Bárdudvarnok környéki látnivalókról itt találtok képeket és egy kis szövegelést.

http://www.smtsz.ngo.hu/talalkozo1.htm

HEV Creative Commons License 2003.07.18 0 0 3949
"Bárdudvarnokon, a Goszthonyi-kúriában üvegkiállítás van, melyet most épp Kecskeméten mutatnak be."

Azért a házban vagy a pince muzeumban szokott maradni latnivaló bőven, nem beszélve az udvaron szinte mindig működő fuvó és öntő kemencékről, akit érdekel az ilyesmi feltétlenűl nézzen be.

És ha akartok látni egy "bazi nagy" és öreg tölgyfát sétáljatok be a belső udvaron lévő ház mögé, megéri.

Güsziológus Creative Commons License 2003.07.18 0 0 3948
Somogy turistája (jelvényszerző túramozgalom)
Bárdudvarnok

Ez az érintőpont a 12.

Néznivalók az igazoló lap szerint:
Arborétum
Bánya
Petörke völgy

Az igazoló lap másik oldalán, ahol bélyegezni kell: Bánya-Petörke.

Okozott némi fejtörést, míg összeraktam a mozaikdarabkákat.

Íme a „terv”.

Az RP-DDK elkerüli Bárdudvarnokot (a Kaposmérő – Szenna szakasz érinti), de a sok látnivaló miatt a túrába nem is nagyon férne bele egy ekkora kitérő. Érdekes, hogy az atlasz meg sem említi Bárdudvarnokot.
Tudni kell, hogy Bárdudvarnok sok-sok településből áll, ezek közül a talán ismertebbek:
Kaposdada (ezen keresztülhalad az RP-DDK)
Kaposszentbenedek
Bánya

Kaposdadán van az arborétum, mely magántulajdon. Sajnos, az idős bácsi beteges és az arborétumot „meggyalázták”, kezd elgazosodni, nem látogatható.
Kaposszentbenedeken Bencés apácák vannak. A kolostor látogatható.
Kaposszentbenedeknél van a Petörke völgy „bejárata”. Az atlaszban, eléggé el nem ítélhetően „Peterke” a neve.
Bárdudvarnokon, a Goszthonyi-kúriában üvegkiállítás van, melyet most épp Kecskeméten mutatnak be.
Bányán panzió van, nem olcsó. Van panoráma is, állítólag.

Van még az Olajhegy, melynek honlapja is van.
www.olajhegy.hu
Itt van olcsó szállás is.

Hasznos információkat találunk a vendegvaro.hu oldalakon.

A túra útvonala:

Kaposdadán, az útkereszteződéstől a régi vasút nyomvonalán elindulunk déli irányba. Ha minden igaz, kerékpárút van a töltésen. Letérés Kaposszentbenedekre, egy kis séta a Petörke völgyben, majd a régi vasút nyomvonalán irány Zsippó. Letérés Olajhegy felé, majd séta tovább, Lipótfáig. Innen műúton Bányáig.
A távolság jó 10 km, plusz a kitérők.

Bányáról van busz Kaposvárra, de meg lehet szállni a Mag-tanyán (ld. a már hivatkozott olajegy.hu oldal) is.
A Mag-tanyán van biciklikölcsönzés, bejárható a túra biciklivel is.

Első nekifutásra ennyi.

Rongyláb2 Creative Commons License 2003.07.17 0 0 3947
Larzen!

A Zemplén 700-as igazolófüzet beszerzésének mi a legegyszerűbb módja?
A jelvényszerző túramozgalmaknál van egy cím: Bottyán János HSE 4401 Nyegyháza Pf 125 - ez még él?

Előre is köszi

HEV Creative Commons License 2003.07.17 0 0 3946
DDP infó

A Magyaregregy határában lévő MÁRÉ-vár bekötő utjánál nagy tábla hirdeti, hogy nem látogatható. Nos az elmult szombaton azért csak felkaptattunk ha már arra megy az utvonal és egy bácsika 100 Ft ellenében mindent látogathatóvá tett és nem csak nekünk bárkinek. Igaz a DDP nyalókája kifogyott.

nyomdász Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3945
A tt-topikba is beírtam, de hátha jönne valaki kéktúrázni, el tudnám vinni. Én a magyar-szlovák bulira megyek.

Péntek délután - minél korábban - megyek autóval Aggtelekre. Nekem elsősorban a TM Szerkesztősége előtt (XIII. Népfürdő utca 15/C), vagy a XIV. ker. Szentmihályi út-Füredi út által határolt Penny Market melletti parkolóban jó a találkozó, de nem ez a lényegi kérdés.
Egyedül megyek. Két főt tudok elvinni, s harmadoljuk a benzinköltséget. Visszafelé vasárnap délután jövök, az időpont esetleges.
Ha valakit érdekel a dolog, hívjon a (20)913-3899-es mobilon.

