Írországban használok upc-t. Eddig jött minden (majdnem minden, HD csatornák nem igen) egy 110 paraboláról ami perforált. Ez a tengervíz áldásos tevékenységétől 80 %-bán elrozsdásodot. Most alig jönnek csatornák még napos időben is. Elmozdulni nem mozdult el mert ezen jön a digi is hasonló eredménnyel. Egy négy kivezetéses fej van fent.
A leírtak alapján én arra tippelek, hogy a beltéri kimenetét védő, "LNB-current safe" léphetett működésbe. Ez az áramkör a készüléket védi, ha a fejhez menő vezetékben rövidzár, vagy túlterhelés lép fel. Meg is adják néha az antenna bemeneten, hogy az LNB (fej) távtáplálását milyen paraméterekkel garantálják: pl.: 13/18 V 300 mA
Amikor ez az áramkör az érzi, hogy a ~300 mA-nél nagyobb terhelőáramra, vagy zárlatra "dolgozik" akkor lekapcsol. Vissza úgy áll, ha megszüntetjük a terhelést (lekötjük a koaxot) és újraindítjuk a beltérit.
Tehát összefoglalva:
vizsgáld meg a távkábelt a beltéritől a fejig, hogy nincs-e zárlatra utaló jel, (árnyékoló harisnya szála az F-csatlakozóban) illetve pangó esővíz a fejnél lévő F-csatiban, végső esetben a fejben is lehet hasonló hibaforrás.
Mindezt felülírja, ha eleve rossz valamenyik csatlakozás, vagy a fejben az elektronika, a beltéri tápegységének kondenzátorai gyengültek (kapacitásvesztettek), tehát nem tud üzemi feszültséget/áramot/ szolgáltatni a rendszernek.
Nekem olyan problémám van néha több adó nem jön be nincs jel a többinél is gyenge a jelerősség és a képminőség. Az antenna kábel a beltériből kicsavarva majd újból becsavarva minden visszaáll a régi állapotba jön minden adó. Néha napokig jó néha minden bekapcsolás után meg kell ismételni az antenna megbontását. Mi lehet a hiba? Fej vagy beltéri?
Mindkettő tökéletes, de, mivel falon lesz, elég a teli változat, ott ugyanis, nincs szélterhelésnek kitéve.
Amire ügyelni kell, hogy amennyiben van tető-túllógás, úgy kell a rögzítés magasságát meghatározni, hogy függőleges irányban, ~ 35°-on ne legyen "árnyékolva" felülről! Sokan itt szoktak hibázni...(én a tányér felső szélén egy szögmérős vízmértékkel meghosszabítom a beeső szöget)
Vagyis az elevációs szögbe ne legyen tetőszél belógás:
Haver 4 fejesre cserélte az eddigi egy fejest, egy 60cm-es tányérban. A HD adások minden állítgatás ellenére hol jönnek hol nem. Mekora tányér kell a 4 fejesnek? Van valami ötlet konkrét jó árú típusra?