Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Megszeretném kérdezni hogy Oleomac Sparta 25 / Sparta 250 T-hez milyen vastagságú damilt vegyek? kör keresztmetszetűből?. Mert gondoltam hogy 3-as de pár hszel elöbb láttam hogy az túl sok, 2.4 az ideális?
Akkor azért volt ilyen drága a múltkor,mikor kérdeztem.Azt mondta az eladó,hogy valami félőrült felvásárolta az egész készletet,raklapostól vitte a cuccot. :-DDD
Ha jól emlékszem volt még egy betű utána, de egy normális husqvarna boltban tudni fogják, hogy mit keresel, ugyanolyan csomagolásban van, a csomag hátulján van egy zacsiban egy pár átalakító készlet, mondjuk azt nem tudom, hogy olyan van-e benne, amivel masterre is fel tudod rakni, de egy ezermester, vagy fémiparos-esztergályos könnyen átalakítja neked, sőt még olcsóbban is, mint a gyári univerzális készlet feára.
Én a bricostore-ban láttam ezt az univerzálisat, sőt a T45X-et is ott vettem, vmi nevetséges áron, igaz, miután felvásároltam az összeset, utána már jóval drágábban árulták és máshol volt olcsóbban is :-)
Nekem is ilyen gépem van, a gyári fej nem egy tökéletes darab :-)
Hosszútávú, problémamentes megoldáshoz, vegyél rá husqvarna T45X fejet, ég és föld a két fej, igaz a sima t45x-nek nem jó a masterhez a felfogatása, de át lehet alakítani, vagy van egy változata ennek a fejnek, amihez adnak 4-5 féle rögzítési adaptert, igaz ez utóbbi pár ezerrel drágább.
Sziasztok! Vettem 1 Oleo-Mac Sparta 370 T fűkaszát.Ma reggel bejáratás gyanánt kaszálgattam vele.Azt vettem észre,hogy amikor bemelegszik a motor nehezen veszi a túrát. Tudom az L csavaron kéne állítani, de nem tudom hogy várjak még vele míg bejáratódik vagy már most is érdemes rajt állítani? Van a csavarakon korlátozó és már kifelé most koppanásik van. Gondolom a határolót kiveszem és tovább állítható, de ez miatt nem veszti el a garanciáját?
Szép estét mindenkinek! Van egy mtd 390 típusú fűkaszám, és szétégett az egész berántórésze. Azt szeretném megtudni, hogy ezt mi okozhatta. Előre is köszönöm a segítséget,ha valaki tud valamit róla, kérem írja meg.
Köszönöm a gyors választ! Akkor veszek egy kevés 2.4-es damilt próbának és majd meglátjuk. Igazából nem ragaszkodok a vastagabbhoz, csupán a kíváncsiság hajt. Meg valaki azt is említette, hogy a vastagabb damil jobban bírja az igénybevételt, azaz kevesebb kell majd belőle.
Nem szeretném kifeketetni a gépet, ezért ha megerőltető lenne számára a vastagabb damil, használom az ajánlott 2mm-est! :)
Szerintem először próbáld meg a kör 2.4 mm-est,aztán majd meglátod.Ha úgy érzed,hogy bírja,akkor mehet a 2.4 mm.es négyszög vagy a 2.7 mm-es kör alakú,de vastagabbat NE,mert kifekszik az Einhelled.
A következő átmérő a sorban a 2.4 mm-es.Lehet kapni kör,négyszög és csillag keresztmetszetűt.Mivel a négyszögnek nagyobb a légellenállása ezért lehet,hogy azt már nem viszi el ugyanaz a gép,ami a 2.4-es kör keresztmetszetűt igen.Ráadásul függ a fű,gaz minőségétől is,hogy melyik damilt mennyire bírja hajtani a gép. Kis kiszerelést vegyél(15m),ha esetleg nem válik be,akkor ne maradjon sok a nyakadon. A következő átmérő a 2.7 mm-es,utána jön a 3.0 mm-es. Az én Stihl FS350-es kaszám csak 40 ccm,de a 3.0 mm-es négyszög damilt már nem bírta.Jó, én 20 cm-es damilszálakkal próbáltam operálni. Nagyon ne nyúzd azt a gépet a határon,nem szereti.
Van egy Einhell fűkaszám ami 43ccm-s hengerűrtartalommal bír. A gépkönyve szerint 2mm-es damillal kell használni. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e vastagabbal használni, mivel elég jól pörgeti a 2-est, érezhetően bírna többet is. Ha igen, milyet tudtok javasolni? Leginkább az átmérőre és az alakjára gondolok.