Hello! Megint segítség kellene. Kiiktattam az orbitot a vezértömbbe egybôl a szivattyúrol megy az olaj de valami így sem jó. Mtz szivattyú mtz vezértömb új mind a kettô. Szerintem nem jó helyre kötök. Van egy gém egy kanál és a hárompont minden két utas. Jelenleg a következô a helyzet nehezen emel nagyon meg akar fulladni a motor csupán üresen is igaz ez egy 25 le traki de nem gondolnám hogy meg kéne ettôl halnia. És a kanál része visszaenged pedig felûjìtattam a munkahengereket is nagyon örülnék
ha valaki tudna konkrét rajzot küldeni vagy hasznos véleményt. Ez a kék színû vezértömbrôl van szó. Köszönöm.
minden mtz-én két szivattyú van a kormány szervó szivattyú max 20 liter és 80 bár
az emelő hidraulika rendszer 45 liter és 160 bár
ha egy szivattyút szeretnél használni két szelep kell még
Megnevezés:Mennyiséghatároló szelepTípus, termékleírás:A beállított mennyiség átmegy E-ből a P ágba a maradék mennyiség az S ágon keresztül jut el a másik művelethez vagy visszatér a tartályba.
Sziasztok! Szeretném kérdezni valakinek esetleg mtz vezértömb bekötési rajza van e? Házi készítésû homlokrakodós géprôl van szó. Új szivattyút és vezértömböt vettem. De meg akar fulladni a motor valószinû nem jól kötöm. Orbitba megy közvetlen a szivattyúról és onnan a tömb be a kormány megy de a gém nem meg a kanál sem. Kormányzáskor is nagyon fogja a motort a szivattyú. Köszönöm elôre is a segítséget.
Egyetértek veled, azért is írtam hogy ha már rákerült a rendszám, nemigen foglalkoznak vele. De nem azért mert nem értenek hozzá, hanem én úgy látom hogy nem igazán érdekel senkit. A rendőrségen ezzel kapcsolatosan nincs és nem is volt az elmúlt 30 évben semmilyen oktatás. Igy ha valamelyik rendőr tudja hogy ez így nem jó akkor az azért van mert valami okból érdekelte a téma és utána nézett. Volt olyan hogy a városközpontban autóztak Suzuki Samuráj terepjáróval zöld rendszámmal mint erdészeti kiközelítővel. A rendőr leállította és csak nézett hogy jéé ilyen rendszámot még nem is látott. Több órás telefonálgatás, NKH-val történő konzultáció után vették el a rendszámot. Egyébként KRAZ meg hasonló nagy állat teherautók is járnak zöld meg piros rendszámmal. Traktort is lehet látni mindenfélét, főleg Rábát meg krisztálokat. Gyári gépre egyedül traktorra engedélyezett a piros rendszám, de csak 90 Le-ig. Akkor azokra is gondolhatod hogy valakinek el kellett nézni valamit. Amin már rajta van a piros rendszám jópár éve azzal semmit nem tudnak kezdeni, max. elveszik a rendszámot majd megszüntetik a nyomozást elévülés miatt. Aki meg épp vezette azzal nem lehet semmit tenni mert érvényes okmányokkal vezetett.
A rendőr nem "okoskodik" , mert nem szakember. De ha gyanús vagy, elküld a kpm-hez bevizsgálásra. Ott szakemberek vannak... Majd azok mondják meg neked, hogy ez biza tehergépkocsi...és tessék úgy vizsgáztatni...
Tisztelt fórumtársak! IFA-n zöld és piros rendszám csak bűncselekmény úján kerülhet fel. Ennek ellenére általában nem érdekel senkit sem egy-két kivételtől eltekintve. Van egy rendelet ami szabályozza milyen módon lehet lassú járművet összeépíteni. Ez azzal kezdődik hogy személygépkocsiból és tehergépkocsiból nem lehet lassú járművet építeni. Csak teljesen egyedi gyártású lehet, és elvileg olyen gép ami kereskedelmi forgalomban nem kapható. Tehát ha gyári hogy úgy mondjam autókon piros rendszám van az úgy lehet hogy az egykori ügyintéző vagy ismerős volt vagy lefizették és igy visszaélt a hivatali hatalmával. A zöld rendszám kiadása esetén iy az a helyzet hogy a rendelet pontosan leírja hogy milyen gépre lehet felrakni. És a listában a tehergépkocsi nem szerepel. Úgy szokták kijátszani hogy erdészeti kiközelítöként jelölik meg, csak az a bibi hogy a tipusbizonyitványát kell az ügyintézőnek figyelembe venni, és az IFA esetében azon az áll hogy tehergépkocsi. Tehát itt is "csalni" kell hogy a rendszám feltehető legyen rá.
Mi is az Alföldön lakunk Szeged-Makó részen és látni elég sok piros rsz.-os ifát. De miért kötne bele a rendőr, ha a papírok megfelelőek, rendben vannak? Meg ha műszakin átengedik akkor a rendőr miért okoskodna?
Ez nem pont ebbe a fórumba tartozik, de gondoltam valaki hátha tudja:
IFA W50 (fekete rendszámos) vásárlásában gondolkozom. A kérdésem az lenne, hogy ezt hogy vizsgáztathatnám át piros rendszámosra, ha kell alakítok is át rajta? 25km/h-nál nem menne többel.
nem az én saját 82esem,hanem ma voltam nézni egy 82.1 est annak van megrepedve,végülis holnap válik el összejön-e az üzlet,csak nem szeretnék egyből javítással kezdeni!
Üdv! én kíváncsiságból felhívtam,illetve venni szeretnék de nem ilyen gépet és nem is ilyen árkategóriába,szóval főként pótkocsizott és kaszált bálázott sodrott,mondta hogy kaszálno volt hogy két traktoros 24 órába kaszált vele,mert rákérdeztem télen volt állatetetésre használva azt mondta nem,hanem így ment bele a sok óra vetáés ,kaszálás,bálázás 24 órákba több hétig! más kérdés,ha fémragasztóval megragasztom a kuplungházat kb 10 centi repedés van rajta megfogja?
Most hogy voltak a hidegek a traktornál a fogyasztás is jobban megnő? Mert mint láttátok voltam fáért ugyan oda mint ezelőtt még ősszel akkori fogyasztáshoz képest most olyan 3-4L fogyasztás többlet lett jó kicsit többet kellett mozogni mert sok kis csomó volt!
Meg miért van az hogy kipörgés után is füstölget a gépem ahogy melegszik úgy csökken a füst mennyisége de nem mindig hagyja el teljesen? Ez pótkocsival 9-be mondva!