Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
A kérésem inkább a Trizs77 től számazó és a jövőben bemutatandó képekre irányult.
---------
GC 49-20, szerintem a Mező garázsban. (Ott volt ekkora dzsuva. Külön oktatási téma volt a garázs területén való gyalogos közlekedés. Nincs futkározás, aprókat kell lépkedni.)
Itt "todományoskodunk" a képminőségről. Persze szarból nem lehet várat építeni. Azt a három képet egy könyvből másoltam ki, amelyek ott kb. 60x40 mm méretűek. Nem is az autók képezik a képek tárgyát, hanem a mögöttük levő házak.
Bizonyos határig lehet javítani a nagyított kép minőségén, ha nem csak a képpontokkal, hanem a minőségi beállításokkal is variálsz. De ezt biztosan tudod :-)
A szóban forgó kép 621x800 képpontsűrűsggel, 88,4 KB méretben lett felrakva. Amit én csináltam nagyítás az 1397x1800 képpont, 989 KB méretre beállítva és a kép szerintem nem lett mérvadóan homályosabb az eredetinél. Ennyit tud a Windows. A megoldás egy jó képszerkesztő program.
......"......A magyar vasúti járműgyártás legnagyobb darabszámban gyártott mozdonyáról, minden túlzás nélkül elmondható, hogy napjainkra legendává vált......."
Igaz ez a mondat ?
Tényleg a 424-est gyártották legnagyobb darabszámban?
Eddig úgy tudtam, hogy még csak nem is dobogós.
Szíves elnézést kérek, hogy OFF témát hoztam ide, de bízom abban, hogy ülnek itt olyanok akiknek van kimutatásuk a gyártott magyar gőzmozdonyok erősorrendjéről (gyártott db számáról.)