Keresés

Részletes keresés

Joeyline Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4896
Persze, hogy lehet kapni!
Szép is lenne, ha minden turista dokumentumért Budapestre kéne járni Banáról, Szabadszentkirályról, Söjtörről, ne adj isten Tiszacsécséről! :(

Éppen azért vannak a megyei szervezetek, hogy azok fogják össze egy-egy térség turistaéletét, így az adminisztráció is könnyebben megy. A második OKT füzetemet én is a ZMTSZ-nél vettem (az elsőt ajándékba kaptam még 1993-ban a hazai természetjáráson egykor elindító személytől, az öcsém általános iskolai napközis csoportvezetőjétől).

A Zala Megyei Természetbarát Szövetség címe:
8901 Zalaegerszeg, Kisfaludy u. 7-9.

Ha jól emléxem csütörtökön van fogadónap 14-16 óra között, de ennek még utánanézek.

Előzmény: asciimo (4894)
kchabe Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4895
Aki még nem tudna róla, íme a kiírás:
I. Online teljesítménytúra kiírása

Túra időpontja : 2003. (idén!) november 22. (szombat)

Rendező szervezet: Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete

Útvonal: Budaliget - Alsó-Jegenye-völgy - Kötők-padja - Virágos-nyereg - Hármashatár-hegy - Határ-nyereg - Árpád-kilátó - Apáthy-szikla - Szépjuhászné

Rajt: Budaliget, 157-es busz Honfoglalás u (utolsó előtti) megállója

Cél: Szépjuhászné állomás

Rajtolni lehet: 7 00 - 8 30 Nevezési díj: 500 Ft

Táv:17,7 km Szint: 805 m Szintidő: 5 óra

Szolgáltatások: oklevél, kitűző, tea, édesség, gyümölcs

Nevezés interneten legkésőbb november 17-ig (hétfő). A nevezési díj a rajtban fizetendő.

A TÚRA HONLAPJA: http://ttt.tr.hu/onlinetura

asciimo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4894
Irjuk. De en nem tudom a cimuket, es nem is tudtam, hogy lehet kapni. Ezert nem kell duhosnek lenni. Semmifajta "minden Budapesten" ize nincs bennem. Nem is elek ott! :)

Előzmény: Joeyline (4890)
asciimo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4893
volt par egyszeri pecsetem, Palmai Vencel bolintott, elmeseltem, hogy merre hogyan mikro jartam, nem Ö kerdezett, csak en mondtam. Meg mondtam hogy hol van rossz allapotu ut/belyegzo.
Szerintem nem fog szivozni. Latja rajtad, hogy tenyleg jarod az erdot. Egy bajai tizeneves mondata jut eszembe errol:

Bajan egy 14 eves srac pisztollyal megfenyegette a tanarjat. mikor elkaptak, megkerdeztek hol jutott hozza. azt mondta, a föteren vette a Jugo fegyverkereskedöktöl. A kerdesre, hogy miröl ismerte meg a fegyverkereskedöket, ezt mondta:
"A Profik megismerik egymast"

Előzmény: Törölt nick (4888)
Joeyline Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4890
Be kellene írni a megyei természetbarát szövetségek címét is, elvégre ott is beszerezhetők az igazolófüzetek!

Könyörgöm, rugaszkodjunk már el legalább a turistaságban ettől az élet oly sok területén sajnos tapasztalható "minden Budapesten" izétől! :(

Előzmény: nagypapi (4877)
Joeyline Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4889
Természetesen meg lehet ott is szakítani, ahol nincs hivatalos bélyegzési pont, de akkor bélyegezni kell! Ugyancsak bélyegezni kell ugyanott, amikor újrakezded onnan.

OKT-jelvény-szám:
Én ugyan már elég rég csináltam meg először az OKT-t, de akkoriban általában mindenki tudta, hogy a majdani teljesítési jelvényünkben ott lesz a nyilvántartási számunk... Külön értéke van így, egyedi!

Erről jut eszembe:
Az egyik barátom pár éve vásárolt az Ecseri bolhapiacon egy sorszámozott OKT-jelvényt! Felkeresem Őt, és megpróbáljuk visszajuttatni annak, akit érdemel, hisz a számok olvashatók Vízkelety Laci bácsi jubileumi könyvében!

