Kedves Dhcp! Van erre mód, a mikrohullámú háttérsugárzást kell mérni, és az az ötödik tizedesben jellegzetes anizotrópiát mutat, amit egy 365 km/s mozgással lehet magyarázni az Univerzum egészéhez képest... vagy az éterhez képest. George Smoot, Marx györgy 1992-es előadása...
Kedves Dhcp! Remélem nem bántottalak meg. Én egy fél estét számoltam végig mire eljutottam az általad közölt adatokig, és nekem a 143 millió az nem elektronvoltban jött ki hanem dimenziótlanul. Készséggel hiszek neked ha részletesen közlöd a számításaidat, mit szoroztál mivel, stb, én is elhozom holnap az enyémet. Én is hibázhatok persze.
Ha a TIP összenyomható, akkor nem lehet állandó a sűrűsége. Avagy?
Az "nyelő" modell a TIP-re szép és egyszerű, csak nekem a "forrás"-sal van gondom.
A fehér lyukak, azaz a TIP "előáramlási" helyei geometriailag inkább vonalak kell legyenek, mert a gravitációs kiegyelítettségek sokkal inkább vonalszerűek, mint pontszerűek (pl. két tömegpont között).
Viszont felmerül bennem a kérdés, hogy mi van, ha egy lokális egyensúlyi helyzet egy nagyobb rendszerben nem egyensúlyi, pl. két kisebb tömegpont közti egyensúlyi ív (feltéve, hogy nem egyforma a két tömeg) jó eséllyel nem esik egybe a geometriailag rajtuk kívül eső két nagyobb tömegű tömegpont által létrehozott gravitációs egyesúlyi ívvel.
Ekkor a kisebb tömegpontok lokális gravitációs terét meghatározó TIP áramlás "forrása" és a nagyobb grav. teret adó nagyobb TIP "forrás"... na itt már a mondatot se tudom befejezni...
Tud erről valamit mondani ez elmélet, vagy ez még fehér folt?
Legyen ugy, hogy keverem a sebesseget a gyorsulassal, ha mar mindenki ezt allitja.En mar sejtem hol a problema, de majd errol kesobb.
Az eV be valo atszamolasrol annyit, hogy egy elektron nyugalmi tomege 0.5 MeV, vagyis nem lehet hibas a szamolas.Majd joule-ban is leirom, ha mar tisztabb lesz az egesz.
En meg kitartok amellett, hogy nem hibas a keplet.
Szóval az a gond hogy ha a TIP összenyomhatatlan, akkor v arányos 1/r2-tel, és ez a tapasztalatnak ellentmond, ahol v arányos 1/sqr(r)-rel. Tehát a képleteink hajítófát se érnek ebben az esetben. Ha a tapasztalattal összhangban akarok lenni, akkor el kell fogadni hogy a TIP rugalmas folyadék, vagy gáz. A TIP teória empirikus elmélet, a valóságból indul ki és ahhoz igazítja a modellt. Lehet hogy megy ez deduktívan is, valami általános szuperelvből, de még nem tartok itt.
Kedves Nevem Teve, köszi, tiszta véletlen hogy tegnap belelestem abba a Linux könyvbe, mert sose olvasok ilyeneket. De szerintem nincsenek véletlenek, minden jelent valamit.
Kedves Dhcp! Nem az a baj hogy kevered a sebességet és a gyorsulást, mert semmi akadálya hogy megnézd az a = 3*108 m/s2 gyorsulást, bár ennek nincs semmi kitüntetettsége. A baj az, ahogyan a végeredményt értékelted:
kiszámoltál egy tömeget, amit a dimenziók szerint kg-ban kaptál meg, utána ezt elosztottad az elektron tömegével, és kijelentetted hogy amit így kaptál (143 millió) azt elektronvoltban kell érteni. Dehogy! amit így kaptál, az dimenziótlan, hiszen tömeget osztottál tömeggel, tehát az eredmény nem 143 MeV hanem az elektron tömegének 143 milliószorosa, ami 72 billió eV lenne. Kolosszális tömeg egy részecskének.
Természetesen mi is játszottunk így a számokkal, de tudjuk hogy ez már nem tudomány hanem inkább számmisztika. Mi mire hasonlít. Kedvencünk az alfa, amire a legjobb közelítés sqr(1372 + pí2) = 137.03604 körüli érték.
Egyébként meg tömeget úgy kell eV-ra átszámolni hogy előbb megszorzom c2-tel (energia) majd elosztom 1.6*10-19-cel (1 eV = 1.6*10-19 joule)
Mindez nem csökkenti az értékét annak a becsületes igyekezetnek, hogy megpróbálunk végre tömegeket kiszámolni...ezek csak a kezdeti nehétségek.
Ne félj, én is elkövetek minden lehetséges hibát minden kombinációban!
Off [A DHCP egy protokoll, ami a hálózati paraméterek (pl cím, név, routing, DNS) beállítására szolgál. A kábeltévés internetnél rendszerint DHCP-t használnak]
Mennyire biztos hogy nem idealis,osszenyomhatatlan folyadek a TIP, hanem rugalmas gaz? Milyen problemak jelentkeznek, ha osszenyomhatatlan folyadekkent irjuk fel a TIP-et?
