Persze, hogy lehet kapni!
Szép is lenne, ha minden turista dokumentumért Budapestre kéne járni Banáról, Szabadszentkirályról, Söjtörről, ne adj isten Tiszacsécséről! :(
Éppen azért vannak a megyei szervezetek, hogy azok fogják össze egy-egy térség turistaéletét, így az adminisztráció is könnyebben megy. A második OKT füzetemet én is a ZMTSZ-nél vettem (az elsőt ajándékba kaptam még 1993-ban a hazai természetjáráson egykor elindító személytől, az öcsém általános iskolai napközis csoportvezetőjétől).
A Zala Megyei Természetbarát Szövetség címe:
8901 Zalaegerszeg, Kisfaludy u. 7-9.
Ha jól emléxem csütörtökön van fogadónap 14-16 óra között, de ennek még utánanézek.
Irjuk. De en nem tudom a cimuket, es nem is tudtam, hogy lehet kapni. Ezert nem kell duhosnek lenni. Semmifajta "minden Budapesten" ize nincs bennem. Nem is elek ott! :)
volt par egyszeri pecsetem, Palmai Vencel bolintott, elmeseltem, hogy merre hogyan mikro jartam, nem Ö kerdezett, csak en mondtam. Meg mondtam hogy hol van rossz allapotu ut/belyegzo.
Szerintem nem fog szivozni. Latja rajtad, hogy tenyleg jarod az erdot. Egy bajai tizeneves mondata jut eszembe errol:
Bajan egy 14 eves srac pisztollyal megfenyegette a tanarjat. mikor elkaptak, megkerdeztek hol jutott hozza. azt mondta, a föteren vette a Jugo fegyverkereskedöktöl. A kerdesre, hogy miröl ismerte meg a fegyverkereskedöket, ezt mondta:
"A Profik megismerik egymast"
Természetesen meg lehet ott is szakítani, ahol nincs hivatalos bélyegzési pont, de akkor bélyegezni kell! Ugyancsak bélyegezni kell ugyanott, amikor újrakezded onnan.
OKT-jelvény-szám:
Én ugyan már elég rég csináltam meg először az OKT-t, de akkoriban általában mindenki tudta, hogy a majdani teljesítési jelvényünkben ott lesz a nyilvántartási számunk... Külön értéke van így, egyedi!
Erről jut eszembe:
Az egyik barátom pár éve vásárolt az Ecseri bolhapiacon egy sorszámozott OKT-jelvényt! Felkeresem Őt, és megpróbáljuk visszajuttatni annak, akit érdemel, hisz a számok olvashatók Vízkelety Laci bácsi jubileumi könyvében!
Azt irtad az OKT-fórumban, hogy "Én meg kopogtam agresszíven és egyből kaptam pecsétet, tegyétek ezt Ti is."
Amikor én ott jártam (Sárváron), a pénztárosnő "dörzsöltebb volt", és valahonnan kintről érkezett meg fél óra után.
Bár indulat-levezetőnek bejött volna az agressziv dörömbölés...:-)
A múltkor valóban beszéltünk erről a "dupla pecsételésről".
Akkor is azt mondtam, amit most: szerintem csak akkor van értelme, ha az adott pontnak két "luk" van a füzetben.
Ha menetközben szakitod félbe - én például (sajnos) szinte mindig csak kisebb résszakaszokat szoktam csinálni - felesleges a dupla pecsét, elég a dupla dátum. Én legalább is igy szoktam csinálni.
Igy fogom Káldon is.
Ha mész Káld-Sárvárra, lehet, hogy szivesen veled tartok, nekem is az "következik".
"Ha bárkinek van még ötlete, hogy mi kerüljön bele, akkor nyugodtan jelezze"
Nos, ilyen szíves felkérésnek nem tudok ellenállni.
Jó lenne beleírni a MTSZ Gyalogtúra Bizottságának e-mail címét, ahova esetleg lehet problémákkal fordulni, illetve ahova az esetleges igazolásokat lehetne elküldeni, levél helyett.
Esetleg a Kéktúrával kapcsolatos egyéb site-okat (pl. kektura.lap.hu) is meg lehetne említeni!
Egyébként kitűnő a GYIK, hiányt pótol, örülök, hogy létrejött!
6. A teljesítés igazolása.
"A túraszakasz megszakításakor és újrakezdésekor is kell pecsételni."
Azon vitatkoztunk már, hogy ott is meg lehet-e szakítani, ahol nincs hivatalos "pont". Azt hiszem, igen. Én többször csináltam már ilyet, az RP-DDK vonatkozásában pl. Bakóca volt a kiszállás helye (duplán bélyegzéssel, természetesen, hisz onnan folytattam), de Árpád-tető sem hivatalos "pont". Ha emiatt nem fogadják el, haladéktalanul megírom.
Más.
Megnéztem tegnap este a jelvényt.
Bele van vésve a szám.
Mik nem vannak?
Tegnap előtt DDP-ztem egyet a Mecsekben, Cifra-malom (Kőlyuk) és Mecsekszentkút között.
Nagyon szép és kényelmes, "egydélutános" program.
Ciframalomnál nyalóka a malom falán, az Állatkertnél a pénztárban lehet választani DDP-nyalóka és TKM-pecsét közül, végül Szentkútnál, pontosabban jóval utána, az Orfűi országút keresztezése utáni vadászháznál szintén nyalóka található.
A levertséged valószínűleg pszichikailag is erősítve lett a "bezárással".
Jobbulást kívánok és amíg kúrálod magad, nosza tervezd meg a következő túráidat!
Ide is alkalmas hsz:
Sürgősen kiadó három hely vasárnapra autóban, Szarvaskő-Bélapátfalva kéktúra majd kellemes ejtőzés az egerszalóki termálban c. programunkhoz! Igény szerint lődörgés ill. célirányos kiegészítő progi Egerben!
Köszi a jókívánságokat.
Tudod, most pár napig nihil van. Két évig nem voltam beteg, egy héttel az utolsó túra előtt betaknyosodtam, fáj a torkom, levert vagyok. Pedig milyen büszke voltam, hogy mióta túrázok, nem fog ki rajtam a betegség. Úgy látszik, ha leenged az ember, akkor a kór képes azonnal támadni.
A körről.
Nincs jelentősége, de én bezártam a kört. Rudabányácskánál ui. úgy szakítottam meg a túrát, hogy "átmentem" a sátorhegyeken, a régi kéken, Sátoraljaújhelyig. Nem maradt ki egy méter sem:o)
Talán egyszer kitalálják az illetékesek, hogy átkötik a kéket valamilyen jellel. Mindegy az alakja, csak kék legyen.
Ja, és a Duna (Visegrád - Nagymaros) is kék. És nincs jelzés!
Előbbi nem, az egy másik turista újság volt a 20. század első felében! Lényegében ennek a jogutódja az újraélesztett Turista Magazin. Az egy más kérdés, hogy aztán azóta már más adja ki.
Zsurek József! Emlékszem rá, annak idején cirkalmas betűkkel írt levélben kért tőlem segítséget az útvonallal kapcsolatban. Ő sincs regisztrálva a békés megyei teljesítők között, pedig ott is az elsők közt lehetett! Igazi turista, korát messze meghaladó teljesítményeket vitt véghez!