Előzmény: Güsziológus (4875)
Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4887
Deeeeehogynem....:-)

Amikor én voltam ott, a közönséges utasok is csak tehetetlenül álltak és vártak. Mondom, hogy kinn volt. Talán a restiben? Ki tudja...

Előzmény: lükepék (4886)
lükepék Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4886
én véletlenül pont jegyet is vettem... Nem tudott trükközni a sárvári pénztáros..
Előzmény: Váci (4879)
Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4885
Persze...:-)

Csak már beindult a péntek délutáni agy-zsibbadásom...:-)

Előzmény: Törölt nick (4884)
Zete Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4883
Off
Múzsla! Mail ment neked.
Zete Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4882
Kérlek! Igazán (majdnem) semmiség volt :)

"...ha valaki valami alapvetö dolgot kerdez, akkor csak beirjuk: "

ÍGY VAN! Ez a lényeg!

Előzmény: asciimo (4872)
asciimo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4881
es a tura celja a küzdes maga.. :)
Előzmény: Güsziológus (4873)
asciimo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4880
Pont az igazolo füzetet ideztem volna en is.

Jol elfelejtettem megnezni a jelvenyemet.
Edesanyam jött latogatoba, azert.
De majd a hetvegen!

Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4879
Tisztula Visztula!

Azt irtad az OKT-fórumban, hogy "Én meg kopogtam agresszíven és egyből kaptam pecsétet, tegyétek ezt Ti is."

Amikor én ott jártam (Sárváron), a pénztárosnő "dörzsöltebb volt", és valahonnan kintről érkezett meg fél óra után.
Bár indulat-levezetőnek bejött volna az agressziv dörömbölés...:-)

Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4878
A múltkor valóban beszéltünk erről a "dupla pecsételésről".
Akkor is azt mondtam, amit most: szerintem csak akkor van értelme, ha az adott pontnak két "luk" van a füzetben.
Ha menetközben szakitod félbe - én például (sajnos) szinte mindig csak kisebb résszakaszokat szoktam csinálni - felesleges a dupla pecsét, elég a dupla dátum. Én legalább is igy szoktam csinálni.
Igy fogom Káldon is.
Ha mész Káld-Sárvárra, lehet, hogy szivesen veled tartok, nekem is az "következik".
Előzmény: Törölt nick (4874)
nagypapi Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4877
"Ha bárkinek van még ötlete, hogy mi kerüljön bele, akkor nyugodtan jelezze"

Nos, ilyen szíves felkérésnek nem tudok ellenállni.

Jó lenne beleírni a MTSZ Gyalogtúra Bizottságának e-mail címét, ahova esetleg lehet problémákkal fordulni, illetve ahova az esetleges igazolásokat lehetne elküldeni, levél helyett.

Esetleg a Kéktúrával kapcsolatos egyéb site-okat (pl. kektura.lap.hu) is meg lehetne említeni!

Egyébként kitűnő a GYIK, hiányt pótol, örülök, hogy létrejött!

Előzmény: Zete (4871)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4876
Megnéztem tegnap este a jelvényt.
Bele van vésve a szám.
Mik nem vannak?

Igen, ettől lesz igazán névre szóló.
Ném értem, hogy a másik két "nagy-kéknél" ez miért nincs meg.

Güsziológus Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4875
OKT Igazoló Füzet 3. oldal.

6. A teljesítés igazolása.
"A túraszakasz megszakításakor és újrakezdésekor is kell pecsételni."

Azon vitatkoztunk már, hogy ott is meg lehet-e szakítani, ahol nincs hivatalos "pont". Azt hiszem, igen. Én többször csináltam már ilyet, az RP-DDK vonatkozásában pl. Bakóca volt a kiszállás helye (duplán bélyegzéssel, természetesen, hisz onnan folytattam), de Árpád-tető sem hivatalos "pont". Ha emiatt nem fogadják el, haladéktalanul megírom.

Más.
Megnéztem tegnap este a jelvényt.
Bele van vésve a szám.
Mik nem vannak?