Kedves Dhcp! A neveddel egy Linux könyvben találkoztam, ezek szerint a DHCP valami utasítás vagy mi? Megmondanád, pontosan mi? Már ha innen vetted...
Szóval, az A1v1 = A2v2 az összenyomhatatlan folyadékra igaz (lám, nem mindegy mit honnan akasztasz le!) így pl. a vízre igaz. A TIP, éter viszont nem összenyomhatatlan folyadék hanem rugalmas gáz inkább! Ennek a leíró egyenlete nem az összenyomhatatlan folyadékra igaz div v =0 hanem a div a =0, és ahogy felismerted, valóban a gyorsulás lesz 1/r2-tel arányos. A sebesség viszont
1/sqr(r)-rel arányos! Lévén a = v*dv/dr = d/dr v2/2.
Kedves Simply Red! Amire ráakadtál, az valószínűleg a kvantumfizika és geometriai optika kapcsolata, de persze megnézem mi ez. Én se az ujjamból szoptam...
Kedves Simply Red! Természetesen örülök minden segítségnek, én nem is kekeckedésnek veszem a kérdéseket, sőt örülök hogy foglalkoztok a témával. Sajnos nincs elég időm és energiám a témára, de most kijavítva újra olvasható a weblapom:
néhány hibát kijavítottam. Nagyon nehéz téma, akárhogy is, és nagyon tömör. Örülök hogy a stílus tetszik. Próbálom továbbírni, de a didaktikával még adós vagyok.
És a legfontosabb: ne gondoljátok hogy pökhendi öntelt alak vagyok aki minden dicsőséget magának akar, és azt hiszi hogy ő fújja a passzátszelet, erről szó sincs! Én a kollektív alkotás híve vagyok, és mindenki aki velem tart, részesül a dicsőségből (ha van). Valamiért szent meggyőződésem hogy az utam jó, és tényleg a Hidromechanika a megoldás. Csak sajnos nem tudok utánanézni hogy ma a világ hol tart ezekkel. Be kéne mennem a fizikus könyvtárba, és egy jó vezető kell aki megmondja hogy mely témát hol találom. Egyedül rohadt nehéz ezt csinálni. És a másik baj az hogy elemi dolgokat nem tudok kiszámolni, hiányzanak a módszerek. Némely számításomról kiderül hogy ezt már sokkal jobban elvégezte Einstein vagy más. Csak én nem tudok róla. Nekem is vannak egyszerű kérdéseim és senki nem válaszol rájuk. Jaa, már értem, a múltkor kicsit elkeseredett hangulatban voltam, ezért utólag bocs, most már jobban látom a dolgokat, és ti is sokat segítettetek.
Igen, a programom dióhéjban a következő: Kimutatom a Hamilton-Lagrange-formalizmusról, hogy az lényegében hidrodinamikai modell: hangterjedés áramló közegben! Utána ugyanezt bebizonyítom az Áltre görbületi tenzor formalizmusáról is, végül megmutatom, hogy a kvantumfizika, a gravitáció és az egész mechanika egyetlen közös nevezőre hozható, és ez a hidromechanika!
Egy példa: Marx György kvantummechanika könyvében le van írva a Dirac egyenlet Lagrange függvénye. A bonyolultnak tűnő képlet mögött egy nagyon egyszerű formula húzódik meg: L = 1/2 m*(v-vT)2 , ahol vT a TIP (éter) áramlási sebessége!
Tehát az áramló éter segítségével a Dirac egyenlet formailag azonos lesz a közönséges mechanikai egyenlettel.
Hasonló módon a többi fizikai probléma is visszavezethető az éter áramlására. Kiderül hogy a sűrű anyagok belsejében erősen görbült a téridő és lelassul az idő.
Nagyon egyszerű módszerekkel lehet térgörbületet és antigravitációt létrehozni.
Kedves Dhcp! Ezek a számításaid nagyon érdekesek lehetnek, le tudnád legalább vázlatosan írni hogy mit és hogyan számolsz?
Az effektív tömegről: A foton és a fonon leíró egyenlete is:
nablanégyzet pszí = 1/c2 * d2 pszí / dt2 a d itt parciális deriválást jelöl.
Ezt az egyenletet kielégíti minden f(px-cpt) függvény, ahol f tetszőleges. Ez egy c sebességgel haladó hullámcsomag, az effektív tömege végtelen, a nyugalmi tömege pedig nulla.
Addig mar eljutottam, hogy nem a Schwarzschild kepletet hasznaltam, igy nem az esemenyhorizontot irja le a keplet, hanem valoszinuleg az egesz terido-gyurut.Igy a hullamhossz is ertelmezhetobb.
Tul szep, hogy igaz legyen? :)
Nemtudom, de van egy olyan erzes bennem , hogy jo nyomon jarunk.
Mar irtam, hogy igazabol az aramlasi sebesseg keplete kellene, meg az se tiszta, hogy a hullamnak miert kellene rafernie a gombre,hiszen nem korbe-korbe halad , hanem befele.