Kijelolod a kort, majd utvefuroval korbe furod, a jukakat meg utana vesovel osszetudod szakitani. Maceras. Mert mind ket oldalrol ezt megkell csinálni.
Esetleg érdemes lehet "szíjjelütés" helyett fúrással, fúratással próbálkoznod. Kőműveseknek, gépészeti szerelőknek szokik lenni akár 20cm-es speckó fúrószerkója is.
Nem az a lényeg, hogy melyik kivitelezési mód a legolcsóbb. A talaj és a ráépítendő épület határozza meg,hogy milyen alapra van szükséged.
Nekem pl. pontalapot tervezett a statikus a föld szintjétől lefelé 30 cm-es vb koszorúval összekötve a főfalak alatt. Aztán amikor elkezdték ásni az alapot, kiderült, hogy a síma mezei sávalap is megfelel, mert teherhordó talajt találtak -80 cm-en. Egyébként a pontalap kb. másfélszer annyi betont nyelt volna be, mint a mostani sávalap és az ásása is többe fájt volna.
Semmigond, csak kivulrol nedvesseg zaro vakolattal vagy festessel kell ellatni. Plusz ha nem ragasztod hanem parnafazol vagy idomanyagra teszed fel szigeteles is mehet ala ketoldalas vagy egyoldalas foliazott uveg vagy kozetgyapot, es ide belehet rakni az osszes vezetekezest minden gond nelkul.
Köszi, így már értem a lényeget. :)) Az üveges szakma itt nálunk sajnos az idén kihalt, a viszonylag nagy táblával oda-vissza autókáznom kellene a szomszéd városba. Azt hiszem megkísérlem először magam megoldani ezt a problémát.
Az én vágóm csak a felületet karcolja meg. Gondolom a drótháló azért van beleöntve hogy repedés vagy törés esetén ne hulljon darabokra az üveglap. Ha szándékosan eltöröm a karcolás mellett, akkor ugyanúgy összetartja majd a két felét szerintem.
Sikerült szereznem bontásból egy tábla dróthálós üveget. Nem tudom hogy ma még csinálnak-e ilyet, régen pl a tömbházak erkélykorlátainál használták betétként. Szeretném berakni a garázsunk szomszéd felőli ablakába, de körülbelül kétszer akkora mint amire szükségem van. Tudja valaki hogy mi módon lehet ebből az anyagból vágni? Van ugyan üvegvágóm, de az a beleöntött vékony dróthálóval nem tud mit kezdeni úgyhogy meg sem próbáltam. :)
Hátrány talán az, hogy a gipszkarton sérülékenyebb.
Előnye, hogy nagyon jó puffer a párának, vagyis felveszi a felesleget, és leadja a felesleget. Nem kell várni a vakolás kiszáradására, és a nedvesség megszünésére.
Pont az összel vakolt falaknál jön elő a penész, és a pára beköltözés után.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni jó tanáccsal. Hajópadlót szeretnénk felújítani, mert fehér festékkel van lefestve. ( így vettük a a házat).Lehet a hajópadlót a parkettához hasonlóan felcsiszolni? A benne levő szgek miatt kérdezem, ugyanis azzal van rögzítve. Ha valaki tud tippet adni köszönöm: kissbrigit
Én bitumenes hullám lemezt tettem fel.Le foliáztam a szalufákat és 40-en centénként raktam a tetöléceket! A hozzávalo szegek nem voltak drágák 16ft/db,200-as kiszerelésben lehet kapni!
A képek ahogy látszik, még a munkák idején készültek, azóta az eltelt idő miatt tömörödött a talaj, ezáltal a lyuk nagyobb lett a cső mellett. Mivel betemették a kiásott részeket, ránézésre nem lehet eldönteni, mekkora is lefelé a betonhiány. Remélem aki ért hozzá, annak segítség lehet a kép.
A cső alja talajszint alatt van, majdnem a teteje is, de az épp már nem. Hülye megoldás, de olyan nehéz árkot ásatni, mert nagyon kemény a talaj, és a tetejébe még tele van fával is. Találtam képeket, a helyiség belülről, és két szögből kívülről, a falon már nincsenek csövek, és a régi kimenőcső házfalon levő lyukát purhabbal próbáltam meg kitölteni, még nincs kész teljesen, mert egyenlőre kívülről van meg.