Előzmény: Törölt nick (4874)
Güsziológus Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4873
Szép, új világ.

A gép dolgozik, az alkotók pihennek.

Előzmény: asciimo (4872)
asciimo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4872
Mi köszönjük, hogy összeszedted a dolgokat!

Ezentul annyi a dolgunk, hogy ha valaki valami alapvetö dolgot kerdez, akkor csak beirjuk:

http://ttt.tr.hu/okt/oktfaq.html

Előzmény: Zete (4871)
Zete Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4871
Látom, felkerült az OKT-GYIK. Gyorsan átfutva egyetlen elírást találtam csak, az alábbi mondatból kellene kiszedni a "hozzá" szót:

"Mit tegyünk, ha nem tudunk hozzájutni hozzá a hivatalos OKT vagy MÁV bélyegzőhöz? "

Asciimo, Güszi: köszi a segítséget.
Ha bárkinek van még ötlete, hogy mi kerüljön bele, akkor nyugodtan jelezze.

Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4870
Sziasztok!

Tegnap előtt DDP-ztem egyet a Mecsekben, Cifra-malom (Kőlyuk) és Mecsekszentkút között.
Nagyon szép és kényelmes, "egydélutános" program.
Ciframalomnál nyalóka a malom falán, az Állatkertnél a pénztárban lehet választani DDP-nyalóka és TKM-pecsét közül, végül Szentkútnál, pontosabban jóval utána, az Orfűi országút keresztezése utáni vadászháznál szintén nyalóka található.

Múzsla Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4869
A levertséged valószínűleg pszichikailag is erősítve lett a "bezárással".
Jobbulást kívánok és amíg kúrálod magad, nosza tervezd meg a következő túráidat!
Előzmény: Güsziológus (4867)
lükepék Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4868
Ide is alkalmas hsz:
Sürgősen kiadó három hely vasárnapra autóban, Szarvaskő-Bélapátfalva kéktúra majd kellemes ejtőzés az egerszalóki termálban c. programunkhoz! Igény szerint lődörgés ill. célirányos kiegészítő progi Egerben!
Güsziológus Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4867
Köszi a jókívánságokat.
Tudod, most pár napig nihil van. Két évig nem voltam beteg, egy héttel az utolsó túra előtt betaknyosodtam, fáj a torkom, levert vagyok. Pedig milyen büszke voltam, hogy mióta túrázok, nem fog ki rajtam a betegség. Úgy látszik, ha leenged az ember, akkor a kór képes azonnal támadni.

A körről.
Nincs jelentősége, de én bezártam a kört. Rudabányácskánál ui. úgy szakítottam meg a túrát, hogy "átmentem" a sátorhegyeken, a régi kéken, Sátoraljaújhelyig. Nem maradt ki egy méter sem:o)

Talán egyszer kitalálják az illetékesek, hogy átkötik a kéket valamilyen jellel. Mindegy az alakja, csak kék legyen.

Ja, és a Duna (Visegrád - Nagymaros) is kék. És nincs jelzés!

És a Tisza (Mindszent) szőke.
Volt.
Réges-rég:o(

Előzmény: Múzsla (4855)
Güsziológus Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4866
Én is megnézem.

Hogy mik nem vannak?

Előzmény: asciimo (4859)
Joeyline Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4865
Előbbi nem, az egy másik turista újság volt a 20. század első felében! Lényegében ennek a jogutódja az újraélesztett Turista Magazin. Az egy más kérdés, hogy aztán azóta már más adja ki.
Előzmény: Jesper Olsen (4858)
Tibet Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4864
Vasárnap van valakinek kedve Kékezni BP közelében? BUdai-hg, vagy Cserhát, Börzsöny?
kvte Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4863
Zsurek József! Emlékszem rá, annak idején cirkalmas betűkkel írt levélben kért tőlem segítséget az útvonallal kapcsolatban. Ő sincs regisztrálva a békés megyei teljesítők között, pedig ott is az elsők közt lehetett! Igazi turista, korát messze meghaladó teljesítményeket vitt véghez!

kvte

Előzmény: Joeyline (4854)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4862
Az által is említett

Az efemm által is említett

Előzmény: Múzsla (4856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!