-nyomdász-

nagypapi Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3944
Köszi a pontosítást, így most már rendben van, és érthető miért tüntetik fel Álmosdot is szülőhelyként.
Előzmény: Güsziológus (3940)
Zete Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3943
Ha már szóba került ez a térség:
Létavérteshez is kötődik egy nevezetes személy: Irinyi János, a gyufa feltalálója, aki ezen kívül megalapította a nagyváradi lőporgyárat 1848-ban, spec. hegyi terepen alkalmazható "röppentyűt" (a mostani aknavetők elődjét) fejlesztett ki, stb. A község temetőjében van a sírja.
/Meg ő a névadója a középiskolának is, ahová jártam anno :)/
Előzmény: Güsziológus (3940)
lükepék Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3942
Most vasárnap? oké.
Előzmény: Tibet (3941)
Tibet Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3941
LP és Efemm!
Ha nem a hétvégén mennétek Zemplén700-ra, akkor én is.
Most esetleg egy Szarvaskő-Sirok környéki kékezés jöhet szóba.
tibet
Güsziológus Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3940
Jujj, de jó!

Mikor a házban voltunk, akkor a következőt mesélte a gondnok (az iskola volt igazgatója):

Kölcsey valóban nem Álmosdon született, mert akkoriban az volt a szokás (remélem jól emlékszem), hogy az első gyereket az anyai házban kell megszülni. A szülés után vitték át Álmosdra, a Kölcsey birtokra. Ott vakult meg fél szemére, egy parázs okozta a balesetet. A kemence, melyből kipattant, még áll.

Hasonló történetek nem maradnak sokáig az agyamban, de most, hogy reagáltál, beugrott.

Igaz tehát, hogy nem szülőház, csak apai ágon birtok.

Elnézést a picit offért, de végső soron azért járjuk az országot, hogy a koszon kívül ragadjon ránk más is:o)

Előzmény: nagypapi (3939)
nagypapi Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3939
Kedves Güszi,
A Top10 műemlékben írtad Álmosdot, Kölcsey szülőházát. Megnéztem a vendegvaro.hu-n is, ott is hivatkoznak rá, hogy Álmosdon született, holott irodalmi tanulmányaimból Sződemeter rémlik, és talán jól emlékszem!
Bár off, azt hiszem ezt megérné tisztázni.

Ha már szóba (írásba) került Somogy, a somogy.lap.hu-n is elég sok hasznos linket lehet találni.

Előzmény: Güsziológus (3921)
Güsziológus Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3938
Köszi.

Úgy látom, hogy van kínálat.
Elég sok az átfedés az általam eddig ismert vendegvaro.hu és falvak.hu lapokkal, de kétségtelen, hogy SOMOGYORSZÁG PR-ja korszerű és jó.
Egy kis "kritika".
A falvak.hu lapon található településlista, mely "kimásolható", ezáltal saját dokumentumban elhelyezhetők a linkek. Ez nekem nagyon fontos.

Mivel épp tegnap este jutottam el egy mérföldkőig, közzétenném az eredményt.

Az AK kezdetekor nem számoltam meg a településeket, melyeket felkeresek, de most, hogy a regisztrálás befejeződött, 63-nál tartok. Ennyi térkép (zömében terkepcentrum), ennyi kutakodás a neten. A mérföldkő egyúttal azt is jelenti, hogy már 200 településen vagyok túl, ennyit kerestem fel az elmúlt 2,5 évben. Igaz, még nem teljes a lista, hisz az OKT csak részben van meg. A Corvin által érintett települések viszont benne vannak.

A regisztrálás nálam azt jelenti, hogy egy táblázatban feljegyzem a település nevét (ha nem önálló, akkor a "fő"települést is), feljegyzem azokat a túrákat (OKT, RP-DDK, AK, stb.), melyek áthaladnak a településen. Ha van ttúra, akkor azt is. Tegnap késő este rögzítettem az utolsót (AK), ma lesz a szupervízió.
Namármost ide lenne jó beilleszteni a linkeket. A falvak.hu esetén ez a lehetőség adott, mely igen hasznos, hisz nem kell "kalapálni".

Azt hiszem, hogy nyugdíjig elleszek a táblázattal:o)

Előzmény: Zete (3936)
lükepék Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3937
ketteske!! ne viccelődjünk! 50 km után még HImaláját is másszak??? :)
egyébként ha bírok járni vasárnap, akár mehetünk is. oda sokat kell vezetni, ugye? :) na szombaton megbeszéljük.
mindjárt írok neked mailt a mh-re, a szombat miatt.
Előzmény: efemm (3932)
Zete Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3936
Güszi!

Ha esetleg még nem ismered, akkor nézd meg ezt az oldalt:

www.somogy.hu

/Egy csomó somogyi település önálló honlappal is rendelkezik, innen mindegyik elérhető.
Van pl. www.szorosad.hu (!) is./

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.07.15 0 0 3935
Vagy Larzennél? Inkább. :-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (3934)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.07.15 0 0 3934
Nekem is van füzetem Larzennál, pedig azóta már találkoztunk is párszor. :-)
Joeyline Creative Commons License 2003.07.15 0 0 3933
Válasz ment.
Előzmény: pavarotti (3924)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!